Ο καφές Μητσοτάκη στο da Capo, οι δημοσιογράφοι και οι "παλαβές" θεωρίες συνωμοσίας της Αυγής

Οι παλαβές θεωρίες της Αυγής για το τι κρύβει η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
mitsotakis da capo

Η φωτογραφία δεν έχει τίποτα το παράξενο ή το προκλητικό. Ο πρωθυπουργός κατεβαίνει από το σπίτι του στο Μαξίμου, εν μέσω του χιονιά και της κακοκαιρίας και σταματάει στην πλατεία για να πάρει έναν καφέ. Take away, αφού τα καφενεία είναι κλειστά. Εκεί συναντά δυο δημοσιογράφους που κάνουν και εκείνοι στάση στο καφέ, λίγο πριν κατηφορίσουν στη δική τους δουλειά στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Με χρόνια παρουσία στο ρεπορτάζ και μάλιστα στο πολιτικό ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Τάκης και η Χριστίνα Κοραή γνωρίζουν καλά από τα παλιά χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του ζητούν να βγάλουν μια φωτογραφία και του ζητούν επίσης την άδεια να την ανεβάσουν στους λογαριασμούς του στα social media. Τέλος της ιστορίας.

Πώς και γιατί αυτή η αθώα φωτογραφία έγινε πρωτοσέλιδο στην Αυγή και την συμπεριέλαβε με τόσο πάθος στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας; Τι προκάλεσε το μένος της ριζοσπαστικής αριστεράς; Υπήρχε κάτι το επιλήψιμο;

Για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν μια ευκαιρία να επενδύσει στη γνωστή προπαγανδιστική ιστορία της "καθ ημάς αριστεράς” ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των κοινών ανθρώπων, είναι ανέμελος και αδιαφορεί. Είναι κοινώς στον κόσμο του. Είναι προϊόν της ελίτ και αποκομμένος από την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Συνεπώς καμία σημασία δεν έχει αν αμέσως μετά τον πρωινό καφέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης- πήγε για παράδειγμα- στην Πολιτική Προστασία για την σύσκεψη για τη Μήδεια. Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να δηλώσει στη Βουλή ότι " ο χαρούμενος κύριος Μητσοτάκης έπινε τον καφέ του στο Κολωνάκι στο Da Capo, ενώ την ίδια ώρα δύο άνθρωποι που ήταν μηχανικά υποστηριζόμενοι από οξυγόνο έχασαν τη ζωή τους". Η λογική ασυνέπεια των δυο φράσεων δεν προκαλεί κανέναν ενδοιασμό στον Αλέξη Τσίπρα, που- αυτή είναι η προσωπική μου άποψη- δεν έχει καμία ηθική αναστολή να πει το οτιδήποτε. Αρκεί να τον βολεύει και να βολεύει τα πολιτικά του σχέδια.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, το ότι ήπιε καφέ στο Κολωνάκι ο πρωθυπουργός, τον καθιστά αυτομάτως ένοχο κοινωνικής αδιαφορίας. Βοηθούν και τα κοινωνικά κλισέ του "Κολωνακίου” και του "da Capo” και το γλυκό έδεσε.

Ο καφές Μητσοτάκη στο da Capo, οι δημοσιογράφοι και οι "παλαβές" θεωρίες συνωμοσίας της Αυγής

Και έτσι ενας καφές στο χέρι του Πρωθυπουργού, από ένα καφενείο στο Κολωνάκι και μια φωτό με δυο δημοσιογράφους, γίνεται απόδειξη της κοινωνικής αδιαφορίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραλογισμός; Ναί αλλά αυτό, για την αντιπολίτευση της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν έχει καμία σημασία.

Οι παλαβές θεωρίες της Αυγής

Το πόσο παραλογισμός υπάρχει σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει και από τις "αναλύσεις” του κομματικού εντύπου της Αυγής. Που έκανε πρωτοσέλιδη τη φωτό του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο δημοσιογράφους και έβαλε τίτλο "Εκχιόνισαν το Κολωνάκι”.

Εκ πρώτης όψεως ο τίτλος είναι παράλογος. Τι μπορεί να σημαίνει "εκχιόνισαν το Κολωνάκι”. Αυτό είναι το πρόβλημα;

Φροντίζει να μας το εξηγήσει η εφημερίδα του κόμματος λίγο μετά. Που προσπαθεί να πείσει ότι η φωτογραφία δεν τραβήχτηκε τυχαία. Ηταν λέει προϊόν επικοινωνιακής συνωμοσίας.

"Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου ζήτησαν μια φωτογραφία του πρωθυπουργού στα χιόνια, δίχως όμως να δίνεται η αίσθηση "ανεμελιάς" τύπου Πάρνηθας ή Ικαρίας, γράφει η Αυγή. Και συνεχίζει: Ακολουθώντας την εντολή των επικοινωνιολόγων του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε την πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή στην "καθαρή" Πλατεία Κολωνακίου για να πάρει ο ίδιος τον take away καφέ του. Αν δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στο σημείο, πιθανότατα θα βλέπαμε στα social media την ίδια σκηνή με πρωταγωνιστή τον ανέμελο πρωθυπουργό, αλλά από διαφορετική πηγή.”

mitsotakis

Δηλαδή η "ανάλυση” της Αυγής είναι ότι η φωτογραφία βγήκε για να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση πως όλα πηγαίνουν ρολόι και δεν υπάρχουν προβλήματα με τη Μήδεια. Δηλαδή η απάντηση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι τα βόρεια προάστια ήταν χωρίς ρεύμα για πάνω από 48 ώρες, ότι υπήρχαν διακοπές νερού και ότι ο μηχανισμός δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων της κακοκαιρίας- γιατί δεν στάθηκε και πρέπει να δοθεί μια σοβαρή απάντηση τι συνέβη με τις διακοπές ρεύματος στο βόρεια προάστια της Αττικής- θα ήταν μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη να πίνει τον καφέ του στο Κολωνάκι. Είμαστε σοβαροί;

Η φωτογραφία δηλαδή θα έπειθε τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία επειδή ο πρωθυπουργός πίνει τον καφέ του χωρίς πρόβλημα στο Κολωνάκι; Το πόσο ανόητη και παράλογη είναι αυτή η ανάλυση των συντρόφων της Αυγής, προκύπτει και από το πώς αντέδρασαν ακόμα και τα "βαμμένα γαλάζια” ΜΜΕ στην κακοκαιρία. Πώς μπορείς άλλωστε να κρύψεις το πρόβλημα;

Σίγουρα δεν το κρύβει η φωτογραφία του πρωθυπουργού. Και υποθέτω δεν υπάρχει σοβαρός επικοινωνιολόγος- ούτε καν σοβαρός άνθρωπος και ας μην είναι επικοινωνιολόγος...- που θα πρότεινε σε πρωθυπουργό, εν μέσω κακοκαιρίας- που προκαλεί τεράστια προβλήματα στη καθημερινότητα των πολιτών και την εύλογη οργή τους- να απαντήσει στις απόλυτα φυσιολογικές διαμαρτυρίες, με μια φωτογραφία στο Κολωνάκι. Είναι απλά βλακώδες.

Τόσο βλακώδες όσο να ισχυριστείς ότι η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι του (στην Κυψέλη, όχι στο Σούνιο), να παίζει με τους γιούς του και με το χιόνι, ήταν μια προσπάθεια να συγκαλυφθεί το πρόβλημα του χιονιά και να επικοινωνηθεί η πλαστή εικόνα της ευχάριστης ανάπαυλας με το παιχνίδι στα χιόνια.

Τόσο βλακώδες όσο αυτή η περιγραφή των δημοσιογράφων που έχουν υποπέσει στο αμάρτημα να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, από την κομματική εφημερίδα της Αυγής:

"Οι μπροστινοί που κάνουν τους εκδότες, επιχειρηματίες που μπούκωσαν από τη λίστα Πέτσα και δημοσιογράφοι που στα ρεπό τους παριστάνουν τους κομπάρσους σε κακοστημένες παραστάσεις.”

Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση. Δεν είναι καν πολιτική. Είναι μίσος στη πιο χυδαία του εκδοχή.

Υ.Γ. Είναι βέβαια πιθανό, ότι ούτε οι σύντροφοι της Αυγής πιστεύουν στ' αλήθεια ότι η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προϊόν συμβουλής επικοινωνιολόγου. Και η ανοησία έχει όρια. Το πλασάρουν όμως έτσι, για να δικαιολογήσουν την προβολή της φωτογραφίας, που και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ένας απίστευτος λαϊκισμός, αντάξιος του Τράμπ. Αλλά δεν πείθουν. Οπως θα έλεγε και ο θεωρητικός της ριζοσπαστικής αριστεράς Θανάσης Καρτερός- συντάκτης του περίφημου άρθρου "Τα Οπίσθια του Μητσοζούλα" - φαίνεται ο κώ@@ τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Μαρ 2021 | 09:41

Εσπασε το φράγμα του ενός εκατ. εμβολιασμών - Μήνυμα Μητσοτάκη: Ας "τσικνίσουμε" μόνο με την οικογένειά μας

"Σήμερα, ξεπερνάμε τον συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων", αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 04 Μαρ 2021 | 09:03

Η γκάφα της Νοτοπούλου για τα νέα μέτρα: Πόσα.. χιλιόμετρα θες για να "κάψεις" ένα κουλούρι; [εικόνα]

Τα νέα "έξυπνα" μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, θέλησε να σχολιάσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 17Ν 04 Μαρ 2021 | 08:46

Αρθρο - κόλαφος της Ντόρας Μπακογιάννη στα ΝΕΑ: "Σας κατηγορώ κύριε Δρίτσα"

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έχει ως κεντρικό θέμα στην πρώτη σελίδα της ένα άρθρο "γροθιά" της Ντόρας Μπακογιάννη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ – Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ 04 Μαρ 2021 | 07:49

Σε ρυθμό... Κουφοντίνα ο ΣΥΡΙΖΑ: Άνω – κάτω η Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις Δρίτσα - Τον στηρίζουν οι "53"

Εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου από το timing που έκανε τις δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας την αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 03 Μαρ 2021 | 21:04

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: "Ανευθυνότητα και υποκρισία - Καλεί σε διαδηλώσεις και καταγγέλλει ασφυξία στα νοσοκομεία"

"Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες" συμπληρώνει η ανακοίνωση της ΝΔ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Μαρ 2021 | 20:04

Βουλή: Αγρια κόντρα Καραμανλή - Βρούτση με Τσακαλώτο για τις δηλώσεις Δρίτσα και τον Κουφοντίνα

Νέα αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Θ. Δρίτσα μεταξύ του Κ. Αχ. Καραμανλή και των Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Βρούτση

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΕΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 03 Μαρ 2021 | 18:34

Σεισμός Ελασσόνα - Μητσοτάκης στον διευθυντή Δημοτικού σχολείου που έβγαλε με ασφάλεια 63 παιδιά: Mας κάνατε υπερήφανους

Ο Διευθυντής με την άμεση παρέμβασή του κατάφερε κατά τη διάρκεια του σεισμού να βγάλει έξω με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφούς του.

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ 03 Μαρ 2021 | 16:19

Η απάντηση του facebook στον ΣΥΡΙΖΑ- Γιατί κατεβάζει τις αναρτήσεις υπέρ του Κουφοντίνα

Η εταιρεία απάντησε στις διαμαρτυρίες γιατί κατέβασε αναρτήσεις υπέρ του Κουφοντίνα

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 03 Μαρ 2021 | 16:12

Συνάντηση Μητσοτάκη με δημάρχους νησιών Βορείου Αιγαίου: Δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει νέα Μόρια

"Δεν θα επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με εξαιρετικά αυξημένους αριθμούς προσφύγων", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 03 Μαρ 2021 | 16:06

Κώστας Καραμανλής: Είναι η πρώτη φορά στα 10 χρόνια που γίνονται προσλήψεις στα ΜΜΜ

Η συνέργεια με τα ΚΤΕΛ ήταν μία "έξυπνη λύση" είπε ο Κώστας Καραμανλής

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ 03 Μαρ 2021 | 13:52

Δρίτσας: "Συγγνώμη από όσους στεναχώρησα, άδικα δημιουργήθηκε σάλος

"Ήμουν πάντα σε ευθεία αντίθεση με την τρομοκρατία" λέει ο Θ. Δρίτσας - Ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του για την τρομοκρατία.

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 03 Μαρ 2021 | 13:49

Σεισμός στην Ελασσόνα: Με εντολή Μητσοτάκη σπεύδει κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή με Λιβάνιο και αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή και κλιμάκιο σπεύδει άμεσα στην περιοχή του ισχυρού σεισμού στην Ελασσόνα.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 03 Μαρ 2021 | 12:47

Εκλογές το φθινόπωρο προβλέπει ο Βαρουφάκης: "Είμαι πιο κοντά στον Κουτσούμπα απ' ότι στον Τσίπρα"

Ήταν το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα να χάσει το δημοψήφισμα του 2015, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης