Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δείτε το βίντεο με το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει ζεϊμπέκικο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Επισκεπτόμενος το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτση, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χόρεψε και ένα ζεϊμπέκικο, το οποίο απαθανάτισαν πολλοί με τα κινητά τους τηλέφωνα και το βίντεο έκανε το γύρο των social media.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα το βράδυ του Σαββάτου:

«Δυο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση: Από τη μία ο κόσμος της δουλειάς, που με τα χέρια και το μυαλό του παράγει τα πάντα και από την άλλη ο κόσμος των εκμεταλλευτών, μία χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τη δουλειά, τον ιδρώτα, τους κόπους και τα βάσανα εκατομμυρίων. Αυτή η αντίθεση εκδηλώνεται και σήμερα και διατρέχει την Ιστορία" υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Επισημαίνοντας ότι το μοναδικά νέο και ρεαλιστικό σήμερα, είναι να πάρει ο λαός την εξουσία, αναφέρθηκε στην συνέχεια στο "σάπισμα μέχρι το μεδούλι" του καπιταλισμού, που αντανακλάται και στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται, και τόνισε ότι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση χιλιάδων νέων, μπορούν να γίνουν αγώνας εναντίον του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποκτώντας δυναμική αν συναντηθούν με το ΚΚΕ, αν γίνουν συμμετοχή στο κίνημα και στην ταξική πάλη.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε ότι πιάνοντας το νήμα, από εκεί ακριβώς που το άφησε προεκλογικά, στέλνει στην λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι η καπιταλιστική Ελλάδα, η οποία, "με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο τέλος της τετραετίας", σύμφωνα με την κυβέρνηση, " ή θα έχει βυθιστεί σε νέα κρίση με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην ευρωζώνη αλλά και σε άλλες ισχυρές οικονομίες διεθνώς" ή "θα έχει περάσει στη φάση της ανάκαμψης, που πάλι θα είναι προς όφελος των μονοπωλίων, θα πατήσει πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα, ανάπτυξη που δεν πρόκειται να δώσει πίσω στις στρατιές των ανέργων τη δουλειά που είχαν, με το μισθό που είχαν".

Ανέφερε ότι η "νέα Ελλάδα" του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Ελλάδα της ολιγαρχίας, "και το κατεστημένο είναι η εξουσία τους απ' την οποία στηρίζεται και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ", ενώ "αν πότε- πότε του κάνουν κριτική, αυτή είναι για να μην καθυστερεί τις καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις, την υλοποίηση δηλαδή, των αντιλαϊκών μέτρων" .

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και από το βήμα του 41ου Φεστιβάλ απηύθυνε κάλεσμα πλατιάς λαϊκής ενότητας και συμμαχίας στους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας ότι "στο δρόμο της ανατροπής ο λαός μπορεί σήμερα, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε στις εκλογές, να αντιδράσει για να αποτρέψει τα χειρότερα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του".

Πρόσθεσε ότι μέσα στην δυναμική των διαδικασιών, διεργασιών και αναδιατάξεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, διαμορφώνονται τα φύτρα αυτής της λαϊκής συμμαχίας.

"Το ΚΚΕ συμμετέχει στη Λαϊκή Συμμαχία, που είναι κοινωνική συμμαχία με πολιτική προοπτική την εργατική-λαϊκή εξουσία, μέσω των μελών και στελεχών του, που δρουν μέσα στις γραμμές και στα όργανα πάλης της" είπε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι η συμμαχία είναι αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή με ταξικά κριτήρια και όχι ιδεολογικοπολιτικά "που χρησιμοποιούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις με την μορφή «Δεξιά-Αντιδεξιά», «Αριστερά -Δεξιά», «Μνημονιακό-Αντιμνημονιακό μέτωπο», «Αριστερά έως λαϊκή Δεξιά και άκρα Δεξιά», «μερκελικές και αντιμερκελικές» δυνάμεις μόνο και μόνο για να διαιρούν ψεύτικα τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία".

Απαντώντας στην ερώτηση "που εφαρμόζεται η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ", υπερασπίστηκε την σοσιαλιστική οικοδόμηση κατά τον 20ο αιώνα, υπογραμμίζοντας ότι έλυσε βασικά προβλήματα για την εργατική τάξη και τον λαό, τα οποία ο καπιταλισμός αδυνατεί να επιλύσει στην διάρκεια άνω των 4 αιώνων κυριαρχίας του και τόνισε "μπορούμε σήμερα, αξιοποιώντας την πείρα από την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, να πούμε: Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να υλοποιηθεί, να πάρει σάρκα και οστά στην Ελλάδα του σήμερα και αυτή μπορεί να είναι πραγματικά η νέα Ελλάδα".

Επισήμανε επιπλέον ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος αποτροπής της επικίνδυνης συμμετοχής της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στρέφονται σε βάρος των λαών και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, μετατροπής της ευρύτερης περιοχής Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου σε "μπουρλότο", και με μεγαλύτερη ελληνική εμπλοκή, εξαιτίας της όξυνσης των ανταγωνισμών και των στρατιωτικών επεμβάσεων.

Επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση για τις προτάσεις της προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και για την ετοιμότητα της να αποδεχθεί το αίτημα των ΗΠΑ για στάθμευση με επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κρήτη και πρόσθεσε ότι "η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου να αποκτήσει μερίδιο από το μοίρασμα των αγορών, από τη ληστεία δηλαδή που γίνεται σε βάρος των λαών".

Επικαλούμενος την καταγεγραμμένη ιστορική εμπειρία, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι "καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστικός πόλεμος πάνε μαζί" ."Να γιατί σήμερα αποκτά μεγάλη σημασία το σύνθημα «ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία να μη χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των εκμεταλλευτών», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας "ο λαός και η νεολαία έχουν μια επιλογή: Να βάλουν τέρμα στο σύστημα που αναπόφευκτα γεννά την εκμετάλλευση, τις κρίσεις και τους πολέμους. Να αγωνιστούν για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 23 Νοε 2020 | 16:13

Ερευνα Εισαγγελέα για τη διαδήλωση του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο και τα "happening" Τσίπρα και Βαρουφάκη

Ερευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις διαδηλώσεις και τις τελετές την ημέρα του Πολυτεχνείου

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ 23 Νοε 2020 | 16:05

Κορονοϊός: Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ ζητά άδεια για να εργαστεί εθελοντικά ως γιατρός κατά του κορονοϊού

Αίσθηση προκαλεί η κίνηση του Γιώργου Λαμπρούλη, πνευμονολόγου και αντιπρόεδρος της Βουλής για να ριχτεί στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 20 Νοε 2020 | 10:25

"Ξήλωσαν" δημοσιογράφο του ΑΠΕ μετά τη γκάφα με fake φωτογραφία για την πορεία του ΚΚΕ

Δημοσιογράφος του ΑΜΠΕ απομακρύνθηκε από τη θέση της μετά τη δημοσίευση "fake" φωτογραφίας για την πορεία του ΚΚΕ την ημέρα του Πολυτεχνείου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ 20 Νοε 2020 | 09:40

Αλεξία Εβερτ μετά το σάλο: Το σχόλιό μου για τις κατσαρίδες δεν αφορούσε το ΚΚΕ - Ηταν για όσους δεν σέβονται τους νόμους

Δεν αφορούσε το ΚΚΕ το επίμαχο σχόλιό της, που προκάλεσε αντιδράσεις, όπως επισημαίνει η πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλεξία Έβερτ.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ 19 Νοε 2020 | 21:46

Αλεξία Έβερτ: Συνθήματα από τον Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι της

"Χτύπημα" του Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ, με αφορμή το σχόλιό της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ 19 Νοε 2020 | 10:04

Αντίθετος με την απομάκρυνση της Αλεξίας Έβερτ από τον δήμο Αθηναίων ο Γεωργιάδης: "Ο αναμάρτητος..."

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση για απομάκρυνση της Αλεξίας Έβερτ από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 18 Νοε 2020 | 21:15

Αλεξία Έβερτ: Ο Μπακογιάννης ζητά την παραίτησή της μετά τον σάλο για τα "τρωκτικά και κατσαρίδες" του ΚΚΕ

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, η Αλεξία Έβερτ προτίθεται να παραιτηθεί και από δημοτική σύμβουλος.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΡΟΠΑ 18 Νοε 2020 | 14:58

ΝΔ για Πολυτεχνείο και ΚΚΕ: Νίκη της Δημοκρατίας και της κοινής λογικής - Θα διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ για το Πολυτεχνείο σημειώνεται ότι η Δημοκρατία και η κοινή λογική έδωσαν την απάντησή τους σε όσους επένδυαν στο μπάχαλο.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ KΟΙΝΩΝΙΚΗΣ AΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18 Νοε 2020 | 14:05

Σάλος από σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ για διαδηλωτές του Πολυτεχνείου: Τρωκτικά και κατσαρίδες

Η κ. Έβερτ σε σχόλιο της σε ανάρτηση στο Facebook χαρακτηρίζει τρωκτικά και κατσαρίδες διαδηλωτές του Πολυτεχνείου.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 18 Νοε 2020 | 14:01

Καραθανασόπουλος για το "πολιτική μ@λ@κί@": Ηταν μια στιγμή έντασης στη Βουλή...

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

18 Νοε 2020 | 08:22

Εδώ Πολυτεχνείο: Όλα λάθος

Όσοι επέμειναν να κάνουν πορεία, όχι απλά δεν τίμησαν το Πολυτεχνείο, αλλά προσέβαλαν τόσο τον απλό πολίτη που τηρεί τα μέτρα "φυλακισμένος" στο σπίτι του, όσο και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει.

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ "ΑΙΑΝΤΕΣ" 18 Νοε 2020 | 07:45

Πώς το ΚΚΕ αιφνιδίασε δύο φορές την Αστυνομία - Προσαγωγές και "πόλεμος" στο κέντρο της Αθήνας

Πως απάντησε η ΕΛΑΣ στις παράνομες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ. Διερεύνηση ποινικών ευθυνών για διασπορά του κορονοϊού.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 18 Νοε 2020 | 07:38

Πολυτεχνείο: Αναψε φωτιές η "επαναστατική γυμναστική" του ΚΚΕ – Φόβοι για "τρίτο γύρο" και στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν η συγκέντρωση 1.500 ατόμων στην Πανεπιστημίου, παρουσία και των βουλευτών του ΚΚΕ.