
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση- για την οποία εξέφρασε αμφιβολίες ότι θα καταφέρει να κάνει και 3η θητεία- άσκησε ο εφοπλιστής- πρόεδρος του ομίλου Capital Maritime Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει το βρετανικό περιοδικό Economist στη Θεσσαλονίκη. Στη συζήτηση μάλιστα που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εστίασε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ακρίβειας και στο θέμα των σκανδάλων.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαρινάκης έκρουσε τον κώδωνα για τις απειλές που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ναυτιλίας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και της κινητικότητας των ανταρτών Χούθι
Αναφερόμενος στην εγχώρια πολιτική σκηνή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, και παράλληλα μίλησε για τα σκάνδαλα διαφθοράς και τις συγκαλύψεις, τονίζοντας τη σημασία που έχει να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνομίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για μία σειρά από ζητήματα από τους πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, μέχρι τη διακυβέρνηση Τραμπ, την Ευρώπη και την ελληνική πορεία.
Τα σχόλια Μαρινάκη για την ακρίβεια και τα σκάνδαλα
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον Μπόρις Τζόνσον αλλά με τον δημοσιογράφο του Economist Alasdair Ross και στο σχόλιο του Alasdair Ross ότι η Ελλάδα φαίνεται να περνάει μια περίοδο μεγάλης σταθερότητας με την κυβέρνηση στη δεύτερη θητεία της να οδηγείται πιθανώς σε τρίτη, με ρυθμούς ανάπτυξης αξιοζήλευτους σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε:
"Αναφέρατε τους δείκτες [της οικονομίας], οι δείκτες πάνε πολύ καλά, καθώς τους συγκρίνουμε με τον πάτο, και βέβαια ότι συγκρίνουμε με τον πάτο, ο μόνος δρόμος είναι προς τα επάνω". Σε σχέση με τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή "μία οικογένεια, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος, από τις 20 του μήνα υποφέρει γιατί το εισόδημα δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις βασικές ανάγκες, καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευθεί για τα βασικά αγαθά και το πραγματικό εισόδημα για μια μέση οικογένεια συρρικνώνεται. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει επιτύχει και δεν έχει προστατεύσει τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα μαζί με την Βουλγαρία είναι οι τελευταίες χώρες με το χειρότερο πραγματικό εισόδημα. Αυτό είναι ένα αληθινό πρόβλημα που οι περισσότεροι Έλληνες αντιμετωπίζουν. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά και δραστικά μέτρα για να για να το λύσει".
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε τη σημασία που έχει το πρόβλημα της διαφθοράς, όπως αυτό του ΟΠΕΚΕΠΕ και μια κυβέρνηση που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να το αντιμετωπίσει, αλλά μεθοδεύει τη συγκάλυψη, αντί "να αφήσει τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους". Για αυτό τον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε ότι "βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση να είναι πολύ χαμηλά. Οπότε δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για την τρίτη θητεία της εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή".
Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν μας ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τα media
Μετά το τέλος του gala ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ως επικεφαλής του ομίλου media Alter Ego προχώρησε σε δηλώσεις στον Economist σχετικά με τον ρόλο και την λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος του Economist Alasdair Ross αναφέρθηκε στην παγκόσμια ένταση που παρατηρείται μεταξύ κυβερνήσεων και δημοσιογραφικών οργανισμών, ζητώντας την άποψη του Ευάγγελου Μαρινάκη για την κατάσταση στην Ελλάδα, με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ναυτιλιακού ομίλου Capital Maritime & Trading Corp να σημειώνει τρία βασικά σημεία: 1ον ότι ελευθερία του λόγου παραμένει απαραβίαστη, 2ον ότι οι δημοσιογράφοι έχουν πλήρη ελευθερία να γράφουν ό,τι θεωρούν ορθό και 3ον ότι η άποψη της κυβέρνησης για το περιεχόμενο είναι εντελώς αδιάφορη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr