Follow us

Γεωργιάδης στο ΚΚΕ: "Οποιος κλείνει είσοδο σε επιχείρηση θα συλλαμβάνεται"- Παφίλης: "Μην μας απειλείτε, δεν κωλώνουμε"

Το κατά πόσο ήταν επιτυχημένη η χθεσινή απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη και Παφίλη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γεωργιάδης - Παφίλης

"Όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έγινε κουρέλι, έτσι και αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη δεν θα περάσει". Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια για το εργασιακό νομοσχέδιο που σημαδεύτηκε από την έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της ανταπόκρισης των εργαζομένων στην χθεσινή απεργία από τον υπουργό Εργασίας και τους βουλευτές της ΝΔ, υποστήριξε πως "οι εργαζόμενοι, τελικά όμως απέργησαν, πήραν μέρος σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Και ήθελαν να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι και αυτούς. Εμείς τους καλούμε να πάνε στα ταξικά σωματεία, να συσπειρωθούν και να πετάξουν τους εργατοπατέρες και τους υπηρέτες του κεφαλαίου, γιατί τέτοιοι είναι της ΓΣΕΕ που ψήφισε η ΠΑΣΚΕ μαζί με την ΔΑΚΕ κατά της απεργίας".

Ο κ. Παφίλης είπε πως "οι εργαζόμενοι μαζί με τα ταξικά τους σωματεία έχουν την δύναμη να παλέψουν και να κυρώσουν αυτά τα νομοσχέδια. Και αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη δεν θα περάσει, όπως και ο νόμος Χατζηδάκη που έγινε κουρέλι στην πράξη".

Και πρόσθεσε: "Να μην μας απειλείτε γιατί εμείς δεν απειλούμαστε".

Γεωργιάδης στο ΚΚΕ: "Οποιος κλείνει είσοδο σε επιχείρηση θα συλλαμβάνεται"- Παφίλης: "Μην μας απειλείτε, δεν κωλώνουμε"

Ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι "δεν υπάρχει ούτε ένα σωματείο, ούτε μια ομοσπονδία που να συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο".

Χαρακτήρισε "ξεφτίλα το να μας λέτε ότι στην χθεσινή απεργία συμμετείχαν "εργατοπατέρες" όταν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν ήταν χιλιάδες" και ανέφερε πως "στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, η συμμετοχή ήταν στο 70%, σε ορισμένους χώρους όπως στην εταιρεία "ΜΙΜΙΚΟΣ" και "ΚΕΛΑΪΤΗΣ" που είναι μεγάλες μονάδες, η συμμετοχή ήταν 100%, όπως και στην 3Ε- Coca Cola, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ και ΤΑSTY η συμμετοχή έφτασε στο 80%! Στην εταιρεία "ΖΑΓΟΡΙ" 90% και δεν μπήκε ούτε ένας εργαζόμενος, μόνο τα στελέχη της επιχείρησης. Οι κατασκευαστικές εταιρείες χθες νέκρωσαν, όπως και όλα τα εμβληματικά έργα".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναρωτήθηκε "εάν κανείς μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει 13 ώρες στην οικοδομή. Θα καταλάβαινε ότι αυτό είναι παιχνίδι με το θάνατο κάθε μέρα. Και αυτό το αντιλαμβάνονται αυτοί οι εργαζόμενοι, για αυτό δόθηκε χθες αποφασιστική απάντηση, καταδικάζοντας αυτό το αντεργατικό έκτρωμα και χωρίς την ηγετική ομάδα της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, που είναι τσιράκι της εργοδοσίας".

Ο κ. Παφίλης είπε ότι "η εργατική αντίδραση όπως και σε όλη την Ευρώπη και Αμερική ξεσηκώνεται" και ζήτησε από την κυβέρνηση "να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, γιατί αυτοί που σας ψηφίσουν, αυτοί θα σας κυνηγήσουν". Προειδοποιώντας ότι "αυτό το εργατικό ρυάκι που λέτε εσείς, θα γίνει ποτάμι και θα σας πνίξει όλους σας".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο γραμματέας και οι βουλευτές του ΚΚΕ "έκαναν φύλλο και φτερό το νομοσχέδιό σας" σημειώνοντας πως "το 2023, μόνο και μόνο να μιλάς για 13 ώρες εργασία δείχνει το φρικαλέο πρόσωπο της πολιτικής σας. Και μάλιστα, να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το θέλει ο εργαζόμενος".

Διαβάστε Επίσης

Γεωργιάδης: Όποιος πάει να κλείσει είσοδο σε επιχείρηση θα συλλαμβάνεται

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ καταθέτοντας στα Πρακτικά, άρθρο της "Εφ.Συν" που σήμερα, όπως είπε, αναφέρει ότι η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση "ήταν μια ακόμη αποτυχημένη απεργία με κριτήριο τα ποσοστά συμμετοχής…".

Επιπροσθέτως, ο υπουργός επισήμανε ότι σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναγράφεται ότι η πορεία χθες στην Θεσσαλονίκη δεν είχε κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (άρα εναντίον της κυβέρνησης), "αλλά πήγατε και διαμαρτυρηθήκατε κατά του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που δεν σας ακολούθησε".

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, είπε ότι "επειδή με ρωτάτε να σας πω ένα σωματείο που είναι υπέρ του νομοσχεδίου, να σας πληροφορήσω ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος, επί μισή ώρα σήμερα έδινε συνέντευξη, όπου υποστήριζε τα θετικά του νομοσχέδιου" και πρόσθεσε: "Είναι δικαίωμα να συμπαθείτε ή όχι τον κ. Παναγόπουλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ και αν δεν τον ήθελαν τα σωματεία των εργαζομένων από κάτω, θα τον ανέτρεπαν. Αυτός εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για να είμαστε συνεννοημένοι".

Ο υπουργός υπογράμμισε πως "ο νόμος που λέει ότι όποιος, σε απεργία, παρεμποδίσει εργαζόμενο που θέλει να εργαστεί, από την ώρα που θα ψηφιστεί από την Βουλή θα εφαρμοστεί. Σε ένα κράτος οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται. Το δημοκρατικό κράτος δεν είναι ένα αδύναμο κράτος. Είναι ένα κράτος όπου οι νόμοι του αποφασίζονται δημοκρατικά και εφαρμόζονται".

"Ακούστε κ. Παφίλη είμαι δημοκράτης και εσείς κομουνιστής. Όμως επειδή είμαστε κανονικοί δημοκράτες και κομμουνιστές, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Και στα δικά σας καθεστώτα και στα δικά μας σοβαρά καθεστώτα οι νόμοι είναι για να τηρούνται. Ψηφίζεται νόμος σήμερα που λέει όποιος πάει να κλείσει είσοδο σε επιχείρηση θα συλλαμβάνεται και θα πηγαίνει στο αυτόφωρο. Εσείς είπατε "δεν μας αρέσει, είμαστε καραμπουζουκλήδες, δεν το υπακούμε". Κάντε ό,τι θέλετε, εγώ σας λέω τι θα κάνει το κράτος. Το κράτος έχει νόμους και οι καραμπουζουκλήδες πάνε εκεί που λέει ο νόμος" κατέληξε αιχμηρά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 05 Δεκ 2023 | 12:18

Γεωργιάδης για Χαρίτση: Eίναι σοβαρός άνθρωπος, άφησε καλό όνομα στο υπουργείο - Του εύχομαι καλή επιτυχία

"Έχω πολύ καλή γνώμη για τον Αλέξη Χαρίτση, είναι σοβαρός άνθρωπος, άφησε καλό όνομα στο υπουργείο", δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης για τον πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 04 Δεκ 2023 | 09:49

Γεωργιάδης: Στόχος είναι να φτάσει η ανεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στόχος είναι η ανεργία που έπεσε τον Οκτώβριο του 2023 στο 9,6%, να είναι σε δύο με τρία χρόνια στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 02 Δεκ 2023 | 14:41

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Άρη Βελουχιώτη και τον ΕΛΑΣ, στα γενέθλια της Φάρλι

Ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας για τα γενέθλια του σκύλου του Στέφανου Κασσελάκη. Τα χρόνια πολλά και οι ευχές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 02 Δεκ 2023 | 09:11

Ο Πολάκης πήγε στην ορκωμοσία της κόρης του και έκανε... κήρυγμα στους πτυχιούχους - Τα έβαλε και με τον Γεωργιάδη [βίντεο]

Στην τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ βρέθηκε ο Παύλος Πολάκης για την ορκωμοσία της κόρης του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 28 Νοε 2023 | 18:15

Γεωργιάδης στο BBC: "Η άποψη που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η άποψη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων"

"Δεν μπορώ να παρέμβω στις πολιτικές σας. Δεν θα ήταν ευγενές από έναν φίλο. Θα σας ξαναπώ ότι ήταν μια κακή ημέρα" είπε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 25 Νοε 2023 | 11:42

Γεωργιάδης: Ατυχέστατο το σχόλιο Τσακλόγλου - Δεν εκφράζει ούτε το υπουργείο Εργασίας, ούτε την κυβέρνηση

"Έχει 100% άδικο στον τρόπο που το εξέφρασε ο κ. Τσακλόγλου", σημείωσε ο υπουργός

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24 Νοε 2023 | 16:30

Άδωνις Γεωργιάδης: Η στιγμή που κατεβαίνει στην είσοδο του Υπουργείου και μιλάει με συνταξιούχους της πορείας [βίντεο]

"Κατεβήκαμε με τον υφυπουργό και τους υποδεχθήκαμε με τις πόρτες του Υπουργείου ανοικτές", ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24 Νοε 2023 | 10:31

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας - Όλες οι βασικές διατάξεις

Tο νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Νοε 2023 | 15:50

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι εκκρεμείς συντάξεις θα μειωθούν σε 25 χιλιάδες έως το τέλος του χρόνου

"Στόχος είναι οι εκκρεμείς συντάξεις να μειωθούν περίπου σε 25.000 έως το τέλος του έτους", τόνισε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Νοε 2023 | 13:36

Ξεκαθαρίζει ο Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τελεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 20 Νοε 2023 | 12:57

Μπούμερανγκ η χυδαιότητα Πολάκη για την Αναγνωστοπούλου και τα φάρμακά της - "Να πάρει θέση ο Κασσελάκης"

Σάλο έχει προκαλέσει η χυδαία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19 Νοε 2023 | 22:30

Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Χυδαίο και αποκρουστικό να χρησιμοποιεί θέματα υγείας σε μία εσωκομματική σύγκρουση

Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζει με δηκτικό τρόπο την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία "υπενθύμιζε" ότι η Σία Αναγνωστοπούλου και ο σύζυγός της έλαβαν αντιιική θεραπεία έπειτα από δική του παρέμβαση.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 15 Νοε 2023 | 09:45

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη: Δεν τίθεται ζήτημα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης - Νόμος ΠΑΣΟΚ όσα είπε ο Τσακλόγλου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει πως δεν τίθεται ζήτημα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως έχει "ασθενή μνήμη".