Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του στον Λυκαβηττό σήμερα το πρωί της Πέμπτης, ήταν η μόνη συνάντηση τετ α τετ που είχε στην Αθήνα η πρώην Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, που βρέθηκε στην Ελλάδα για την παρουσίαση του βιβλίου της και συνομίλησε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με τον Αλέξη Παπαχελά.
Όμως δεν ήταν και η μόνη κοινωνική συνάντηση στην οποία συμμετείχε.
Χθες το βράδυ η καγκελάριος συνέφαγε σε στενό κύκλο στο τραπέζι που της παρέθεσε η "Καθημερινή", στο Μουσείο Λαλαούνη.
Στο τραπέζι παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επιχειρηματίες. Μαζί φυσικά με τον Αλέξη Παπαχελά και το επιτελείο της εφημερίδας.
Το μεσημέρι της Πέμπτης η Ανγκελα Μέρκελ είχε συνάντηση και με την πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη Αντρέας Κίντλ.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υφυπουργός Εξωτερικών, Laurence Auer, πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Συμεών Τσομώκος, πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Βασιλική Γεωργιάδου, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και Χάγκεν Φλάισερ, ομ. καθηγητής Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ελληνογερμανικές σχέσεις και οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.