Follow us

Η σκοτεινή ιστορία του Κύπριου δικηγόρου Αρτεμίου: Ο μέτοχος του ΣΥΡΙΖΑ Channel με το ψευδώνυμο Α2- Ο "αδελφός" του Νίκου Παππά

Το sms του Νίκου Παππά στον Χρήστου Καλογρίτσα για τους μετόχους του ΣΥΡΙΖΑ Channel, άναψε φωτιές

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αρτέμης Αρτεμίου Παππά στη Βενεζουέλα

Ένα πρόσωπο που εμφανίζεται στη μετοχική σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ Channel, που έστηνε στο παρασκήνιο ο πολυπράγμων υπουργός του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των media.

Και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των media αφενός γιατί είναι ο μόνος που εμφανίζεται με ψευδώνυμο, ένα περίεργο Α2 και γιατί η εκτίμηση είναι ότι πίσω από τον Αρτέμη Αρτεμίου κρύβεται προφανώς άλλο πρόσωπο, αφού η οικονομική επιφάνεια του κύπριου δικηγόρου δεν του επιτρέπει να μετάσχει ως μέτοχος σε κανάλι, που απαιτεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ο "μέτοχος" Αρτέμης Αρτεμίου εμφανίζεται ως "αδιαίρετος" με τον Καλογρίτσα…αφού μαζί θα είχαν το 51% του σταθμού άρα και τον έλεγχό του.

Αλλά είναι και το παρελθόν του Αρτέμη Αρτεμίου που εξάπτει τη φαντασία. Και δεν είναι τόσο η σχέση του με τον άλλο εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, τον περίφημο Μανώλη Πετσίτη, που από γκαρσόνι σε πιτσαρία και χάρη στη γνωριμία του με τον συμμαθητή του υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε να διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά ποσά και τις σχέσεις του κόμματος με τους καναλάρχες. (Εως ότου τα media του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου- άγνωστο γιατί- αποφασίσουν να τον εκθέσουν και να τον ξεμπροστιάσουν σε σημείο να εξαφανιστεί από προσώπου γής. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει βρει καταφύγιο στην Κύπρο.)

Είναι οι στενές σχέσεις με τον Νίκο Παππά, είναι το ταξίδι στη Βενεζουέλα αλλά και η εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, που κάνουν αυτόν που κάποιοι ονομάζουν τον "αδελφό" του Νίκου Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου, να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και να φωτίζει το παρασκήνιο της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε Επίσης


Να σημειωθεί μια ακόμα λεποτομέρεια. Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ο φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του κ. Αρτεμίου και των συνεργατών του δικηγόρων Λάμπρου Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Σύμπτωση;

Το ταξίδι Παππά Αρτεμίου στη Βενεζουέλα

Ο Αρτέμης Αρτεμίου γίνεται για πρώτη φορά γνωστός στο ευρύ κοινό όταν εμφανίζεται μαζί με τον Νίκο Παππά σε εκείνο το μυστηριώδες ταξίδι του μετέπειτα υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και πάντα εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα Νίκου Παππά, στη Βενεζουέλα. Το ταξίδι έγινε το 2013, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφές ότι θα ήταν ο νικητής των επόμενων εκλογών και αποκαλύφθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο το 2016, όταν ήταν πια κυβέρνηση.

Το ίδιο το ταξίδι παραμένει ένα μυστήριο, αφού τυπικά, η εξήγηση που έδωσε τότε ο Νίκος Παππάς ήταν, ότι ταξίδεψαν στη Βενεζουέλα του Μαδούρο για να κλείσουν συμφωνίες για αγορές προϊόντων σε καλές τιμές από την τοπική αγορά. Μετά είπε το αντίθετο. Ότι διερευνούσαν τις εξαγωγές προϊόντων από την Ελλάδα στη Βενεζουέλα. Και ότι διερευνούσαν και το ενδεχόμενο επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη χώρα…Κανείς φυσικά δεν τον πίστεψε.

Ακόμα και ο Αρτέμης Αρτεμίου το ειρωνεύθηκε, γράφοντας στο twitter, "σιγά μην πήγαμε στα super market της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια". Ηθελε κάτι; Τον είχαν ρίξει στη συμφωνία; Εκανε διαπραγμάτευση; Κανείς δεν ξέρει.

