
Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησαν αδιάφορο τον Αλέξη Τσίπρα, με τον τέως πρόεδρο του κόμματος να έχει, χθες, αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με την Όλγα Γεροβασίλη. Πρόκειται για το πολιτικό στέλεχος που, ουσιαστικά, άνοιξε την όλη κουβέντα, υποχρεώνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη σε διήμερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να είναι πεπεισμένος ότι ο διάδοχός του δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει, σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr. Απεναντίας, η εκτίμησή του είναι ότι ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου δεν αποκλείεται να επιδιώξει ακόμα και τη σύγκρουση στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ , από τη στιγμή που το ζητούμενο είναι να ελέγξει στον απόλυτο βαθμό τις διαδικασίες, αλλά κυρίως το κόμμα.
Ο Μαραντζίδης ζητάει από τον Τσίπρα να παρέμβει
Τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγαλώσει τον κύκλο των συνομιλητών του, με αφορμή τη νέα ενδοκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στους σταθερούς συνομιλητές του, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Όλγα Γεροβασίλη, έχει προστεθεί εκ του θεσμικού του ρόλου ως προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος. Εχει αρχίσει επίσης να συνομιλεί και με παλιούς του συνεργάτες του, όπως ο πολιτικός επιστήμονας και δημοσκόπος Νίκος Μαραντζίδης. Μάλιστα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Μαραντζίδης είναι αυτός που εισηγείται στον Τσίπρα να πραγματοποιήσει τώρα ηγετική εμφάνιση.
Ο γνωστός αναλυτής, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Στέφανο Κασσελάκη, θεωρεί ότι σε αυτήν τη φάση ο μοναδικός τρόπος για να συμμαζευτεί κάπως η κατάσταση είναι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Έως τώρα ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ταλαντεύεται και να αρνείται να δώσει συνέντευξη ή να προχωρήσει σε οποιασδήποτε μορφής ευθεία παρέμβαση. Μέχρι στιγγμής, αρκείται στις έμμεσες παρεμβάσεις και τις διαρροές. Αλλά ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το τι θα πράξει στην περίπτωση που τις επόμενες ημέρες ξεσπάσει ένας νέος "εμφύλιος" στο κόμμα, ακόμα και με καρατομήσεις στελεχών που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr