Follow us

Ο Αλέξης Τσίπρας στη youtuber Zoe Pre: Πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας από το να είσαι καλός πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στη youtuber Zoe Pre μιλώντας για την πρωθυπουργία, την οικογένειά του αλλά και... τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους U2.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΣΙΠΡΑΣΖΟΗ

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη γνωστή youtuber Zoe.pre, μιλώντας μεταξύ άλλων για τα παιδικά του χρόνια, την πατρότητα, την περίοδο της πρωθυπουργίας, τα ομόφυλα ζευγάρια, τα ζητήματα έμφυλης βίας και την αντιμετώπιση της έκρηξης των ενοικίων στα αστικά κέντρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί τα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έδωσε συνέντευξη στη Νεφέλη Μέγκ (σσ ποια είναι η Νεφέλη Μεγκ δείτε ΕΔΩ), καθώς και οι δυο αρχηγοί θέλουν να απευθυνθούν στους νέους ανθρώπους που δεν βλέπουν ειδήσεις, ούτε διαβάζουν εφημερίδες και ενημερώνονται μόνο μέσα από τα social media και το you tube.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους νέους να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, τονίζοντας πως δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος καθώς κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναδρομή στην πορεία του στην πολιτική, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στην δυσκολία του να βρίσκεται κανείς για πρώτη φορά στη σφαίρα της δημοσιότητας και θυμήθηκε την πρώτη φορά που είδε το εαυτό του σε αφίσα ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας. "Πήγα μια μέρα στο σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια, όπου έμενα τότε και είδα ξαφνικά τη φάτσα μου και λέω ‘Ωχ’ και γύρισα πίσω. Πρέπει να έχεις πολύ γερές σταθερές ως χαρακτήρας για να μπορέσεις να πατήσεις στη γη. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να απογειωθείς και μετά η πτώση και η πρόσκρουση να είναι πολύ απότομη και δύσκολη", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τα καλοκαίρια στα μέρη της μητέρας του στην Καβάλα, όπου πήγαινε για διακοπές, τις ατελείωτες ώρες που έπαιζε μπάλα με τους φίλους του στην αλάνα πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τα σκασιαρχεία για ραντεβού στον Λυκαβηττό, ενώ παρατήρησε ότι σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης, του φλερτ των νέων και πως είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τη σημερινή νέα γενιά, ειδικά την περίοδο της πανδημίας. "Πολλά πράγματα έχουν γίνει πολύ εύκολα και αλλά πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα", σημείωσε σχετικά με την είσοδο της τεχνολογίας στις σχέσεις των νέων ανθρώπων λέγοντας ότι: "Έχει σημασία να μπορείς να έχεις μια ουσιαστική επικοινωνία με τον άλλον, όχι μόνο με μηνύματα".

Η σχέση του κ. Τσίπρα με τους επικοινωνιολόγους δεν είναι καλή, όπως είπε ο ίδιος. "Δεν μπορώ να μπω στους κανόνες της επικοινωνίας και των επικοινωνιολόγων" σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ των δύο λέγοντας ότι: "Δεν υπήρχε περίπτωση εμένα να μου πει ο επικοινωνιολόγος μου να αποφύγω μια τηλεοπτική αναμέτρηση όπως τον Μητσοτάκη και να το κάνω".

Αναφέρθηκε στην σχέση με τα παιδιά του λέγοντας ότι "είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας ή καλή μητέρα από το να είσαι καλός πρωθυπουργός. Αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να βρεις κάποιους κώδικες επικοινωνίας για να το απομυθοποιήσεις λίγο αυτό στο παιδί. Να μην είναι το παιδί σου ο ‘γιος του τάδε’, αλλά να είναι ο εαυτός του. Πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτό και με το παιδί και με τους ανθρώπους γύρω του".

Απάντησε επίσης, στο πώς στέκεται απέναντι στα fake news που διακινούνται κατά καιρούς εναντίον του. "Συνηθίζεις τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη" είπε και πρόσθεσε "Και τι δεν έχουν πει για μένα… Ότι δεν πήγα στο πανεπιστήμιο, ότι σπούδασα στη Βουλγαρία, ότι είμαι γόνος σιωνιστών και μιας μαύρης συνωμοσίας, ότι ο πατέρας μου ήταν συνεργάτης της χούντας. Αυτό το τελευταίο ίσως ήταν αυτό που με πείραξε περισσότερο, διότι τότε ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή και δεν μπορούσε και ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως πρωθυπουργός, στην διακυβέρνηση της χώρας στην πιο δύσκολη φάση, όπου η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο της Ευρώπης και του κόσμου, ενώ θυμήθηκε την πρώτη του ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κανείς να τον υποδεχτεί και να τον ενημερώσει, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να του παραδώσει. "Ο Σαμαράς, όπως ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο, δεν με υποδέχτηκε. Θα είπε ο Σαμαράς: Δεν υποδέχομαι αυτόν το Αριστερό, τον κομμουνιστή, εγώ ο εθνικόφρων", ανέφερε σκωπτικά ο Αλ. Τσίπρας.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι ένα κόμμα μόνο για τους εργαζόμενους και όχι για τον επιχειρηματικό κόσμο, ο κ. Τσίπρας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα λαϊκό κόμμα, που δεν εχθρεύεται το επιχειρείν, αλλά εχθρεύεται την αδικία. "Έχουμε θέμα με την αισχροκέρδεια, με τη φοροδιαφυγή, με τη φοροαποφυγή. Όταν κάποιος παρανόμως κερδίζει, κάποιοι αδίκως χάνουν. Και συνήθως είναι οι λίγοι αυτοί που παρανόμως κερδίζουν και πολλοί αυτοί που αδίκως χάνουν" ανέφερε, ενώ για τις επικρίσεις που δέχεται για την μεσαία τάξη υπογράμμισε ότι "ξεχνούν ότι ήμασταν σε μνημόνια και έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Προφανώς έγιναν και αδικίες, τις οποίες αισθανόμαστε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε για αυτό έχουμε ρίξει πολύ μεγάλος βάρος στο πώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμά μας όχι μόνο οι αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη".

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης και των υψηλών ενοικίων, που είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, ξεδιπλώνοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για έλεγχο στο airbnb, για τη δημιουργία "τράπεζας στέγης” από αναξιοποίητα ακίνητα του δημοσίου και ιδιωτών, με κίνητρα για τους ιδιοκτήτες όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και η ανακαίνιση του σπιτιού τους, με την προϋπόθεση να προσφέρονται με φθηνό ενοίκιο, και για διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου.

Για το πώς βλέπει το ζήτημα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ασφάλεια έχει να κάνει με τη δουλειά, με τη σύνταξη, με την περίθαλψη, με τις μεταφορές, με την έμφυλη βία, με μια αστυνομία που να αντιμετωπίζει το έγκλημα και όχι που θα συνεργάζεται με το έγκλημα, όπως γίνεται με την Greek Mafia, με ένα κράτος δίπλα στον πολίτη για τις ανάγκες του και όχι αναξιοκρατικό και ρουσφετολογικό. "Αν έχεις μια αναπηρία να μπορείς να περπατήσεις με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο ή να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σε φροντίσει ανεξάρτητα αν έχεις την οικονομική δυνατότητα", ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι "το θέμα πια δεν είναι αν θα μείνουμε Ευρώπη, αλλά αν θα γίνουμε Ευρώπη σε αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα".

Εκτενής ήταν η συζήτηση για τα ζητήματα της έμφυλης βίας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθούν όροι τέτοιοι ώστε τα θύματα να αισθάνονται την ασφάλεια να καταγγείλουν τους θύτες. "Εμείς το ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση φτιάχνοντας τότε υπηρεσίες μέσα στα αστυνομικά τμήματα για να μπορούν οι γυναίκες να καταγγέλλουν την έμφυλη βία" υπενθύμισε. Ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εμπεδωθεί μια άλλη κουλτούρα μέσα στην κοινωνία, στην σημασία διαπαιδαγώγησης των παιδιών και ιδίως των αγοριών στις αξίες του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. "Θέλει πολλή δουλειά στην καθημερινότητα, στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, στα κανάλια του youtube".

Συζήτηση έγινε επίσης για το ζήτημα του διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων και συναινέσεων και αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν υπό την δική του διακυβέρνηση για μια συμφωνία, η οποία δεν τελεσφόρησε γιατί όπως είπε ο κ. Τσίπρας, "ήταν σε κακό timing, σε προεκλογική περίοδο και η ‘Δεξιά του Κυρίου’ δεν μας άφησε να το κάνουμε", αλλά σημείωσε ότι μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΛΟΑΤΚΙ Γάμος η υπόσχεση Τσίπρα

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πολιτική και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. "Δεν ήταν μικρά και λίγα αυτά που κάναμε" ανέφερε για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. "Κάναμε το σύμφωνο συμβίωσης, κάναμε την ταυτότητα φύλου, και μάλιστα τότε φάγαμε πολύ ξύλο. Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης έλεγε για τον εξωγήινο στον Υμηττό" ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι: "Ήρθε η ώρα να γίνει και έχουμε δεσμευτεί ότι θα φέρουμε τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια". Στο σημείο αυτό, στον κ. Τσίπρα τέθηκε το ερώτημα για την στάση του κ. Κουτσούμπα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την αρνητική στάση του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης, απάντησε ότι "είμαστε και κατά του γάμου".

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι "δεν έχει να κάνει την προσωπική σου επιλογή, έχει να κάνει με την δυνατότητα από την πολιτεία σε κάποιον να επιλέξει να μην παντρευτεί, όπως εγώ, που επέλεξα να κάνω σύμφωνο συμβίωσης, αλλά είχα τη δυνατότητα να παντρευτώ με παπά και με κουμπάρο στην εκκλησία ή στο δημαρχείο. Το θέμα είναι να έχουν τη δυνατότητα από την πολιτεία τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα ζευγάρια. Αυτό σημαίνει ίσα δικαιώματα, αυτό σημαίνει δικαιοσύνη. Ήταν λάθος απάντηση αυτή του κ. Κουτσούμπα", είπε ο κ. Τσίπρας και έκλεισε λέγοντας χιουμοριστικά "Αλλά αυτοί είστε...".

Για την κακή κατάσταση του πλουραλισμού στην ενημέρωση ο κ. Τσίπρας είπε ότι "τα Μέσα ενημέρωσης είχαν συνηθίσει για 30 χρόνια αυτό το αλισβερίσι με τις κυβερνήσεις και εμείς αυτό το κόψαμε. Είπαμε ‘εμείς δεν γουστάρουμε’. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μια πάρα πολύ αρνητική στάση και σε θέματα που δεν θα έπρεπε να έχουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κανονικό είναι μια κυβέρνηση να μην κάνει χατίρια και τα μέσα ενημέρωσης να είναι σκληρά απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, όχι μόνο σε εμάς. Μου λένε πολλοί ‘σου φέρονται επιθετικά όταν δίνεις συνέντευξη’. Μα έτσι πρέπει να γίνεται. Το άλλο είναι το πρόβλημα. Να πάει και να του λένε τι καλός που είναι και αν τρώει ντολμαδάκια".

Για την αντιπαράθεση ιδιωτικού – δημόσιου και την μέχρι πρότινος κυρίαρχη αντίληψη ότι είναι καλύτερο το ιδιωτικό, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι "έχει αρχίσει να αλλάζει αυτό σιγά σιγά. Η περίοδος της πανδημίας έπαιξε ρόλο. Φτωχοί και πλούσιοι έτρεχαν όλοι στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, αν δεν υπήρχαν τα κράτη να στηρίξουν την οικονομία, θα είχε καταρρεύσει" και πρόσθεσε ότι "υπάρχει μετατόπιση από την ιδεολογική ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού. Δεν μπορεί το νερό να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Δεν μπορεί στον σιδηρόδρομο οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια να μην είναι σε κρατικό έλεγχο".

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει οικογενειοκρατία στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε σκωπτικά ότι "αυτό δεν αφορά την Ελλάδα. Αυτό αφορά τις χώρες που έχουν βασιλεία. Εδώ έχουμε πρίγκιπες".

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια κάλεσε τους νέους ανθρώπους να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν ότι θέλουν. "Αν πάει στην κάλπη ο νέος θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Αν κάτσει σπίτι του θα επιβεβαιώσει αυτό που θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ στο κοινό το οποίο απευθύνονται. Αν πάει αυτό το κοινό θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Αν πάει το κοινό που ενημερώνεται από το διαδίκτυο θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Να δείξουμε μέσα από την ψήφο μας ότι τη δύναμη δεν την έχουν αυτοί που έχουν τα χρήματα να έχουν ισχυρά μέσα, την δύναμη την έχουν οι πολίτες" ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι "Αυτό που θα πονέσει το κατεστημένο είναι να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές".

Για την προσπάθεια της ΝΔ να περάσει την αντίληψη ότι "Όλοι είμαστε ίδιοι" ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή είναι καλή και λέει ‘Εντάξει εμείς δεν είμαστε καλοί, δεν είμαστε έντιμοι, αλλά όλοι ανέντιμοι είναι. Και δεν αλλάζει τίποτα μέσα από την πολιτική’. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!" και τόνισε "Εμείς νιώθουμε τα προβλήματα των ανθρώπων και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή τους".

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για την μουσική που ακούει δηλώντας προτίμηση στην έντεχνη ελληνική μουσική, τη jazz και την ethnic. "Μου αρέσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας. Όταν ήμουν έφηβος είχα τρέλα με τους Dire Straits. Μετά ήρθε η εποχή που άκουγα U2. Ο ένας γιος μου βάζει τη δική του ταυτότητα στο κινητό μου και βάζει διάφορους ράπερς που δεν τους ξέρω".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αγάπη του για τον κινηματογράφο, για το γεγονός ότι βλέπει ταινίες στις πλατφόρμες Cinobo και Netflix, ενώ θυμήθηκε ότι υπήρχε περίοδος στο παρελθόν που κάθε Οκτώβρη επισκεπτόταν το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Για τις δραστηριότητές του στον ελεύθερό του χρόνο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι συνηθίζει να παίζει μπάσκετ με τα παιδιά του, να πηγαίνει θέατρο και σινεμά, καμιά φορά στο γήπεδο, να βρίσκεται με φίλους και η χειμερινή κολύμβηση.

Για τις εκλογές

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες στον δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου "να μην πιστέψουν τίποτα από όσα θα δουν σε σχέση με το ότι κάποιοι θα προδικάσουν το αποτέλεσμα και θα κάνουν προβοκάτσιες. Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή, καθώς θα κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα". Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες "να δώσουμε την ευκαιρία να πάει αλλιώς η ζωή μας, γιατί ζήσαμε πολύ δύσκολα αυτά τα 4 χρόνια, κυρίως γιατί υπήρξαν επιλογές που διεύρυναν πάρα πολύ τις ανισότητες και η αδικία".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική χασαποταβέρνα της πόλης

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιαν 2026 | 09:19

Ινστιτούτο Τσίπρα: Τα 13 ονόματα της ομάδας εργασίας για τη "σύγκλιση Σοσιαλδημοκρατίας - Ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Το Iνστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού προχωρά στη δημιουργία ομάδας για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

«ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 29 Ιαν 2026 | 09:01

Η δραχμίστρια σύμβουλος της Καρυστιανού απειλεί με δικαστήρια τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΣΤΟ EUROPA LEAGUE 23 Ιαν 2026 | 16:28

Στη Βουδαπέστη με τον γιο του ο Αλέξης Τσίπρας - Είδε από κοντά τον αγώνα του Παναθηναϊκού [εικόνες]

Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την υπόσχεση στον γιο του και είδαν από κοντά την αναμέτρηση Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 23 Ιαν 2026 | 15:31

"Εχω στείλει τις προτάσεις μου για τα οικονομικά στην Καρυστιανού", λέει ο πρώην πολιτευτής της Νίκης, Τσόκας

"Δεν είμαι μέλος της επιτροπής" δήλωσε ο κ.Τσόκας σχετικά με το κόμμα Καρυστιανού

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 23 Ιαν 2026 | 11:36

Φαραντούρης για Καρυστιανού: "Μην με προεξοφλείτε πουθενά" - Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μίλησε για "λάθος συμπεράσματα" όσων μίλησαν για σύνδεσή του με το κόμμα Καρυστιανού - Τι απάντησε για το ενδεχόμενο πρόσκλησης στο κόμμα Τσίπρα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Ιαν 2026 | 09:18

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο TheTOC: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, η Καρυστιανού έχει σκοταδιστiκές απόψεις"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στο TheTOC για την κυβέρνηση, τους αγρότες, τον Αλ. Τσίπρα και τη Μ. Καρυστιανού.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 Ιαν 2026 | 11:13

Ο Σωκράτης Φάμελλος έπαθε... Μανώλη: Πήρε το μικρόφωνο και το έριξε στο τραγούδι [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 19 Ιαν 2026 | 10:06

Δρυμιώτης: Στο 10-12% Καρυστιανού και Τσίπρας - "Μονόδρομος η ΝΔ, δεν αποκλείω αυτοδυναμία"

