Follow us

Ο Θεοδωρικάκος έκανε μήνυση και αγωγή 500.000€ κατά του αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του: Θα τους πάω μέχρι τέλους

Μήνυση εναντίον απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της παρέας του γιου του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου κατάθεσε μήνυση στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για όσα κατήγγειλε περί απόπειρας συγκάλυψης σε υπόθεση του γιου του υπουργού, ο οποίος φέρεται να εντοπίστηκε με την παρέα του να κατέχουν ναρκωτικά, αλλά ασκήθηκαν πιέσεις για να μην καταγραφεί τίποτα.

Διαβάστε Επίσης

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η σκευωρία κατέρρευσε από τους ελέγχους. Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για άθλια σκευωρία και ψέμματα του απόστρατου αξιωματικού, ο οποίος έκανε τις καταγγελίες 1,5 χρόνο μετά το περιστατικό και αφού έμαθε ότι αποστρατεύεται.

"Η σκευωρία κατέρρευσε από τους ελέγχους. Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου. Έχει λάμψει η αλήθεια, θα αποκαλυφθούν όλα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη", είπε ο υπουργός εξερχόμενος.

"Κατέθεσα μήνυση πριν από λίγο εναντίον του αποτρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού που εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται." τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

"Πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθής αξιωματικός, κατέθεσαν- και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα- ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας", ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

"Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός, όμως, δεν είχε στην κατάθεση του το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομα μου. 'Αρα, η υπόθεση οργανώθηκα για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους.

Τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Με την τιμή και υπόληψη του γιου μου και της οικογένεια μας κανένας δε θα παίξει" σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε ποιο είναι το κίνητρο και απάντησε ότι, "η αλήθεια έχει λάμψει, θα αποκαλυφθούν όλα και για κίνητρα και για ποιος κρύβεται από πίσω".

Αλέξης Κούγιας: Μήνυση θα καταθέσει και ο γιος Θεοδωρικάκου - Θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500 χιλ. ευρώ

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι μήνυση θα κάνει και ο γιος του Τάκης Θεοδωρικάκου, ενώ θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500 χιλιάδων ευρώ και επισήμανε:

"Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή, γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. υπουργό και κατά εμένα, δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι, αλλά αναφέρει μόνο ότι συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί".

Όπως είναι γνωστό, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, κατήγγειλε παρέμβαση του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη προκειμένου να "θαφτεί" υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι απόστρατος αστυνομικός κατήγγειλε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συγκάλυψε υπόθεση ναρκωτικών στην οποία είχε εμπλακεί ο γιος του.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, νωρίτερα, υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως "πριν από λίγες ημέρες είχαμε τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπου υπήρχαν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν", σημειώνοντας ότι "το οργανωμένο έγκλημα για να αντιμετωπιστεί θέλει καθαρούς αστυνομικούς. Η πλειονότητα των αστυνομικών είναι άξιοι και καθαροί. Αλλά υπάρχουν και ορισμένοι επίορκοι. Υπάρχει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Ο επικεφαλής της διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στην θέση του. Ο επικεφαλής δεν μου παρείχε ενημέρωση για πολλούς μήνες, ιδίως για θέματα που αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα".

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

"Ω του θαύματος, όταν έγιναν οι κρίσεις, ένας άλλος αξιωματικός, μισή ώρα πριν αποστρατευθεί, κατέθεσε στην υπηρεσία του άλλου αστυνομικού που αποστρατεύθηκε το ίδιο βράδυ, αναφέροντας ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας και νυν ΓΓ του Υπουργείου παρενέβη για το περιστατικό. Ο υπουργός δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει αναφορά για μένα ούτε από τον καταγγέλλοντα", ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Αναφερόμενος στο περιστατικό του ελέγχου, ανέφερε ότι "πριν από ενάμιση χρόνο, 4 άνδρες τη ΔΙΑΣ έλεγξαν 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων το παιδί μου. Δεν βρήκαν τίποτα και τους άφησαν ελεύθερους. Και βλέπω ρυπαρογραφήματα να γράφουν για ναρκωτικά, ακόμη και για κοκαΐνη".

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Οι καταγγελίες Κούγια

"Μαζί σας άκουσα, ρώτησα τον κύριο Κούγια , αναφέρεται στον αστυνομικό που έκανε αυτήν την καταγγελία, αυτός που έκανε αυτήν την ψευδή, συκοφαντική και παράνομη καταγγελία και μου είπε ο κύριος Κούγιας ότι έχει η οικογενειακή επιχείρηση με την σύζυγό του, με πρατήρια βενζίνης και κάποια άλλη επιχείρηση", τόνισε ο υπουργός στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

"Δεν με ενδιαφέρει αυτό, εγώ μένω σε μία ουσία. Δεν αναρωτιέται κανένας γιατί όλα αυτά βγήκαν αμέσως μετά τις κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας; Σπάσαμε αυγά και ήταν μία πολιτική επιλογή και απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ 21 Μαρ 2023 | 16:16

Σύσκεψη υπό τον Θεοδωρικάκο για την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλη τη χώρα - Αυξάνονται οι αστυνομικές περιπολίες

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος η αποδοτικότερη συνεργασία και συντονισμός όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 17 Μαρ 2023 | 19:37

Τέμπη: Τραυματίας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου - Στρέφεται και κατά πολιτικών προσώπων

Όπως εκτιμάται η μήνυση είναι πιθανό να διαβιβαστεί στην Βουλή ως αρμόδιας να κρίνει αν και πως θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 14 Μαρ 2023 | 11:41

Θεοδωρικάκος κατά Βαρουφάκη: Πρωτοφανής ανευθυνότητα - Μετατρέπει μια τρισάθλια επίθεση σε πολιτικό σόου

Για ανευθυνότητα κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στα Εξάρχεια.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 12 Μαρ 2023 | 09:54

Θεοδωρικάκος για Τέμπη: Κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις - Απόλυτη δέσμευση να αποδοθούν οι ευθύνες

"Η προσωπική ευθύνη δεν αντικαθίσταται από κανέναν. Δεν μπορεί κάποιος να έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο και να λείπει από τη δουλειά του", δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 2 ΑΚΟΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 11 Μαρ 2023 | 16:23

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών πίσω από την επίθεση στον Βαρουφάκη - Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους

Μία ομάδα αναρχικών βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη, όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΜΕΡΑ25 10 Μαρ 2023 | 23:16

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τάκη Θεοδωρικάκο στο νοσοκομείο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Γιάνη Βαρουφάκη και τις συνθήκες της επίθεσης.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 10 Μαρ 2023 | 20:04

Μήνυση από την Ματίνα Παγώνη για απάτη με φαρμακευτικό σκεύασμα στο "όνομά" της

Η Ματίνα Παγώνη καταγγέλλει ότι γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης των καταναλωτών

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ 07 Μαρ 2023 | 12:33

Τέμπη: Εκδίδεται στην Ελλάδα ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού - Κρατείται σε τουρκικές φυλακές

Οι τουρκικές αρχές θα εκδώσουν στην Ελλάδα τον πατέρα του μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία στα Τέμπη, για να παραστεί στην κηδεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 07 Μαρ 2023 | 12:03

Έρευνα για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας στα επεισόδια της Κυριακής ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Κυριακή, έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 07 Μαρ 2023 | 11:59

Τραγωδία στα Τέμπη: Μήνυση και αγωγή στον Κώστα Καραμανλή από τον πατέρα 26χρονου θύματος [βίντεο]

Μήνυση και αγωγή στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή θα καταθέσει ο δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που πέθανε στα Τέμπη.

ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 04 Μαρ 2023 | 16:41

Τραγωδία στα Τέμπη: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σοϊλού, είχε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ανταλλαγή συλλυπητηρίων μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 28 Φεβ 2023 | 09:13

Θεοδωρικάκος: Απαράδεκτες και φασιστικής νοοτροπίας οι δηλώσεις Πολάκη – Κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να καταδικάσει

Την ανάρτηση του Πολάκη καταδίκασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας πως το θέμα αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών.

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ 25 Μαρ 2023 | 08:07

Ξαφνικά υπάρχει υποψήφιος πρωθυπουργός για κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο "άγνωστος x";

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