Follow us

"Καρφάρα" Τσίπρα για Κασσελάκη: Ο Μητσοτάκης τρέχει μόνος του στις εκλογές (αλλά και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος)- Οχι μόνο Tik Tok

Καθόλου κολακευτική για τον Στέφανο Κασσελάκη η ανάλυση Τσίπρα για το πολιτικό σκηνικό

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΟΙ

Με ένα μεγάλο καρφί για τον διάδοχό του Στέφανο Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις εν όψει ευρωεκλογών. Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, στην παρούσα φάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει μόνος του (στις εκλογές) αλλά κινδυνεύει να έρθει δεύτερος- εννοώντας ότι θα έχει φθορά στο εκλογικό του ποσοστό παρά το γεγονός ότι δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ- ενώ πρόσθεσε ότι πιθανώς το βράδυ των εκλογών όλοι να έχουν χάσει και όλοι να δηλώνουν νικητές.

Προέβλεψε δηλαδή οριακά οφέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τέτοια που θα επιτρέψουν στον κ. Κασσελάκη να δηλώνει νικητής. Πόσο μάλλον αν έχει περάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.

"Καρφάρα" Τσίπρα για Κασσελάκη: Ο Μητσοτάκης τρέχει μόνος του στις εκλογές (αλλά και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος)- Οχι μόνο Tik Tok

Ομως δεν έμεινε εκεί. Είχε και μια ειρωνική αναφορά στο Life style του Στέφανου Κασσελάκη και στις παρεμβάσεις μέσω των social media. Και όταν ρωτήθηκε για τα δικά του σχέδια, είπε: "Υπάρχει απαξίωση της Πολιτικής. Δεν είναι μόνο το Tik Tok πολιτική. Δεν διεκδικώ κάτι παραπάνω αλλά τον ρόλο παραγωγής πολιτικής και στην Ελλάδα και σε Διεθνές επίπεδο. "

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Οι ευρωεκλογές αποτελούν έναν κίνδυνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και μία ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το πολιτικό σύστημα να επανα-ισορροπήσει τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός μοιάζει σαν να τρέχει μόνος του σε έναν αγώνα στίβου και παρόλα αυτά κινδυνεύει να έρθει δεύτερος, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μία ευκαιρία.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, το διακύβευμα των ευρωεκλογών "είναι να επανα-ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα. Να έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις την διακυβέρνηση στον επόμενο γύρο των εθνικών εκλογών. Να αξιοποιήσει την ετεροχρονισμένη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις δικές της επιλογές. Με καθυστέρηση ενός χρόνου η κυβέρνηση έχει φθορά για υποκλοπές, Τέμπη, για σοβαρότατες παραβιάσεις του κράτους δίκαιου, για διαφθορά".

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΟΙ

Το βράδυ των εκλογών θα δηλώσουν όλοι νικητές

"Σε αυτές τις ευρωεκλογές κινδυνεύουμε να έχουμε μία εικόνα φοιτητικών εκλογών που όλοι θα έχουν χάσει και όλοι θα λένε ότι έχουν κερδίσει", συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Πολλές φορές όταν έχεις αίσθηση ότι δεν έχεις κίνδυνο, έχεις το χρονόμετρο ως δρομέας. Θα καταγράψεις ένα ποσοστό. Αν το ποσοστό που θα καταγράψει ο κύριος Μητσοτάκη είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, ανεξαρτήτως του ποσοστού των άλλων κομμάτων, θα έχει πρόβλημα. Το να θεωρείς ότι είσαι μόνος σου, σου δίνει μεγαλύτερη αλαζονεία από όση εκ φύσεως διαθέτει ο κύριος Μητσοτάκης" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

"Είναι ένας κίνδυνος για τον κύριο Μητσοτάκη αλλά μία ευκαιρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το πολιτικό σύστημα να επαναισορροπήσει".

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΟΙ

Διαβάστε Επίσης

Ο Αλέξης Τσίπρας για την άνοδο της ακροδεξιάς

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών για την Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: "Έχουμε σε όλη την Ευρώπη μία αξιοπρόσεκτη και θα έλεγα επικίνδυνη άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού. Έχουμε δυστυχώς μάχες όχι ανάμεσα στην αριστερά και την δεξιά, την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις το διακύβευμα των εκλογών είναι το ποσοστό των ακροδεξιών κομμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Στη Γαλλία έχει προεξοφληθεί η νίκη της Λεπέν με πολύ μεγάλη διαφορά, το AfD στη Γερμανία πάει να πιάσει ένα ποσοστό πάνω από 20%, στην Ιταλία είναι πρώτη η Μελόνι, ακόμα και στην Πορτογαλία στις εθνικές εκλογές- εκεί που δεν είχαμε ποτέ ακροδεξιά- είδαμε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά κοντά στο 17%-18% ενός ακροδεξιού κόμματος, Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο γιατί συμβαίνει αυτό".

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΟΙ

Ο Αλέξης Τσίπρας για την οικονομία: Πάει καλά γιατί εμείς βάλαμε τις βάσεις

Ερωτηθείς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε επίπεδο μακροοικονομικών επιλογών, έχουμε θετικά μεγέθη. Οι προϋποθέσεις βεβαίως είχαν τεθεί στην περίοδο της διακυβέρνησης 2015-2019 όπου ανακτήσαμε πρόσβαση στις αγορές, ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας, φτιάξαμε ένα μαξιλάρι ασφάλειας, επανήλθαμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ρυθμίσαμε το χρέος. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά, σήμερα δεν θα είχαμε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Έκπληξη θα ήταν τα βραχυπρόθεσμα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι θετικά.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΟΙ

Εκφράζω την ανησυχία μου σε ό,τι αφορά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη δυνατότητα να έχει διατηρήσιμα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αν αναλύσετε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των θετικών αναπτυξιακών ρυθμών του τελευταίου διαστήματος, περίπου το 70% του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται στην ιδιωτική κατανάλωση. Έχουμε μια σημαντική μείωση των επενδύσεων κατά 0,5%, έχουμε μια σημαντική μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων από 7,5 δις. το 2022 σε 4,6 δις.το 2023, οι μισές εκ των οποίων οφείλονται στην κατοικία και έχουμε το υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Αυτά όλα πρέπει να μας προβληματίσουν. Πολλά από αυτά μας οδήγησαν στην κρίση. Αυτοί οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν διαχέονται με δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία".

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΟΙ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 19 Μαϊ 2024 | 11:06

Κασσελάκης: Εσείς στη λίστα αναμονής, οι άλλοι στη λίστα των εκλεκτών - Είστε πλέμπα, είμαστε η κυβέρνηση των VIP

Για το ζήτημα της προτεραιότητας στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" σε VIP για τον τελικό του Conference Cup

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Μαϊ 2024 | 10:51

Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

"Παραμένει διαρκές το κοινό χρέος η ιστορική μνήμη να κρατηθεί ζωντανή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 19 Μαϊ 2024 | 08:16

Γιατί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περιοδεύουν στη Μακεδονία - Οι εθνικιστές στα Σκόπια... ανακατεύουν την τράπουλα

Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Βελόπουλος και Νατσιός "κονταροχτυπιούνται" για τη Μακεδονία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Μαϊ 2024 | 22:13

Στέφανος Κασσελάκης: Επισκέφτηκε την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Ποιους συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Μαϊ 2024 | 15:38

Κασσελάκης: Έχω έρθει για να μείνω - Πριν από τρεις μήνες μας είχαν πεθαμένους και τώρα έχουμε ανακάμψει

Ο πρόεδρος του κόμματος τονίζει ότι θα διεκδικήσει -όπως αναφέρει- την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα.

ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ 18 Μαϊ 2024 | 15:08
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 18 Μαϊ 2024 | 14:00

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη και ΕΡΤ: Συνέντευξη που πρέπει να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας ως πρότυπο αποφυγής

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός λόγω "δειλίας" αρνείται ντιμπέιτ με τον κ. Κασσελάκη

18 Μαϊ 2024 | 11:53

Κασσελάκης: To γλέντι στην πρεμιέρα του Αργυρού παρέα με τον Τάιλερ - Η εμφάνιση σε γνωστό κέντρο στην παραλιακή [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης διασκέδασε μαζί με τον σύζυγό του απολαμβάνοντας τις επιτυχίες του Αργυρού

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Μαϊ 2024 | 09:18

Συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ: "Να χρησιμοποιούν μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία, να σεβαστούν τη συμφωνία"

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

ΠΑΣΟΚ 17 Μαϊ 2024 | 23:53

Ανδρουλάκης: "Τους κάλεσα σε debate, κανείς δεν έρχεται- Ο Κασσελάκης δεν ξέρει τα θέματα, ο Μητσοτάκης θέλει εξουσία"

Από τη Φλώρινα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε πως "νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ευημερία και προοπτική για όλους τους Έλληνες".

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 17 Μαϊ 2024 | 21:28

Τα νέα προεκλογικά σποτ της ΝΔ για την ακρίβεια και τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις

Με σκοπό την καταπολέμηση της ακρίβειας, επισημαίνεται πως γίνονται έλεγχοι στην αγορά κι επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 17 Μαϊ 2024 | 20:52
17 Μαϊ 2024 | 16:29

Ελένη Μενεγάκη: "Δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης γιατί κοιτούσα κι έλεγα πόσο ωραίος είναι"

Η αποκάλυψη της Ελένης Μενεγάκη για τον Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη