
Δίχως τέλος συνεχίζεται η κόντρα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που ξεκίνησε με αφορμή την απόσυρση του σκευάσματος της AstraZeneca.
Ο καθηγητής Αιματολογίας, σε άρθρο του στο dnews.gr, επέμεινε στον χαρακτηρισμό "τραμπικός" για τον Παύλο Πολάκη, κατηγορώντας τον ότι "απαξιώνει θεσμούς και πρόσωπα και διασπείρει την σύγχυση στους πολίτες δημιουργώντας διαρκώς κρίση εμπιστοσύνης".
Η απάντηση του Παύλου Πολάκη ήρθε μέσω social media, ο οποίος χαρακτήρισε "γελοίο" τον κ. Γεροτζιάφα και τον προέτρεψε "να πάρει τα βουνά, αφού ακόμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης τον "παινεύει"".
"Γεροτζιάφα, διάβασα την "απάντησή" σου. Είχα μάθει από κάποιους παλιούς συνοδοιπόρους σου πόσο γελοίος ήσουν από το πανεπιστήμιο, αλλά τελικά εσύ παιδάκι μου σπας ταμεία. Αντί άλλης απάντησης (γιατί δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί σου άλλο) σου βάζω αυτό που έγραψα στον Άδωνη, που κοινοποιεί το άρθρο σου και σε παινεύει! Γι’ αυτό σου λέω: πάρε τα βουνά, δεν σε παίζει ο κόσμος, σου το έδειξε το Μάη και τον Ιούνη ΠΕΝΤΕΚΑΘΑΡΑ!!", έγραψε συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επανήλθε σε έντονο ύφος στην κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη με αφορμή τα εμβόλια του κορονοϊού.
Όπως ανέφερε στο άρθρο του στο dnews.gr, "ο κ Πολάκης, συνειδητά αναπαράγει και μεταφέρει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας την ισοπεδωτική αντίληψη "όλοι τα παίρνουν ". Συνειδητά συνδράμει στην εγκαθίδρυση της λαϊκιστικής αντίληψης ότι οι Καθηγητές Ιατρικής των Δημοσίων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (φαντάζομαι και στην Αμερική) είναι μαριονέτες της φαρμακοβιομηχανίας υπονομεύοντας ουσιαστικά τον πυρήνα της ίδιας τους της επιστήμης".
Το άρθρο αναπαρήγαγε στο Facebook ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον κ. Πολάκη να του απαντά: "Αδιευκρίνιστε της Novartis, εξήγησε λίγο στον Γεροτζιάφα πώς δίνουν λεφτά οι φαρμακευτικές! Δεν ξέρει ο καημένος! ΥΓ: Έχεις καταλάβει πως όσο παινεύεις τον Γεροτζιάφα του κάνεις την πολιτική κηδεία, έτσι;;;".
Νέα επίθεση Γεροτζιάφα σε Πολάκη: Ο πιο "τραμπικός" πολιτικός διασπείρει την σύγχυση, το παίζει και grande αριστερός - https://t.co/QHsAwH3h69 https://t.co/Er551BwsH9
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 14, 2024
Το χρονικό της σκληρής κόντρας
Η σκληρή κόντρα με πρωτοφανείς εκφράσεις ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον καθηγητή και γιατρό, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ξεκίνησε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο στούντιο του Kontra24. Ο κ. Γεροτζιάφας σχολίασε την συγκεκριμένη εξέλιξη ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε πρόσφατη ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.
"Δεν πρέπει επουδενί λόγο στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο και αν θέλει κανείς να είναι σκληρός στην κυβέρνηση της δεξιάς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιον άλλο, να βάζει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του επιστημονικού σώματος της χώρας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία", τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας και ερωτηθείς για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια, σχολίασε πως: "εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου τύπου τοποθετήσεις και επίσης θα σας πω το εξής:
Διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως επίσης, αυτό το "σωπάστε τώρα", που είχε στην τελευταία ανάρτηση ως ανάλυση, αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη; Της ίδιας κατηγορίας είναι", συμπλήρωσε ο Καθηγητής Αιματολογίας.
Οι συγκεκριμένες αναφορές του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν την "έκρηξη" του Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικώς στην εκπομπή και επιτέθηκε προσωπικά στον Γρηγόρη Γεροτζιάφα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε μάλιστα και στην Νατάσα Γιάμαλη, κατηγορώντας την ότι δεν τον καλούν επίτηδες στην εκπομπή, ενώ ενοχλήθηκε και από την φωτογραφία του, ζητώντας να βάλουν μία καλύτερη.
Ο Παύλος Πολάκης όμως δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά κατηγόρησε ευθέως τον κ. Γεροτζιάφα ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, λέγοντας πως άλλα έλεγε αρχικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και άλλα στη συνέχεια, ενώ ανέφερε επίσης ότι το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr