Συνάντηση Μητσοτάκη με τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Μαζί και η Μαρέβα Μητσοτάκη [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου της Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση πήρε μέρος και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-​Μητσοτάκη, ενώ η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρουσίασαν στη Βασίλισσα Σοφία τα έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία για την πορεία της πανδημίας και τη βελτίωση που καταγράφεται. "Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης Βασίλισσα Σοφία

"Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος", ανέφερε η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. "Να είστε καλά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια" απάντησε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, συζήτησαν για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ και είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Πρωθυπουργός: Στο Τατόι πήγατε;

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Όχι.

Πρωθυπουργός: Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο.

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγα μέσα, μετά από τόσα χρόνια τώρα.

Πρωθυπουργός: Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι... Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω.

Μητσοτάκης Βασίλισσα Σοφία

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio.

Συνάντηση και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, η Βασίλισσα Σοφία συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σακελλαροπούλου Βασίλισσα Σοφία

Κατά την συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πανδημία και τις άλλες σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Σακελλαροπούλου Βασίλισσα Σοφία

Επίσκεψη σε Λέρο και Λειψούς

Η Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, βρίσκεται στη χώρα μας από την περασμένη Τρίτη. Πριν τις συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, πραγματοπoίησε επίσκεψη σε δύο ελληνικά νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά επισκέφτηκε στη Λέρο, και η δεύτερη στάση της ήταν στους Λειψούς. Κατέφθασε στη Λέρο με αεροσκάφος της Aegean την Τρίτη, συνοδευόμενη από την αδελφή της Ειρήνη (η οποία μοιάζει απίστευτα με την κόρη της βασίλισσας Λετίσια και του βασιλιά Φελίπε, Λεονόρ), τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Enrique Vinguera, τον υπασπιστή της Βασίλισσας κ. Arturo Coello Villanueva, προσωπικούς φίλους της βασίλισσας, την διευθύντρια γραφείου του Πρέσβη κα Βασιλάκη Μαρία, καθώς και ολιγομελές προσωπικό ασφαλείας.

Τη Βασίλισσα Σοφία υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του νησιού ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Αντιδήμαρχος κ. Καστής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρεκός Άκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλης Νεκτάριος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς καθώς και ο π. Γεώργιος Γαμπιέρης.

βασιλισσα σοφια

Ο Δήμαρχος Λέρου αφού καλωσόρισε τη Βασίλισσα Σοφία, τόνισε την ασφάλεια που παρέχει η Λέρος ως ένα νησί COVID-FREE, προσφέροντας στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο νησί, καθώς και έναν πίνακα που απεικονίζει στιγμές από τις επισκέψεις στη Λέρο της μητέρας της, Βασίλισσας Φρειδερίκης, κατά το παρελθόν.

βασιλισσα σοφια

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων στο οποίο παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εδόθη η ευκαιρία στον Δήμαρχο Λέρου να αναπτύξει περαιτέρω τις σκέψεις της δημοτικής Αρχής αναφορικά με το κτίριο που φιλοξενούσε τις πρώην βασιλικές Τεχνικές Σχολές στην περιοχή των Λεπίδων, και πώς αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μουσειακός χώρος ή λειτουργία Τεχνικών Σχολών/ΙΕΚ. Επίσης προτάθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λέρου με πόλη της Ισπανίας η οποία θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.

Επόμενη στάση για τη Βασίλισσα Σοφία ήταν οι Λειψοί, εκεί όπου επισκέφτηκε το υπό κατασκευή Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής στο νησί προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του.

βασίλισσα Σοφία

Το έργο είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, καθώς και ως χώρος φιλοξενίας δελφινιών που ελευθερώνονται από αιχμαλωσία. Στην παρουσίαση του έργου, έδωσε το παρόν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

βασίλισσα Σοφία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 Νοε 2021 | 17:57

Καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή το τρίπτυχο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα γενιά [εικόνες]

Με τρεις φράσεις "καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή" ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισε την πολιτική της Κυβέρνησης για τη νέα γενιά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 Νοε 2021 | 10:56

ΝΔ: Με απόφαση Μητσοτάκη αναβάλλεται το Συνέδριο του κόμματος - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε τη μετάθεση του Συνεδρίου της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί λόγω της πανδημίας

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΑΚΚΑΒΙΑ 26 Νοε 2021 | 23:14

Ιωάννινα - Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από τα Ιωάννινα πως "η δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, είναι αυτό το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε, ως κυβέρνηση"

ΣΤΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η ΠΤΔ 26 Νοε 2021 | 20:59

Θεσσαλονίκη: Πολίτης ζήτησε από τη Σακελλαροπούλου lockdown για τους ανεμβολίαστους - Η απάντηση της Προέδρου

Να επιβληθεί γενικό απαγορευτικό σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ζήτησε πολίτης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 26 Νοε 2021 | 19:35

Μητσοτάκης: "Δίκαιη μετάβαση και ανάπτυξη για όλους" - 7 δισ. το σχέδιο απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι πόροι που θα διατεθούν για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και τη δίκαιη μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε περίπου 7 δισ. ευρώ.

«ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΡΔΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ» 26 Νοε 2021 | 14:38

Μητσοτάκης: Ιστορική ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία το σχέδιο απολιγνιτοποίησης

Το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και δίκαιης μετάβασης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2021-2027, παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ 26 Νοε 2021 | 13:32

Επεισόδια και χημικά στην Κοζάνη: Ένταση πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη [βίντεο]

Ενταση, επεισόδια και χρήση χημικών έλαβαν χώρα στην Κοζάνη πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 26 Νοε 2021 | 06:55

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Κοζάνη και Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

ΣΤΙΣ 11,4 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 25 Νοε 2021 | 21:19

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφιο προβάδισμα σε Νέα Δημοκρατία, τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ

Στις 11,4 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 25 Νοε 2021 | 15:22

Μητσοτάκης για την εξάλειψη της βίας στις γυναίκες: "Το τραύμα κάθε γυναίκας είναι το τραύμα κάθε κοινωνίας, κάθε χώρας"

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ 25 Νοε 2021 | 12:14

Μητσοτάκης σε Washington Post: Κορύφωση της πανδημίας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου - Τα πήγαμε καλύτερα από πολλές χώρες

"Στόχος μου είναι η Ελλάδα να γίνει το success story της ευρωζώνης" επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Washington Post ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

24 Νοε 2021 | 22:44

Μητσοτάκης για Πατριάρχη Βαρθολομαίο: "Η στάση του στον εμβολιασμό, φωτεινή απάντηση σε κάθε σκοταδιστική δοξασία"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη γέννησή του μέχρι την ενθρόνισή του βίωσε μια πολυκύμαντη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 24 Νοε 2021 | 13:15

Μητσοτάκης σε Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πιστοποιητικό για ταξίδια στην Ευρώπη στους άνω των 60, μόνο με 3η δόση εμβολίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση για ταξίδια.