Ο καφές Μητσοτάκη στο da Capo, οι δημοσιογράφοι και οι "παλαβές" θεωρίες συνωμοσίας της Αυγής

Οι παλαβές θεωρίες της Αυγής για το τι κρύβει η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
mitsotakis da capo

Η φωτογραφία δεν έχει τίποτα το παράξενο ή το προκλητικό. Ο πρωθυπουργός κατεβαίνει από το σπίτι του στο Μαξίμου, εν μέσω του χιονιά και της κακοκαιρίας και σταματάει στην πλατεία για να πάρει έναν καφέ. Take away, αφού τα καφενεία είναι κλειστά. Εκεί συναντά δυο δημοσιογράφους που κάνουν και εκείνοι στάση στο καφέ, λίγο πριν κατηφορίσουν στη δική τους δουλειά στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Με χρόνια παρουσία στο ρεπορτάζ και μάλιστα στο πολιτικό ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Τάκης και η Χριστίνα Κοραή γνωρίζουν καλά από τα παλιά χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του ζητούν να βγάλουν μια φωτογραφία και του ζητούν επίσης την άδεια να την ανεβάσουν στους λογαριασμούς του στα social media. Τέλος της ιστορίας.

Πώς και γιατί αυτή η αθώα φωτογραφία έγινε πρωτοσέλιδο στην Αυγή και την συμπεριέλαβε με τόσο πάθος στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας; Τι προκάλεσε το μένος της ριζοσπαστικής αριστεράς; Υπήρχε κάτι το επιλήψιμο;

Για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν μια ευκαιρία να επενδύσει στη γνωστή προπαγανδιστική ιστορία της "καθ ημάς αριστεράς” ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των κοινών ανθρώπων, είναι ανέμελος και αδιαφορεί. Είναι κοινώς στον κόσμο του. Είναι προϊόν της ελίτ και αποκομμένος από την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Συνεπώς καμία σημασία δεν έχει αν αμέσως μετά τον πρωινό καφέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης- πήγε για παράδειγμα- στην Πολιτική Προστασία για την σύσκεψη για τη Μήδεια. Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να δηλώσει στη Βουλή ότι " ο χαρούμενος κύριος Μητσοτάκης έπινε τον καφέ του στο Κολωνάκι στο Da Capo, ενώ την ίδια ώρα δύο άνθρωποι που ήταν μηχανικά υποστηριζόμενοι από οξυγόνο έχασαν τη ζωή τους". Η λογική ασυνέπεια των δυο φράσεων δεν προκαλεί κανέναν ενδοιασμό στον Αλέξη Τσίπρα, που- αυτή είναι η προσωπική μου άποψη- δεν έχει καμία ηθική αναστολή να πει το οτιδήποτε. Αρκεί να τον βολεύει και να βολεύει τα πολιτικά του σχέδια.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, το ότι ήπιε καφέ στο Κολωνάκι ο πρωθυπουργός, τον καθιστά αυτομάτως ένοχο κοινωνικής αδιαφορίας. Βοηθούν και τα κοινωνικά κλισέ του "Κολωνακίου” και του "da Capo” και το γλυκό έδεσε.

Ο καφές Μητσοτάκη στο da Capo, οι δημοσιογράφοι και οι "παλαβές" θεωρίες συνωμοσίας της Αυγής

Και έτσι ενας καφές στο χέρι του Πρωθυπουργού, από ένα καφενείο στο Κολωνάκι και μια φωτό με δυο δημοσιογράφους, γίνεται απόδειξη της κοινωνικής αδιαφορίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραλογισμός; Ναί αλλά αυτό, για την αντιπολίτευση της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν έχει καμία σημασία.

Οι παλαβές θεωρίες της Αυγής

Το πόσο παραλογισμός υπάρχει σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει και από τις "αναλύσεις” του κομματικού εντύπου της Αυγής. Που έκανε πρωτοσέλιδη τη φωτό του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο δημοσιογράφους και έβαλε τίτλο "Εκχιόνισαν το Κολωνάκι”.

Εκ πρώτης όψεως ο τίτλος είναι παράλογος. Τι μπορεί να σημαίνει "εκχιόνισαν το Κολωνάκι”. Αυτό είναι το πρόβλημα;

Φροντίζει να μας το εξηγήσει η εφημερίδα του κόμματος λίγο μετά. Που προσπαθεί να πείσει ότι η φωτογραφία δεν τραβήχτηκε τυχαία. Ηταν λέει προϊόν επικοινωνιακής συνωμοσίας.

"Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου ζήτησαν μια φωτογραφία του πρωθυπουργού στα χιόνια, δίχως όμως να δίνεται η αίσθηση "ανεμελιάς" τύπου Πάρνηθας ή Ικαρίας, γράφει η Αυγή. Και συνεχίζει: Ακολουθώντας την εντολή των επικοινωνιολόγων του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε την πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή στην "καθαρή" Πλατεία Κολωνακίου για να πάρει ο ίδιος τον take away καφέ του. Αν δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στο σημείο, πιθανότατα θα βλέπαμε στα social media την ίδια σκηνή με πρωταγωνιστή τον ανέμελο πρωθυπουργό, αλλά από διαφορετική πηγή.”

mitsotakis

Δηλαδή η "ανάλυση” της Αυγής είναι ότι η φωτογραφία βγήκε για να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση πως όλα πηγαίνουν ρολόι και δεν υπάρχουν προβλήματα με τη Μήδεια. Δηλαδή η απάντηση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι τα βόρεια προάστια ήταν χωρίς ρεύμα για πάνω από 48 ώρες, ότι υπήρχαν διακοπές νερού και ότι ο μηχανισμός δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων της κακοκαιρίας- γιατί δεν στάθηκε και πρέπει να δοθεί μια σοβαρή απάντηση τι συνέβη με τις διακοπές ρεύματος στο βόρεια προάστια της Αττικής- θα ήταν μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη να πίνει τον καφέ του στο Κολωνάκι. Είμαστε σοβαροί;

Η φωτογραφία δηλαδή θα έπειθε τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία επειδή ο πρωθυπουργός πίνει τον καφέ του χωρίς πρόβλημα στο Κολωνάκι; Το πόσο ανόητη και παράλογη είναι αυτή η ανάλυση των συντρόφων της Αυγής, προκύπτει και από το πώς αντέδρασαν ακόμα και τα "βαμμένα γαλάζια” ΜΜΕ στην κακοκαιρία. Πώς μπορείς άλλωστε να κρύψεις το πρόβλημα;

Σίγουρα δεν το κρύβει η φωτογραφία του πρωθυπουργού. Και υποθέτω δεν υπάρχει σοβαρός επικοινωνιολόγος- ούτε καν σοβαρός άνθρωπος και ας μην είναι επικοινωνιολόγος...- που θα πρότεινε σε πρωθυπουργό, εν μέσω κακοκαιρίας- που προκαλεί τεράστια προβλήματα στη καθημερινότητα των πολιτών και την εύλογη οργή τους- να απαντήσει στις απόλυτα φυσιολογικές διαμαρτυρίες, με μια φωτογραφία στο Κολωνάκι. Είναι απλά βλακώδες.

Τόσο βλακώδες όσο να ισχυριστείς ότι η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι του (στην Κυψέλη, όχι στο Σούνιο), να παίζει με τους γιούς του και με το χιόνι, ήταν μια προσπάθεια να συγκαλυφθεί το πρόβλημα του χιονιά και να επικοινωνηθεί η πλαστή εικόνα της ευχάριστης ανάπαυλας με το παιχνίδι στα χιόνια.

Τόσο βλακώδες όσο αυτή η περιγραφή των δημοσιογράφων που έχουν υποπέσει στο αμάρτημα να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, από την κομματική εφημερίδα της Αυγής:

"Οι μπροστινοί που κάνουν τους εκδότες, επιχειρηματίες που μπούκωσαν από τη λίστα Πέτσα και δημοσιογράφοι που στα ρεπό τους παριστάνουν τους κομπάρσους σε κακοστημένες παραστάσεις.”

Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση. Δεν είναι καν πολιτική. Είναι μίσος στη πιο χυδαία του εκδοχή.

Υ.Γ. Είναι βέβαια πιθανό, ότι ούτε οι σύντροφοι της Αυγής πιστεύουν στ' αλήθεια ότι η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προϊόν συμβουλής επικοινωνιολόγου. Και η ανοησία έχει όρια. Το πλασάρουν όμως έτσι, για να δικαιολογήσουν την προβολή της φωτογραφίας, που και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ένας απίστευτος λαϊκισμός, αντάξιος του Τράμπ. Αλλά δεν πείθουν. Οπως θα έλεγε και ο θεωρητικός της ριζοσπαστικής αριστεράς Θανάσης Καρτερός- συντάκτης του περίφημου άρθρου "Τα Οπίσθια του Μητσοζούλα" - φαίνεται ο κώ@@ τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟ 23 Σεπ 2021 | 23:10

Μητσοτάκης: Περήφανος που συμβάλλουμε στο παγκόσμιο "τείχος ανοσίας" - Δωρίσαμε 1,3 εκ. δόσεις εμβολίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα σχεδίαζει να παραδώσει τους επόμενους μήνες 3 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Σεπ 2021 | 21:20
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 23 Σεπ 2021 | 21:05

Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η ξενάγηση με τον Ελπιδοφόρο στο Ground Zero, μετά τη δυσαρέσκεια της Αθήνας

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ενοχλημένη από τις κινήσεις του Ελπιδοφόρου - Δεν θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2021 | 20:25

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft - Το ενδιαφέρον της εταιρείας για την Αρχαία Ολυμπία [Εικόνες]

Η προώθηση των επενδύσεων της Microsoft στην Ελλάδα, στο επίκεντρο της συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Brad Smith

ΣΕ ΓΣΕΒΕΕ - ΚΕΕΕ 23 Σεπ 2021 | 19:40

Τσίπρας: Στρατηγική της κυβέρνησης για τις ΜμΕ είναι συγχωνεύσεις ή λουκέτο - Η απάντηση της κυβέρνησης

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι "η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης"

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 76ΗΣ ΓΣ ΤΟΥ ΟΗΕ 23 Σεπ 2021 | 16:44

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Υπάρχει τρόπος να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία και τους το έχουμε πει

"Έχουμε πει στην Τουρκία πως υπάρχει τρόπος να επιλύσουμε τις διαφορές μας χωρίς την αχρείαστη ένταση στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 23 Σεπ 2021 | 15:50

Αντιδράσεις για τη αριστερίστικη δήλωση Φίλη "όχι μπάτσοι στα πανεπιστήμια"

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Φίλη για τα πανεπιστήμια και την αστυνόμευση

"ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ" 23 Σεπ 2021 | 13:36

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2021 | 12:43

Σάλος με τον Σπίρτζη που κατηγορεί τον Μητσοτάκη για την γυναικοκτονία στη Ρόδο - Επίθεση από ΝΔ, άδειασμα από Καββαδία

Η ανάρτηση του κ. Σπίρτζη για τη νέα γυναικοκτονία, της 31χρονης Δώρας στη Ρόδο, δημιούργησε αντιδράσεις από τη ΝΔ αλλά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 23 Σεπ 2021 | 12:33

ΝΔ για Σπίρτζη: Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης μιας ανθρώπινης τραγωδίας

Στο σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο, απάντησε με αιχμηρό σχόλιο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2021 | 12:23

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετά την Ανγκελα Μέρκελ- Το κρυφό δείπνο σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά

Ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην Die Zeit αποχαιρετά την Ανγκελα Μέρκελ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 23 Σεπ 2021 | 11:03

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδράνειά της στην προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων

"Η κυβέρνηση επιλέγει να διχάσει ανεπίτρεπτα με μόνο σκοπό να αποφύγει τις ευθύνες της για την ολιγωρία που επιδεικνύει", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 23 Σεπ 2021 | 10:57

Πλεύρης: Φθηνή η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ για το μονοκλωνικά αντισώματα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φτηνή αντιπολίτευση εκ μέρους του κόμματος της Αριστεράς.