Follow us

Ξαναφέρνει ο Μητσοτάκης τον τέως "από το παράθυρο"; - Το τελείως παράλογο σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν

Ειρωνικά σχόλια στα social media έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα της ΕφΣυν

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Μητσοτάκης Κάρολος

Εντύπωση, το λιγότερο, έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα της ΕφΣυν, με τους χρήστες των social media να σχολιάζουν ειρωνικά τη διασύνδεση που επιχειρεί η εφημερίδα, του ταξιδιού του πρωθυπουργού σήμερα στη Σκωτία, με σχέδιο "επιστροφής του τέως”.

Οι διασυνδέσεις που επιχειρεί η εφημερίδα είναι τόσο εξωφρενικές, που χρειάζονται διευκρίνιση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα στη Σκωτία, μετά από πρόσκληση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου, ο οποίος θα τον φιλοξενήσει στο Dumfries House. Τι είναι το Dumfries House; Είναι ένα ιστορικό κτήριο του 18ου αιώνα, το οποίο αναβίωσε το Ιδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου και πλέον μπορεί κανείς να το επισκεφθεί δωρεάν ή να νοικιάσει τους χώρους του για μια εκδήλωση. Υπάρχει δυνατότητα ακόμα και να μείνει κανείς στο παλάτι, με το ανάλογο τίμημα φυσικά.

Διαβάστε Επίσης

Η επίσκεψη έχει να κάνει με το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αξιοποίηση του ανακτόρου του Τατοΐου, που θα λειτουργεί ως Μουσείο αλλά και σαν χώρος αναψυχής, ώστε να "δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου", όπως είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.” Ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στην Ελλάδα για τα ελληνικά σχέδια, κάλεσε τον πρωθυπουργό στη Σκωτία να του δείξει πώς έχουν αξιοποιήσει στη Μεγάλη Βρετανία το Dumfries House και ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση. Τέλος της ιστορίας…


Dumfries House

Το "σατανικό σχέδιο” που ανακάλυψε η ΕφΣυν


Θα ήταν το τέλος της ιστορίας αν η ΕφΣυν δεν είχε κατασκευάσει ένα απίθανο σενάριο, ακόμα και για επιστροφή του τέως στα πράγματα ή για φλερτ του πρωθυπουργού με τους βασιλόφρονες ψηφοφόρους (σσ υπάρχουν ακόμα;) κάνοντας λόγο για unfair του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η φράση είναι δανεική από τη γνωστή δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το δημοψήφισμα για το πολίτευμα του 1974, που το είχε χαρακτηρίσει πολλά χρόνια μετά- όταν ήταν υπουργός του Καραμανλή- άδικο για τον τέως (unfair), αφού δεν είχε επιτραπεί στον Κωνσταντίνο να έρθει να κάνει καμπάνια στην Ελλάδα.

Ποιο είναι όμως το unfair του Κυριάκου Μητσοτάκη; Σε μια πρώτη απίθανη διατύπωση, το κύριο άρθρο της ΕφΣυν μας πληροφορεί ότι σε ένα μήνα συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (sic) και ότι ο Κυριάκος- λέει- θέλει να τιμήσει την πιο ακραία του δήλωση, αυτή για το δημοψήφισμα. (σσ Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή).

Μετά το κύριο άρθρο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει ότι " ο Κυρ. Μητσοτάκης αναθέτει τώρα στον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας την "αξιοποίηση" του Τατοΐου”. Καμία σχέση φυσικά, αφού σε κανέναν Κάρολο δεν ανατίθεται η αξιοποίηση του Τατοΐου. Το πρώην ανάκτορο αξιοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Και το κύριο άρθρο συνεχίζει:

"Με την ανάθεση ιδιαίτερου ρόλου για το Τατόι στον Κάρολο ο πρωθυπουργός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την τελεσίδικη απόφαση της ελληνικής πολιτείας το 1994, αλλά και με την κήρυξή του ως διατηρητέου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.” Αφού δηλαδή οι συντάκτες της ΕφΣυν υιοθετούν αυθαιρέτως την άποψη, ότι έχει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στο Τατόι ο Κάρολος-- ο οποίο απλώς θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, πώς στη Μεγάλη Βρετανία αξιοποίησαν ένα ανάκτορο και τίποτα περισσότερο- φθάνουν και στο επίσης αυθαίρετο συμπέρασμα, ότι η ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Πρίγκιπα Κάρολο, έρχεται σε αντίθεση με την ανακήρυξη του μνημείου ως διατηρητέου. Αφήνουν να εννοηθεί δηλαδή ότι με πλάγιο τρόπο το ανάκτορο επιστρέφει στους βασιλείς...Παράλογο; Παράλογο προφανώς.

ΕφΣυν για τέως και Μητσοτάκη

Και η αποθέωση του παραλογισμού της εφημερίδας- συγνώμη αλλά δεν υπάρχει άλλος ορισμός- έρχεται με την κατάληξη του κυρίου άρθρου: "Το γεγονός ότι εξ αρχής ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε κατά νου να τιμήσει το "unfair" του πατέρα του πιστοποιείται από το ότι είχε περιλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις του τον Ιούλιο του 2019 την "αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας". Τώρα βλέπουμε τι ακριβώς εννοούσε.”

Δηλαδή η απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η πρόβλεψη για την αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις, ήταν ένα κρυφό σινιάλο προς την τέως βασιλική οικογένεια ότι σχεδόν θα τους επιστραφεί το κτήριο!!!! Για να μην σχολιάσουμε την επιμονή της εφημερίδας να συνδέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μια δήλωση του πατέρα του πριν από 35 χρόνια, επιμονή που δείχνει μια προσπάθεια να εμφανίσει η ΕφΣυν την όλη ιστορία, σαν μια οικογενειακή συνωμοσία (ή ευθύνη) των Μητσοτάκηδων.

Παραλογισμός; Απόλυτος

Υ.Γ. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλο αυτό το απίθανο σενάριο βασίζεται στο απλό γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε με αβρότητα, ως όφειλε, την πρόσκληση του πρίγκιπα Κάρολου και διαδόχου του βρετανικού θρόνου, να τον ενημερώσει για το πώς αξιοποίησαν στη Μεγάλη Βρετανία ένα πρώην βασιλικό κτήριο και το απέδωσαν προς χρήση στους πολίτες που θέλουν να το επισκεφθούν.

Πολλά τα ειρωνικά σχόλια στα social media

Το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στο twitter, με ορισμένους να θυμούνται και την συνάντηση στο Μαξίμου του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά και το δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο και την οικειότητα της συζύγου του πρωθυπουργού Περιστέρας με τον πρίγκιπα- διάδοχο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 28 Ιουν 2022 | 07:22

Ελληνοτουρκικό πόκερ στη Μαδρίτη: Με χάρτες και στοιχεία για τις προκλήσεις ο Μητσοτάκης - Δείπνο με Ερντογάν

Ιδιαιτέρως κρίσιμη Σύνοδος του ΝΑΤΟ ξεκινά στη Μαδρίτη - Θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η ενότητα της Συμμαχία και τα επόμενα βήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

ΣΤΗ ΤΖΙΑ 27 Ιουν 2022 | 22:55

Κύρα Κάπη-Χρήστος Ζωγράφος: Οι νέες φωτό από τον παραμυθένιο γάμο των συνεργατών του πρωθυπουργού

Κουμπάρα του ζευγαριού ήταν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη - Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύρα Κάπη και τον Χρήστο Ζωγράφο.

ΚΑΥΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 27 Ιουν 2022 | 22:42

Σύνοδος ΝΑΤΟ - Μαδρίτη: Στο ίδιο τραπέζι Μητσοτάκης - Ερντογάν - Ετοιμότητα για απαντήσεις σε κάθε τουρκική πρόκληση

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν στο δείπνο που θα παραθέσει ο Ισπανός βασιλιάς την Τρίτη το βράδυ στο παλάτι - Ο πλήρης φάκελος της τουρκικής προκλητικότητας στα χέρια του πρωθυπουργού

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Ιουν 2022 | 19:49

Μητσοτάκης: "Ο πόλεμος στην Ουκρανία φουντώνει τον λαϊκισμό και την αμφισβήτηση της Ευρώπης"

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος Erasmus.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Ιουν 2022 | 16:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βεστάγκερ: "Το 2015 φτάσαμε στην καταστροφή" - "Eντυπωσιακό ό,τι πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια"

"Αυτό που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακό" τόνισε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΑΡΩΝ ΚΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ 27 Ιουν 2022 | 14:08

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ στο Μαξίμου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας χαιρέτισε την άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση, στη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Ιουν 2022 | 12:05

Γάμος συνεργατών Μητσοτάκη στη Τζια: Οι ευχές του πρωθυπουργού και η σέλφι του Άκη Σκέρτσου με τη νύφη στο γλέντι [εικόνες]

Οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη παντρεύτηκαν του Σάββατο στη Τζια, με τον Άκη Σκέρτσο να ανεβάζει σέλφι στα social με τη νύφη Κύρα Κάπη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 27 Ιουν 2022 | 11:27

Τσίπρας: Προφανές ότι οι ευρωσοσιαλιστές θα επιθυμούσαν μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Οχι σε συνεργασία με ΝΔ

"Αυτή τη στιγμή χρειάζεται η χώρα μια προοδευτική κυβέρνηση να σταματήσει αυτόν τον εφιάλτη, να σταματήσει αυτή την κατηφόρα", τονίζει σε συνέντευξη του στο Euractiv ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 26 Ιουν 2022 | 19:05

Τι απαντά ο πρίγκιπας Κάρολος για τα 3 εκατ. ευρώ σε βαλίτσα από το Κατάρ: Ηταν δωρεές για φιλανθρωπικές οργανώσεις

Οι σακούλες και οι βαλίτσες με τα 3 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν άμεσα σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του πρίγκιπα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ & ΚΥΡΑ ΚΑΠΗ 25 Ιουν 2022 | 20:54

Ο γάμος των στενών συνεργατών του Μητσοτάκη στη Τζια - Η τρυφερή ανάρτηση του πρωθυπουργού [εικόνες]

Δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, η Κύρα Κάπη και ο Χρήστος Ζωγράφος, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, στη Τζια. Κουμπάρα η Σοφία Ζαχαράκη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 25 Ιουν 2022 | 14:35

Μητσοτάκης για απαγόρευση αμβλώσεων στις ΗΠΑ: "Ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών"

''Πραγματικά προβληματισμένος από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ'', έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 25 Ιουν 2022 | 14:06

Φουντώνει η εκλογολογία: Οι τρεις επικρατέστερες Κυριακές του φθινοπώρου - Τι θα "ζυγίσει" ο Μητσοτάκης

Στο... ζύγι των πρωθυπουργικών αποφάσεων, λοιπόν, πριν την όποια κίνηση προς την κατεύθυνση πρόωρης και διπλής, κατά τα φαινόμενα, κάλπης, θα τεθούν πολλά.

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ 25 Ιουν 2022 | 08:45

Στη Μαδρίτη η επόμενη κόντρα Μητσοτάκη & Ερντογάν - Οργή στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα

Οργή στην Άγκυρα για την στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. – Μητσοτάκης και Ερντογάν ετοιμάζονται για σύγκρουση στην Μαδρίτη.