Follow us

Μετά τον Βασίλη Κικίλια και ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να δοθούν αυξήσεις σε Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική

Με ανάρτησή του στο X, ο Αδωνις Γεωργιάδης τονίζει ότι "θα βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος, για να ακολουθήσουν άμεσα οι αυξήσεις"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Βέβαιος ότι μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να υπάρξουν άμεσα αυξήσεις και για τα στελέχη της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Λίγο μετά τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ένστολοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, ζητώντας αυξήσεις για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, ο υπουργός Υγείας τόνισε με ανάρτησή του στο X ότι "η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σέβεται όλους όσους φέρουν το εθνόσημο".

Το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη της κυβερνητικής παράταξης εκφράζονται για το μισθολόγιο των ένστολων, καθώς, μετά τον βουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο που άνοιξε τη συζήτηση, δύο υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν με τη σειρά τους τη δρομολόγηση αυξήσεων και για τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς.

Aκολούθησε παρέμβαση και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια και Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτήρισε "εύλογο" το αίτημα των στελεχών της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αντίστοιχη αντιμετώπιση με αυτή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αυξήσεων και στους μισθούς των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας , μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει αυξήσεις μόνο στους εργαζόμενους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αποσαφηνιστούν όλα αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Μετά τον Βασίλη Κικίλια και ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να δοθούν αυξήσεις σε Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε:

Η Κυβέρνηση του @kmitsotakis σέβεται όλους όσους φέρουν το εθνόσημο. Είναι βέβαιον ότι μετά τις αναγκαίες αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος, για να ακολουθήσουν άμεσα οι αυξήσεις και για τα στελέχη της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τιμή σε όσους τιμούν το Έθνος με τις υπηρεσίες τους.

Διαβάστε Επίσης

Τι είχε πει ο Βασίλης Κικίλιας στην ΕΡΤ

"Πολύ σωστά η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθότι δεν μπορεί να γίνονται δαπάνες δισεκατομμυρίων ευρώ για καινούργιο εξοπλισμό και τεχνολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτά τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα ή το νέο δόγμα να το χειρίζονται οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να έχουν τις αυξήσεις που πρέπει κλπ. Πολύ σωστά λοιπόν έκανε η κυβέρνηση. Από κει και πέρα δεν μπορεί να υπάρχουν ένστολοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, που σημαίνει ότι θα πρέπει αναλόγως να γίνουν αυξήσεις και στους αστυνομικούς μας και στους πυροσβέστες μας και στους λιμενικούς μας.

Το σύνολο όλων αυτών των αντρών και γυναικών που απαρτίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επιτελεί ύψιστο έργο. Είχα την τιμή να παλέψω με τους πυροσβέστες μας δύο αντιπυρικές περιόδους στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το αξίζουν και πρέπει να επιβραβευτούν. Όπως και το 2014 ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τους αστυνομικούς μας σε όλη τη χώρα, στις πιο δύσκολες στιγμές και περιόδους που βίωσε η ελληνική κοινωνία με αγανακτισμένους, με μνημόνια, αντιμνημόνιο κλπ και φυσικά στα θαλάσσια σύνορα μας τα 18.500 μίλια ακτογραμμής και ναυτικών συνόρων για να δείτε τη μάχη που δίνουν οι λιμενικοί μας μέρα και νύχτα με αντίξοες συνθήκες για να υπερασπιστούν τα σύνορά μας, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, παιδάκια, απροστάτευτες οικογένειες, γυναίκες, αλλά και να υπερασπιστούν τα σύνορά μας ενάντια στην εγκληματικότητα, το σύγχρονο έγκλημα και φυσικά να φροντίσουν και σε κάθε λιμάνι το κομμάτι των επιβατών της ακτοπλοΐας και ούτω καθεξής".

Γιατί υπήρξαν ανακοινώσεις μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αυτό έγινε για τρεις λόγους:
Πρώτον, γιατί με τις αποφάσεις στην Ευρώπη για ρήτρα διαφυγής δημιουργείται η δυνατότητα δημοσιονομικής ευελιξίας με επίκεντρο τις αμυντικές δαπάνες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αμοιβές των στρατιωτικών.

Δεύτερον, γιατί το υπουργείο Αμυνας μέσω του προγράμματος "Ατζέντα 2030" κατήρτισε και εφαρμόζει συνολικά ευρύ σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών με αναδιάρθρωση δομών και υπηρεσιών (πχ περιπτώσεις αποστρατεύσεων που εξοικονομούν κόστος μισθοδοσίας). Ένα σημαντικό τμήμα της δημοσιονομικής δαπάνης των αυξήσεων των αποδοχών καλύπτεται χρηματοδοτικά από την εξοικονόμηση των δαπανών του υπουργείου.

Τρίτον, γιατί υπάρχει τεράστια ανάγκη να στηριχθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς υπάρχει κίνδυνος αποχωρήσεων, ενώ πρέπει να χορηγηθούν κίνητρα στους νέους, ώστε να προτιμήσουν για την καριέρα τους τις Ενοπλες Δυνάμεις και να στελεχώσουν τις Στρατιωτικές Σχολές.

Γίνεται για πρώτη φορά εξαγγελία που αφορά μόνο ένα μέρος στελεχών του Δημοσίου;

Όχι, θυμίζουμε τα ειδικά μισθολογικά κίνητρα που εφαρμόσθηκαν τους προηγούμενους μήνες για την προσέλκυση ιατρών που θα στελεχώσουν "άγονες" θέσεις σε νοσοκομεία στο ΕΣΥ, αλλά και άλλες διατάξεις όπως η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

Θα υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων για τα Σώματα Ασφαλείας;

Σημειώνουμε ότι ήδη έχουν νομοθετηθεί σημαντικά μέτρα για όλους τους ένστολους, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες κλπ).

Ήδη, με βάση τον προϋπολογισμό του 2025, έχει αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου η νυχτερινή αποζημίωση των ενστόλων, ενώ από την 1η Απριλίου όλοι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των ένστολων (Σώματα Ασφαλείας και Ενοπλες Δυνάμεις) αυξάνονται κατά 30 ευρώ, ώστε να εξομοιωθούν οι βασικές αποδοχές του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, ύστερα από την ανακοινωθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ.

Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου όλοι οι ένστολοι (156.000 στελέχη σε Σώματα Ασφαλείας και Ενοπλες Δυνάμεις) θα ενισχυθούν περαιτέρω με το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητας, λαμβάνοντας ενίσχυση 100 ευρώ μηνιαίως, με εκτιμώμενο συνολικό δημοσιονομικό κόστος 111 εκατ. ευρώ για το 2025 και 222 εκατ. ευρώ για το 2026.
Είναι δεδομένο ότι, όπως έγινε με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα Σώματα Ασφαλείας με άξονα τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ούτως ή άλλως, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πρόσθετες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας θα ισχύσουν μετά την ΔΕΘ.

Συνολικά, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο ασκείται κεντρικά από το οικονομικό επιτελείο, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού και όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά και ειδικά σε επίπεδο δηλώσεων. Κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται είναι αποτέλεσμα συνολικού σχεδιασμού, που συμπεριλαμβάνει και μέτρα εξοικονόμησης δαπανών και σε κάθε περίπτωση υλοποιείται χωρίς να διαταραχθεί στο παραμικρό η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι από το 2023 έως σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χορηγήσει αυξήσεις συνολικά στο δημόσιο, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, που ισοδυναμούν με επιπλέον 1,3 μισθούς για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή ο 13ος μισθός έχει ήδη δοθεί και "πάμε" για τον 14ο με τις προγραμματισμένες αυξήσεις που θα δοθούν και τα επόμενα χρόνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

«ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ» 16 Οκτ 2025 | 11:24

Αδωνις Γεωργιάδης: "Η μιζέρια της Αριστεράς βλάπτει την Ελλάδα - Εχω σιχαθεί τους αχαΐρευτους κομμουνιστές"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Αττικόν, λέγοντας πως "διαμαρτύρονται γιατί είναι μίζεροι".

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA 15 Οκτ 2025 | 13:34

Τζένη Μπαλατσινού: Στα εγκαίνια του "Birth Center" της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση- "Μακάρι να προλάβαινα να κάνω 5ο παιδί"

Η εμφάνιση της Τζένης Μπαλατσινού στα εγκαίνια του The Birth Center και οι on camera δηλώσεις της

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Οκτ 2025 | 13:14

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αττικόν για εγκαίνια ογκολογικής μονάδας - Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας [εικόνες - βίντεο]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρξε περιορισμένη ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:00

Χνάρης για Άδωνι: Ασύστολα ψεύδη και αποκυήματα της φαντασίας του - Ο πολιτικός του "γλείφω εκεί που έχω φτύσει"

Η απάντηση του βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μανόλη Χνάρη στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 13 Οκτ 2025 | 13:09

Πεζοπορία με σορτσάκι στη Μεσσηνιακή Μάνη για τον Άδωνι Γεωργιάδη: "Ελλάδα, η ωραιότερη χώρα του κόσμου" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε τη Μεσσηνιακή Μάνη το πρωί της Κυριακής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:24

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα Τέμπη ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν προσφέρεται για τυμβωρυχία και πολιτική εκμετάλλευση

"Εγώ έχω την άποψη ότι οι τοξικολογικές δεν θα δείξουν απολύτως τίποτα γιατί δεν υπήρχε ξυλόλιο, ούτε ινδόλιο, ούτε βενζόλιο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:10

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Πέρκα για τον στολίσκο στη Γάζα: "Κανείς δεν σας απήγαγε, για selfie πήγατε" - "Θα ξαναπάω"

"Κάνατε λάθος που μπήκατε σε αυτό το πλοίο - Γιατί κλαίγεστε και λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πέτη Πέρκα - "Αυτή είναι η ακροδεξιά και ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαμε χάσει τη μισή Κύπρο" απάντησε η βουλευτής

ΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ 09 Οκτ 2025 | 09:47

Δένδιας και Γεωργιάδης πλάι πλάι στην εκδήλωση για το βιβλίο του Στυλιανίδη - Κουβέντα και γέλια μετά τις αιχμές

Ο φακός απαθανάτισε τους υπουργούς να μιλούν για αρκετή ώρα, ενώ δεν έλειψαν και τα γέλια ανάμεσά τους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΟΤΣ 08 Οκτ 2025 | 16:57

Γεωργιάδης στον Φειδία: Εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στα social για τα Τέμπη - Είχαν συμφέρον για μια Ελλάδα σε χάος

"Η ανωνυμία των social media έχει οδηγήσει σε ασυδοσία", τόνισε σε συνέντευξή του στον Φειδία Παναγιώτου ο Άδωνις Γεωργιάδης

06 Οκτ 2025 | 20:39

Α. Γεωργιάδης: Μεγάλη πράξη αλτρουισμού η δωρεά οργάνων

Η Κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Υγείας, δίνει μεγάλη βαρύτητα στις μεταμοσχεύσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 06 Οκτ 2025 | 14:15

Παρουσιάστηκε το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Ραντεβού - Τι βαθμό έβαλαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Παρουσιάστηκαν το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Ραντεβού καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα την αξιολόγησης των πολιτών που αφορούν νοσοκομεία και κλινικές

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Οκτ 2025 | 11:54

Μνημόσυνο για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του στρατάρχη Παπάγου - Παρόντες Γεωργιάδης και Καιρίδης

Την επιμνημόσυνη δέηση διοργάνωσε η δημοτική παράταξη Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού και ο επικεφαλής της Δημήτρης Οικονόμου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 11:53

Καρφί Γεωργιάδη για Δένδια: Θα μπορούσα κι εγώ, όπως κάποιοι άλλοι, να βγαίνω και να το παίζω καλός

"Η Κωνσταντοπούλου αδιαφορεί αν πάθει κάτι ο Ρούτσι - Είναι κακό άτομο, τη νοιάζει μόνο το δικηγορικό της γραφείο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΟΛΓΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ 06 Οκτ 2025 | 11:12

Γιατρός Πάνου Ρούτσι: "Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο υπουργός Υγείας - Αστείο το δελτίο Τύπου του νοσοκομείου"

Για την πορεία της υγείας του Πάνου Ρούτσι μίλησε η γιατρός του, Όλγα Κοσμοπούλου, κατά τη διάρκεια της 22ης ημέρας της απεργίας πείνας του πατέρα του Ντένις που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 08:39

Γεωργιάδης: Δεν προσέβαλα τον Ρούτσι - Κατήγγειλα την επικοινωνιακή διαχείριση της υγείας του από τα ΜΜΕ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι ουδέποτε προσέβαλε τον Πάνο Ρούτσι και τονίζει ότι η κριτική του αφορά τη "διαστρέβλωση των γεγονότων" από μερικά ΜΜΕ.

21Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 05 Οκτ 2025 | 21:39

Νέα ανακοίνωση του νοσοκομείου Νίκαιας για τον Πάνο Ρούτσι - Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση

Ενώ ο Πάνος Ρούτσι συνεχίζει για 21η ημέρα την απεργία πείνας το νοσοκομείο Νίκαιας εξέδωσε νέα σχετική ανακοίνωση.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΡΟΥΤΣΙ 05 Οκτ 2025 | 11:48

Στα άκρα η κόντρα Ζωής-Αδωνι: "Είναι πολιτικό σκουλήκι" - "Με ευχαριστεί που με αποκαλεί έτσι, έχει ψυχικά θέματα"

Η σκληρή κόντρα με βαρείς χαρακτηρισμούς, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνεχίζεται και ανεβάζει στο "κόκκινο" την πολιτική αντιπαράθεση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 18:53

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Άδωνι Γεωργιάδη: "Επιτελεί τον ρόλο του αποπροσανατολισμού"

Στα όσα είπε για εκείνη και για τον Πάνο Ρούτσι ο κ. Γεωργιάδης απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 04 Οκτ 2025 | 16:16

Αβραμόπουλος: "Στηρίζω το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, δεν είναι πολιτικό ή νομικό ζήτημα αλλά ανθρώπινο και ηθικό"

"Το δικαίωμα ενός γονιού να γνωρίζει την αλήθεια και να βρει γαλήνη μέσα από αυτήν είναι ιερό", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 04 Οκτ 2025 | 13:23

Πυρά Αδωνι κατά γιατρών Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου - "Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν πολιτικά παιχνίδια"

Τις ανακοινώσεις του νοσοκομείου Νίκαιας και των γιατρών που παρακολουθούν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι σχολίασε o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 12:11

Σδούκου για Ρούτσι: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να σταματήσει να υποβάλλει τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία

Η Αλεξάνδρα Σδούκου είπε πως θα ήθελε και εκείνη να μάθει τη συνέβη το βράδυ του Φεβρουαρίου όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Οκτ 2025 | 10:45

Γεωργιάδης κατά των γιατρών του Ρούτσι: "Αν θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του και πάθει κάτι, θα έχουν την ποινική ευθύνη"

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τη γιατρό του Πάνου Ρούτσι, κ. Κοσμοπούλου, ότι "χρησιμοποιεί την ιατρική της ιδιότητα για πολιτικά παιχνίδια".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2025 | 21:40

Πλακιάς σε Γεωργιάδη: "Είμαι απλά πατέρας δύο παιδιών που δολοφόνησε το κράτος" - Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας

"Θεωρώ και εσάς όπως και τους υπόλοιπους της κυβέρνησής σας ΕΝΟΧΟΥΣ και υπεύθυνους για τη δολοφονία των παιδιών μου" αναφέρει ο Νίκος Πλακιάς προς τον Άδωνι Γεωργιάδη - Η απάντησή του

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Οκτ 2025 | 14:37

Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Έχω ευθύνη ως υπουργός, ανησυχώ – Τον παρακαλώ να μας αφήσει να τον εξετάσουμε

"Όταν ξεκινήσει το δικαστήριο, αν θέλει ο κ. Ρούτσι μπορεί να κάνει αίτημα για τοξικολογικές", τόνισε ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 02 Οκτ 2025 | 12:11

Εύσημα Γεωργιάδη σε Δένδια για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις: "Δεν θα πω ψέματα, είναι οραματικό το νομοσχέδιο"

Τα θετικά σχόλια του υπουργού Υγείας για τον Νίκο Δένδια διαφέρουν σε σχέση με όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 01 Οκτ 2025 | 10:56

Τζένη Μπαλατσινού: Το viral βίντεο από την εποχή που έλεγε τον καιρό σε δελτίο ειδήσεων

Η αντίδραση της Τζένης Μπαλατσινού στο βίντεο από τα 90s που έγινε viral

ΕΞΩΔΙΚΟ 01 Οκτ 2025 | 10:40

Η επανόρθωση των "Παραπολιτικών" για το Πόθεν Έσχες της Τζένης Μπαλατσινού: "Δεν έχει 20 ακίνητα, ούτε σπίτι στο Ψυχικό"

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" ανακάλεσε όσα έγραψε σχετικά με τη δήλωση Πόθεν Έσχες της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Οκτ 2025 | 09:44

Γεωργιάδης: "Με βρίζει το MEGA όλη μέρα, με πολεμάει ο Μαρινάκης- Βαγγέλη μου όχι άλλο, θα με βγάλεις πρώτο"

"Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να μην ξεκινήσει το δικαστήριο γιατί αν φτάσει στις εκλογές με τα Τέμπη ανοιχτά προσδοκά να πάρει 15%" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 09:20

Απάντηση Καρυστιανού σε Γεωργιάδη: "Σας ξεμπροστιάζω, εσείς κρύβεστε πίσω από την ιδιότητά μου, της χαροκαμένης μάνας"

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε για δειλία και άκρατη αλαζονεία τον υπουργό Υγείας, και τονίζει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 29 Σεπ 2025 | 16:57

Τζένη Μπαλατσινού: Οργισμένη ανάρτηση για τον εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη και το πόθεν έσχες της - Τον κατηγορεί για "λάσπη"

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες, η Τζένη Μπαλατσινού κατηγορεί τα "Παραπολιτικά" και τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για παραποίηση των περιουσιακών στοιχείων της

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 29 Σεπ 2025 | 13:26

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού ασκεί αντιπολίτευση από το βάθρο της μητέρας που έχασε το παιδί της

"Το ενδεχόμενο κόμμα της Καρυστιανού ή το να συμμετέχει και το ενδεχόμενο κόμμα του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της Κεντροαριστεράς" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 10:54

Συγγνώμη από τον δημιουργό της fake δήλωσης Γεωργιάδη για τον Π. Ρούτσι - "Γενναίοι μέχρι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες"

Λήξη στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ψευδή δήλωση που αποδόθηκε σε εκείνον για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 07:54

Ο Γεωργιάδης απειλεί με μηνύσεις για ένα fake tweet: "Κύριε Ρούτσι, υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν να φάνε"

Μηνύσεις προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη διακίνηση ψεύτικης δήλωσής του για τον Πάνο Ρούτσι.

28 Σεπ 2025 | 13:12

Το δημόσιο "ευχαριστώ" του Άδωνι Γεωργιάδη στην Έλενα Παπαρίζου: "Χρειαζόμαστε και έναν καλό λόγο"

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή σχόλιο της Έλενας Παπαρίζου στο The Voice

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 25 Σεπ 2025 | 15:39

Άδωνις για Νατσιό: Παίζει με τον πόνο των γονιών των θυμάτων στα Τέμπη για τα ψηφαλάκια - Ψεύτης, υποκριτής και συκοφάντης

"'Ένας σύγχρονος ιεροεξεταστής και άσχετος από τα θεολογικά. Ήσασταν ειδωλολάτρης και νεοπαγανιστής", απάντησε ο Δημήτρης Νατσιός στον Άδωνι Γεωργιάδη

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ INSTAGRAM 25 Σεπ 2025 | 14:43

Ευγενία Μανωλίδου: Chic στο πλευρό του συζύγου της σε δείπνο

Με εντυπωσιακή μπλε δημιουργία η Ευγενία Μανωλίδου, δίπλα στο σύζυγό της και υπουργό υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:36

Γεωργιάδης: Συμφωνώ απολύτως με τον Τραμπ για το μεταναστευτικό - Τεράστιο λάθος η αριστερίστικη λογική της Ευρώπης

Στις πολιτικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας αλλά και τις διεθνείς προκλήσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 15:08

Στο Υπ. Υγείας οι τραυματιοφορείς: "Είμαστε όλοι άνω των 50, θέλουμε προσλήψεις και ένταξη στα βαρέα" - Τους συνάντησε ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατέβηκε να δει τους συγκεντρωμένους και αρχικά θέλησε να τους ευχαριστήσει για τη δουλειά που κάνουν.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Σεπ 2025 | 11:18

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος - Δεν είναι απλά ηθική πράξη, αλλά στρατηγική επιλογή

"Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα θα είναι μια κίνηση ευθύνης, συνέπειας και πολιτικού θάρρους" τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 23:59

Γεωργιάδης: Πρώτο το ΚΑΤ στην ανάρτηση ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε "θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση και τους εργαζομένους" του νοσοκομείου

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 22 Σεπ 2025 | 18:50

Ενστολοι: Πώς κερδίζουν 1,5 έως 2 μισθούς ανά έτος - Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια

Όπως επισήμαναν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 12:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι ο Σαμαράς θέλει να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ

"Θα πέσει φωτιά να με κάψει αν μιλήσω εναντίον του", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αντώνη Σαμαρά

ΑΦΟΡΜΗ 21 Σεπ 2025 | 21:27

Καρφί Γεωργιάδη σε Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ν. Συρίγο που πήρε τη συνέντευξη Καρυστιανού: "Να φοράτε κράνος"

"Κάθε μέρα, νέοι κυρίως άνθρωποι, είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται πολύ σοβαρά, επειδή απλά δεν φορούσαν κράνος" έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 14:11

Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1η Οκτωβρίου τα ραντεβού με όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο 1566

Στην ανάρτηση προστέθηκε και το βίντεο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του νέου αριθμού 1566.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί γιατί θαυμάζει το Ισραήλ: "Είναι θαύμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, μακάρι να τους μοιάσουμε"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους έχει στηρίξει το Ισραήλ δημόσια, παρά την κατακραυγή για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Σεπ 2025 | 10:02

Γεωργιάδης για Γάζα: Σκληρές οι εικόνες με τα παιδιά, αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία [βίντεο]

"Σε ένα λαό που πριν από 30 χρόνια ήταν 3 εκατ. και τώρα είναι 8 δεν μπορεί να υπάρξει γενοκτονία, είναι παράλογο αθροιστικά" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 18:07

Ελληνικά Hoaxes: Ο μηνυόμενος από τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή

O ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη περί ποινής τριετούς φυλάκισης δεν ευσταθεί, αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 23:46

Άδωνις Γεωργιάδης: Εβαλα μαλλιά, έκανα μπότοξ, βάζω κρέμες - Εγώ τα αποκαλύπτω αυτά, δεν κρατώ ιατρικό απόρρητο [βίντεο]

"Και μαλλιά έβαλα, πολύ καλά μου έχουν πάει - Έχω κάνει και μπότοξ, όχι πολύ όμως", παραδέχθηκε δημόσια ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 21:13

Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 δεν θέλουν και τρίτη θητεία κυβέρνησης της ΝΔ - "Κόμμα Καρυστιανού" πάνω από Τσίπρα, Σαμαρά

Το 70,4% βλέπει πορεία κρίσης και αβεβαιότητας στη χώρα, όπως αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 17 Οκτ 2025 | 18:44

Ουάσινγκτον: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο κ. Πιερρακάκης ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Λατινοπούλου: "Ο Βελόπουλος είναι μπάρμπας που με αποκάλεσε βίζιτα - Δεν κάνω πολύ photoshop στις φωτογραφίες μου"

"Όχι, δεν κάνω πολύ Photoshop. Νομίζω ότι κάθε γυναίκα μπορεί να βάλει κάποιο φίλτρο, αλλά αυτό είναι ωραίο και για τις γυναίκες", είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 17 Οκτ 2025 | 17:05

Καιρίδης για Βελόπουλο: Δεν θα αντιδικήσω με τον βούρκο, γιατί στον βούρκο το γουρούνι έχει πάντα το πάνω χέρι

"Δεν μπορείς να έχεις τα χρήματα που κέρδισες με τον κόπο σου στη Γερμανία και να μην τα επενδύεις στη χώρα σου", είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ 17 Οκτ 2025 | 15:46

Κώστας Καραμανλής: Σπάνια εμφάνιση με την 22χρονη κόρη του, Αλίκη [εικόνες]

Σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή έδωσε το "παρών" η Αλίκη Καραμανλή, σε μια σπάνια εμφάνιση δίπλα στον πατέρα της και χωρίς τη μητέρα της, Νατάσα, και τον αδερφό της, Αλέξανδρο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 15:21

Τέλος στην πώληση αλκοόλ και καπνικών σε ανηλίκους: Στον αέρα τέλος του μήνα η πλατφόρμα

"Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό που οι πλατφόρμες λένε ότι 'δεν ξέρουμε ποια είναι η ηλικία του παιδιού'" ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 14:56

Κυβερνητικές πηγές: Η πρόταση για συνάντηση των παράκτιων χωρών περιλαμβάνει Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Τουρκία και Λιβύη

"Η πρόταση ενός 'Πολυμερούς Σχήματος 5Χ5' περιλαμβάνει 5 χώρες και 5 θεματικές" τονίζουν κυβερνητικές πηγές

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΒΟΥΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:43

Η αντίδραση του Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε "κακιά" τον Καιρίδη - Το αυστηρό μήνυμα

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως "οφείλουμε να προστατεύουμε τον κοινοβουλευτικό πολιτισμό και να αντιστεκόμαστε στην 'κακία' ή στην 'κακιά' στιγμή του εαυτού μας".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17 Οκτ 2025 | 09:08

Ξαφνική κινητικότητα για τις θαλάσσιες ζώνες- Η αναφορά Μητσοτάκη στη Βουλή και ο ρόλος του συμπεθέρου του Τραμπ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι η Αθήνα σκοπεύει να καλέσει "όλους τους γείτονες" για να συζητηθούν οι διαφορές της περιοχής.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 16 Οκτ 2025 | 21:46

Έπαθε... Τσίπρα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαΐδης ζήτησε να χωριστούν τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Λέσβου [βίντεο]

Ζητάμε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε γιατί παραμένουν μαζί Θεσσαλονίκη και Σκιάθος, Κέρκυρα και Ιωάννινα, Σάμος και Χίος, Μυτιλήνη και Λέσβος", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

16 Οκτ 2025 | 18:44

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης νέος αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης ορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:17

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Καμία νέα αναγραφή ονομάτων, κανένα σπρέι, κανένα πανό μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Δεν θα επιτρέπεται κανείς να αλλοιώνει αυτό το ιερό σημείο, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΕΝΤΟΝΗ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ 16 Οκτ 2025 | 17:27

Άγρια κόντρα Βελόπουλου-Καιρίδη στη Βουλή: "Δεν θα βγεις ούτε βουλευτής" - "Φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία" [βίντεο]

"Να σταθούμε στο ύψος της συζήτησης", ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη από τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Καιρίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 16 Οκτ 2025 | 15:41

Διαψεύδει ο Κώστας Τσιάρας τα δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκε - "Δεν λιγοψύχησα ποτέ"

"Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν", αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".