
Πρώτο θέμα σε αρκετές εφημερίδες της Τουρκίας είναι οι φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, κάνουν ειδική αναφορά στις φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα και εκφράζουν την συμπαράστασή τους με τον δοκιμαζόμενο γείτονά τους.
"Στεκόμαστε δίπλα σου με όλη μας την καρδιά", αναφέρει η εφημερίδα Milliyet για παράδειγμα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα στάθηκε άμεσα στο πλευρό της Τουρκίας στους φονικούς σεισμούς τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία έστειλε στη Ρόδο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στο παρακάτω βίντεο, που είναι του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ανάρτησε ο δημοσιογράφος Νίκος Μελέτης, φαίνεται η μεγάλη πρυκαγιά στο νησί, μέσα από τα τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη:
Εντυπωσιακή η αεροφωτογράφηση απ'ακρη σ'ακρη της ακριτικής Ρόδου απο τα τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη.... https://t.co/5kXKHi85kt
— nikos meletis (@nikos_meletis) July 23, 2023
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr