Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τη σχετική συζήτηση να διεξάγεται από το πρωί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Η κυβερνητική πρωτοβουλία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ, με "γαλάζιους" βουλευτές να δηλώνουν πως είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απέχουν, και στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος αλλά και στο ΚΚΕ που θα καταψηφίσει.
Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι η καταψήφιση "είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ και η αποχή για τους Βορίδηδες".
Η σημασία που δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης στο ζήτημα προκύπτει και από το γεγονός ότι εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, παρακολουθώντας τη διαδικασία από τα έδρανα των αξιωματούχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου παρακολουθεί τη διαδικασία που διεξάγεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τα θεωρεία, ανάμεσά τους ο σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης και ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος, οι οποίοι έχουν ακτιβιστική δράση σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.