Follow us

Ο Αντώνης Λιάκος ζητά την αποφυλάκιση του Τοξοβόλου και τον συγκρίνει με τον Παναγούλη!! - Η ειρωνική απάντηση Αρίστου Δοξιάδη

Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος κάνει μια βέβηλη αναλογία του Μιχαηλίδη με τον Αλέκο Παναγούλη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
δοξιάδης λιακος

Μια βέβηλη αναλογία, το ομολογεί ο ίδιος, ανάμεσα στον αναρχικό κρατούμενο Μιχαηλίδη και τον αντιστασιακό και ήρωα της αντιδικτατορικής πάλης Αλέκο Παναγούλη επιχειρεί ο καθηγητής και διανοούμενος της αριστεράς Αντώνης Λιάκος, υιοθετώντας το επιχείρημα ορισμένων ότι η δράση του Τοξοβόλου- ληστείες, αποδράσεις, συμπλοκή με αστυνομικούς- έχει πολιτικά κίνητρα.

Το "επιχείρημά" του είναι ότι όπως η χούντα έδωσε αμνηστία στον Αλέκο Παναγούλη έτσι και η εδραιωμένη δημοκρατία του σήμερα, μπορεί να κάνει εκκαθάριση του παρελθόντος της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζοντας εκδικητική τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στους οπαδούς της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Η ανάρτησή του- στην οποία πάντως σημειώνει τον αρνητικό ρόλο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ διευκρινίζει ότι δεν προσπαθεί να παρομοιάσει τη χούντα με τη σημερινή Δημοκρατία- προκάλεσε την ειρωνική απάντηση του γνωστού αρθρογράφου της Καθημερινής Αρίστου Δοξιάδη που έγραψε ότι είμαστε "γνήσιοι απόγονοι του Αριστοφάνη, όπως φαίνεται από τα επεισόδια με τις απεργίες πείνας, του Μιχελογιαννάκη, του Κουφοντίνα και του τοξοβόλου, με την Ακρίτα και τον Λιάκο στο ρόλο του χορού."

Ο Αντώνης Λιάκος ζητά την αποφυλάκιση του Τοξοβόλου και τον συγκρίνει με τον Παναγούλη!! - Η ειρωνική απάντηση Αρίστου Δοξιάδη

Εγραψε ο Αντώνης Λιάκος στην ανάρτησή του:

"Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έδωσε τέρμα στην απεργία πείνας στο πάρα ένα, και κατά τη γνώμη μου καλά έκανε. Ας μην τολμήσει να πει κανείς ότι επιχείρησε εκβιασμό. Δυο μήνες απεργία πείνας δεν είναι παίξε γέλασε, πρέπει να έχει φτάσει στα όριά του κανείς για να το επιχειρήσει, και χρειάζεται και ψυχικά αποθέματα. Θεωρώ πάντως, και το γράφω με επίγνωση του αρνητικού ρόλου που έπαιξε η τρομοκρατία, ότι θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά πώς θα δώσουμε τέλος στην περιπέτεια όλων εκείνων που όπως ο Μιχαηλίδης ή ο Ρωμανός ή άλλοι και άλλες, πριν από αυτούς και μετά από αυτούς, διέπραξαν ποινικά αδικήματα με πολιτικά κίνητρα, παρά τις διαφωνίες μας και την καταδίκη εκ μέρους μας αυτών των κινήτρων, των ιδεών και της δράσης τους.

Διαβάστε Επίσης

Έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει αλλάξει η ιστορική περίοδος. Θα επιχειρήσω μια αναλογία που ενδεχομένως θεωρηθεί βέβηλη, αλλά αξίζει να την ξανασκεφτεί κανείς στην ουσία της.

Ο Αλέξανδρος Παναγούλης υπήρξε ήρωας της αντίστασης στη Χούντα. Οι ίδιοι όμως οι χουντικοί τον κατηγορούσαν για απόπειρα δολοφονίας. Και μάλιστα του αρχηγού τους. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Γ.Παπαδόπουλο, να του χορηγήσει αμνηστία τον Αύγουστο του ’73, μαζί με πολλούς άλλους που κατηγορούνταν όχι μόνο για τις ιδέες τους αλλά και για βόμβες και βίαιες απόπειρες κατάλυσης του πολιτεύματος όπως έλεγαν τότε. Δεν θέλω, και το λέω κατηγορηματικά, να εξισώσω τους κρατούμενους τότε με τους φυλακισμένους σήμερα, ούτε μια κυβέρνηση δικτατορική με μια κυβέρνηση κοινοβουλευτική. Θέλω όμως να επιμείνω στο σημείο και στη λογική της ιστορικής εκκαθάρισης του παρελθόντος.

Αν έκανε αυτή την υπέρβαση η χούντα του Παπαδόπουλου, και μάλιστα σε μια στιγμή που αισθανόταν παντοδύναμη, γιατί και πόσο ακόμη θα πρέπει να είναι δέσμια μιας εκδικητικής πολιτικής μια δημοκρατία στερεωμένη και βέβαιη για τον εαυτό της; Δεν ήταν αρκετή η τιμωρία για τον Μιχαηλίδη, τον Ρωμανό και τους άλλους (και κάτι που ξεχνάμε: Δεν κατηγορήθηκαν για δολοφονίες) η φυλάκισή τους πάνω από 10 χρόνια; Μήπως θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα μιας γενναίας ιστορικής εκκαθάρισης εκκρεμοτήτων που ανήκουν πλέον στο παρελθόν;

Η απάντηση όλο ειρωνεία του Αρίστου Δοξιάδη

Γνήσιοι απόγονοι του Αριστοφάνη είμαστε, όπως φαίνεται από τα επεισόδια με τις απεργίες πείνας, του Μιχελογιαννάκη, του Κουφοντίνα και του τοξοβόλου, με την Ακρίτα και τον Λιάκο στο ρόλο του χορού.

Στην Ιρλανδία το 1981 ήταν πραγματική τραγωδία η απεργία πείνας με αποφασισμένους αγωνιστές που εκπροσωπούσαν μια ισχυρή λαϊκή απαίτηση. Πολλοί από αυτούς πήγαν μέχρι τέλος, και πέθαναν.

Στην Ελλάδα έχουμε την κωμωδία. Οι απεργοί πείνας είναι περιθωριακοί εγκληματίες, ή καραγκιόζηδες, χωρίς πραγματικό λαϊκό έρεισμα και χωρίς τσαγανό.

Εχουν όμως χορωδία τις Ακρίτες και τους Λιάκους, που "μόριον είναι του όλου" σε αυτή την παράσταση, όπως έγραψε ο Αριστοτέλης για τις χορωδίες.

Χωρίς τους χορωδούς δεν θα υπήρχε η παράσταση. Ευχαριστούμε Έλενα και Αντώνη που μας συνδέετε με τους αρχαίους ημών προγόνους, έστω και στην φαιδρή εκδοχή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ 03 Αυγ 2022 | 07:19

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για αναζωπύρωση της τρομοκρατίας μετά την εξόντωση του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι

"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιστεύει ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος αντιαμερικανικής βίας μετά τον θάνατο του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι την 31η Ιουλίου 2022", αναφέρει η αμερικανική διπλωματία.

02 Αυγ 2022 | 12:40

Έλενα Ακρίτα: Δεν σκοτώνει η αγάπη και το ερωτικό πάθος- Σκοτώνουν οι δολοφόνοι

"Δεν σκοτώνει η αγάπη και το ερωτικό πάθος.Σκοτώνουν οι δολοφόνοι" γράφει η Ελενα Ακρίτα, σχολιάζοντας μια ακόμη γυναικοκτονία στην Ελλάδα.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 02 Αυγ 2022 | 06:25

Τζο Μπάιντεν: O ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στο Αφγανιστάν

"Το Σάββατο, υπό τις διαταγές μου, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, το οποίο σκότωσε τον εμίρη της Αλ Κάιντα", είπε ο Τζο Μπάιντεν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 29 Ιουλ 2022 | 17:24

Γιάννης Μιχαηλίδης: "Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν" - Σταμάτησε την απεργία πείνας ο "Τοξοβόλος του Συντάγματος"

Τέλος στην απεργία πείνας, που είχε αρχίσει από τις 23 Μαΐου, έβαλε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως "Τοξοβόλος του Συντάγματος"

4 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 29 Ιουλ 2022 | 10:38

Συγκέντρωση μελών του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τσιάρα - Έγιναν 19 προσαγωγές

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν χτες πανό ζητώντας να γίνει άμεσα αποδεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού και ως "Τοξοβόλου του Συντάγματος"

ΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ 28 Ιουλ 2022 | 23:17

Ρουβίκωνας: Πανό έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα [Εικόνα]

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης ζητώντας να γίνει άμεσα αποδεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Ιουλ 2022 | 20:56

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση με χημικά στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη [Εικόνες - Βίντεο]

Επεισόδια στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη - Ρίψη αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με χρήση χημικών - Επιστρατεύτηκε και η "Αύρα"

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 28 Ιουλ 2022 | 20:28

Έλενα Ακρίτα: Η κόντρα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τα ειρωνικά μηνύματα - "Η θεία σας..." - "Ταλαίπωρη, ζήτα βοήθεια"

Ένα... beef άνοιξε μεταξύ της Έλενας Ακρίτα και του Φαήλου Κρανιδιώτη, που από τις αναρτήσεις στα social media, πέρασε στα ιδιωτικά μηνύματα, με εκατέρωθεν ειρωνείες

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ 28 Ιουλ 2022 | 14:11

Η Βάνα Μπάρμπα "καρφώνει" την Ελενα Ακρίτα- Φθόνος η κριτική της στην Αννα Ασημακοπούλου στη δεξίωση της Προέδρου

Η Βάνα Μπάρμπα υπερασπίζεται την Αννα Ασημακοπούλου και γράφει ότι η Ελενα Ακρίτα την απογοήτευσε

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 28 Ιουλ 2022 | 10:46

Οι δικαστές είπαν όχι στην αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Λαμίας στην έφεση του Γιάννη Μιχαηλίδη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ 27 Ιουλ 2022 | 12:21

Τουρκία: Η Σουηδία δεν έχει ακόμη εκδώσει τους υπόπτους που ζητάμε για τρομοκρατία

Η Τουρκία επιδιώκει την έκδοση 73 ανθρώπων από τη Σουηδία και έχει δηλώσει ότι θα μπλοκάρει τις ενταξιακές προσπάθειες αν δεν τηρηθούν "συγκεκριμένες δεσμεύσεις".

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 26 Ιουλ 2022 | 13:46

Νέα επίθεση της Ακρίτα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μαθήματα συνταγματικού δικαίου ή να σας το κάνουμε δίφραγκα;

Νέα επίθεση της Ελενας Ακρίτα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την υπόθεση Λιγνάδη