Πάντως για το ταξίδι αυτό- το οποίο συνδυάστηκε και με ένα ταξίδι στο εξωτικό νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής με το ιδιωτικό λιαρ τζετ του αμφιλεγόμενου Λιβανέζουν επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, η είσοδος του οποίου είχε απαγορευθεί στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος- προέκυψαν μετά ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Αρτεμιου Παππά Βενεζουέλα

Δεν πέρασε απαρατήρητο δηλαδή, ότι την ίδια εποχή βρέθηκαν στο Καράκας εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίοι εμπορεύονται πετρελαιοειδή και φέρονται να συνήψαν πολύ επικερδείς συμφωνίες με το καθεστώς Μαδούρο. Αλλωστε η επαγγελματική ενασχόληση του Αρτέμη Αρτεμίου είναι οι off shore εταιρείες και εμφανίζεται ως εκπρόσωπος τουλάχιστον 3 εταιρειών που βρέθηκαν στα Panama Papers. Ηταν απλή σύμπτωση; Η η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευε τους εκπροσώπους των Ελλήνων εφοπλιστών και τους άνοιγε πόρτες; Υπήρχε οικονομική συναλλαγή; Το ερώτημα έχει μείνει αναπάντητο.

Διαβάστε Επίσης

Λίγο καιρό μετά τις αποκαλύψεις για το ταξίδι, ο Αρτέμης Αρτεμίου συλλαμβάνεται από τον φωτογραφικό φακό να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου. Προκαλείται σάλος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ημέρες τηρεί σιγή ιχθύος, έως ότου ο ίδιος ο Κύπριος δικηγόρος ανακοινώνει ότι βρέθηκε στο Μαξίμου για λογαριασμό πελατών του. Κάνει μπίζνες το Μαξίμου με δικηγόρους off shore εταιρειών; Κανείς δεν απάντησε ποτέ.

Η επίμαχη φωτογραφία του Αρτέμη Αρτεμίου έξω από το Μαξίμου:

Αρτέμης Αρτεμίου

Ανθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης

Από το sms που παρουσίασε η πλευρά του Καλογρίτσα προκύπτει ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του συστήματος Παππά, "αδελφός" του υπουργού Επικρατείας και έπαιξε ρόλο και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών εκπροσωπώντας άγνωστο επιχειρηματία.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρτεμίου- ο οποίο το 2020 έζησε μια πραγματική τραγωδία, αφού έχασε το 12χρονο παιδί του από λευχαιμία- βρέθηκε για πολλά χρόνια στο επίκεντρο έρευνας τόσο των ελληνικών όσο και των κυπριακών αρχών για εταιρείες και περίεργα εμβάσματα. Εμβάσματα που τροφοδοτούσαν τον λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη αλλά όχι μόνο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και το ΑΚΕΛ, το αριστερό κόμμα της Κύπρου.

νικος παππας

Η εμπλοκή με το ΑΚΕΛ


Η ιστορία με το ΑΚΕΛ είναι επίσης μια σκοτεινή ιστορία. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2015 ο νεοεκλεγείς στην πρωθυπουργία Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τη Λευκωσία συνοδευόμενος και από τον Νίκο Παππά.

Ο υπουργός Επικρατείας υποβάλλει τότε αίτημα στο κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης να επισκεφθεί στις φυλακές έναν στενό φίλο του, τον Βενιζέλο Ζανέτο, ο οποίος ήταν επί χρόνια οικονομικός διευθυντής του ΑΚΕΛ. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Ζανέτο να έχει στενές σχέσεις με τους δικηγόρους Αρτεμίου και Πιερή, που είναι συνεργάτης του Αρτεμίου.

Όπως αποκάλυψε τότε η ιστοσελίδα Protagon και παρουσιάστηκε μετά στα κυπριακά δικαστήρια, μια εταιρεία, η APLAW Services Limited, συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου και Πιερή, έδινε εντολές πληρωμής για λογαριασμό του ΑΚΕΛ. Ο Κύπριος επιχειρηματίας Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο άλλοτε γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας έδινε εντολές πληρωμών προς τον ίδιο, μέσω της εταιρείας New Winner Investments Ltd. Διευθυντής και γραμματέας της New Winner ήταν η APLAW Services των Αρτεμίου και Πιερή!

Από τις επίσης περίεργες ιστορίες είναι και αυτή που ξεσπά στις αρχές του 2019, όταν προκαλείται πολιτική θύελλα μετά την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας Διαφθοράς Νατάσα Ξεπαπαδέα, όχι μόνο ήταν από το 2015 διευθύντρια του γραφείου και ειδική σύμβουλος του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και αργότερα γενική γραμματέας Διαφθοράς, αλλά παράλληλα εργαζόταν εκείνα τα χρόνια και ως νομική εκπρόσωπος του Αρτέμη Αρτεμίου και μάλιστα αναλαμβάνοντας και υποθέσεις με αντίδικο το ελληνικό δημόσιο.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 08 Φεβ 2023 | 09:56

Ψηφίζεται σήμερα το μπλόκο στον Κασιδιάρη - Όχι στην κυβέρνηση, ναι στην πρόταση Αλιβιζάτου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για το μπλόκο στον Ηλία Κασιδιάρη.

Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 08 Φεβ 2023 | 08:33

Ή ΣΥΡΙΖΑ ή φτωχός και άρρωστος

Ολοι αναρωτιούνται πάντως τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας και αποφάσισε μετά την πρόταση δυσπιστίας να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει.

ΧΑΜΟΣ 07 Φεβ 2023 | 21:12

Το τρολάρισμα του LubenTV στην Πόπη Τσαπανίδου για το "πρόεδρε έλα με φόρα" και η απάντησή της

Η Πόπη Τσαπανίδου δεν δίστασε να γράψει το σχόλιό της, στον λογαριασμό του LubenTV που την σατίρισε για το "πρόεδρε, έλα με φόρα".

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 07 Φεβ 2023 | 19:04
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΤΑΣΗ 07 Φεβ 2023 | 18:51

Αρπάχτηκαν Άδωνις - Πολάκης στα social media: "Θα έχεις τ' άντερα;"- "Μετά αναρωτιέστε πως έστησαν τη Novartis"

Στα "χαρακώματα" του διαδικτύου ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 07 Φεβ 2023 | 16:14

Σαντορινιός: Δηλώνω παρών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο

Ο κ. Σαντορινιός επισήμανε ότι για τον ίδιο η συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία συμπίπτει με τον δύσκολο αγώνα που δίνει με τον καρκίνο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 07 Φεβ 2023 | 10:32

Ο Νίκος Μαστοράκης σχολιάζει την "κόκκινη" Πόπη: "Παραπλανούσε τους θεατές των καναλιών ως ακομμάτιστη"

Ο Νίκος Μαστοράκης είναι πολύ επικριτικός με την "κόκκινη Πόπη" του ΣΥΡΙΖΑ και την ξαφνική αποκάλυψη των ιδεολογικών/πολιτικών της προτιμήσεων.

ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ 06 Φεβ 2023 | 23:41

Viral η Πόπη Τσαπανίδου για το "πρόεδρε έλα με φόρα" στον Τσίπρα- Χαμός στο Twitter

Η Πόπη Τσαπανίδου το έζησε με την ψυχή της και δεν έκρυψε τη χαρά της που υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη καταγωγής της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 06 Φεβ 2023 | 22:10

Οικονόμου για Τσίπρα: Όπως και το 2015, υπόσχεται δικαιοσύνη και θα μοιράσει πολλή αδικία"

"Η διαφορά μας είναι ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς εμείς παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς ένα πλήρως λειτουργικό Μετρό, ενώ παράλληλα εκτελούνται άλλα 30 εμβληματικά έργα που αλλάζουν την πόλη"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 06 Φεβ 2023 | 14:34

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε ένα κόμμα γερασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους

Η εφημερίδα Απογευματινή αποκάλυψε τι δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιρροή στους νέους του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 06 Φεβ 2023 | 10:40

Τι θα ψηφίσει η Αννα Διαμαντοπούλου στις εκλογές; - Τι αποκαλύπτει σε άρθρο της στην Καθημερινή

Σε άρθρο της στην Καθημερινή, η Αννα Διαμαντοπούλου εξηγεί πώς θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του Κέντρου.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Φεβ 2023 | 07:58

Ο Μητσοτάκης στη Βουλή για τα νομοσχέδια με τις παροχές - Σε "άδεια εστία" λόγω της απουσίας Τσίπρα

Την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες κρίσιμων νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή θα "εκμεταλλευτεί" ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ 05 Φεβ 2023 | 08:55

Ο Τάσος Τέλλογλου μιλάει στο TheTOC: Το κινητό του Τσίπρα ελέγχθηκε για υποκλοπή, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα...

Ο Τάσος Τέλλογλου μιλάει για πρώτη φορά στο TheToc για όλα όσα έμαθε και όσα ξέρει γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων