Follow us

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο πλέον και ο Τσίπρας- Τον κατηγορούν ότι στηρίζει Κασσελάκη

Ο πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι πια στο απυρόβλητο. Η παλιά φρουρά υποψιάζεται ότι στηρίζει Κασσελάκη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕΤΟΡΑΚΗς
Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Στέφανος Κασσελάκης, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόνταν τι πλάτες έχει. Ποιος τον υποστηρίζει; Και όταν έγινε γνωστό ποια στελέχη υπογράφουν την υποψηφιότητά του και ποια στελέχη βρίσκονται δίπλα του- αυτό που συγκράτησαν οι περισσότεροι ήταν το όνομα του Παύλου Πολάκη - οι υποψίες ότι ενδεχομένως πίσω από τον λαμπερό υποψήφιο εξ Αμερικής να κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας, ενισχύθηκαν.

Τις τελευταίες ημέρες οι υποψίες έχουν πάρει τη μορφή βεβαιότητας. Ο Τσίπρας, λένε πολλοί στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, στηρίζει Κασσελάκη. Και πλέον ο πάλαι ποτέ αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ιστορικά στελέχη τον καλούν με θυμωμένο ύφος να πάρει θέση. Να διαψεύσει τις φήμες. Όμως εκείνος σιωπά.

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο πλέον και ο Τσίπρας- Τον κατηγορούν ότι στηρίζει Κασσελάκη

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή

Για την ακρίβεια επιχείρησε να διαψεύσει την θεωρία της στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη μέσω τρίτου. Μέσω ενός παλαιού του συνεργάτη, που όλοι ξέρουν ότι όταν γράφει, εκφράζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το άρθρο Θανάση Καρτερού (πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού) στην Αυγή, που επιχειρούσε να διαψεύσει τα όσα κυκλοφορούσαν και να επαναλάβει την ουδετερότητα του παραιτηθέντος αρχηγού, είχε τον εύγλωττο τίτλο "Τι λέει ο Τσίπρας".

Και σημείωνε ότι "ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του. Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών. Σιγά μην το κάνει τώρα. Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα."

Διαβάστε Επίσης

Δεν φάνηκε όμως να πείθονται οι επικριτές του πρώην αρχηγού

Τα "sms" της Εφης Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση της (δήθεν;) στήριξης του Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη, πήρε νέες διαστάσεις. Αφορμή ήταν ένα δημοσίευμα (1voice.gr) που ήθελε την Εφη Αχτσιόγλου να έχει στείλει sms στον Αλέξη Τσίπρα την επομένη της ήττας στις εκλογές και να τον καλεί να παραιτηθεί. Ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος ισχυριζόταν ότι η βουλευτής ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο να παραιτηθεί στις 16 Οκτωβρίου, δρομολογώντας τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Μάλιστα, σημείωνε ότι παρότι ο Τσίπρας είχε αποφασίσει να μείνει και "να το παλέψει", όταν έλαβε το μήνυμα της Αχτσιόγλου αποφάσισε να τα βροντήξει".

Η Εφη Αχτσιόγλου το διέψευσε λέγοντας "Προβοκάτσιες Τέλος", ενώ δήλωσε στην ΕφΣυν, ότι "τους τελευταίους μήνες συγκεκριμένα κέντρα έχουν εξαπολύσει εναντίον μου συκοφαντικές και χυδαίες επιθέσεις. Η λάσπη αυτή κορυφώθηκε τις τελευταίες ώρες πριν τις κάλπες, εμφανίζοντάς με ως δήθεν υπονομεύτρια του Αλέξη Τσίπρα. Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους από τους πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ".

Με τον τρόπο του, τη θεωρία για τα περίφημα sms διέψευσε για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα και ο Θανάσης Καρτερός, γράφοντας στην Αυγή για ¨ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου."

Αλλά τώρα πλέον, καθώς η εκλογή πλησιάζει, οι διαψεύσεις αυτές δεν είναι αρκετές για την παλαιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί πλέον τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει. Να πάρει θέση. Να διαψεύσει ο ίδιος ότι πήρε τέτοιους είδους sms από την Εφη Αχτσιόγλου και να διαψεύσει επίσης ότι στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό που θέλουν είναι φυσικά να στηρίξει την Εφη Αχτσιόγου, αλλά δεν το λένε ευθέως. Πάντως ο θυμός είναι πλέον ορατός. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο. Οσο σιωπά, λένε οι αντίπαλοί του και πρώην σύντροφοί του και θαυμαστές του, τόσο ενισχύει τις υποψίες μας ότι στηρίζει τον Κασσελάκη.

Διαβάστε Επίσης

Ο θυμός του Νίκου Φίλη

Ο Νίκος Φίλης δεν έκρυψε τον θυμό του για τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκβιαστικές οι προτάσεις των δανειστών σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη

"Έπρεπε ο Τσίπρας να διαψεύσει αμέσως αυτούς τους αλητήριους που έγραψαν αυτό το δημοσίευμα" είπε και συνέχισε λέγοντας πως η διάψευση μέσω Καρτερού έξι ημέρες μετά το δημοσίευμα και αφού έχουν γίνει οι εκλογές δεν αρκεί. Μάλιστα, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να παρέμβει έστω και τώρα.

"Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να παρέμβει και να διαψεύσει όσους επιχειρούν να τον εμπλέξουν στις εκλογές και να δείξουν πως στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη". Μάλιστα τόνισε πως με αυτή του τη στάση αφήνει ορισμένους να διακινούν πως βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

"Από τον αρχηγισμό καταλήξαμε στον μεσσιανισμό", είπε χαρακτηριστικά, βάλλοντας έτσι όχι μόνο κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι ο μόνος. Είχε προηγηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης που επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση: "Θεωρώ ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι την Κυριακή, και να κάνει μια δήλωση, ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομά του" τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει "κάποιοι δεν ήθελαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουμε” και βγαίνει μετά δια του Καρτερού ο Αλέξης Τσίπρας και λέει "εγώ σιγά μην ασχολούμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών”. Άρα, εγώ θα έλεγα ας αναμετρηθεί ο καθένας με το "μπόι” του και το "έχει” του", υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Open.

Νέο άρθρο Καρτερού, απάντηση σε Φίλη και Σκουρλέτη

Θανάσης Καρτερός

Σήμερα Πέμπτη, καθώς το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό, ο Θανάσης Καρτερός επανήλθε με άρθρο του στην Αυγή, απαντώντας σε οργισμένο ύφος σε όσους καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση:

Από πού κι ως πού λοιπόν ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν ορισμένοι, να πάρει ο Τσίπρας θέση; Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα.

Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ 02 Δεκ 2023 | 15:16

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρωτάθλημα Τύπου με τη φανέλα της "Αυγής" - Τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή [εικόνες]

Θλάση έπαθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ έπαιζε μπάλα με την ομάδα της εφημερίδας "Αυγή" στο πρωτάθλημα Τύπου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 02 Δεκ 2023 | 14:41

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Άρη Βελουχιώτη και τον ΕΛΑΣ, στα γενέθλια της Φάρλι

Ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας για τα γενέθλια του σκύλου του Στέφανου Κασσελάκη. Τα χρόνια πολλά και οι ευχές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 02 Δεκ 2023 | 13:33

Χαρίτσης - Αχτσιόγλου: Βίντεο 8 δευτερολέπτων των πρώην "11" του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΚΟ - Τη Δευτέρα αποκαλύπτεται το όνομα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί το όνομα της ΚΟ των 11 ανεξάρτητων βουλευτών.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ 02 Δεκ 2023 | 13:16

Νίκος Βούτσης: Στόχος μας να ανακόψουμε τη μεγάλη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος μας να ανακόψουμε τη μεγάλη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα κόμματα, τον ακτιβισμό και την αποχή τόνισε ο Νίκος Βούτσης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 02 Δεκ 2023 | 09:40

Στέφανος Κασσελάκης: Γιόρτασε τα γενέθλια της Φάρλι μαζί με τον Τάιλερ - Η τούρτα, τα κεράκια και η μουσική [βίντεο]

Εγινε 4 ετών η Φάρλι! "Για την πιο γλυκιά σκυλίτσα του κόσμου", έγραψε στο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ 01 Δεκ 2023 | 20:37

Το Σαββατοκύριακο "κλειδώνει" το όνομα της ΚΟ των "11" που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα το απόγευμα, στο Σεράφειο.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Δεκ 2023 | 17:38

Εξαλλος ο Μωραΐτης με τη Λουπάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές του - Μπράβο στο Κόκκινο

"Να μη φτύνεις εκεί που τρως" - Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη για την Ευγενία Λουπάκη και το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 01 Δεκ 2023 | 17:30

Στέφανος Κασσελάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η επιστήμη έκανε άλματα, δυστυχώς όμως όχι και η κοινωνία

"Για να εξαλειφθεί αυτό το "στίγμα" χρειάζεται παιδεία, γνώση και αγώνας", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΙΛΕΡ 01 Δεκ 2023 | 16:23

Κασσελάκης - Ακρίτα: Περπάτησαν πιασμένοι χέρι - χέρι στο κέντρο της Αθήνας - Η ανάρτηση όλο νόημα για τις αποχωρήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έλενα Ακρίτα περπάτησαν πιασμένοι χέρι - χέρι στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, με αφορμή τις αποχωρήσεις

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 01 Δεκ 2023 | 14:12

Κασσελάκης - Τάιλερ ντυμένοι με τα ίδια ρούχα στον Σύλλογο Οροθετικών - Για την παγκόσμια ημέρα AIDS [εικόνες]

Τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος "Θετική φωνή" επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 01 Δεκ 2023 | 13:33

Με Δούρου και Καλπαδάκη στο ΥΠΕΞ ο Κασσελάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον διάλογο με την Τουρκία" [εικόνες]

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε τη σταθερή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον διάλογο με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου.

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ 01 Δεκ 2023 | 12:43

Λαζόπουλος: "Μπακάλικο ο ΣΥΡΙΖΑ, έφυγαν οι πικραμένοι και δημιουργούν τον… ΞΥΡΙΖΑ"

"Μπακάλικο" χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λάκης Λαζόπουλος και κατέθεσε και τη δική του πρόταση για το νέο όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "11".

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ 01 Δεκ 2023 | 12:29

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 49 στελέχη της οργάνωσης Χαϊδαρίου - "Άμορφο κόμμα χωρίς πολιτικό στίγμα"

"Βασικός τους στόχος είναι η κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, δεξιότερα", αναφέρουν για τη νέα ηγεσία Κασσελάκη