
Μια ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο όνομα της κάθε οικογένειας που θα πληροί το εισοδηματικό κριτήριο θα εκδίδει το δημόσιο από τον Φεβρουάριο και για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Η κάρτα θα πιστώνεται με ποσό ίσο με το 10% των αγορών που θα κάνει το κάθε νοικοκυριό. Θα υπάρχουν βέβαια ανώτατα πλαφόν αγορών. Έτσι:
1. Για τον εργένη το ανώτατο όριο αγορών θα είναι 220 ευρώ άρα κάθε μήνα θα πιστώνονται 22 ευρώ
2. Για το ζευγάρι το ανώτατο όριο θα είναι 320 ευρώ άρα κάθε μήνα θα πιστώνονται 32 ευρώ.
3. Για το ζευγάρι με ένα παιδί, το ανώτατο όριο θα είναι 420 ευρώ άρα κάθε μήνα θα πιστώνονται με 42 ευρώ.
4. Για το ζευγάρι με δύο παιδιά, το ανώτατο όριο θα είναι 520 ευρώ άρα κάθε μήνα θα πιστώνονται 52 ευρώ.
5. Για κάθε επιπλέον μέλος θα προστίθενται 100 ευρώ ενώ το μέγιστο όριο αγορών θα είναι τα 1000 ευρώ. Άρα, τοι μέγιστο ποσό που θα πιστώνεται κάθε μήνα θα διαμορφώνεται στα 100 ευρώ.
Η ψηφιακή κάρτα θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε καταστήματα τροφίμων: supermarket, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία κλπ. Το ποσό που προαναφέρθηκε θα πιστώνεται για ένα εξάμηνο δηλαδή από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο.
Αν κάποιος δεν θελήσει η πίστωση να γίνεται στην ψηφιακή κάρτα θα μπορεί να ζητήσει κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται περιορισμός της επιδότησης κατά 20%.
Για να εκδώσει κάποιος την ψηφιακή κάρτα, θα πρέπει να πληροί το εισοδηματικό κριτήριο. Αυτό διαμορφώνεται στα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και προσαυξάνεται με 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Όσο για το δημοσιονομικό κόστος, όπως είπε ο πρωθυπουργός θα ανέλθει στα 650 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους πόρους που θα εισπραχθούν από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των διυλιστηρίων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr