Follow us

Πάνος Καμμένος: Ο (πρώην) πολιτικός που έχει πληρώσει μια περιουσία σε αγωγές... αφού συκοφάντησε τους πάντες

Μια ολόκληρη περιουσία έχει καταβάλει ο Πάνος Καμμένος μετά από αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
kammenos

Μια ολόκληρη περιουσία έχει καταβάλει ο πρώην επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά από αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση. Διαθέτει μάλλον το ρεκόρ σε καταδίκες για το αδίκημα της δυσφήμισης αφού δεν διακρίθηκε ποτέ για τη μετριοπαθή χρήση της γλώσσας, ούτε για την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απέφυγε την καταδίκη μόνο ύστερα από κολωτούμπες περιοπής, όπως στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Noor One, όπου εμφανίστηκε ξαφνικά κατηγορηματικός ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία για εμπλοκή του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στην υπόθεση αυτή.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο πρώην αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που υποχρεώθηκε σε μια ταπεινωτική αποχώρηση από την πολιτική, αφού το κόμμα το λεηλατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα στελέχη του είδαν ότι δεν είχαν καμία πιθανότητα επανεκλογής με τη σημαία των ΑΝΕΛ, καταδικάστηκε μετά από αγωγές, αφού φρόντισε να επικαλεστεί τη βουλευτική ασυλία για να αποφύγει την δίωξη.

Δεν κατάφερε όμως να αποφύγει τις αστικές αγωγές και έτσι κλήθηκε να πληρώσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόσωπα της πολιτικής και όχι μόνο, για βαριές συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον τους, χωρίς καμία στοιχειοθέτηση.

Η αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου

Πάνος Καμμένος: Ο (πρώην) πολιτικός που έχει πληρώσει μια περιουσία σε αγωγές... αφού συκοφάντησε τους πάντες

Η τελευταία καταδίκη αφορά την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο Αντρίκος Παπανδρέου και το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κ. Καμμένος φτάνει στις 94.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά τα όσα συκοφαντικά ισχυριζόταν σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου για τα περίφημα CDS, ότι δηλαδή κερδοσκόπησε ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας. Ο πρώην νεοδημοκράτης και μετέπειτα αρχηγός των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε εσωτερική πληροφόρηση από τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν αναληθείς και ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αγωγή της Ντόρας Μπακογιάννη

Εχει προηγηθεί η αγωγή που υπέβαλε εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε αγωγή και καταδίκασε τον πρώην Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για συκοφαντική δυσφήμισή της και την επιβολή σε βάρος του χρηματικής αποζημίωσης 5.000 ευρώ.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή της για την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter, η οποία ανέφερε: "Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!".

Κατά την κ. Μπακογιάννη, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πάνος Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψής της με ψευδείς ισχυρισμούς, γι’ αυτό και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Η βουλευτής είχε υποβάλει και μήνυση για την ίδια ανάρτηση. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος ζήτησε και πέτυχε τη μη άρση της ασυλίας του, καθώς, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, κρύφθηκε "πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα".Η καταδίκη και η αποζημίωση στον Κουρτάκη

Αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ πλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη.

Ο εκδότης των "Παραπολιτικών" κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην υπουργό για τις ψευδείς κατηγορίες που κατά καιρούς είχε εκτοξεύσει.

"Για τις αθλιότητες που έχει εκτοξεύσει κατά καιρούς ο Καμμένος, καταδικάστηκε από το δικαστήριο, να μου καταβάλει 20.000 ευρώ. Μπορεί να καθυστερεί, ωστόσο κάποια στιγμή οι συκοφάντες σ αυτή την ώριμη Δημοκρατία, πληρώνουν για όσα είπαν και έκαναν", έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Κουρτάκης.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος των Νέων τα βάζει με τον ΓΑΠ- Μήπως πάει στον ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρωσε και τον Γιώργο Παπαχρήστο

Αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και υπέρ του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Πάνος Καμμένου ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Τα Νεα.

Ο κ. Καμμένος είχε ισχυριστεί από το βήμα της Βουλής ότι ο δημοσιογράφος λειτουργούσε ως "σαρανταπεντάρι πιστόλι του Ψυχάρη, εναντίον πολιτικών αντιπάλων". Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι "του έχουν μπλοκάρει λογαριασμούς στην Ελβετία". Τους ίδιους ισχυρισμούς είχε κάνει και σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το δικαστηριο αποφάσισε ότι οι αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου είναι συκοφαντικές και δυσφημιστικές.

Σε... ρόλο μπάρμαν ο Πάνος Καμμένος

Αγωγή και αποζημίωση και στον Χρήστο Πάχτα

Ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε στην καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης και στον πρώην Δήμαρχο Αριστοτέλη για τη θλιβερώς γνωστή δημόσια προτροπή του "Λιντσάρετε τον Πάχτα. Πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Εγώ μαζί σας."…

Δεν ήταν όμως η μόνη καταδίκη. Καταδικάστηκε και πλήρωσε πρόστιμο και για άλλες δηλώσεις του που άφηνε να εννοηθεί ότι ο Χρήστος Πάχτας είχε χρηματιστεί.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι "ως δήμαρχος ο κ. Πάχτας, απ’ αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, εισέπραξε επισήμως 11 εκατ. 600 χιλιάδες από την "Ελληνικός Χρυσός" ….".

Ο κ. Καμμένος επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την ασυλία και την ιδιότητα του υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης, αντίθετα με τις ίδιες του τις δηλώσεις για νομοθετική κατάργηση της ασυλίας που "… θα πρέπει να καταργηθεί για όλους τους πολιτικούς και βουλευτές…".

Δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει την καταδίκη του από τα αστικά Δικαστήρια στα οποία προσέφυγε ο κ. Πάχτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ MEGA 29 Μαϊ 2023 | 19:55

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε κάθε επαφή του με την κοινωνία - Παρουσίαζε μία Ελλάδα κατεστραμμένη"

"Εγώ κυκλοφορούσα και έλεγα, μα πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;", είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τις εκλογές 2023

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ 29 Μαϊ 2023 | 15:49
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 23 Μαϊ 2023 | 11:00

Μπακογιάννη: Χρυσός χορηγός για τη ΝΔ ο Τσίπρας - Ηθελα να του στείλω... λουλούδια, αλλά δεν είθισται σε μια κυρία

"Χρυσό χορηγό" της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι σκέφτηκε να του στείλει λουλούδια αλλά είναι… παλαιομοδίτσσα.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ 21 Μαϊ 2023 | 23:50

Χαρούμενη η Ντόρα Μπακογιάννη: Όλη η Κρήτη είναι μπλε - Ιστορικά δεν έχει ξαναϋπάρξει ποτέ [βίντεο]

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χανιώτες που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη" είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην 1η δήλωση για τις εκλογές 2023

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 21 Μαϊ 2023 | 13:17

Με τα εγγόνια της χεράκι - χεράκι η Ντόρα Μπακογιάννη στην κάλπη: "Το βράδυ να γιορτάσουμε"

Με τα εγγόνια της, οικογένεια και φίλους, η Ντόρα Μπακογιάννη στο εκλογικό κέντρο στα Χανιά

ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 19 Μαϊ 2023 | 18:39

Καταδικάστηκε ο πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ για ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον της δημοσιογράφου Δήμητρας Φωτιάδου

Καταδίκη για συκοφαντικές αναφορές και ύβρεις στο πρόσωπο της συνταξιούχου δημοσιογράφου Δήμητρας Φωτιάδου.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 18 Μαϊ 2023 | 09:33

"Μάνα Ντόρα έλα με φόρα": Ο Κώστας Μπακογιάννης σε ρόλο... Τσαπανίδου και τα συγκινητικά λόγια της Αλεξίας [βίντεο]

Στην κεντρική ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά, ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε "πάσα" στη μητέρα του λέγοντάς της να… έρθει με φόρα.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 17 Μαϊ 2023 | 11:14

Ντόρα Μπακογιάννη: Αναβάλλει την επίσκεψή της στα Σφακιά εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου του 25χρονου Νίκου

Την αναβολή της επίσκεψής της στα Σφακιά, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook η υποψήφια βουλευτής στα Χανιά, Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΤΟΝ ALPHA 16 Μαϊ 2023 | 21:54

Ντόρα Μπακογιάννη: "Χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη ο Τσίπρας- Ενδιαφέρεται για την καρέκλα κι όχι για τα προβλήματα"

"Είναι χρυσός χορηγός ο κ. Τσίπρας διότι οι Έλληνες δεν είναι κορόιδα" ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 14 Μαϊ 2023 | 16:03

Πάνος Καμμένος: Ξεσάλωσε χορεύοντας "Hot Stuff" με δερμάτινο παντελόνι σε καμπαρέ [Βίντεο]

Ο Πάνος Καμμένος άφησε πίσω του το ατύχημα με τη μηχανή και πλέον τα... σπάει χορεύοντας στις πίστες

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 12 Μαϊ 2023 | 20:32

Υμνοι Μπαλάφα για Καμμένο: Τιμή και δόξα η συνεργασία μαζί του και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες [βίντεο]

Εξαιρετική και έντιμη χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπαλάφας τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο.

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 11 Μαϊ 2023 | 11:09

Ένα κουτί... σσσοκολατάκια - Το on air στοίχημα Μπακογιάννη και Σκουρλέτη για τον νικητή των εκλογών [βίντεο]

Στοίχημα για τον νικητή των εκλογών έβαλαν Ντόρα Μπακογιάννη και Πάνος Σκουρλέτης, με τον χαμένο να κερνάει ένα κουτί… σοκολατάκια.

Η "ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ" ΤΟΥΡΤΑ 06 Μαϊ 2023 | 19:45