"Δεν πιστεύω ότι για δεύτερη φορά ο λαός θα κάνει το λάθος να εμπιστευτεί ερασιτέχνες. Θες να χτίσεις σπίτι πας σε πολιτικό μηχανικό, είσαι άρρωστος πας σε γιατρό. " δήλωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 18 Ιαν 2026 | 21:55

Guardian: Ο Μαδούρο έχει φύγει, αλλά το καθεστώς του είναι άθικτο και η αντιπολίτευση στο περιθώριο

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, μέχρι στιγμής εφαρμόζει την πολιτική του Νικολάς Μαδούρο

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ 18 Ιαν 2026 | 10:39

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές της Καρυστιανού δεν μπορεί να είναι μόνο Τέμπη - Ιδιος με το 2015 ο Τσίπρας

"Λέτε να μην ήξερα ότι θα πάθω πολιτική ζημιά;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις δηλώσεις του πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη πέρυσι

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 18 Ιαν 2026 | 09:48

"Αλέξη, ρίχ' το": Τα ευτράπελα στην παρουσίαση της "Ιθάκης" και το τρυφερό χάδι της Μπαζιάνα στον Τσίπρα [εικόνες - βίντεο]

Δεν κρατιούνται οι θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα, που γεμίζουν θέατρα και σινεμά με την ελπίδα να ανακοινώσει το νέο κόμμα

ΣΤΟ YOUTUBE 18 Ιαν 2026 | 09:08

Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα

Ανάλυση από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη - "Το κόμμα Καρυστιανού προσελκύει κυρίως απολιτίκ και αναποφάσιστους ψηφοφόρους"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 Ιαν 2026 | 19:42

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης Φάμελλου να "κόψει" την Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνδέονται με μια σειρά από κινήσεις της Νίνας Κασιμάτη το τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Ιαν 2026 | 18:36

Καλαματιανός και Ψυχογιός τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θα συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιαν 2026 | 16:56

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 17:53

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με άθλιες πρακτικές συμπλέει με τη ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Η επιχείρηση συκοφάντησης του Στ. Αραχωβίτη έπεσε στο κενό", αναφέρουν πγές

ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 16:07

Αραχωβίτης στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι έκτακτες αποζημιώσεις στην Κρήτη είχαν την έγκριση της ΕΕ

Τα 4.296 δεσμευμένα ΑΦΜ που βρήκε όταν ανέλαβε, ελέχθησαν, και όσοι όσοι παρατύπησαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, κατά τον κ. ΑραχωβίτηΒΟΥΛΗ

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2026 | 12:15

"Μπηχτή" Αρβανίτη για Φαραντούρη: Οι άνθρωποι δεν φαίνονται στους έρωτες, αλλά στα διαζύγια

Για τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του ο Νικόλας Φαραντούρης μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 12 Ιαν 2026 | 11:24

Φαραντούρης: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός αν δώσω μάχη για το εθνικό κοινοβούλιο

"Δεν προεξοφλώ τη συμμετοχή μου σε κάποιο κόμμα", ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 11 Ιαν 2026 | 13:27

Φαραντούρης: Ακατανόητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου - Πάμε παρακάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει

"Όσο κάποιοι επικεφαλής σε κόμματα ασχολούνται με τα ψυχολογικά τους και τις ανασφάλειες τους, μετασχηματίζεται η κοινωνία, βράζει και μετεξελίσσεται"

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ 09 Ιαν 2026 | 11:30

Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο για το βίντεο με τις "προεδρικές" μίζες - Οι 10 λόγοι που δεν είναι ΑΙ

"Ο Χριστοδουλίδης κρίνεται γι αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο βίντεο, τα οποία αποτελούν αυθεντικά κρούσματα διαφθοράς, όποια κι αν ήταν τα κίνητρα των δραστών", αναφέρει ο δημοσιογράφος Μ. Δρουσιώτης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιαν 2026 | 09:18

Δημοσκόπηση GPO: Τα τρία κόμματα που συμπιέζει η Καρυστιανού - Από πού παίρνει ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κ. Καρυστιανού, "επιχειρεί να λειτουργήσει εκτός των παραδοσιακών ορίων του συστήματος ευελπιστώντας τη δημιουργία ενός υβριδικού νέου τύπου κόμματος".

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΗΡΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Κύπρος: Επίσημη κυβερνητική αντίδραση μετά τον "σεισμό" για το βίντεο με τον Χριστοδουλίδη - "Είναι προϊόν μοντάζ"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, πήρε επίσημη θέση

«ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ» 08 Ιαν 2026 | 18:41

Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό - "Προϊόν κοπτοραπτικής", λέει η κυβέρνηση

Πολιτικός σεισμός για το βίντεο με στενούς συνεργάτες του Χριστοδουλίδη σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για τις εκλογές

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Ιαν 2026 | 15:38

Επίθεση Ελενας Ακρίτα στον "καιροσκόπο" Φαραντούρη: "Την έδρα πίσω Νικολάκη"

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Νικόλα Φαραντούρη να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Φαραντούρη που πάει στο κόμμα της Καρυστιανού- Δεν παραδίδει την έδρα

"Ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος - Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:07

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Φαραντούρη: Μένει μέχρι να πάει στην... Καρυστιανού - "Αν πορευτώ αλλιώς, θα ενημερώσω"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε εκ νέου, νερό στον μύλο της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εμμέσως ότι μένει μέχρι να φύγει. Σενάρια διαγραφής του.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 09:10

Χειλάκης: "Έχω φάει cancel για το audiobook του Τσίπρα, με λένε παλιοκομμούνι και λέω ευχαριστώ, δεν με προσβάλει"

"Τα πολιτικά τρολς είναι εκεί πέρα και θα χιμήξουν σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Και μετά τι νομίζουν; Ότι δεν θα φάω το βράδυ;" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΠΗΓΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 07 Ιαν 2026 | 08:09

Εξηγήσεις για το κόμμα Καρυστιανού ζήτησε από τον Φαραντούρη ο Φάμελλος - Τι του απάντησε

Επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη, είχε ο Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της κ. Καρυστιανού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 06 Ιαν 2026 | 17:38

Φαραντούρης για κόμμα Καρυστιανού: "Συζητώ μαζί της δεν είναι κρυφό - Υπάρχει συναντίληψη"

Η Μαρία Καρυστιανού "εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό ένα κίνημα πολιτών που κατέβασε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους", τόνισε ο Νικόλας Φαραντούρης

06 Ιαν 2026 | 17:07

Βενεζουέλα: Η Ματσάδο "καραδοκεί" μετά τη σύλληψη του Μαδούρο - Δηλώνει έτοιμη για εκλογές και αποθεώνει Τραμπ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο υπόσχεται ότι θα επιστρέψει σύντομα στη Βενεζουέλα και να "τρέξει" τις διαδικασίες σε περίπτωση που στηθούν κάλπες

06 Ιαν 2026 | 15:19

Φάμελλος: Γιορτή αναγέννησης τα Θεοφάνεια – Εύχομαι το ίδιο και για την πατρίδα μας

O Σωκράτης Φάμελλος, παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 05 Ιαν 2026 | 11:18

Βαρουφάκης: "Έχω πάρει ecstasy και χόρευα επί 16 ώρες - Πιο ευχάριστο είναι το χόρτο αλλά δεν μου δίνουν"

"Θα ήθελα να δω μαστουρωμένη τη Μέρκελ. Όταν είσαι μαστουρωμένος, ο εαυτός σου μεγαλώνει, οπότε φαντάζεστε έτσι τον Μητσοτάκη;", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 03 Ιαν 2026 | 16:57

Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την Βενεζουέλα: Ο λαός της χώρας θα αποφασίσει το μέλλον του

Στις 6.30 μ.μ., υπάρχει κάλεσμα από το ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, στο Μέγαρο Μουσικής, για παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Ιαν 2026 | 13:17

Νέα παρέμβαση Ραγκούση: Να δώσουμε προτεραιότητα στην Ελλάδα που παράγει κι όχι στην Ελλάδα που καταναλώνει

"Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την υπερκατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, στην παραγωγή", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2025 | 11:42

Το "μανιφέστο" του Γιάννη Ραγκούση: Πέντε προτάσεις "μικρές επαναστάσεις για την επόμενη Ελλάδα"

Πρόκειται για μια προγραμματική δουλειά που ο Ραγκούσης θέλει να απευθύνεται στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου κι όχι μόνον στα στενά κομματικά όρια του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΝΕΤΑ 28 Δεκ 2025 | 23:53

Βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο: Νίκη του κυβερνώντος κόμματος του Αλμπίν Κούρτι

Το κόμμα του Κοσοβάρου πρωθυπουργού Άλμπιν Κούρτι έχει μεγάλες πιθανότητες να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 22 Δεκ 2025 | 17:52

Εκλογές 2027: Εξι υποψήφιους ανακοίνωσε η ΝΔ - Οι 4 γενικοί γραμματείς που αντικαταστάθηκαν

Με απόφαση Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027 θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ως υποψήφιοι

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

VOX 22 Δεκ 2025 | 08:23

Ισπανία: Πολύ βαριά ήττα για τους σοσιαλιστές σε περιφερειακές εκλογές

Το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας επικράτησε στην Εστρεμαδούρα

ΤΙ ΛΕΕΙ 20 Δεκ 2025 | 16:45

Ο Αργυρός απαντά στις φήμες ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική -"Μου έχουν γίνει προτάσεις" [βίντεο]

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε στις κάμερες για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική, καθώς το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν σχετικές φήμες.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ MEGA 18 Δεκ 2025 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: "Μπλόκο" αγροτών στα ποσοστά της ΝΔ - Πρώτη σε δημοτικότητα η Κωνσταντοπούλου

Μεγάλη ενίσχυση για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ - Απώλειες για τη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 19:42

Η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει τη φρεγάτα "Κίμων" - Είχε υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες

Η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, αψηφώντας την επίσημη γραμμή του κόμματος

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 18 Δεκ 2025 | 16:39

Γιαννόπουλος για επίθεση Παππά: Μου έστελνε μηνύματα να τα βρούμε - Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτά

Ο δημοσιογράφος αφηγήθηκε όσα έγιναν τη νύχτα της Τρίτης 16/12 στο Στρασβούργο, όταν του επιτέθηκε ο Νίκος Παππάς

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 16:16

Νίκος Παππάς: Πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα - Φυγαδεύτηκε μέσω Γερμανίας για να γλιτώσει το αυτόφωρο

Ο Νίκος Παππάς διαφεύγει τη σύλληψη για τη βίαιη επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΥΠΕΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 18 Δεκ 2025 | 11:16

Διαμαντοπούλου: Προφανώς θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη επιθυμητού αποτελέσματος

Υπό συζήτηση είναι το σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατέλθει ως υποψήφια η Άννα Διαμμαντοπούλου - Απέκλεισε τη Θεσσαλονίκη, υποψήφια στην Αττική.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 10:28

Άφαντος ο νταής Νίκος Παππάς μετά τις μπουνιές κατά δημοσιογράφου - Διαφωνεί με τη διαγραφή του ο Πολάκης

Ο Π. Πολάκης πρότεινε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο της διαγραφής του Νίκου Παππά - Τα μηνύματα που έστειλε "στην ηγεσία της Κουμουνδούρου".

"ΑΝΑΙΤΙΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ" 17 Δεκ 2025 | 23:51

Γιαννόπουλος για Παππά: Δεν θέλω να με πλησιάσει ξανά, είναι επικίνδυνος - Θα πάω μέχρι τέλους τον νομικό αγώνα [βίντεο]

"Ο Νίκος Παππάς "δεν μπορεί να κουμαντάρει τον θυμό και την οργή του - Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι παιδί", σχολίασε ο δημοσιογράφος

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL 17 Δεκ 2025 | 22:14

"Εργα και ημέρες" του Νίκου Παππά: Οι βρισιές σε δημοσιογράφους, η επίθεση σε διαιτητή και οι χυδαιότητες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Παππάς πρωταγωνιστεί αρνητικά σε επεισόδιο, αφού το... βιογραφικό του είναι γεμάτο από ύβρεις, επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:41

Προκλητικός ο Παππάς για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Δεν θα αναλύσω σε ποια κατάσταση ήταν - Αντέδρασα λάθος"

"Από σεβασμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν θα αναλύσω δημόσια τουλάχιστον το τι έγινε", έγραψε ο Νίκος Παππάς

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:22

MRB: Οκτώ στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ενώ οι πολίτες δίνουν τις απαντήσεις τους για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:18

Ο Άδωνις "καρφώνει" τον Παππά για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Γενναίο παλικάρι, κρύβεται μην τον συλλάβουν"

"Τον βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας, τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο και τον ψήφισαν χιλιάδες διότι λέει "τους άρεσε η μαγκιά του", έγραψε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Νίκο Παππά