Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η ακύρωση του ραντεβού του προέδρου Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μοιάζει προσχηματική και μάλλον ήταν ένα μήνυμα του Τούρκου Προέδρου προς την Αθήνα, που προσπαθεί να το ερμηνεύσει.

Ας δούμε πρώτα γιατί ήταν προσχηματική η ακύρωση του ραντεβού: Κατ΄αρχάς η συνάντηση είχε κλείσει εδώ και ημέρες και είχε ανακοινωθεί και επισήμως από την Αθήνα, εν γνώσει όλων των πλευρών ότι θα ακολουθούσε η διάσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος Τραμπ λίγο αργότερα με τις αραβικές χώρες, στην οποία είχε προσκληθεί και ο Ταγίπ Ερντογάν. Γι΄αυτό κα γινόταν ήδη λόγος για μια σύντομη συνάντηση των δυο ηγετών, με δεδομένο ότι ο κ. Ερντογάν θα έπρεπε να αναχωρήσει κάποια στιγμή, για τη διάσκεψη με τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου. Αρα δεν πείθει ότι συνιστούσε η ώρα της συνάντησης πρόβλημα, πόσο μάλλον που τελικά η διάσκεψη με τις αραβικές χώρες άργησε και μια ώρα να αρχίσει…όπως συμβαίνει συνήθως.

Μάλιστα η Καθημερινή γράφει ότι η τουρκική προεδρία ανάρτησε στις 9:20 το βράδυ χθες (ελληνική ώρα) μια φωτογραφία της συνάντησης του Τούρκου Προέδρου με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης. Η συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ήταν στις 9 το βράδυ. Αν στο μεταξύ έγινε η συνάντηση Ερντογάν με τον Αλ Μενφί, υπάρχει και η απόδειξη ότι η ακύρωση είναι προσχηματική.

Αλλωστε οι πληροφορίες λένε ότι η ελληνική πλευρά έδωσε πολλές εναλλακτικές στην τουρκική πλευρά για μια άλλη ώρα για τη συνάντηση, που όμως δεν απαντήθηκαν ποτέ. Αρα δεν υπήρχε μεγάλη προθυμία από την Αγκυρα για να γίνει η συνάντηση.

Διαβάστε Επίσης

Τι κρύβει η ακύρωση του ραντεβού

Εφόσον λοιπόν η ακύρωση του ραντεβού είναι προσχηματική, ας δούμε ποιο είναι το μήνυμά της. Τι κρύβει.

Υπάρχει η μια εκδοχή, που υιοθέτησαν περίπου και ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή η Τουρκία κάνει "καψώνια" στην Ελλάδα. Το γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Εστία:

"Με τον "αέρα" του "κυριάρχου" στον οποίο πλέον έχουν ανοίξει και οι θύρες του Λευκού Οίκου, ο Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να δείξει στην ελληνική κυβέρνηση, πόσο λίγο την υπολογίζει. Εκεί μας έχει οδηγήσει η πολιτική των ήρεμων νερών και των υποχωρήσεων στα οποία έχει οδηγήσει η στρατηγική αφέλεια που επιδεικνύει η Αθήνα και που οπτικοποιήθηκε με την γνωστή υπόκλιση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη." (Αναφέρεται σε βαθιά υπόκλιση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος στο προεδρικό Μέγαρο τον Τούρκο πρόεδρο, την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Αθήνα ο κ. Ερντογάν και που έγινε viral στα social media.)

ερντογαν οηε

Να είναι όμως η αιτία της ακύρωσης του ραντεβού, το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να κάνει "καψώνι" στον Μητσοτάκη; Γι΄αυτό μάλιστα και η ακύρωση ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, για να είναι μεγαλύτερη η έκπληξη; Είναι αυτή η ερμηνεία; Η παιδική ψυχολογία δηλαδή του Τούρκου Προέδρου, που αρέσκεται σε παιχνίδια τέτοιου τύπου; Ετσι διαμορφώνονται οι διακρατικές σχέσεις και οι σχέσεις των ηγετών;

Με τα όσα έχουμε δει με τον πρόεδρο Τραμπ και τις αντιδράσεις του, δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει, αλλά μάλλον η ακύρωση έχει πιο βαθιά και πιο ουσιαστικά αίτια. Πιο πολιτικά.

Το καλώδιο και το cacus belli

Η άλλη ερμηνεία που κυκλοφορεί είναι ότι τα θέματα που θα έθιγε στη συνάντηση ο Ελληνας πρωθυπουργός, δηλαδή το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ αλλά και το casus belli, ήταν θέματα ενοχλητικά για την Τουρκία και λειτούργησαν ανασταλτικά για την πραγματοποίηση του ραντεβού. Πόσο μάλλον που στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου ακολουθεί και η συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο και οι τυχόν διαρροές για τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Ελληνα πρωθυπουργό, θα μπορούσαν να επηρεάσουν και την ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Τραμπ.

Διαβάστε Επίσης

Αλλωστε λίγο νωρίτερα στην ομιλία του Τούρκου προέδρου στον ΟΗΕ, ο κ. Ερντογάν είχε δείξει τη δυσφορία του με τις τελευταίες εξελίξεις, και με το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης και με τις έρευνες της Chevron νοτίως της Κρήτης, διαμηνύοντας ότι δεν θα ευοδωθούν τα σχέδια που αποκλείουν την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (αναφέρεται στην κυβέρνηση των κατεχομένων) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με τέτοια εκδοχή υιοθετούν και οι κυβερνητικοί που σημειώνουν ότι η εμπλοκή, επιβεβαιώνει την αμετακίνητη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε όλα τα μείζονα θέματα στις σχέσεις των δυο χωρών. Με άλλα λόγια, η ακύρωση του ραντεβού δείχνει την (λελογισμένη) επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών, εξαιτίας ορισμένων πρωτοβουλιών της Αθήνας που έχουν ενοχλήσει την Τουρκία. Θα μπορούσαμε στον κατάλογο να προσθέσουμε και τις πιέσεις στις ΗΠΑ να μην πάρει η Τουρκία F-15 , τις πιέσεις στους Ευρωπαίους να αποκλειστεί η Τουρκία και η αμυντική της βιομηχανία από τον επανεξοπλισμό της Ε.Ε. ή ακόμα και τον χωροταξικό σχεδιασμό στο Αιγαίο.

Ελληνικό F-16 φωτογράφησε το Oruc Reis: Είχε απλώσει καλώδια

Τι λένε ο Τούρκοι δημοσιογράφοι

Ισως όμως η καλύτερη ερμηνεία για την ακύρωση του ραντεβού μπορεί να δοθεί από τους ίδιους τους γείτονες, και ειδικά από τους δημοσιογράφους, που ξέρουν και το τι λέγεται στους διαδρόμους του προεδρικού Μεγάρου.

Σε χθεσινό του άρθρο Milliyet ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας Ozay Sendir, γράφει για την ακύρωση του ραντεβού περίπου τα εξής: Ότι για την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι ένα μικρό θέμα και σίγουρα δεν είναι θέμα που θα απασχολήσει τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα βασικά θέματα που απασχολούν την Αγκυρα αυτή την περίοδο είναι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και ο πόλεμος στη Γάζα. Όχι τα ελληνοτουρκικά. Συνεπώς το αν θα γίνει ή όχι το ραντεβού δεν ήταν στις προτεραιότητες της τουρκικής προεδρίας, ίσως μάλιστα γι΄αυτό και δεν είχε ανακοινωθεί και επισήμως. ( Η ανάλυση του Τούρκου δημοσιογράφου περιέχει και μια "υπεροψία" που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία για την Ελλάδα, αφού η πολιτική της ελίτ θεωρεί τα μεγέθη τελείως δυσανάλογα...)

Και κακώς δημιουργείται αυτός ο θόρυβος στην Αθήνα, γράφει ο δημοσιογράφος, αφού δεν προκαλείται καμία κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών. Για να συνεχίσει μετά ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Τουρκία από την πολιτική ελίτ , τα media και την κοινή γνώμη, αφού η γειτονική χώρα εκλαμβάνεται μονίμως, ό,τι και να συμβεί, ως μια κακόβουλη δύναμη που θέλει το κακό της Ελλάδας.

Η εκδοχή του Τούρκου συναδέλφου πάντως, δεν αναιρεί την εκδοχή της δυσφορίας του Τούρκου προέδρου με την Αθήνα, αφού θα μπορούσαν να ισχύουν και τα δύο. Ναι μεν δεν είναι ψηλά στην ατζέντα του κ. Ερντογάν τα ελληνοτουρκικά, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να νιώθει ενόχληση με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτό είναι το ομορφότερο μπαρ της Αθήνας

Στον πρώτο όροφο ενός πολύ καλού ταϊλανδέζικου εστιατορίου, συναντάς ένα αισθητικά αψεγάδιαστο μπαρ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 13 Οκτ 2025 | 22:54

"Ειρήνη": Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Γάζα στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τους ηγέτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα πρωθυπουργό

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ 13 Οκτ 2025 | 19:37

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που δίνουν το "παρών" στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 12 Οκτ 2025 | 15:38

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την έκθεση "Why Look at Animals?": "Aναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων" - H ανάρτησή της

"Στην έκθεση "Why Look at Animals?" του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων μέσα από έργα καλλιτεχνών.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης για Ρούτσι: Τέλος οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Στο υπουργείο Άμυνας η ευθύνη

"Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 12 Οκτ 2025 | 08:50

Ο Τραμπ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο - Η επίσημη πρόσκληση [εικόνα]

Στη διάσκεψη για τη Γάζα οι ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 11 Οκτ 2025 | 11:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν στον απόηχο του προστίμου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:52

Παντρεύτηκε η κόρη του Γιακουμάτου με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι εντεταλμένη σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 09 Οκτ 2025 | 23:25

Γάζα: Το σχέδιο 60 ημερών μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός - Κεντρικός ρόλος του ΟΗΕ στη διανομή βοήθειας

Δέσμη μέτρων για την ανθρωπιστική ανταπόκριση στη Γάζα παρουσίασε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 13:12

Χαμός στην Τουρκία με τον Αμερικανό πρέσβη που φωτογραφήθηκε με Κούρδους αντάρτες- Σε χάρτη που δείχνει την Αλεξανδρέττα εκτός Τουρκίας

Η φωτογραφία του Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα μαζί με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, αναβίωσε τον εφιάλτη της Τουρκίας για κουρδικό κράτος στα σύνορά της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:43

Ο Ερντογάν χαιρετίζει την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα- Ευχαριστεί και τον Τραμπ

Τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χαιρετίζει με ικανοποίηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:28

Μητσοτάκης: Βήμα ελπίδας και σταθερότητας η συμφωνία για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για μια ασφαλή και ειρηνική Μέση Ανατολή.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 18:42
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 08 Οκτ 2025 | 10:03

ΣΕΒ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για σταθερότητα και η διαμαρτυρία Θεοδωρόπουλου για τα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Τι ανέφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη ΓΣ του ΣΕΒ.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΤΑΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 07 Οκτ 2025 | 11:56
ΣΤΟ ΣΕΒ 07 Οκτ 2025 | 08:28

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα της βιομηχανίας – Τι θα περιλαμβάνουν

Στο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι η στήριξη της βιομηχανίας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενεργειακό κόστος.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 06 Οκτ 2025 | 18:45

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ με ένα κλικ

"Το ΕΣΥ αλλάζει - Κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 05 Οκτ 2025 | 19:03

Μαξίμου: Ενημερώθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 12:32

Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία

"Πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή, με πραγματικές συνθήκες ασφαλείας", τονίζει ο πρωθυπουργός.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

04 Οκτ 2025 | 14:42

Η απάντηση της Χαμάς στο σχέδιο Τραμπ κερδίζει την υποστήριξη των σκληροπυρηνικών - Αυξάνονται οι ελπίδες για απελευθέρωση ομήρων

Η στάση της Χαμάς και η υποστήριξή της από τον Ισλαμικό Τζιχάντ αναμένεται ότι θα τονώσει το ηθικό των κατοίκων της Γάζας.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 12:49

Στα βόρεια της Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέις" - Η Αθήνα παρακολουθεί την πορεία του

Η Αθήνα είχε αντιδράσει με έκδοση αντι-navtex από τον σταθμό της Λήμνου - Πηγές από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι το Πίρι Ρέις δεν διαθέτει δυνατότητες έρευνας στον βυθό.

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

04 Οκτ 2025 | 09:16

Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν;

Δεν έχω το ρεπορτάζ του Τούρκου συναδέλφου και δεν μπορώ να πάρω θέση, ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για την αντιπολίτευση στην Αθήνα, ο δικός μας δυσκολεύεται ακόμα και να βγάλει φωτογραφία δίπλα-δίπλα με τον πλανητάρχη, σιγά μην τον δεχτεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 22:40

Τουρκία: Στο Αιγαίο το "Πίρι Ρέις", απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Αθήνα

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και την περιοχή ελληνικής ευθύνης έκδοσης NAVTEX.

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ 03 Οκτ 2025 | 14:59

ΟΗΕ: "Τόποι θανάτου" για μητέρες και νεογέννητα οι ζώνες "ασφαλείας" που όρισε το Ισραήλ στη Γάζα

Η ιδέα μίας ζώνης ασφαλείας στον νότο της Γάζας "είναι φάρσα", τόνισε ο εκπρόσωπος της Unicef, Τζέιμς Ελντερ

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Οκτ 2025 | 13:43

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google: "Μας απασχολεί η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ψηφιακού εθισμού.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 09:41

Nέα Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο - Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα

Μένει να φανεί πλέον αν το ερευνητικό θα εξέλθει του κόλπου της Σμύρνης ή αν πρόκειται για μια ακόμη ανταλλαγή Navtex – αντι-Navtex.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Οκτ 2025 | 22:25

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Navtex για έρευνες του "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος Πίρι Ρέις θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 02 Οκτ 2025 | 12:57

Δανία: Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Κοπεγχάγη με Ρούτε και Μερτς

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 07:38

Ευρωπαϊκή αντί-drone ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή - Να προστατευτούν και τα νότια σύνορα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το τείχος των drones που θα αποτελέσει ασπίδα στις ρωσικές απειλές σε βάρος των χωρών της Βαλτικής ήταν ένα βασικό θέμα στην ατζέντα.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της - Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας"

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ 01 Οκτ 2025 | 18:46

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν πήρε τον π@@@ από τον Τραμπ- Τον έγραφε εν αγνοία του η κάμερα

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι αυτό που πήρε η Τουρκία από τον Τραμπ είναι ο π@@@

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 15:06

Μητσοτάκης από τη Δανία: Η Ευρώπη να κινητοποιήσει πόρους για τα έργα κοινής άμυνας - Να βλέπει την ασφάλεια συνολικά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου".

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ 01 Οκτ 2025 | 10:53

Σάλος με Τούρκο δημοσιογράφο και τα σενάρια διαδοχής Ερντογάν: "Πήραμε τα α@@@ μας από τον Τραμπ" [βίντεο]

Οι ανοιχτές κάμερες "έκαψαν" δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού στην Τουρκία που καταγράφηκε να λέει ότι ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:40

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Το δάνειο 150.000 ευρώ από την αδερφή του και το οικόπεδο στο Ζαγόρι

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών - Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ 27 Σεπ 2025 | 20:57

"Τεντώνει το σχοινί" με ΕΕ και ΝΑΤΟ η Ρωσία: Δριμεία επίθεση Λαβρόφ σε Ισραήλ από το βήμα του ΟΗΕ - Στήριξη σε Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε οξεία κριτική κατά του Ισραήλ από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών

ΣΤΟΝ ΟΗΕ 27 Σεπ 2025 | 19:42

Λαβρόφ: Προειδοποιεί ΝΑΤΟ και ΕΕ - Για οποιαδήποτε επίθεση στη Ρωσία θα υπάρξει "αποφασιστική απάντηση"

"Οποιαδήποτε επιθετικότητα εναντίον της χώρας μου θα τύχει αποφασιστικής απάντησης".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΤΙ ΕΙΠΕ 27 Σεπ 2025 | 10:19

Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν για Θράκη και Κυπριακό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι μουσουλμάνοι σε Δυτική Θράκη και Δωδεκάνησα αντιμετωπίζουν "σοβαρές παραβιάσεις" που τους στερούν τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες τους

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 23:19

Απίστευτο: Παρουσιαστής του Fox News είπε οτι πρέπει να βομβαρδιστεί ο ΟΗΕ - Ζήτησε συγγνώμη

Ο Τζέσι Γουότερς ζήτησε κατ’ ιδίαν συγγνώμη στη Μελίσα Φλέμινγκ, την επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνιών του ΟΗΕ, αφού προηγουμένως τα Ηνωμένα Έθνη διαμαρτυρήθηκαν στο κανάλι για τα σχόλια που έκανε ο παρουσιαστής

ΣΤΟΝ ΟΗΕ 26 Σεπ 2025 | 21:18

Χαμάς: Ένδειξη απομόνωσης του Ισραήλ οι αποχωρήσεις κατά την ομιλία Νετανιάχου

"Το μποϊκοτάζ της ομιλίας του Νετανιάχου δείχνει την απομόνωση του Ισραήλ και της συνέπειες του πολέμου ολοκληρωτικής καταστροφής", που διεξάγει στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Γάζα: Το Ισραήλ έβαλε μεγάφωνα και χάκαρε όλα τα κινητά για να ακούστεί η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ [βίντεο]

Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η χώρα του έχει τοποθετήσει μεγάφωνα και έχει πάρει τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των Παλαιστινίων στη Γάζα, ώστε οι όμηροι να μπορούν ενδεχομένως να παρακολουθήσουν την ομιλία του

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 26 Σεπ 2025 | 16:26

ΟΗΕ: Επεισοδιακή η ομιλία Νετανιάχου - Πολλοί αποχώρησαν όταν ανέβηκε στο βήμα, άλλοι χειροκροτούσαν [βίντεο]

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα εβραϊκά στους ομήρους της Χαμάς, με το μικρόφωνό του να συνδέεται με τα ηχεία στην πόλη της Γάζας - "Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να σας φέρουμε όλους πίσω"

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 26 Σεπ 2025 | 06:40

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν: Οι βαριές συμφωνίες, το παζάρι για τα F-35 και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, με φλέγοντα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 25 Σεπ 2025 | 18:05

Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε το ραντεβού του Ερντογάν και με τη Μελόνι

Η συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν αναβλήθηκε, με τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη να κάνουν λόγο για περιορισμούς στα προγράμματα των δύο ηγετών

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI