
Σάλο και αντιδράσεις- και εντός της Νέας Δημοκρατίας– προκάλεσε η επιλογή του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Φρέντη Μπελέρη να στηρίξει τον Κύπριο ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, για τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής "Ασπίδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο 24χρονος Φειδίας Παναγιώτου – που εξελέγη ευρωβουλευτής χάρη στα βίντεο που αναρτούσε προεκλογικά στο you tube- είχε και την στήριξη του Μάσκ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Χ, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να τον ψηφίσουν "γιατί είναι έξυπνος, ενεργητικός και γιατί νοιάζεται".
Vote for Fidias. He is smart, super high energy and genuinely cares about you! https://t.co/2JeatKXW0u
— Elon Musk (@elonmusk) February 1, 2025
Ο κ. Μπελέρης εξήγησε την ψήφο του με μια ανάρτησή του στην οποία ανέφερε:
"Στη σημερινή συνεδρίαση της νεοσύστατης Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Ασπίδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία” ετέθη θέμα πληρώσεως της θέσεως του Aντιπροέδρου. Δεν υπήρχε υποψήφιος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επέλεξα να υποστηρίξω τον ανεξάρτητο Κύπριο Ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου, με κριτήριο αποκλειστικά την ελληνική καταγωγή του και τίποτα παραπάνω. Τα συμπλέγματα του κ. Αρβανίτη ούτε με αγγίζουν ούτε με αφορούν".
Στη σημερινή συνεδρίαση της νεοσύστατης Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Ασπίδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία" ετέθη θέμα πληρώσεως της θέσεως του Aντιπροέδρου. Δεν υπήρχε υποψήφιος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επέλεξα να υποστηρίξω τον ανεξάρτητο Κύπριο… pic.twitter.com/qN0L0vEBZl
— fredisbeleris (@fredisbeleris) February 3, 2025
Η στήριξη Μπελέρη στον Κύπριο ευρωβουλευτή είχε προκαλέσει νωρίτερα την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη ο οποίος είχε δηλώσει:
"Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Φρέντη Μπελέρης, εκπροσωπώντας το ΕΛΚ, από κοινού με την πιο περιθωριακή ακροδεξιά πολιτική ομάδα του ESN, πρότεινε ως Α’ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής τον Φειδία Παναγιώτου, δηλαδή τον "εκπρόσωπο” του Ελον Μασκ στην ΕΕ και φανατικό υποστηρικτή του.
Τα χειροκροτήματα των ακροδεξιών στην Επιτροπή και η υποστήριξή τους στην πρόταση της ΝΔ δεν κατάφεραν τελικά να εκλέξουν τον Κύπριο ευρωβουλευτή καθώς ο σοσιαλιστής υποψήφιος επικράτησε στην ψηφοφορία. Η Επιτροπή που θα έπρεπε να ερευνήσει τις αθέμιτες παρεμβάσεις του Μασκ στην ΕΕ θα είχε Αντιπρόεδρο τον … εκπρόσωπό του στις Βρυξέλλες", σημείωνε επίσης ο κ. Αρβανίτης.
Θέλω να επιβεβαιώσω τα όσα λέει η επικεφαλής της Ευρωομάδας μας. Ήταν μια προσωπική επιλογή. https://t.co/Sq0ZBQ5frN
— fredisbeleris (@fredisbeleris) February 4, 2025
Αδειασμα απο Βόζεμπεργκ
Για το θέμα τοποθετήθηκε και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία έκανε λόγο για μια "προσωπική επιλογή" που "δεν εντάσσεται στην πολιτική γραμμή της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας".
Η πρόταση του @fredisbeleris για τον Κύπριο #ΦειδίαΠαναγιωτου είναι προσωπική του επιλογή κ δεν εντάσσεται στην πολιτική γραμμή της ευρωομάδας της @neademokratia
— Eliza Vozemberg MEP (@vozemberg) February 4, 2025
Ο κ. Μπελέρης επανήλθε κοινοποιώντας την ανάρτηση της κας Βόζεμπεργκ. "Θέλω να επιβεβαιώσω τα όσα λέει η επικεφαλής της Ευρωομάδας μας. Ήταν μια προσωπική επιλογή", έγραψε χαρακτηριστικά.
Θέλω να επιβεβαιώσω τα όσα λέει η επικεφαλής της Ευρωομάδας μας. Ήταν μια προσωπική επιλογή. https://t.co/Sq0ZBQ5frN
— fredisbeleris (@fredisbeleris) February 4, 2025
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr