Παράδοση-παραλαβή στα υπουργεία με το βλέμμα σε όσους έμειναν εκτός

Αναλαμβάνουν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αναλαμβάνουν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του. Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, όπως είναι φυσικό, η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι, μετά το παρασκήνιο που οδήγησε τελικά στην μη υπουργοποίησή του στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Οι παραδόσεις-παραλαβές ξεκίνησαν από τις 9.00 το πρωί στο υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου ο Γιώργος Σταθάκης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξανδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.

«Στις ΗΠΑ, από όπου επιστρέφω μετά από μια μακρά παραμονή, τα investement είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις. Είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις, πάντα στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς Θεσμούς» τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Παράδοση-παραλαβή στα υπουργεία με το βλέμμα σε όσους έμειναν εκτός
Γιώργος Σταθάκης και Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

«Πρέπει να δείξουμε ότι η οικονομία είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό. Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Να διορθώσουμε τις παθογένειες. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις μου και θα αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση» τόνισε από τη μεριά του ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε:

«Έχω το προνόμιο και την ευθύνη να συμμετέχω και στα δύο σχήματα και σε αυτό που ολοκλήρωσε και σε αυτό που ξεκινά τώρα. Ο υπουργός θα έχει την αμέριστη βοήθεια μου. Όλοι οι παράγοντες του υπουργείου θα δώσουν τη μάχη μαζί μας. Θα κλείσω με ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες για την πολύ στενή και παραγωγική συνεργασία που είχαμε κατά από δύσκολες συνθήκες.

Δείτε Live τις παραδόσεις-παραλαβές:

Κουρουμπλής: Σου δίνουμε 8 νομοσχέδια και ένα στικάκι

O Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος με τη σειρά του, στις 11.00, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στον Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του νέου αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέδωσε στον Πάνο Σκουρλέτη οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι... «Σου δίνουμε, κ. υπουργέ, καλή προίκα. Οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραδίδοντας το υπουργείο Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη. Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με στόχο τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών και τη διαβούλευση που είχε με το σύνολο των δημάρχων της χώρας και πρόσθεσε πως εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα των δήμων.Θέλουμε η τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ένας γνήσιος αυτόνομος λαϊκός θεσμός είπε ο Π. Σκουρλέτης.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού από τον Σταύρο Κοντονή στον νέο υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, ο κ Κοντονής είπε: πήραμε μέτρα για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ και ρυθμίσαμε ζητήματα που απασχολούσαν επί 20ετία τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εσωτερικών
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εσωτερικών

Μανιφέστο Σκουρλέτη κατά των ιδιωτικοποίησεων

Mε αιχμές η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Πάνος Σκουρλέτης τα έβαλε με τα μέσα ενημέρωσης που τον έφεραν να μένει εκτός κυβέρνησης. «Θέλω να πω ότι σε αυτό τον ανασχηματισμό χαρακτηριστική ήταν... η υψηλή αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης που με θεωρούσαν ότι θα είμαι εκτός κυβερνητικού σχήματος» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε: «Ηταν από εκείνες τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη χώρα, που ενοχλούνται όταν βλέπουν μια κυβέρνηση της αριστεράς να βάλει το δικό της αποτύπωμα. Υπήρξαμε συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, δεν κινηθήκαμε ούτε χιλιοστό έξω από αυτές. Σε αυτούς τους 13 μήνες κερδίσαμε τη μάχη για τον ΑΔΜΙΕ, ένα σχέδιο που πολεμήθηκε μέσα και έξω για διαφορετικούς λόγους».

Ακυρώσαμε το παλιό σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ είπε ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού και συνέχισε: Δεν υπέγραψα και δεν υπογράψαμε καμία εντολή για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μας κληρονόμησαν την καταστροφή. Φεύγουμε από το υπουργείο Ενέργειας ικανοποιημένοι και με ψηλά το κεφάλι. Ο Πάνος Σκουρλέτης κατέληξε απευθυνόμενος στον Γιώργο Σατθάκη: «Αν Γιώργο εγώ έφτιαχνα μια κυβέρνηση μετά από χρόνια εσύ θα ήσουν ο άνθρωπος που θα έβαζα στο υπουργείο Ενέργειας».

Παναγιώτης Κουρουμπλής και Πάνος Σκουρλέτης στην παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών
Παναγιώτης Κουρουμπλής και Πάνος Σκουρλέτης στην παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών

Παππάς: Ο τομέας των επικοινωνίων ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης

«Γίνεται μία τομή. Αυτός ο τομέας (σσ. των επικοινωνιών) μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης που θα καταστήσει τη χώρα πρωταγωνιστή και να την κάνει και πιο δημοκρατική. Αν είμαστε αποτελεσματικοί θα έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε τις μεγάλες λεωφόρους της πληροφορίες για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας», σημείωσε ο Νίκος Παππάς, αναλαμβάνοντας το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής.

«Είναι πολλά τα προβλήματα που πρέπει να υπερβούμε. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αμέλησαν να αφοσιωθούν στο να αξιοποιήσει η χώρα το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Η γεωγραφική θέση και το ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και σημείο αναφοράς για τις σχέσεις της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο. Για αυτό χρειάζεται εκτεταμένα και αξιόπιστα δίκτυα. Παντού υπάρχουν δυνάμεις αδράνειας. Εδώ μπορεί να δοθεί μια νέα πνοή» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παπάς αναφέρθηκε και στα σχόλια της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό. Όπως τόνισε, η αντιπολίτευση παλινωδεί μεταξύ μιας γραμμής που λέει ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να προετοιμάσουμε τη ρήξη και μια γραμμή που υποστηρίζει ότι αυτός έγινε για να ικανοποιηθούν οι δανειστές. Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι ήρθε η στιγμή και για τους αντισυμβαλλόμενους στη διαπραγμάτευση να κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να προστατεύει τα αδύναμα στρώματα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

Οι υπόλοιπες παραδόσεις-παραλαβές

«Θα υπάρξει αποκατάσταση του δημόσιου λειτουργού, μέλημά μας η διαφύλαξη του πολίτη όταν συναλλάσσεται με το Δημόσιο» δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης στις 12.00, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του τομέα των Δικτύων, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Στις 12.30 ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης θα παραδώσει στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στις 13:00 ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς θα παραδώσει στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου.

Στις 13.00 είναι ακόμη προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Φίλη στον νέο υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για την Έρευνα Κωνσταντίνου Φωτάκη και των νέων υφυπουργών Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Κωνσταντίνου Ζουράρι.

Την ίδια ώρα (13.00) θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μισή ώρα αργότερα, στις 13.30, θα ακολουθήσει η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον απερχόμενο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με υφυπουργό τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Μάρκο Μπόλαρη στον Ιωάννη Τσιρώνη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του νέου υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.

Οι καθιερωμένες τελετές θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών & Δικτύων, με την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 15 Οκτ 2021 | 17:54

ΚΙΝΑΛ - Επίσημο: Παράταση για τη συλλογή υπογραφών από τους υποψηφίους έως τις 21 Οκτωβρίου

Μέχρι στιγμής, έξι είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ 15 Οκτ 2021 | 17:31

Με ποιο τραγούδι στο jukebox υποδέχθηκε ο Ζέρβας τον Βορίδη στη Θεσσαλονίκη [εικόνες-βίντεο]

Η οικογενειακή ιστορία πίσω από το jukebox του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

ΣΕ "ΝΕΑ ΥΨΗ" ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 15 Οκτ 2021 | 15:53

Αυτή είναι η επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: "Θα προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας"

Στην επιστολή του ο Μπλίνκεν υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ "χαιρετίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού ηγέτη και πυλώνα σταθερότητας"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 15 Οκτ 2021 | 15:39

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Διακόπηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής -Σενάρια για υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου

Οι τρεις νέες υποψηφιότητες στο Κίνημα Αλλαγής έχουν περιπλέξει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΜΕΙΣ 15 Οκτ 2021 | 15:05

Κοινή Δήλωση Ελλάδας-ΗΠΑ μετά τη νέα συμφωνία: Σεβασμός της κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου

Στην κοινή δήλωση τονίζονται οι ολοένα και ισχυρότερες διμερείς σχέσεις με βάση τις κοινές αξίες και επιβεβαιώνεται η βούληση να ενισχυθεί η συνεργασία.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 15 Οκτ 2021 | 14:48

Τσακαλώτος με χιούμορ για τις πλημμύρες- Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι 53

Ανάρτηση με χιούμορ του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τις πλημμύρες και τις ευθύνες...του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΞΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 15 Οκτ 2021 | 13:43

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει η επιτροπή Καταστατικού για την παράταση προθεσμίας υπογραφών - 5.200 κατέθεσε ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή τις απαιτούμενες υπογραφές καθώς και μεγάλο αριθμό άλλων από υποστηρικτές του.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 15 Οκτ 2021 | 12:53

ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία "Μπάλλο": Επιτελικό μπάχαλο με μόνη απάντηση το lockdown και ειρωνείες στους πολίτες

Για "επιτελικό χάος" και "μπάχαλο" κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σημερινή ανακοίνωσή του για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 15 Οκτ 2021 | 11:52

Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Τα καίρια σημεία - Γιατί ακυρώνουν τις τουρκικές διεκδικήσεις

Για πρώτη φορά η Ουάσιγκτον στηρίζει επίσημα την ελληνική κυριαρχία, ζητά τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και εγκαταλείπει την τακτική των ίσων αποστάσεων με την Τουρκία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΜΟΠ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΑΤΚΙ ΑΤΟΜΑ 15 Οκτ 2021 | 10:59

Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός: Και μόνο που υπάρχω, κάνει κάποιους να αισθάνονται άβολα

""Τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν ως κλειστά clubs που δύσκολα θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε νέα μέλη,", είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκης.

ΤΟΥΡΚΙΑ 15 Οκτ 2021 | 10:52

Πρόκληση της Yeni Safak με εμπρηστικό πρωτοσέλιδο: "Τι πίνεις Δένδια;" [εικόνες]

Την έντονη ενόχληση της Τουρκίας έχει προκαλέσει η ανανέωση της 5ετους αμυντικής συνεργασίας Η.Π.Α. - Ελλάδας.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 15 Οκτ 2021 | 10:10

Στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αναλαμβάνει επικεφαλής του Προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας

Ειδικός Σύμβουλος, Επικεφαλής του Προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ 15 Οκτ 2021 | 09:53

Κατεχόμενα: Προς εκλογές οι Τουρκοκύπριοι μετά την παραίτηση Σανέρ

Σε νέα περίοδο πολιτικής αστάθειας μπαίνει η τουρκοκυπριακή κοινότητα μετά τη παραίτηση της τρικομματικής "κυβέρνησης" μειοψηφίας του "πρωθυπουργού" Ερσάν Σανέρ.