Follow us

Live: Αυλαία στο συνέδριο της ΝΔ με ομιλία Μητσοτάκη

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πέφτει η αυλαία του 12ου συνεδρίου της ΝΔ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ πέφτει η αυλαία του 12ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 12ο Συνέδριό μας είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τις εκλογές. Και είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός γιατί συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Επαναβεβαιώνει το διαχρονικό ρόλο της παράταξής μας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Και ανοίγει το δρόμο για τις εξελίξεις που έρχονται, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα του συνεδρίου.

Σας ευχαριστώ για τη δυναμική σας συμμετοχή, το χαμόγελό σας, το χειροκρότημά σας, την αγάπη σας. Ο παλμός και ο ενθουσιασμός σας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν στο χθες.

Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία. Τη δική μας ιστορία, για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση. Σας θέλω όλους κοντά μας στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από μια δεκαετία κρίσης έτοιμη να ανοίξει πάλι τα μεγάλα φτερά της και να αγκαλιάσει την ελληνική κοινωνία. Να ενώσει όλους τους Έλληνες. Ακριβώς όπως έγινε το 1974, το 1990, το 2004 και τον Ιούνιο του 2012. Μπροστά μας είναι άλλη μια μεγάλη νίκη γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη, που μπορεί να συνθέτει νέες πολιτικές και νέες δυνάμεις, διευρύνοντας πάντα τον ορίζοντά της. Το πεδίο μας είναι ο κόσμος και η πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον.

Θέλω λοιπόν, κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, να σας ευχαριστήσω για την αποφασιστικότητα και για τις παρεμβάσεις σας, για τα χαμόγελα και για την αισιοδοξία σας, για την πίστη σας και την αποφασιστικότητά σας. Αλλά και να σας πω ότι δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία. Η Νέα Δημοκρατία μπορούσε πάντα να χωρέσει τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μιας Ελλάδας που ξέρει να κερδίζει. Και που μπορεί να προχωρά μπροστά παρά τις αντιξοότητες αλλά και παρά τις αντιστάσεις δυνάμεων που παραδίδονται στις χειρότερες παρορμήσεις της πολιτικής. Που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας. Σε αυτό το δίπολο οφείλεται, άλλωστε, και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου.

Αλλά – το είπα ήδη – το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα. Η αλλαγή, για την οποία διψάει η κοινωνία, έρχεται. Ξέρω ότι θα είστε όλοι παρόντες στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ξέρετε πως θα νικήσουμε αλλά ότι αυτό δεν φτάνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η χώρα να νικήσει τα εμπόδια που συσσωρεύθηκαν και να ανταποκριθούμε στις επερχόμενες προκλήσεις.

Ξέρω, όπως κι εσείς, ότι είναι κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε. Και το Συνέδριό μας δυνάμωσε τη βεβαιότητά μου.

Τις τρεις αυτές μέρες, το κόμμα μας απέδειξε ότι είναι ενωμένο, οπλισμένο με πρόγραμμα και έτοιμο να κυβερνήσει. Η Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. Τον επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. Και αυτοί που τον διαδέχθηκαν στην ηγεσία, υπηρέτησαν σταθερά και υπερασπίστηκαν με σθένος – όταν χρειάστηκε - αυτή τη θεμελιώδη αρχή: ανήκουμε στην Ευρώπη.

Αποτελεί λοιπόν για μας μεγάλη τιμή η παρουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ στο Συνέδριό μας. Ο Μάνφρεντ είναι ένας αληθινός φίλος της Νέας Δημοκρατίας και ένας σταθερός και ειλικρινής σύμμαχος της Ελλάδας. Θα είναι επίσης ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Στο Συνέδριό μας προσήλθαν επίσης σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους. Είναι ένας αστερισμός από πρόσωπα που η σκέψη τους εμπλούτισε τις εργασίες μας και επιβεβαίωσε ότι είμαστε ένα ένα ανοιχτό κόμμα. Φάνηκε στο πάνελ που μόλις προηγήθηκε. Όπως φάνηκε και στις πολλές παρεμβάσεις από εκατοντάδες στελέχη μας που ανέβηκαν στο βήμα αυτό. Σε ειδικές συνεδριάσεις συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα, αλλά και τα μεγάλα ζητούμενα του αύριο. Από το Brain drain μέχρι το cyber bullying. Και από τις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης μέχρι το ρόλο των γυναικών στην αγορά εργασίας. Ενώ πολλοί φίλοι μας, που βρίσκονται εκτός κομματικών τειχών, αλλά πρωταγωνιστούν στην κοινωνία πολιτών, μετείχαν στον προβληματισμό μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί βοηθήσατε να φανεί για άλλη μια φορά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συζητά, επεξεργάζεται και παράγει νέες ιδέες. Που δεν φοβάται να ανοίξει θέματα. Που ανοίγει πάντα τις πόρτες της σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε έναν πολιτικό διάλογο προσανατολισμένο στο μέλλον.

Το καλό με την πολιτική είναι ότι παραμένει μια δυναμική διαδικασία που επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του – αλλά και να κάνει τις αναγκαίες συγκρίσεις. Το είδαμε προχθές.

Όλοι είδαν τις διαφορές ανάμεσά στην ατμόσφαιρα του Συνεδρίου μας και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς.

Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ.Τσίπρα.

Μια κοινωνία που παρακολουθεί παγωμένη και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Μια κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων που έχει ξεκινήσει μια κυβέρνηση. Μια κοινωνία αρνητική στον πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης που πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός διχασμού. Ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο.

Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία.

Δεν σώσατε καμία Μακεδονία

Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας.

Θα ξαναπώ ότι η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα. Μόνο που η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια.

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας.

Υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Στοίχισε περισσότερα από 100 δις. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο.

Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων κι η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία αποτελούν, πλέον, τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες θρηνήσαμε τον εκατοστό νεκρό από την τραγική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Χρωστάμε στις οικογένειές τους να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Την ίδια ώρα, Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Εκεί όπου, με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα. Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία.

Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο.

Είναι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει. Δεν θέλουμε μια κοινωνία φοβισμένη και σκυφτή. Θέλουμε μια Ελλάδα που να κοιτάζει ψηλά και μακριά. Που να έχει το βλέμμα στο αύριο. Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα. Την αναγέννηση της Ελλάδας. Θα το πω απλά: η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει καλύτερα. Μπορεί καλύτερα. Μπορούμε – γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Το 12ο Συνέδριό μάς βρίσκει ενωμένους και ανανεωμένους. Εκλέγουμε με ανοιχτές διαδικασίες την νέα Πολιτική Επιτροπή. Θα εισηγηθώ στην Πολιτική Επιτροπή ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης να παραμένει στη θέση του για λίγους μήνες ακόμα ως τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα εκλέξουμε νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Στις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα δώσουμε τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Θα αποτελούνται από ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. Και θα δείχνουν προς το μέλλον.

Θα ξεκινήσουμε από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται.

Όμως η ανανέωση δεν είναι μόνο υπόθεση προσώπων αλλά και ιδεών. Στο 50σέλιδο έντυπο του Συνεδρίου μας αποτυπώνεται ο δικός μας δρόμος για το πως θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Για την ατομική αλλά και την συλλογική ευημερία. Η ευημερία θα προκύπτει για όλους από την αύξηση του συνολικού εισοδήματος, αντί της διαρκούς μείωσής του και των σποραδικών επιδομάτων προς εξαθλιωμένους πολίτες. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές. Αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή!

Και όλα αυτά, σε μία Ελλάδα με κανόνες και με ασφάλεια. Με πανεπιστήμια -δημόσια και ιδιωτικά- ελεύθερα από ναρκωτικά και μολότοφ. Και με γειτονιές ανοιχτές στους κατοίκους τους. Με ευκαιρίες για όλους. Κυρίως για τους νέους που έμειναν εδώ, αλλά και εκείνους που έφυγαν και στο εξής θα ψηφίζουν για το μέλλον της πατρίδας τους από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Και με ένα Κράτος Δικαίου, όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται από μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι από ένα Δημόσιο δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Με αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και αξιοκρατία και λογοδοσία.

Αυτοί είναι οι δύο κόσμοι που απλώνονται ενώπιον του λαού. Του λαού μας, που αυτός έπαθε και έμαθε από μία οκταετία κρίσης και από μία τετραετία ανεπάρκειας, τυχοδιωκτισμού και δημαγωγίας.

Σε αυτόν τον λαό, ωστόσο, δεν αρκεί να καταγγείλουμε απλώς αυτά που βιώνει. Πρέπει να του εξηγήσουμε και τις αιτίες που τα προκάλεσαν. Να αναδείξουμε με στοιχεία τους αληθινούς υπεύθυνους γι’ αυτό το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο. Να αποκαλύψουμε την ανικανότητα, την υποκρισία και τον κυνισμό του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του στην εξουσία, του κ.Πάνου Καμμένου. Και, χωρίς να αρνούμαστε και δικές μας αδυναμίες, να τον πείσουμε πως πρώτοι εμείς ξέρουμε πώς να τις ξεπεράσουμε.

Σε αυτόν τον λαό, ωστόσο, δεν αρκεί να καταγγείλουμε απλώς αυτά που βιώνει. Πρέπει να του εξηγήσουμε και τις αιτίες που τα προκάλεσαν. Να αναδείξουμε με στοιχεία τους αληθινούς υπεύθυνους γι’ αυτό το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο. Να αποκαλύψουμε την ανικανότητα, την υποκρισία και τον κυνισμό του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του στην εξουσία, του κ.Πάνου Καμμένου. Και, χωρίς να αρνούμαστε και δικές μας αδυναμίες, να τον πείσουμε πως πρώτοι εμείς ξέρουμε πώς να τις ξεπεράσουμε.

Eχουμε χρέος να απευθυνθούμε πειστικά στους Έλληνες, μιλώντας τη γλώσσα της προγραμματικής μας αλήθειας. Μιας αλήθειας που πατάει σε στέρεες και μελετημένες θέσεις αλλά και σε ένα πανάξιο ανθρώπινο δυναμικό από έμπειρα, αλλά και νέα στελέχη.

Οι έξι στόχοι μας παραμένουν οδηγοί μας:

1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

2. Μια ανοιχτή Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές.

3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

6. Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά μία είναι η κινητήρια δύναμη: Η μεγάλη μεσαία τάξη του τόπου μας. Αυτή που ανέστησε την Ελλάδα από τα ερείπια του Εμφυλίου. Που την οδήγησε στη δημοκρατία και στην ανάπτυξη. Και που δίδαξε τις αρχές της προσωπικής προκοπής και το στόχο κάθε γενιά να παραδίδει μια καλύτερη πατρίδα στην επόμενη.

Στις μάχες που έρχονται, καλώ σε συστράτευση όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ζητώ από τους χιλιάδες που απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στην κάλπη, να σκεφτούν ότι η δική τους αδράνεια αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας.

Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς. Άλλωστε, το είπαμε: Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή, είναι το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Από την πρώτη ημέρα των εργασιών μας είπα ότι αυτό το «φύγετε» που λένε τόσοι και τόσοι στην κυβέρνηση, πρέπει να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο και σε κάθε κάλπη όποτε και όπου και αν αυτή στηθεί. Στις τοπικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και -πάνω από όλα- στις εθνικές! Στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών.

Στις περιφερειακές εκλογές, η μάχη είναι σαφώς πολιτική, καθώς η πορεία των μεγάλων περιοχών της επικράτειας συναρτάται με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Και ο στόχος μας, διπλός: καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες!

Στην ευρωκάλπη επιλέγουμε εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική. Μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση. Στέλνουμε όμως, και στελέχη με φωνή ελληνική. Που θα συνδιαμορφώνουν -σε θέματα όπως το Μεταναστευτικό ή την κατανομή των κονδυλίων- τα εθνικά προτάγματα με τους στόχους της Ευρώπης. Όσο για την μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, το ξέρετε καλύτερα από εμένα: Θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά το μέγεθος αυτής της νίκης βρίσκεται στα δικά σας χέρια. Κάντε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Και μετατρέψτε την τωρινή απογοήτευση της κοινωνίας σε κύμα ελπίδας, αισιοδοξίας, δουλειάς και προόδου. Ελλάδα, μαζί μπορούμε.

Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο.

Πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος! Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου.

Προηγήθηκαν οι ομιλίες των αντιπροέδρων της ΝΔ

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής

Για ψέματα και κυνισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως η επερχόμενη ήττα της στις εκλογές, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό, αλλά πρωτίστως αξιολογικό.

Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής, προσθέτοντας πως έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους.

«Είναι αυτοί που τη μία μέρα μας λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι asset για τη χώρα, και την άλλη ότι είναι ανόητος. Είναι αυτοί που τη μια μέρα αποκαλούν Γερμανοτσολιάδες και προδότες τους μνημονιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και την άλλη τους φωνάζουν στο κόμμα τους. Είναι αυτοί που μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού μού λένε ότι δήθεν πλαστογράφησα την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ έχω δώσει συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ παρουσιάζοντάς την. Είναι αυτοί που ξεδιάντροπα ισχυρίζονται ότι δήθεν ζήτησα από τον Μοσκοβισί στη Βουλή να μην ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων, ενώ στο βίντεο καταγράφεται ακριβώς το αντίθετο» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σεβασμό σε αρχές και αξίες. «Μόνο ψέματα και κυνισμός. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να πορευτεί άλλο με αυτό το αξιακό πρότυπο. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα. Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας. Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως το καλό είναι ότι σήμερα πλέον μπορεί να αποτιμήσουμε γιατί το κόμμα μας έμεινε όρθιο μέσα στα 10 μποφόρ της κρίσης. «Έμεινε όρθιο όχι μόνο γιατί η παράταξη αυτή έχει ρίζες. Αλλά και διότι στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν πάντα δυνάμεις που έδειχναν προς τη σωστή κατεύθυνση. Που προειδοποιούσαν, που έκαναν προσπάθειες, που είχαν αξιόπιστη στάση. Γι' αυτό και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαπαιδαγωγημένος με την ανάγκη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μην ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας» είπε, επισημαίνοντας όμως πως το κακό είναι ότι η ΝΔ δεν έδωσε όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη.

«Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα έπρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας» είπε, τονίζοντας πως από εδώ και πέρα πρώτα θα πρέπει στο κόμμα όλοι να σηκώνουν ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας του.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε αυτές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την πρόταση για ανταμοιβή των επιχειρήσεων που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους, την πρόταση για την ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη γειτονιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και τέλος την πρόταση της ΝΔ για κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε αδύναμες ομάδες ασθενών.

«Όλες αυτές οι προτάσεις αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους. Και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά. Μαζί μπορούμε, μαζί θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως η ΝΔ χρειάζεται να κινηθεί με θάρρος και ευαισθησία.

«Διότι κυρίες και κύριοι, ποιους πολιτικούς θυμάται η Ιστορία; Όχι τους δημαγωγούς. Αυτοί πάνε κι έρχονται. Η ιστορία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να πάνε την Ελλάδα μπροστά, παρά τα μεγάλα εμπόδια. Αυτοί μένουν στην ιστορία. Τέτοιος ηγέτης μπορεί να γίνει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην Ιστορία της πατρίδας μας» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αδωνις: Γεωργιάδης: μιλώ ενώπιον του πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ

Τις δυσκολίες και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας των εκλογών σκιαγράφησε στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: «Είναι προνόμιο που μιλώ ενώπιον του πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την παράταξη όρθια, όταν οι θύελλες του λαϊκισμού σάρωναν τη χώρα, και του επόμενου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα κάνει την Ελλάδα όπως την αξίζουμε».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε: «Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που είδαμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη όπου οι κλούβες των ΜΑΤ έκαναν προσαγωγές για να μην διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν έχουμε κάνει και λίγα σαν παράταξη. Τότε πολλοί πίστευαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έμενε πρωθυπουργός για οκταετία και ότι η δική μας παράταξη θα διασπαστεί. Σήμερα και μετά από μία εκλογή από τη βάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλους τους δείκτες και η ΝΔ όχι μόνο δεν διασπάστηκε, αλλά προηγείται στην παράσταση νίκης με 50 μονάδες».

Και αυτό, υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, «γιατί άντεξε στα χαλκεία του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση της Novartis και κράτησε όρθια την παράταξη και το φρόνημα στο θέμα της Μακεδονίας». Νόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι θα διαλύσει τη ΝΔ και τελικά διέλυσε τους ΑΝΕΛ. Γιατί η Μακεδονία δεν θα ξεχάσει, συμπλήρωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και λέει ψέματα ταχύτερα και από τη σκιά του», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ειδική αναφορά έκανε στο δημογραφικό πρόβλημα: Η πρόταση για τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα είναι η πιο σημαντική που ακούστηκε στο Συνέδριο, είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «η διαφορά μας με την Αριστερά είναι ότι εμείς πιστεύουμε στο έθνος και θέλουμε το έθνος των Ελλήνων που υπάρχει 2000 χρόνια να συνεχίσει και στο μέλλον. Η Αριστερά νομίζει ότι το δημογραφικό θα ληφθεί με την είσοδο των μεταναστών. Όμως η Ελλάδα δεν είναι πληθυσμός, είναι έθνος, είναι λαός με ιστορία και θα τον υπερασπιστούμε». Αναφέρθηκε επίσης και στη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων, λέγοντας ότι είμαστε Χριστιανοί και δεν το κρύβουμε, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει όταν αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα δίχως ενοχές.

Η Ελλάδα είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του και προέβλεψε ότι η πρωθυπουργία Μητσοτάκη θα είναι δύσκολη πρωθυπουργία «γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε τα πάντα για να υποθηκεύσει το μέλλον μας», συμπλήρωσε. «Δικό μας χρέος είναι χωρίς γκρίνιες και προτάσσοντας το εμείς και την παράταξη να δώσουμε τον αγώνα των εκλογών που έρχονται για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, με μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή που θα μπορέσει να δώσει στη χώρα αυτό που χρειάζεται» σημείωσε.

Απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «αν εσείς αποτύχετε, η Ελλάδα θα έχει αποτύχει», και έκλεισε απευθύνοντας «προσωπική ευχαριστία στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κράτησε σε δύσκολη ώρα την παράταξη όρθια και θα του το αναγνωρίσει η ιστορία».

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI αρχείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι μιλούν για το μουσικό καλοκαίρι του 2026: Τι θα παίξει με τις συναυλίες

Συγκεντρώσαμε ποιες ημερομηνίες σημειώνουμε από τώρα στα ημερολόγιά μας και για ποιες συναυλίες σπεύδουμε να εξασφαλίσουμε εισιτήρια από νωρίς.

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 18 Νοε 2025 | 19:31

Συζήτηση Μητσοτάκη - Χίσλοπ: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν - Πολύπλοκο το ζήτημα" [βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός σε συζήτηση με τη διάσημη συγγραφέα και επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, Βικτόρια Χίσλοπ, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE BASKETBALL 18 Νοε 2025 | 12:50

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μποντίρογκα στο Μαξίμου

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν και ο Δημήτρης Φραγκάκης.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 18 Νοε 2025 | 12:22

Ελληνοουκρανική συμπαραγωγή θαλάσσιων drones συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των drones σε ελληνικά ναυπηγεία, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στον τομέα των ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 18 Νοε 2025 | 08:58

Μητσοτάκης: Δύο δισ. ευρώ για τη στήριξη του εισοδήματος τους επόμενους μήνες - "Περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι"

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 17 Νοε 2025 | 19:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζόκοβιτς για το "πώς θα ανεβάσουμε το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε πρόσφατα από κοντά τον θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Αθήνας

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 17 Νοε 2025 | 10:42

24ωρη αστυνομική φρουρά στο δικηγορικό γραφείο του Γρηγόρη Δημητριάδη στα Ιωάννινα [έγγραφο]

Στη δημοσιότητα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που ζητά τη μετακίνηση αστυνομικών από τα Ιωάννινα για τη φύλαξη του νέου γραφείου του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 17 Νοε 2025 | 06:37

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία μεταφοράς αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - O ρόλος των ΗΠΑ και η γεωπολιτική ασφάλεια

Η Ελλάδα αναλαμβάνει μέσω του Κάθετου Διαδρόμου να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας μέχρι την Ουκρανία.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 20:33

Η αυθημερόν επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Αμεση ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου Ελλάδας - Ουκρανίας

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 16 Νοε 2025 | 17:57

Ζελένσκι: "Είμαι ευγνώμων, ευχαριστώ, Ελλάδα" - Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία

"Οι συμφωνίες μας με την Ελλάδα σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος του μεγάλου ενεργειακού πακέτου που έχουμε προετοιμάσει για το χειμώνα"

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 17:10

Κοινή δήλωση Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τα επτά σημεία της συμφωνίας Ελλάδας - Ουκρανίας - Στήριξη στο Κίεβο, στενή συνεργασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 16:03

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος τροφοδοσίας με αμερικανικό LNG - Ευγνώμων για τη στήριξη δήλωσε ο Ζελένσκι

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 16 Νοε 2025 | 15:08

Υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG από την Ελλάδα στην Ουκρανία -Παρουσία Μητσοτάκη, Ζελένσκι, Γκίλφοϊλ

Την συμφωνία υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανίας, ενώ το παρών έδωσε και η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 14:01

Μητσοτάκης: Ενεργοποιήθηκε ο κάθετος διάδρομος, η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Ζελένσκι: Ευχαριστώ Ελλάδα και ΗΠΑ

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 16 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης μετά την αναβάθμιση από τον Οίκο Fitch: Στόχος μας πλέον να γίνουμε οικονομία κατηγορίας Α

Στη σημασία της πιστοληπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

ΤΙ ΛΕΝΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Νοε 2025 | 10:14

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου

Έπειτα από μια περίοδο "γκρίζων" διαπιστώσεων στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται από "γαλάζια" στελέχη, άνοδο στις προτιμήσεις των πολιτών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 16 Νοε 2025 | 08:57

Στην Αθήνα ο Ζελένσκι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Στο επίκεντρο η ενέργεια, προανήγγειλε συμφωνία με Ελλάδα

Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ 15 Νοε 2025 | 15:44

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας φθάνει αύριο στην Αθήνα - Το επίκεντρο των συζητήσεων

Ο Ουκρανός ηγέτης θα συναντήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον πρωθυπουργό

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Νοε 2025 | 16:02

ΕπίθεσηΤσίπρα στον Μητσοτάκη που είπε ότι δεν θα διαβάσει το βιβλίο του, με αναφορές σε Φραπέ, υποκλοπές και Τέμπη

"Επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Νοε 2025 | 15:19

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Μετά το Πάσχα του 2027 οι εκλογές – Το θέμα είναι ποιος θα "σουβλιστεί"

Βορίζια, ακρίβεια, δημοσκοπήσεις, εσωκομματική ηρεμία, αλλά και εκλογές, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη με τους βουλευτές ΝΔ

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREECE TALKS 14 Νοε 2025 | 10:40

Συζήτηση Μητσοτάκη με Γιάννη Μπέζο: "Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης - Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Τσίπρα"

Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μπέζο, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection".

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

"ΣΚΛΗΡΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" 13 Νοε 2025 | 22:46

Κυριαζίδης: Δεν βγαίνω με τα 5.000 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης - Ευτυχώς η σύζυγός μου δουλεύει [βίντεο]

"Έχουμε την αίσθηση για τους βουλευτές, ότι έχουν μία βουλευτική αποζημίωση, ώστε να διασφαλίζουν τα πάντα", σημείωσε ο Δημήτρης Κυριαζίδης

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 13 Νοε 2025 | 19:51

Δημοσκόπηση Opinion Pοll: Μεγάλη η διαφορά της ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα - Δεν κάνουν "γκελ" Τσίπρας και Σαμαράς

Αξιοσημείωτη είναι η πολυκομματική μάχη για τις θέσεις πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Pοll

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 13 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης στην Ελευσίνα: Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται διαρκώς και η χώρα ισχυροποιείται

"Πρώτη μας υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από την ακρίβεια και να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 13 Νοε 2025 | 14:57

Diamond 62 MPP: Γιατί είναι πολύτιμα τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής στην καταπολέμηση πυρκαγιών

Τα νέα, υπερσύγχρονα αεροσκάφη διαθέτουν οπτικούς, θερμικούς και υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να παρακολουθούν την περιοχή επιχειρήσεων και να συγκεντρώνουν δεδομένα.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ 13 Νοε 2025 | 12:12

Τα τρία νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Ιστορική και συμβολική στιγμή [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραλαβή σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του πιο φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης των εναέριων μέσων Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 12 Νοε 2025 | 19:30

Δημοσκόπηση RealPolls: Καλύτερος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο Καραμανλής

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας σύμφωνα με το 62,5% στη δημοσκόπηση - Θετικά κρίνεται η μέχρι τώρα δραστηριότητα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 12 Νοε 2025 | 18:17

Μητσοτάκης στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στους νέους: Δεν στηρίζονται με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις

Τις φοροελαφρύνσεις που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορούν τους νέους παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Νοε 2025 | 16:48

Οι "οικογενειακές" φωτογραφίες Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη με υπουργούς τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 13:35

Μητσοτάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα γίνει- Αναζητούνται και νέοι επενδυτές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες αμερικανικών κολοσσών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 12:50

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: "Είναι πολύ σημαντικό Ελλάδα και Κύπρος να μπορούμε να συντονιζόμαστε"

Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

3Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Νοε 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο ενεργειακά και Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Χριστοδουλίδη για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα και αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας γεωπολιτικά και ενεργειακά.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 11 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης: Το νέο Νοσοκομείο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της Κομοτηνής ένα από τα τρία κοσμήματα του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:33

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες

"Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

1O ΣΥΝΕΔΡΙΟ NEWSAUTO TALKS 11 Νοε 2025 | 12:30

Μητσοτάκης: Οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο τα πρόστιμα - Δεν είναι τυχαία η σταθερή μείωση των θυμάτων

"Η κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως βασική κοινωνική προτεραιότητα, με πρώτη απόδειξη τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 11 Νοε 2025 | 10:08

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ για την άφιξη Μητσοτάκη - Στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 07:53

Στη Ροδόπη σήμερα ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μουσείο Καραθεοδωρή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με νέους της περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 22:42

Αλεξανδρούπολη: Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο - "Να μην έρθει ο Μητσοτάκης" [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κομοτηνή μέσω Αλεξανδρούπολης και οι αγρότες του Έβρου αντέδρασαν

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 22:08

Μητσοτάκης στην Ένωση Εφοπλιστών: "Υποχρέωσή μας να στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας όταν μας έχουν ανάγκη"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, αν και "δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας", έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στα έργα αποκατάστασης

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.