Tο έξτρα παρθένο λάδι "Βάτσικο" που δοκίμασε στην περιοδεία του στην Μεσσηνία ο Μητσοτάκης

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ελαιώνα", ξεκίνησε την περιοδεία στη Μεσσηνία ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
vatsiko

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ελαιώνα", όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Βάτσικο" (Κορωνέϊκή Ποικιλία) ξεκίνησε την περιοδεία στη Μεσσηνία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ιδέα για το λάδι Βάτσικο ξεκίνησε όταν ένα ανήσυχο κομμάτι από τους ελαιοπαραγωγούς των Γαργαλιάνων, δηλαδή 102 συνειδητοποιημένοι παραγωγοί ίδρυσαν τον Αγροτικό Συν/σμό "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ" με τον διακριτικό τίτλο "ΕΛΑΙΩΝΑΣ".

Το 2005 οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού, καλλιεργούσαν περισσότερα από 3700 στρέμματα με 76000 ελαιόδενδρα. Μετά από τα πρώτα αποτελέσματα, η ιδέα άρχισε να αποκτά μεγαλύτερη δυναμική κι έτσι σήμερα 205 μέλη παραγωγοί καλλιεργούν περισσότερα από 5000 στρέμματα με 103000 ελαιόδενδρα. Η δυναμικότητα παραγωγής των μελών του Συναιτερισμού έχει φτάσει στους 700 με 1000 τόνους extra παρθένο ελαιόλαδο .

Tο έξτρα παρθένο λάδι "Βάτσικο" που δοκίμασε στην περιοδεία του στην Μεσσηνία ο Μητσοτάκης

Βραβεία για το λάδι Βάτσικο

Μετά τη Γερμανία (Berlin GOOA 2021), δύο ακόμη χρυσές διακρίσεις ήρθαν να προστεθούν πρόσφατα για το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "Vatsiko” του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού "ΕΛΑΙΩΝΑΣ" Γαργαλιάνων

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "Vatsiko” διακρίθηκε για την μοναδική ποιότητά του σε δύο ακόμη σημαντικούς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, τα Διεθνή Βραβεία Ελαιολάδου London International Olive Oil Competitions 2021 και Canada International Olive Oil Competition 2021, κατακτώντας Χρυσό βραβείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πάνελ των κριτών ελαιολάδου στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, αποτελούνταν από επιστήμονες με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου.

Μητσοτακης Ελαιοπαρα;γωγοι Μεσσηνία

Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε από τους ελαιοπαραγωγούς στη νέα κτιριακή δομή του συνεταιρισμού , που βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης και συνομίλησε μαζί τους δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον οχι μόνο για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Μεσσηνίας, αλλά και τις περίφημες ποικιλίες ελαιόλαδου - όπως το "Βάτσικο" - που παράγει ο τόπος και η αξία τους παραμένει αδιαπραγμάτευτη στα βάθη των αιώνων.

Διαβάστε Επίσης

Μεσσηνία Ελαιόλαδο Βάτσικο

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους αγρότες, τόσο στους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν οι ελαιοπαραγωγοί να προωθήσουν τις ποικιλίες του Βάτσικου σε όλο τον κόσμο, η διαχείριση του νερού καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας.

Μητστάκης Ελαιοπαραγωγοί Μεσσηνία

"Πρώτη φορά έρχεται εν ενεργεία Πρωθυπουργός στους Γαργαλιάνους", ανέφερε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, Νικος Αθανασόπουλος, καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό. Ο συνεταιρισμός εξάγει, μεταξύ άλλων, τυποποιημένο λάδι σε Αυστρία και Γερμανία.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:

Αυτό το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε μία πολιτική η οποία στηρίζεται πρώτον στην ανάγκη να πετύχουμε περισσότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών. Γιατί; Γιατί χρειαζόμαστε μέγεθος, οικονομίες κλίμακος για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερους "παίκτες" από το εξωτερικό.

Δεύτερον, αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ποιότητα. Τρίτη προτεραιότητα αυτό το οποίο είπες: η καθετοποιημένη διαχείριση από το δέντρο μέχρι τη διαχείριση των αποβλήτων αλλά με τρόπο ο οποίος θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Και, βέβαια, η δυνατότητα να μπορέσουμε να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, να μπορέσουμε να κάνουμε και αυτήν τη μοναδικής ομορφιάς περιοχή αλλά και την όλη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου επισκέψιμη.

μητσιτακης με παιδιά μεσσηνια ελαιοπαραγωγοι

Φυσικά ο Πρωθυπουργός, δεν παρέλειψε να διευκρινήσει στους ελαιοπαραγωγούς ότι σαν "γνήσιο τέκνο της Κρήτης", δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου.

Διαβάστε Επίσης

"Πρέπει να πω ότι και στο δικό μου τον τόπο, στην Κρήτη, που κι αυτή έχει πολύ πλούσιο δυναμικό ως προς την παραγωγή λαδιού, χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακος και μεγαλύτερη έμφαση, βέβαια, στην τυποποίηση, στο marketing, στο branding." ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης φιλέτου σαρδέλας και γαύρου με εξαγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία και ακολούθως επιθεώρησε τα έργα ανάπτυξης του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι του Μαράθου ενώ συνομίλησε με την ομάδα μηχανικών και εργαζομένων για την πρόοδο των εργασιών.

Πρόκειται για έργο 5.5 εκατ. ευρώ (μέσω ΕΣΠΑ) για την ανακατασκευή του λιμανιού και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με ταχείες διαδικασίες του χρόνου την άνοιξη ενώ η αποκατάστασή του θα συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιουλ 2021 | 15:11

Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη στην Κεραμέως για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Φίλη

Ο Πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην πολιτική και προσωπική στην Κεραμέως και μίλησε για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί και άλλες γυναίκες της κυβέρνησης., Μιχαηλίδου, Μενδώνη και Πελώνη.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26 Ιουλ 2021 | 12:29

Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός

Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ» 24 Ιουλ 2021 | 12:16

Μητσοτάκης: "Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται αμφισβήτηση της επιστήμης - Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία"

Στην πανδημία αναφέρεται στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 23 Ιουλ 2021 | 18:34

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων ο πρωθυπουργός - "Να γίνει πόλος έλξης" [Εικόνες]

Συμβολική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 23 Ιουλ 2021 | 11:35

Απάντηση Μητσοτάκη στους αντιεμβολιαστές: Το Σύνταγμα αξιώνει από όλους κοινωνική αλληλεγγύη

Μήνυμα του πρωθυπουργού στους αντιεμβολιαστές κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 23 Ιουλ 2021 | 07:33

Ερχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για εκπαιδευτικούς - Στο τραπέζι και οι Ενοπλες Δυνάμεις

Μέσα στον Αύγουστο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για δασκάλους και καθηγητές. Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 22 Ιουλ 2021 | 21:43

Μητσοτάκης: Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν τα ραντεβού εμβολιασμού

Ακόμη και αύριο οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο κινήτρων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ» 22 Ιουλ 2021 | 19:34

Νέα ανάρτηση Μητσοτάκη με βίντεο για τον εμβολιασμό:"Χτίζουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας, γίνε μέρος της ασπίδας"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter νέο βίντεο της εκστρατείας εμβολιασμού

ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΣΗΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ 22 Ιουλ 2021 | 11:57

Εκκληση Μητσοτάκη προς τους εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε για να ανοίξουν τα σχολεία

Εκκληση Κυριάκου Μητσοτάκης σε εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 22 Ιουλ 2021 | 10:08

Μητσοτάκης: Ζωτικής σημασίας η ψυχική υγεία - Να συζητάμε περισσότερο και ανοιχτά

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνές συνέδριο για τις συνέπειες της πανδημίας της COVID στην ψυχική υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 22 Ιουλ 2021 | 07:40

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Μισόλογα από τον ΣΥΡΙΖΑ, "ναι" από το ΚΙΝΑΛ - Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ STRENGTHENING US-CYPRUS 21 Ιουλ 2021 | 19:03

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Δεν θα νομιμοποιήσετε τα παράνομα πεπραγμένα σας στην Κύπρο

Υπάρχει μόνον ένα νόμιμο πλαίσιο για την επίλυση του Κυπριακού, αυτό που ορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ "ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ" 21 Ιουλ 2021 | 18:45

Ακρόπολη: Ενθουσιασμένη η Παραολυμπιακή ομάδα με τον ανελκυστήρα και τις νέες διαδρομές [Εικόνες]

"Ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στον κόσμο είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους" έγραψε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίσκεψη της Παραολυμπιακής ομάδα στην Ακρόπολη