Ένταση επικράτησε έξω από το 20 Λύκειο Συκεών στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση όπου ήταν να παραστεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση με στόχο να θέσουν ερωτήματα στον υπουργό.

Ωστόσο, στο σημείο υπήρχε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ, τον οποίον οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά και κρότου - λάμψης.
Μερικά μέτρα πιο μακρυά βρίσκονται περίπου 20 άτομα, μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης με ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα για τη Μακεδονία, κατά του υπουργού και της κυβέρνησης.
Κλούβα των ΜΑΤ έχει αποκλείσει τους συγκεντρωθέντες περίπου 100 μέτρα πιο κάτω από το σχολείο ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και μία διμοιρία.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γαβρόγλου θα παραστεί σε ενημερωτική εκδήλωση, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18.00, με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πηγή: voria.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr