X

Η περίεργη σιωπή των κομμάτων για την επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό- Εκπληξη στην κυβέρνηση για την "αφωνία" της αντιπολίτευσης

Κανένα κόμμα δεν θεώρησε υποχρέωσή του να αντιδράσει στην επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό, την ώρα που ήταν σε επίσκεψη εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει: TheToc team

Η επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό την ώρα που ήταν εκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις και πλήθος ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ. Παραδόξως όμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς, από την πλευρά των κομμάτων δηλαδή, γεγονός που σήμερα στηλιτεύουν κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι και πρωθυπουργός της Ελλάδος, εκπροσωπεί τη χώρα και όλους τους Ελληνες, ενώ είναι και ευρωπαίος πολιτικός αρχηγός και ηγέτης χώρας μέλος του ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια ότι η επίθεση που εκδηλώθηκε εναντίον της Οδησσού δεν ήταν μια απλή επίθεση, είχε χαρακτηριστικά επίθεσης στη Δύση.

Και οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η αφωνία ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αφωνία του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

"Για την επίθεση αυτή μίλησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, καταδίκασε η πρόεδρος της ΕΕ, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και δεν έβγαλαν λέξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν βρήκαν μία λέξη να πούνε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη δημοκρατία και τον αμυνόμενο" ανέφερε ο κ. Μαρινάκης σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης στην επίθεση στην Οδησσό όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Νίκος Παπανδρέου που εξέδωσε ανακοίνωση και διαμαρτυρήθηκε για την ρωσική επίθεση.

Διαβάστε Επίσης

Το σχόλιο του Ηλία Κανέλλη στην εφημερίδα Τα Νέα

Τη σιωπή των κομμάτων σχολίασε και ο αρθρογράφος των Νέων Ηλίας Κανέλλης: "Δεν ξέρω αν ο Κασσελάκης ή ο Ανδρουλάκης θεωρούν φυσιολογικό να πέφτουν βόμβες όταν περνάει ο πρωθυπουργός αλλά η επίθεση αυτή ήταν πρωτίστως επίθεση όχι μόνο κατά της Ουκρανίας αλλά και κατά της χώρας μας,.

Θα περίμενε κανείς αυτό να τους έχει συγκινήσει και να μην εναρμονίζονται αυτοί και τα κόμματά τους στη σιωπή μαζί με τον Κουτσούμπα και τους αρχηγούς της ακροδεξιάς, μια σιωπή με νόημα που εξηγεί πολλά.