Είναι ένα μικρό μονόστηλο στη σελίδα με τα παραπολιτικά των Νέων. Ο αναγνώστης δύσκολα θα το προσέξει. Ακόμα και ο τίτλος είναι ασαφής: "Ούτε τα στοιχειώδη όρια". Καμία αναφορά σε ονόματα ή στη λέξη υποκλοπές. Το περιεχόμενό του όμως προκαλεί ήδη συζητήσεις, αν και ο συντάκτης του δημοσιεύματος σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν διαθέτει αποδείξεις περί της αποκάλυψης. Και ποια είναι η αποκάλυψη;
Ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου και το πρόσωπο που όλοι δείχνουν ότι είναι πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών με το predator, είχε θέσει υπό παρακολούθηση με το κακόβουλο λογισμικό, ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα της Ντόρας Μπακογιάννη και των δυο παιδιών της, του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της αδελφής του Αλεξίας.
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται μεν σε διασταυρωμένες πηγές από όπου πήρε την πληροφορία, αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι "εφόσον η πληροφορία αυτή ισχύει"... τότε θα πρόκειται για πολύ σοβαρό γεγονός και "πολύ λυπηρό", αφού όπως γράφει, "υπάρχουν δεσμοί αίματος που ενώνουν αυτή την οικογένεια με ένα από τα φερόμενα ως κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης αυτής, τον Γρηγόρη Δημητριάδη"
Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ανηψιός του Κυριάκου και της Ντόρας Μπακογιάννη και τα δυο παιδιά της πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο Κώστας και η Αλεξία είναι συνεπώς ξαδέλφια του.
Και ο Μικροπολιτικός των Νέων καταλήγει: "Αν και εφόσον ισχύει αυτό- το τονίζω- καταδεικνύει δυστυχώς, ότι δεν υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη όρια σε αυτή την ιστορία. Η αλήθεια μένει να αποδειχτεί βέβαια, από την έρευνα των Αρχών.
Το δημοσίευμα στο Power Game
Περιέργως, η ίδια ιστορία εμφανίζεται και στη στήλη Power Game στην εφημερίδα Παραπολιτικά, που γράφει ότι ανάμεσα στα δεκάδες πρόσωπα που είχαν λάβει μήνυμα από το predator ήταν και όλη η οικογένεια Μπακογιάννη. Μάλιστα σημειώνει ότι όσοι έκαναν τις παρακολουθήσεις είχαν εμμονή με την οικογένεια Μπακογιάννη και κατηγορεί- χωρίς να τον κατονομάζει- τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ότι διέρρεε στο Μαξίμου "φανταστικούς διαλόγους" ανάμεσα για παράδειγμα, δήθεν, την Αλεξία Μπακογιάννη και τον δημοσιογράφο και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ή τον Κώστα Μπακογιάννη με τον δολοφόνο του πατέρα του Κουφοντίνα.
Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ακόμα ότι κυκλοφορούσε από το κύκλωμα των υποκλοπών και μια άλλη φανταστική ιστορία, που ήθελε δήθεν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να συνομιλεί με τον Κουφοντίνα και να του λέει ότι διαφωνεί με την κυβερνητικά στάση όσον αφορά την άδειά του, που οδήγησε στην απεργία πείνας που έκανε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr