Πάνος Καμμένος: Ο (πρώην) πολιτικός που έχει πληρώσει μια περιουσία σε αγωγές... αφού συκοφάντησε τους πάντες

Μια ολόκληρη περιουσία έχει καταβάλει ο Πάνος Καμμένος μετά από αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
kammenos

Μια ολόκληρη περιουσία έχει καταβάλει ο πρώην επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά από αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση. Διαθέτει μάλλον το ρεκόρ σε καταδίκες για το αδίκημα της δυσφήμισης αφού δεν διακρίθηκε ποτέ για τη μετριοπαθή χρήση της γλώσσας, ούτε για την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απέφυγε την καταδίκη μόνο ύστερα από κολωτούμπες περιοπής, όπως στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Noor One, όπου εμφανίστηκε ξαφνικά κατηγορηματικός ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία για εμπλοκή του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στην υπόθεση αυτή.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο πρώην αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που υποχρεώθηκε σε μια ταπεινωτική αποχώρηση από την πολιτική, αφού το κόμμα το λεηλατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα στελέχη του είδαν ότι δεν είχαν καμία πιθανότητα επανεκλογής με τη σημαία των ΑΝΕΛ, καταδικάστηκε μετά από αγωγές, αφού φρόντισε να επικαλεστεί τη βουλευτική ασυλία για να αποφύγει την δίωξη.

Δεν κατάφερε όμως να αποφύγει τις αστικές αγωγές και έτσι κλήθηκε να πληρώσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόσωπα της πολιτικής και όχι μόνο, για βαριές συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον τους, χωρίς καμία στοιχειοθέτηση.

Η αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου

Πάνος Καμμένος: Ο (πρώην) πολιτικός που έχει πληρώσει μια περιουσία σε αγωγές... αφού συκοφάντησε τους πάντες

Η τελευταία καταδίκη αφορά την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο Αντρίκος Παπανδρέου και το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κ. Καμμένος φτάνει στις 94.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά τα όσα συκοφαντικά ισχυριζόταν σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου για τα περίφημα CDS, ότι δηλαδή κερδοσκόπησε ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας. Ο πρώην νεοδημοκράτης και μετέπειτα αρχηγός των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε εσωτερική πληροφόρηση από τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν αναληθείς και ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αγωγή της Ντόρας Μπακογιάννη

Εχει προηγηθεί η αγωγή που υπέβαλε εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε αγωγή και καταδίκασε τον πρώην Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για συκοφαντική δυσφήμισή της και την επιβολή σε βάρος του χρηματικής αποζημίωσης 5.000 ευρώ.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή της για την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter, η οποία ανέφερε: "Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!".

Κατά την κ. Μπακογιάννη, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πάνος Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψής της με ψευδείς ισχυρισμούς, γι’ αυτό και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Η βουλευτής είχε υποβάλει και μήνυση για την ίδια ανάρτηση. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος ζήτησε και πέτυχε τη μη άρση της ασυλίας του, καθώς, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, κρύφθηκε "πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα".Η καταδίκη και η αποζημίωση στον Κουρτάκη

Αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ πλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη.

Ο εκδότης των "Παραπολιτικών" κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην υπουργό για τις ψευδείς κατηγορίες που κατά καιρούς είχε εκτοξεύσει.

"Για τις αθλιότητες που έχει εκτοξεύσει κατά καιρούς ο Καμμένος, καταδικάστηκε από το δικαστήριο, να μου καταβάλει 20.000 ευρώ. Μπορεί να καθυστερεί, ωστόσο κάποια στιγμή οι συκοφάντες σ αυτή την ώριμη Δημοκρατία, πληρώνουν για όσα είπαν και έκαναν", έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Κουρτάκης.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος των Νέων τα βάζει με τον ΓΑΠ- Μήπως πάει στον ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρωσε και τον Γιώργο Παπαχρήστο

Αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και υπέρ του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Πάνος Καμμένου ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Τα Νεα.

Ο κ. Καμμένος είχε ισχυριστεί από το βήμα της Βουλής ότι ο δημοσιογράφος λειτουργούσε ως "σαρανταπεντάρι πιστόλι του Ψυχάρη, εναντίον πολιτικών αντιπάλων". Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι "του έχουν μπλοκάρει λογαριασμούς στην Ελβετία". Τους ίδιους ισχυρισμούς είχε κάνει και σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το δικαστηριο αποφάσισε ότι οι αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου είναι συκοφαντικές και δυσφημιστικές.

Σε... ρόλο μπάρμαν ο Πάνος Καμμένος

Αγωγή και αποζημίωση και στον Χρήστο Πάχτα

Ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε στην καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης και στον πρώην Δήμαρχο Αριστοτέλη για τη θλιβερώς γνωστή δημόσια προτροπή του "Λιντσάρετε τον Πάχτα. Πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Εγώ μαζί σας."…

Δεν ήταν όμως η μόνη καταδίκη. Καταδικάστηκε και πλήρωσε πρόστιμο και για άλλες δηλώσεις του που άφηνε να εννοηθεί ότι ο Χρήστος Πάχτας είχε χρηματιστεί.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι "ως δήμαρχος ο κ. Πάχτας, απ’ αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, εισέπραξε επισήμως 11 εκατ. 600 χιλιάδες από την "Ελληνικός Χρυσός" ….".

Ο κ. Καμμένος επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την ασυλία και την ιδιότητα του υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης, αντίθετα με τις ίδιες του τις δηλώσεις για νομοθετική κατάργηση της ασυλίας που "… θα πρέπει να καταργηθεί για όλους τους πολιτικούς και βουλευτές…".

Δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει την καταδίκη του από τα αστικά Δικαστήρια στα οποία προσέφυγε ο κ. Πάχτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 22 Ιουλ 2021 | 18:00

Η Σοφία Μπεκατώρου τα βάζει με "ΤΑ ΝΕΑ" για τη συνέντευξη που έδωσε: Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει

Δυσαρέσκεια Μπεκατώρου για τη διάχειριση της συνέντευξής της από την εφημερίδα "Τα Νέα" - Τι είπε για τον Ολυμπιονίκη και τη σεξουαλική παρενόχληση στα 16 της.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΡΑΥΣΗ 21 Ιουλ 2021 | 17:24

Ο Κώστας Μπακογιάννης τρολάρει τη μητέρα του: "Θα φάνε σπίτι - Μην τους κυνηγάς με το ταπεράκι στη θάλασσα!"

Ο Κώστας Μπακογιάννης στέλνει διαδικτυακό μήνυμα στη μητέρα του Ντόρα, να μην κυνηγάει τα εγγόνια στην παραλία για να τα ταΐσει!

ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ 21 Ιουλ 2021 | 16:51

Ο Ηλίας Κανέλλης των Νέων σφάζει τον Κρίτωνα Αρσένη: "Κρίτωνα με το μακρύ μαλλί και το σοσιαλιστικό παρελθόν"

Ο Ηλίας Κανέλλης αρθρογράφος της εφημερίδας τα Νέα αφιερώνει κείμενό του, στην περίφημη πρόταση του Κρίτωνα Αρσένη να μπει κόφτης πλούτου

"ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ!" 21 Ιουλ 2021 | 12:22

Ντόρα Μπακογιάννη: Η φωτογραφία με τα επτά εγγόνια της σε παραλία της Κρήτης [εικόνα]

'Ενα σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να φωτογραφίζει και τα επτά εγγόνια της λίγο πριν βουτήξουν στη θάλασσα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ 19 Ιουλ 2021 | 16:45

Φολέγανδρος: Η συγνώμη των Νέων για μια απαράδεκτη φράση- "Ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών"

Συγνώμη ζήτησε η σύνταξη της ιστοσελίδας tanea.gr για μια απαράδεκτη φράση για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

21 Ιουλ 2021 | 06:53

Οι Ηρώδεις που σφαγιάζουν τους υποψηφίους

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Στα πανεπιστήμια εισάγονται οι υποψήφιοι με εξετάσεις. Πρώτον γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες (και κοστίζουν ακριβά στους φορολογούμενους) και δεύτερον γιατί πρέπει να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο οι καλύτεροι.

17 Ιουλ 2021 | 15:06

Ο Νίκος Παππάς, το βουνό και τα ποντίκια

Δεν ξέρω σε ποιους δεν έκανε χάρες και δωράκια ο ΣΥΡΙΖΑ- αν το έκανε, έστω κι αν εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι, μπράβο του- ξέρω όμως ορισμένους στον χώρο των media, που έκαναν μετά βεβαιότητας "χάρες" - και μεγάλες- στον ΣΥΡΙΖΑ.

14 Ιουλ 2021 | 08:18

Αντισυστημικοί αρνητές εμβολίων - μνημονίων

Οι ανεμβολίαστοι θα είναι τα πρώτα θύματα, οι τυχεροί θα επιβιώσουν, οι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι δεν διαθέτουν ισχυρό ανοσοποιητικό θα αποβιώσουν. Ολοι θα νοσήσουν.

12 Ιουλ 2021 | 06:33

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη και μια σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, μια εικόνα που άρχισε να διαμορφώνεται ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

07 Ιουλ 2021 | 07:12

Ο Αλέξης Τσίπρας στρίβει αριστερά

Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας θεωρεί το πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας στις 35 ώρες, πρόγραμμα ριζοσπαστικού ρεαλισμού, πάντως για να κερδίσεις το κέντρο δεν στρίβεις αριστερά, στρίβεις στο κέντρο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ 30 Ιουλ 2021 | 12:57

ΝΔ: Νέο κρεσέντο χυδαιότητας από τον συνεργάτη του Α. Τσίπρα, Θανάση Καρτερό

Για "κρεσέντο χυδαιότητας" του Θανάση Καρτερού, αρθρογράφου της Αυγής και λογογράφου του Α. Τσίπρα, κάνει λόγο η ΝΔ.

"ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ" 30 Ιουλ 2021 | 11:57

Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση σε Μύκονο και Ίο - Μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω καύσωνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερθηκε τόσο στη δύσκολη κατάσταση στη Μυκονο, χαρακτηρίζοντας την "οριακή", όσο και στον καύσωνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 11:13

Έκκληση Μητσοτάκη από Ρέθυμνο: Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε - Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες

Έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ρέθυμνο προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. "Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες" είπε.