20 γάτες του Φιλίπ Γκελίκ στη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ το 2020

Είκοσι εμβληματικές γάτες του βέλγου καλλιτέχνη Φιλίπ Γκελίκ θα εκτεθούν στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου 2020.

20-gates-tou-filip-gkelik-sti-lewforo-sanz-elize-to-2020
SHARE THIS
0
SHARES

Είκοσι εμβληματικές γάτες του βέλγου καλλιτέχνη Φιλίπ Γκελίκ θα εκτεθούν στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου 2020, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον σκιτσογράφο.

"Κάθε κομμάτι (πάνω σε βάση) θα έχει τρία μέτρα ύψος και θα παρουσιάζει το διάσημο αιλουροειδές σε διάφορες χιουμοριστικές, ποιητικές, σουρεαλιστικές σκηνές, διευκρίνισε ο γεννημένος στις Βρυξέλλες σκιτσογράφος, χιουμορίστας, ηθοποιός, άνθρωπος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

"Βλέποντας ξανά φωτογραφίες από την έκθεση του Κολομβιανού Φερνάντο Μποτέρο στη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ (1992), είπα μέσα μου ότι και 'Ο Γάτος' μου θα αισθανόταν καλά εκεί", είπε ο σκιτσογράφος. "Οι χαρακτήρες του Μποτέρο είναι παχείς. Ο Γάτος μου ευτραφής. Τα γλυπτά του είναι από χαλκό, παρόμοια με τα δικά μου. Ο κολομβιανός ζωγράφος στράφηκε μια ημέρα στη γλυπτική, όπως έκανα αργότερα και εγώ", δήλωσε ο Γκελίκ.

Πηγή - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook