Follow us

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ για τις VIP κλίνες ΜΕΘ: "Αυγή" εναντίον Φίλη και αποστάσεις Ξανθού από τη σκληρή γραμμή

Ανω κάτω έχει κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι κρατούν άδειες κλίνες ΜΕΘ για επώνυμους ασθενείς

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αλέξης Τσίπρας με Νίκο Φίλη

Ανω κάτω έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν άδειες για να υποδεχθούν VIP ασθενείς. Ο συνδικαλιστής αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία του και "τα γύρισε", αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ξεσπάσει ένας μικρός χαμός. Στο background φυσικά υπάρχει η κόντρα που σοβεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το είδος της αντιπολίτευσης που πρέπει να ασκεί στην κυβέρνηση, ενώ η υπόθεση περιπλέκεται και από το γεγονός ότι το κόμμα βρίσκεται σε πορεία προς το συνέδριο για την αποσαφήνιση της ταυτότητάς του.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου ότι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές για να υποδεχθούν επώνυμους ασθενείς. Την καταγγελία του- που αργότερα ανασκεύασε- υιοθέτησε αμέσως ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλος, ενώ ακολούθησαν πολλά δημοσιεύματα της Αυγής.

Λίγες ώρες αργότερα όμως η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις, καθώς ο υπεύθυνος για την πολιτική Υγείας του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι γίνεται αυτό που κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος. Είχαν προηγηθεί διαψεύσεις από τους γιατρούς και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης είχε καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού συνδικαλιστή που έχει παρελθόν σε fake καταγγελίες. Υπενθυμίζεται ότι είχε δηλώσει ότι νοσηλεύτρια έπαθε παράλυση από το εμβόλιο και όταν απεδείχθη ότι το πρόβλημα της υγείας της δεν είχε σχέση με τον εμβολιασμό, είχε παραδεχθεί ότι είπε ψέματα για να πάρει αποζημίωση η νοσηλεύτρια…

Οι αποστάσεις Ξανθού από τις καταγγελίες δεν άρεσαν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ξανθός δέχθηκε μεγάλη επίθεση από τους οπαδούς και τα τρολ του κόμματος μέσω των social media. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του υιοθέτησε εμμέσως και αυτός τις καταγγελίες και ζήτησε με ανάρτησή του εξηγήσεις, αν και πιο προσεκτικός από τον εκπρόσωπο του κόμματος αφού σημείωσε ότι "αν οι καταγγελίες ισχύουν οφείλεται απάντηση από την κυβέρνηση".

Δυσφορία για Ξανθό

Σε κάθε περίπτωση η διαφοροποίηση δεν άρεσε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επικοινώνησε με τον Ανδρέα Ξανθό για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον Ανδρέα Ξανθό να αρνηθεί να υπογράψει ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, την οποία υπέγραφε όμως η αναπληρώτριά του Δώρα Αυγέρη. Μετά τις νέες αντιδράσεις ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι συμφωνεί με την κατάθεση της ερώτησης αλλά το θέμα είχε ήδη γίνει μείζον…

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, στην υπόθεση μπήκε και ο Νίκος Φίλης που δήλωσε στην "Καθημερινή" ότι δεν γίνεται να κάνεις αντιπολίτευση με τους θανάτους ασθενών και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρασύρεται από την τηλεοπτική αντιπολίτευση. Η διαφοροποίηση Φίλη δεν άρεσε στην Αυγή που επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη υποστηρίζοντας ότι δεν υιοθέτησε τις καταγγελίες Γιαννάκου αλλά ζήτησε εξηγήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Όπως έγραψε ο διευθυντής της εφημερίδας που ζητά διαφάνεια και πειστικές απαντήσεις και σημείωσε ότι από απολογητές της κυβέρνησης θα περίμενε μια τέτοια στάση, από τον Νίκο Φίλη όχι…

Στην κομματική εφημερίδα- την οποία άλλοτε διηύθυνε ο Νίκος Φίλης- απάντησε ο πρώην υπουργός Παιδείας παραθέτοντας το κύριο άρθρο της εφημερίδας της 9ης Δεκεμβρίου στο οποίο υιοθετούσε πλήρως τις καταγγελίες Γιαννάκου, και ο κ. Φίλης σημείωσε ότι είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Αυγή υιοθέτησε τις καταγγελίες Γιαννάκου. Κι ας κράτησε μόνο μια μέρα η ανεύθυνη καταγγελία του προέδρου της ΠΕΔΗΝ ο οποίος την ανακάλεσε όταν κλήθηκε στην εισαγγελέα. Αφήνοντας και αιχμές για αυριανικές λογικές.

Η αυγή για τις κλίνες ΜΕΘ

Η απάντηση του Νίκου Φίλη στην Αυγή

Με λύπη και αληθινή απορία διάβασα το άρθρο του διευθυντή της ΑΥΓΗΣ Άγγελου Τσέκερη, στο οποίο μέμφεται όσα είπα στον Μιχάλη Τσιντσίνη στην Καθημερινή, σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις ανυπόστατες κατά τη γνώμη μου καταγγελίες περί ΜΕΘ που κρατούνται κενές, ώστε να διατεθούν σε ισχυρά "επώνυμα” πρόσωπα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πράττει αυτό στο όνομα της αλήθειας και της δεοντολογίας, αξίες τις οποίες υπηρετεί η ΑΥΓΗ διαχρονικά. Ποια είναι όμως η κατηγορία προς την ΑΥΓΗ που ενόχλησε; Η αναφορά μου στο γεγονός ότι και η ΑΥΓΗ -δυστυχώς- παρασύρθηκε από τους αυθαίρετους ισχυρισμούς του γνωστού για την φανατική πολιτική του εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί 47 ΜΕΘ που κρατούνται επίτηδες κενές για να διατεθούν σε VIP προσωπικότητες.

Διαβάστε Επίσης

"Η δική μας εφημερίδα δεν υιοθέτησε την καταγγελία του Μ. Γιαννάκου” διαβεβαιώνει ο Άγγελος Τσέκερης στο άρθρο-απάντηση στη συνέντευξή μου. Στο κύριο όμως άρθρο της εφημερίδας (Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου) με τον εύγλωττο τίτλο ” Αποτελεσματικότερες οι ΜΕΘ για επώνυμους” αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Η καταγγελία των εργαζομένων στα νοσοκομεία ότι, με 114 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν 47 μονάδες που κρατούνται για την περίπτωση που θα τις χρειαστούν σημαντικά πρόσωπα εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση”. Και καταλήγει: "Με τόσο κόσμο διασωληνωμένο σε κοινά κρεβάτια, όχι μόνο ξεκόβουν τη δημιουργία των επιπλέον ΜΕΘ που προφανώς απαιτούνται, αλλά δεσμεύουν και κάποιες από τις υπάρχουσες για λόγους δημοσίων σχέσεων. Μάλιστα. Φαίνεται όμως ότι για τους επώνυμους οι ΜΕΘ είναι πιο αποτελεσματικές.”

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ΑΥΓΗ υιοθέτησε τις καταγγελίες του Μ. Γιαννάκου.

Στροφή από Νίκο Φίλη: Ο Καραμανλής οδήγησε στην ξέρα την οικονομία

Κι ας κράτησε μόνο μια μέρα η ανεύθυνη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος την ανακάλεσε όταν κλήθηκε στον εισαγγελέα. Κέρδισε ή έχασε η αξιοπιστία της εφημερίδας που βιάστηκε να την υιοθετήσει;

Ένα νέφος αδιαφάνειας σκεπάζει τις ΜΕΘ. Η κοινωνία απαιτεί να γνωρίζει τα κριτήρια προτεραιοποίησης και διαλογής των νοσηλευομένων. Επιτέλους η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής θα καταλήξει σε κάποιο οριστικό πόρισμα για το γενικότερο πρόβλημα της εισαγωγής στις ΜΕΘ; Επίσης, αποδείχθηκε πως είναι εξωφρενικός και αντιεπιστημονικός ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν. Την ίδια ώρα που οι δημόσιες ΜΕΘ στενάζουν, είναι εκτός covid θεραπείας οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Την αδιαφάνεια επιτείνει η τακτική του ΕΟΔΥ που αντίθετα με την ευρωπαϊκή πρακτική δεν αναφέρει τις ελάχιστες έστω περιπτώσεις που υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.

Αυτά και άλλα που έχουν να κάνουν με την συνεχιζόμενη απαξίωση του ΕΣΥ από αυτή την κυβέρνηση, την αποτυχία των εμβολιασμών και τα θλιβερά

μακάβρια ρεκόρ της χώρας στον αριθμό των θανάτων, είναι τα επίδικα της περιόδου και η πρώτη ύλη για άσκηση σοβαρής και μαχητικής αντιπολίτευσης και κοινωνικής κινητοποίησης. Είναι λάθος να παρασυρόμαστε από μια τηλεοπτικής κοπής αντιπολίτευση προς άγραν εντυπώσεων που υποτιμά την ουσία.

Υπηρετώ την ΑΥΓΗ υπό διάφορες ιδιότητες από τότε που ήμουν 14 ετών. Το ότι υπήρξα δημοσιογράφος και διευθυντής της ήταν και θα παραμείνει τίτλος τιμής. Η ΑΥΓΗ στην πολυκύμαντη ιστορία της έδωσε μεγάλες μάχες και στηρίχθηκε στις αξίες της Αριστεράς και στην επιδίωξη δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας. Όταν έκανε λάθος είχε την τόλμη να το αναγνωρίζει. Το έκανα κι εγώ ορισμένες φορές αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και η αναγνώρισή τους δύναμη για μια εφημερίδα ή έναν αριστερό πολιτικό οργανισμό.

Ας το αντιληφθούν όλοι όσοι πρέπει. Κι ας μην επιμένουν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Ή, ακόμη χειρότερα να αφήνουν βρώμικους υπαινιγμούς περί "απολογητών της κυβερνητικής πολιτικής”, αναβιώνοντας εξ αντικειμένου μια παλιά μεθοδολογία και πρακτική "εσωτερικών εχθρών” , "υπονομευτών” και "κυνηγητού μαγισσών”, στις γραμμές μας.

Η ΑΥΓΗ, σαρξ εκ της σαρκός του κόσμου της Αριστεράς έχει κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει και μεγάλες μάχες να δώσει την επόμενη περίοδο απέναντι στον αντίπαλο, την έξαλλη ρεβανσιστική νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που και στο θέμα της πανδημίας έχει αποτύχει παταγωδώς. Υπάρχει ένας απέραντος γαλαξίας αριστερών επιχειρημάτων απέναντι στην βαθιά αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και δεν χρειάζονται "δάνεια” από τις πρακτικές των αντιπάλων ή από την αυριανική και λαϊκίστικη αντιπολίτευση που τόσο κόστισε στη χώρα και στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη στο παρελθόν.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα "ΜΕΘ VIP” , εκφράζω την ειλικρινή απορία μου για το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκαν στην ΑΥΓΗ οι δηλώσεις του αρμόδιου Τομεάρχη του κόμματος Ανδρέα Ξανθού ο οποίος μιλώντας στο δελτίο του Kontra στις 8 Δεκεμβρίου για τις καταγγελίες Γιαννάκου σχετικά με τις ΜΕΘ και τα VIP περιστατικά, σχολίασε ότι "αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα". Προσθέτοντας, βέβαια, ότι υπάρχει θέμα διαφάνειας και εκθέτοντας όλη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ενίσχυση και την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Γιατί άραγε δεν δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ η άποψη του Τομεάρχη Υγείας; Όταν μάλιστα την ίδια ώρα, τρολ του διαδικτύου επιτίθονταν με πρωτοφανή οξύτητα στον Ξανθό και στον ΣΥΡΙΖΑ;".

Στο θέμα επανέρχεται σήμερα με συνέντευξή του στην ΕφΣυν ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτηρίζοντας αβάσιμη και άδικη την κριτική εναντίον του και προσθέτει με νόημα:

Το θέμα δεν είναι η σκληρή ή ήπια αντιπολίτευση αλλά η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 02 Δεκ 2023 | 14:41

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Άρη Βελουχιώτη και τον ΕΛΑΣ, στα γενέθλια της Φάρλι

Ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας για τα γενέθλια του σκύλου του Στέφανου Κασσελάκη. Τα χρόνια πολλά και οι ευχές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 02 Δεκ 2023 | 13:33

Χαρίτσης - Αχτσιόγλου: Βίντεο 8 δευτερολέπτων των πρώην "11" του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΚΟ - Τη Δευτέρα αποκαλύπτεται το όνομα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί το όνομα της ΚΟ των 11 ανεξάρτητων βουλευτών.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ 02 Δεκ 2023 | 13:16

Νίκος Βούτσης: Στόχος μας να ανακόψουμε τη μεγάλη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος μας να ανακόψουμε τη μεγάλη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα κόμματα, τον ακτιβισμό και την αποχή τόνισε ο Νίκος Βούτσης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 02 Δεκ 2023 | 09:40

Στέφανος Κασσελάκης: Γιόρτασε τα γενέθλια της Φάρλι μαζί με τον Τάιλερ - Η τούρτα, τα κεράκια και η μουσική [βίντεο]

Εγινε 4 ετών η Φάρλι! "Για την πιο γλυκιά σκυλίτσα του κόσμου", έγραψε στο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ 01 Δεκ 2023 | 20:37

Το Σαββατοκύριακο "κλειδώνει" το όνομα της ΚΟ των "11" που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα το απόγευμα, στο Σεράφειο.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Δεκ 2023 | 17:38

Εξαλλος ο Μωραΐτης με τη Λουπάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές του - Μπράβο στο Κόκκινο

"Να μη φτύνεις εκεί που τρως" - Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη για την Ευγενία Λουπάκη και το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 01 Δεκ 2023 | 17:30

Στέφανος Κασσελάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η επιστήμη έκανε άλματα, δυστυχώς όμως όχι και η κοινωνία

"Για να εξαλειφθεί αυτό το "στίγμα" χρειάζεται παιδεία, γνώση και αγώνας", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 01 Δεκ 2023 | 13:33

Με Δούρου και Καλπαδάκη στο ΥΠΕΞ ο Κασσελάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον διάλογο με την Τουρκία" [εικόνες]

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε τη σταθερή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον διάλογο με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου.

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ 01 Δεκ 2023 | 12:43

Λαζόπουλος: "Μπακάλικο ο ΣΥΡΙΖΑ, έφυγαν οι πικραμένοι και δημιουργούν τον… ΞΥΡΙΖΑ"

"Μπακάλικο" χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λάκης Λαζόπουλος και κατέθεσε και τη δική του πρόταση για το νέο όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "11".

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ 01 Δεκ 2023 | 12:29

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 49 στελέχη της οργάνωσης Χαϊδαρίου - "Άμορφο κόμμα χωρίς πολιτικό στίγμα"

"Βασικός τους στόχος είναι η κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, δεξιότερα", αναφέρουν για τη νέα ηγεσία Κασσελάκη

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 01 Δεκ 2023 | 11:56

Τζανακόπουλος για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε, δεν αλλάξαμε εμείς - Δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον Μητσοτάκη

Για τους λόγους τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των αποχωρησάντων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 01 Δεκ 2023 | 11:29

Κωνσταντοπούλου: Δεν μιλάω με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα τολμούσαν να με πλησιάσουν όσοι αποχώρησαν

Τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ 01 Δεκ 2023 | 10:23

Χαρίτσης για διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν επιλογή επώδυνη, αλλά επιβεβλημένη – Την Δευτέρα το όνομα της νέας ομάδας

Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε πως τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο της νέας ομάδας.