
Τις διαρροές από τα δεξιά του, σε μία περιφέρεια που δείχνει δημοσκοπικά ότι η Νέα Δημοκρατία δέχεται ισχυρές πιέσεις, θέλησε να κλείσει χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με μία παρουσία που συνεχίζεται και σήμερα σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη (αλλά και χθες στην Καστοριά), όπου ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται να "κατακτά" ακόμη και διψήφια ποσοστά, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους Μακεδόνες, ζητώντας τους την επόμενη των εκλογών να δώσουν ψήφο αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία.
Στην ομιλία του, η οποία διήρκησε περισσότερο απο μία ώρα, επιχείρησε να κατευνάσει την υπόγεια διαμαρτυρία που καταγράφεται στις μετρήσεις, η οποία οφείλεται στην επόμενη ημέρα της απολιγνιτοποίησης, στα προβλήματα όσων ασχολούνται με τη γούνα, αλλά και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα που παρουσίασε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Ακη Σκέρτσο και άλλους υπουργούς, ύψους 4 δισ. που αφορά σε έργα της περιφέρειας, με νέες υποδομές για δουλειές αλλα και για κατάρτιση των εργαζομένων που ήδη έχουν χάσει θέσεις εργασίας, αλλά και η αποστροφή το,υ ότι έχει ευθύνη για την Δυτική Μακεδονία, στην οποία, όπως είπε, θα ξαναβρεθεί πριν από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, δείχνει το βάρος που έχει για την κυβέρνηση η περιοχή, η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε σημαντική προσφορά στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούσε τις 10 μονάδες.
Ο Κυριάκος Μητσοτακης απευθύνθηκε στον λαό της Κοζάνης χθες το απόγευμα, θέτοντας όχι μόνο το δίλημμα του ποιος είναι ικανότερος να κυβερνήσει, αλλά κάνοντας και μία προειδοποίηση: Η ψήφος διαμαρτυρίας μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο πείραμα.
Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη τα Γρεβενά, ένας νομός που δεν επισκέφθηκε στη χθεσινή του περιοδεία, αλλά αναμένεται να κάνει. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε, μετά από πολλά χρόνια θα επαναλειτουργήσει στην πόλη των Γρεβενών η σχολή Αστυφυλάκων.
Το φλερτ Καρατζαφέρη με τη Νέα Δημοκρατία
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάνει ξανά την εμφάνιση του, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, κάνοντας πολλούς να υποθέσουν ότι η δραστηριοποίησή του προεκλογικά δεν είναι τυχαία και είναι σε ευθείας συνεννόηση με το Μαξίμου.
Αν και το δικό του κόμμα, το ΛΑΟΣ, άρχισε να φυλλορροεί από τις αποχωρήσεις στελεχών του για την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε αναφανθόν υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής της κυβέρνησής του, χωρίς μάλιστα ,όπως είπε, να τον ενοχλεί το άνοιγμα της δεξιάς παράταξης προς το Κέντρο.
Συνεχίζει να χαιρετάει δίνοντας το δεξί του χέρι, είπε, θέλει η Ελλάδα να πάει μπροστά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που θέλησε να παρέμβει για να "μαζέψει τη βάση", όπως είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, χωρίς να "λειτουργεί στο όνομα κανενός". Και πώς το δικαιολόγησε: "Κοιτάξτε πού ήταν η Ελλάδα, πού ήταν η οικονομία και πού είναι σήμερα" είπε, "δεν χρειάζεται αυτή την ώρα κάποιο ατύχημα".
"Δεν έλεγες τα ίδια Γιώργο όταν ήσουν στο ΛΑΟΣ", αντέτεινε ο Γιώργος Παπαδάκης.
"Το χθες είναι χθες. Εγώ χαίρομαι που τα δικά μου παιδιά μπορούν και συνεργάζονται με τη Νέα Δημοκρατία", απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ρίχνοντας τα βέλη του έμμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο. "Μία κινέζικη παροιμία λέει: Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν και ας είναι και τσουκνίδες".
Οσο για την επόμενη ημέρα της δεύτερης κάλπης, ο Γ. Καρατζαφέρης φάνηκε αισιόδοξος ότι η Ν.Δ θα είναι αυτοδύναμη. Αν όχι, ο πιο κοντινός της χώρος για συνεργασίες είναι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην έχει άλλο δρόμο από την συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε. "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μόνο έναν δρόμο. Τη συνεργασία. Γιατί με αυτήν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αλλιώς θα πάει σπίτι του, έχοντας δύο συνεχείς ήττες, στην πρώτη και τη δεύτερη κάλπη".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr