Follow us

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ για τις VIP κλίνες ΜΕΘ: "Αυγή" εναντίον Φίλη και αποστάσεις Ξανθού από τη σκληρή γραμμή

Ανω κάτω έχει κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι κρατούν άδειες κλίνες ΜΕΘ για επώνυμους ασθενείς

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αλέξης Τσίπρας με Νίκο Φίλη

Ανω κάτω έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν άδειες για να υποδεχθούν VIP ασθενείς. Ο συνδικαλιστής αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία του και "τα γύρισε", αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ξεσπάσει ένας μικρός χαμός. Στο background φυσικά υπάρχει η κόντρα που σοβεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το είδος της αντιπολίτευσης που πρέπει να ασκεί στην κυβέρνηση, ενώ η υπόθεση περιπλέκεται και από το γεγονός ότι το κόμμα βρίσκεται σε πορεία προς το συνέδριο για την αποσαφήνιση της ταυτότητάς του.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου ότι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές για να υποδεχθούν επώνυμους ασθενείς. Την καταγγελία του- που αργότερα ανασκεύασε- υιοθέτησε αμέσως ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλος, ενώ ακολούθησαν πολλά δημοσιεύματα της Αυγής.

Λίγες ώρες αργότερα όμως η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις, καθώς ο υπεύθυνος για την πολιτική Υγείας του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι γίνεται αυτό που κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος. Είχαν προηγηθεί διαψεύσεις από τους γιατρούς και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης είχε καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού συνδικαλιστή που έχει παρελθόν σε fake καταγγελίες. Υπενθυμίζεται ότι είχε δηλώσει ότι νοσηλεύτρια έπαθε παράλυση από το εμβόλιο και όταν απεδείχθη ότι το πρόβλημα της υγείας της δεν είχε σχέση με τον εμβολιασμό, είχε παραδεχθεί ότι είπε ψέματα για να πάρει αποζημίωση η νοσηλεύτρια…

Οι αποστάσεις Ξανθού από τις καταγγελίες δεν άρεσαν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ξανθός δέχθηκε μεγάλη επίθεση από τους οπαδούς και τα τρολ του κόμματος μέσω των social media. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του υιοθέτησε εμμέσως και αυτός τις καταγγελίες και ζήτησε με ανάρτησή του εξηγήσεις, αν και πιο προσεκτικός από τον εκπρόσωπο του κόμματος αφού σημείωσε ότι "αν οι καταγγελίες ισχύουν οφείλεται απάντηση από την κυβέρνηση".

Δυσφορία για Ξανθό

Σε κάθε περίπτωση η διαφοροποίηση δεν άρεσε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επικοινώνησε με τον Ανδρέα Ξανθό για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον Ανδρέα Ξανθό να αρνηθεί να υπογράψει ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, την οποία υπέγραφε όμως η αναπληρώτριά του Δώρα Αυγέρη. Μετά τις νέες αντιδράσεις ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι συμφωνεί με την κατάθεση της ερώτησης αλλά το θέμα είχε ήδη γίνει μείζον…

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, στην υπόθεση μπήκε και ο Νίκος Φίλης που δήλωσε στην "Καθημερινή" ότι δεν γίνεται να κάνεις αντιπολίτευση με τους θανάτους ασθενών και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρασύρεται από την τηλεοπτική αντιπολίτευση. Η διαφοροποίηση Φίλη δεν άρεσε στην Αυγή που επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη υποστηρίζοντας ότι δεν υιοθέτησε τις καταγγελίες Γιαννάκου αλλά ζήτησε εξηγήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Όπως έγραψε ο διευθυντής της εφημερίδας που ζητά διαφάνεια και πειστικές απαντήσεις και σημείωσε ότι από απολογητές της κυβέρνησης θα περίμενε μια τέτοια στάση, από τον Νίκο Φίλη όχι…

Στην κομματική εφημερίδα- την οποία άλλοτε διηύθυνε ο Νίκος Φίλης- απάντησε ο πρώην υπουργός Παιδείας παραθέτοντας το κύριο άρθρο της εφημερίδας της 9ης Δεκεμβρίου στο οποίο υιοθετούσε πλήρως τις καταγγελίες Γιαννάκου, και ο κ. Φίλης σημείωσε ότι είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Αυγή υιοθέτησε τις καταγγελίες Γιαννάκου. Κι ας κράτησε μόνο μια μέρα η ανεύθυνη καταγγελία του προέδρου της ΠΕΔΗΝ ο οποίος την ανακάλεσε όταν κλήθηκε στην εισαγγελέα. Αφήνοντας και αιχμές για αυριανικές λογικές.

Η αυγή για τις κλίνες ΜΕΘ

Η απάντηση του Νίκου Φίλη στην Αυγή

Με λύπη και αληθινή απορία διάβασα το άρθρο του διευθυντή της ΑΥΓΗΣ Άγγελου Τσέκερη, στο οποίο μέμφεται όσα είπα στον Μιχάλη Τσιντσίνη στην Καθημερινή, σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις ανυπόστατες κατά τη γνώμη μου καταγγελίες περί ΜΕΘ που κρατούνται κενές, ώστε να διατεθούν σε ισχυρά "επώνυμα” πρόσωπα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πράττει αυτό στο όνομα της αλήθειας και της δεοντολογίας, αξίες τις οποίες υπηρετεί η ΑΥΓΗ διαχρονικά. Ποια είναι όμως η κατηγορία προς την ΑΥΓΗ που ενόχλησε; Η αναφορά μου στο γεγονός ότι και η ΑΥΓΗ -δυστυχώς- παρασύρθηκε από τους αυθαίρετους ισχυρισμούς του γνωστού για την φανατική πολιτική του εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί 47 ΜΕΘ που κρατούνται επίτηδες κενές για να διατεθούν σε VIP προσωπικότητες.

Διαβάστε Επίσης

"Η δική μας εφημερίδα δεν υιοθέτησε την καταγγελία του Μ. Γιαννάκου” διαβεβαιώνει ο Άγγελος Τσέκερης στο άρθρο-απάντηση στη συνέντευξή μου. Στο κύριο όμως άρθρο της εφημερίδας (Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου) με τον εύγλωττο τίτλο ” Αποτελεσματικότερες οι ΜΕΘ για επώνυμους” αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Η καταγγελία των εργαζομένων στα νοσοκομεία ότι, με 114 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν 47 μονάδες που κρατούνται για την περίπτωση που θα τις χρειαστούν σημαντικά πρόσωπα εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση”. Και καταλήγει: "Με τόσο κόσμο διασωληνωμένο σε κοινά κρεβάτια, όχι μόνο ξεκόβουν τη δημιουργία των επιπλέον ΜΕΘ που προφανώς απαιτούνται, αλλά δεσμεύουν και κάποιες από τις υπάρχουσες για λόγους δημοσίων σχέσεων. Μάλιστα. Φαίνεται όμως ότι για τους επώνυμους οι ΜΕΘ είναι πιο αποτελεσματικές.”

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ΑΥΓΗ υιοθέτησε τις καταγγελίες του Μ. Γιαννάκου.

Στροφή από Νίκο Φίλη: Ο Καραμανλής οδήγησε στην ξέρα την οικονομία

Κι ας κράτησε μόνο μια μέρα η ανεύθυνη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος την ανακάλεσε όταν κλήθηκε στον εισαγγελέα. Κέρδισε ή έχασε η αξιοπιστία της εφημερίδας που βιάστηκε να την υιοθετήσει;

Ένα νέφος αδιαφάνειας σκεπάζει τις ΜΕΘ. Η κοινωνία απαιτεί να γνωρίζει τα κριτήρια προτεραιοποίησης και διαλογής των νοσηλευομένων. Επιτέλους η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής θα καταλήξει σε κάποιο οριστικό πόρισμα για το γενικότερο πρόβλημα της εισαγωγής στις ΜΕΘ; Επίσης, αποδείχθηκε πως είναι εξωφρενικός και αντιεπιστημονικός ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν. Την ίδια ώρα που οι δημόσιες ΜΕΘ στενάζουν, είναι εκτός covid θεραπείας οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Την αδιαφάνεια επιτείνει η τακτική του ΕΟΔΥ που αντίθετα με την ευρωπαϊκή πρακτική δεν αναφέρει τις ελάχιστες έστω περιπτώσεις που υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.

Αυτά και άλλα που έχουν να κάνουν με την συνεχιζόμενη απαξίωση του ΕΣΥ από αυτή την κυβέρνηση, την αποτυχία των εμβολιασμών και τα θλιβερά

μακάβρια ρεκόρ της χώρας στον αριθμό των θανάτων, είναι τα επίδικα της περιόδου και η πρώτη ύλη για άσκηση σοβαρής και μαχητικής αντιπολίτευσης και κοινωνικής κινητοποίησης. Είναι λάθος να παρασυρόμαστε από μια τηλεοπτικής κοπής αντιπολίτευση προς άγραν εντυπώσεων που υποτιμά την ουσία.

Υπηρετώ την ΑΥΓΗ υπό διάφορες ιδιότητες από τότε που ήμουν 14 ετών. Το ότι υπήρξα δημοσιογράφος και διευθυντής της ήταν και θα παραμείνει τίτλος τιμής. Η ΑΥΓΗ στην πολυκύμαντη ιστορία της έδωσε μεγάλες μάχες και στηρίχθηκε στις αξίες της Αριστεράς και στην επιδίωξη δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας. Όταν έκανε λάθος είχε την τόλμη να το αναγνωρίζει. Το έκανα κι εγώ ορισμένες φορές αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και η αναγνώρισή τους δύναμη για μια εφημερίδα ή έναν αριστερό πολιτικό οργανισμό.

Ας το αντιληφθούν όλοι όσοι πρέπει. Κι ας μην επιμένουν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Ή, ακόμη χειρότερα να αφήνουν βρώμικους υπαινιγμούς περί "απολογητών της κυβερνητικής πολιτικής”, αναβιώνοντας εξ αντικειμένου μια παλιά μεθοδολογία και πρακτική "εσωτερικών εχθρών” , "υπονομευτών” και "κυνηγητού μαγισσών”, στις γραμμές μας.

Η ΑΥΓΗ, σαρξ εκ της σαρκός του κόσμου της Αριστεράς έχει κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει και μεγάλες μάχες να δώσει την επόμενη περίοδο απέναντι στον αντίπαλο, την έξαλλη ρεβανσιστική νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που και στο θέμα της πανδημίας έχει αποτύχει παταγωδώς. Υπάρχει ένας απέραντος γαλαξίας αριστερών επιχειρημάτων απέναντι στην βαθιά αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και δεν χρειάζονται "δάνεια” από τις πρακτικές των αντιπάλων ή από την αυριανική και λαϊκίστικη αντιπολίτευση που τόσο κόστισε στη χώρα και στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη στο παρελθόν.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα "ΜΕΘ VIP” , εκφράζω την ειλικρινή απορία μου για το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκαν στην ΑΥΓΗ οι δηλώσεις του αρμόδιου Τομεάρχη του κόμματος Ανδρέα Ξανθού ο οποίος μιλώντας στο δελτίο του Kontra στις 8 Δεκεμβρίου για τις καταγγελίες Γιαννάκου σχετικά με τις ΜΕΘ και τα VIP περιστατικά, σχολίασε ότι "αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα". Προσθέτοντας, βέβαια, ότι υπάρχει θέμα διαφάνειας και εκθέτοντας όλη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ενίσχυση και την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Γιατί άραγε δεν δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ η άποψη του Τομεάρχη Υγείας; Όταν μάλιστα την ίδια ώρα, τρολ του διαδικτύου επιτίθονταν με πρωτοφανή οξύτητα στον Ξανθό και στον ΣΥΡΙΖΑ;".

Στο θέμα επανέρχεται σήμερα με συνέντευξή του στην ΕφΣυν ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτηρίζοντας αβάσιμη και άδικη την κριτική εναντίον του και προσθέτει με νόημα:

Το θέμα δεν είναι η σκληρή ή ήπια αντιπολίτευση αλλά η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ 20 Μαϊ 2022 | 12:22

Πάρτι στο Twitter με την γκάφα ΣΥΡΙΖΑ για Βαγγέλη Παπαθανασίου: Μπέρδεψαν την "άμιλλα" με τα... "άμυλα"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρέτησε τον μεγάλο μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου, αλλά ένα ορθογραφικό λάθος στη συλλυπητήρια ανακοίνωση προκάλεσε γέλια αντί για θλίψη στα social media.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 20 Μαϊ 2022 | 10:59

Τσίπρας: Τιμητική στιγμή για τη χώρα και τον πρωθυπουργό η ομιλία στο Κογκρέσο

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι μετά την εκλογή "αντιστοιχίζεται ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ του 3% με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ".

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20 Μαϊ 2022 | 09:47

Καρφιά Νάσου Αθανασίου κατά Τσίπρα: "Δεν είναι δυνατόν να γίνεται προεδρική εκλογή με έναν υποψήφιο"

"Κανένας δεν ήθελε, κανένας δεν μπορούσε;" αναρωτήθηκε ο Νάσος Αθανασίου αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας ήταν ο μόνος υποψήφιος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20 Μαϊ 2022 | 09:29

Παπαδημούλης: Οι παλιοί είμαστε το σασί του ΣΥΡΙΖΑ - Να μην ακούει ο Τσίπρας όσους μιλούν για βαρίδια στο κόμμα

"Χωρίς ενωμένο κόμμα δεν κερδίζονται εκλογές" είναι το μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Αλέξη Τσίπρα.

ΑΔΙΚΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ 19 Μαϊ 2022 | 13:09

Ο Θάνος Βερέμης για τον παραλληλισμό της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι: "Πολύ σωστό, καθόλου υπερβολή"

Ο ιστορικός Θάνος Βερέμης σχολιάζει τον παραλληλισμό που έκανε ο πρωθυπουργός της Μαριούπολης με την πολιορκία του Μεσολογγίου.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ 19 Μαϊ 2022 | 10:50

Φοιτητικές εκλογές - Αλαλούμ με τα αποτελέσματα: Η ΔΑΠ λέει ότι νίκησε για 34η χρονιά - "Καταβαραθρώθηκε" λένε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Στις φοιτητικές εκλογές, η ΔΑΠ δίνει στον εαυτό της 46,7% και στην Πανσπουδαστική 25,08%. Η Πανσπουδαστική δίνει στον εαυτό της 33,43% και στην ΔΑΠ 27,66%.

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε 19 Μαϊ 2022 | 10:28

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: "Πασοκοποίηση" του κόμματος και επικράτηση των Προεδρικών - Αρχισαν οι γκρίνιες όσων έμειναν εκτός

Σε νέο κόμμα μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με την επικράτηση σε υψηλές θέσεις των πασοκογενών και προεδρικών στελεχών στις εσωκομματικές εκλογές.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 19 Μαϊ 2022 | 07:22

Χάρτες με τις τουρκικές προκλήσεις έδειξε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ- Θυμός στην Αγκυρα, μίζερη κριτική από ΣΥΡΙΖΑ

Ανάλογα στοιχεία παρουσίασε και ο Νίκος Δένδιας στον Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε "μικρόψυχη" την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Μαϊ 2022 | 20:46

ΣΥΡΙΖΑ για ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Τον χειροκρότησαν αλλά δεν πήρε καμία δέσμευση για τα εθνικά μας συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αποτυχία της στρατηγικής του προβλέψιμου και δεδομένου "συμμάχου".

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Μαϊ 2022 | 19:35

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα 300 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής - Πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου

Τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την πλήρη ενσωμάτωση όλων των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Στην 17η θέση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ 18 Μαϊ 2022 | 13:05

Η μίζερη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία στο Κογκρέσο

Μίζερη κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ 17 Μαϊ 2022 | 15:14

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει γάμο ομόφυλων ζευγαριών - "Την επόμενη φορά σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα"

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει θέση υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Μαϊ 2022 | 14:11

ΝΔ: Αντιπολιτευτική μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ απέτυχε πριν τελειώσει

Για "αντιπολιτευτική μιζέρια" κατηγορεί η ΝΔ τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.