X

Πολυτεχνείο: Ο "κόκκινος λαός" του ΚΚΕ με στρατιωτική πειθαρχία έξω από την αμερικανική πρεσβεία [εικόνες]

Με... στρατιωτική παράταξη η συγκέντρωση του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση. Τον τόπο και τον χρόνο της συγκέντρωσης τον γνώριζαν ελάχιστοι.

Γράφει: TheToc team

Με... στρατιωτική παράταξη και πειθαρχία, το ΚΚΕ -παρά την απαγόρευση- πραγματοποίησε συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.

Τον τόπο και τον χρόνο της συγκέντρωσης τον γνώριζαν ελάχιστοι. "Συνωμοτικά" οργανώθηκε από την ΚΟ Αττικής σε συνεννόηση με τον Περισσό και με την παρουσία λίγων ατόμων, αλλά αρκετών για να στείλουν "μήνυμα ανυπακοής" ενάντια στην κοινή λογική, διαδηλώνοντας εν μέσω πανδημίας.

Η μικρή σε διάρκεια και όγκο πορεία έγινε με μορφή… παρέλασης: Οι διαδηλωτές παρατεταγμένοι σε γραμμές, με ίσες αποστάσεις και συντονισμένο βηματισμό.

Αλλά και η περιβολή των διαδηλωτών ήταν συντονισμένη: Όλοι φορούσαν μάσκες τηρώντας τα μέτρα για τον κορονοϊό ενώ στον λαιμό τους είχαν κρεμάσει πλακάτ με συνθήματα είτε επίκαιρα ("τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας στην πανδημία") είτε… κλασικά – επετειακά ("έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις").

Στην κεφαλή της πορείας ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στελέχη του κόμματος, με μάσκες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία, είπε:"Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ' αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