240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη και συναυλία Φίλιππου Πλιάτσικα θα υποδεχτούν το 2016 οι Αθηναίοι. Το THETOC MERRYTHON στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επεκτείνονται σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Αυτές οι γιορτές είναι γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν εθνότητες, ηλικίες, θρησκείες, φύλα, κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Θέλοντας να επικοινωνήσει αυτό το μήνυμα, ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, προετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη και συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα.

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Το μήνυμα του Δημάρχου

Παρουσιάζοντας τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη φέτος φωταγωγήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης».

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 2

«Η Αθήνα γιορτάζει και ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταδίδεται σε πλατείες, ανοικτούς και κλειστούς χώρους, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα και δρόμους. Για τα παιδιά, για τους κατοίκους και επισκέπτες της φιλόξενης και ασφαλούς πρωτεύουσας μας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνότητας. Η γιορτή ενώνει χωρίς αποκλεισμούς. Η πόλη έχει επίγνωση των δυσκολιών και ξέρει να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την επόμενη μέρα. Στα δύσκολα άλλωστε αποζητούμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Την συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη, στα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας δήμος και παραμένει η ψυχή της Αθήνας. Η Αθήνα σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί» τόνισε ο κ. Καμίνης.

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 3

240 εορταστικές εκδηλώσεις!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι περισσότερες από 240, απλωμένες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Και φέτος η αλλαγή του έτους θα γίνει στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτους, στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope, που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. Θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015, θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων.

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 4

Το TheTOC MERRYTHON στο εορταστικό πρόγραμμα

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου TheTOC MERRYTHON με αφετηρία τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα έσοδα από τον οποίο θα διατεθούν στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

Η διευθύντρια του TheTOC.gr Έλλη Στάη, παρέστη στη συνέντευξη τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου τόνισε:

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 5

«Χαίρομαι που η πρωτοβουλία μας για να τρέξουμε μπήκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων. Η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η θετική ματιά μπορεί να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Πρέπει να πω ότι ο δήμος Αθηναίων είναι μπροστάρης. Είδα τώρα τις γαλλικές εκλογές και διέκρινα τον φόβο των πολιτών. Πρέπει όμως να υπάρχει και άλλη πρόταση εκτός από τον φόβο. Ο κ. Καμίνης το έχει κάνει. Έχει αντιμετωπίσει τον φόβο με μία άλλη πρόταση. Είμαι και εγώ εδώ για να συμβάλλω και θα συμμετέχω σε οτιδήποτε άλλο γίνει. Όλοι μαζί θα χαμογελάσουμε και θα αντιμετωπίσουμε τον φόβο μας».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιαστής της εορταστικής βραδιάς

Μιλώντας στην παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε: «Αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αυτή η πρόσκληση. Την αλλαγή του χρόνου επρόκειτο να την περάσω στην πατρίδα μου, στις Σέρρες, αλλά θα περάσω στο σπίτι μου εδώ στην Αθήνα.

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 6

Πρέπει πάντα να ελπίζουμε για το καλύτερο και να υπάρχει αγάπη, ομόνοια, αδελφοσύνη και αλληλεγγύη. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις του καλού, αλλιώς δε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Ο δήμαρχος έχει δείξει ότι νοιάζεται για το καλό του πολίτη. Χαίρομαι που είστε εσείς σ' αυτήν την θέση και καλέσατε και εμένα».

Ενα εορταστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, που έχει την ευθύνη του εορταστικού προγράμματος, σημείωσε: «Στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ετοιμάσαμε ένα πολυδιάστατο εορταστικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που αγγίζουν κάθε γειτονιά της Αθήνας. Ένα εορταστικό πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο.

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 7

Γιατί κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμένος ή απομονωμένος τις άγιες αυτές ημέρες. Η σκέψη και οι πράξεις μας θα πρέπει να μεριμνούν για εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη όσο κανένας άλλος την έμπρακτη στήριξη μας. Επιλέγουμε τον Πολιτισμό και την Τέχνη ως όχημα για να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τις καλύτερες ημέρες που θα έλθουν. Η Αθήνα μπορεί να καταστεί κιβωτός ελπίδας και θετικής ενέργειας. Και θα το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις που ετοιμάσαμε και στις οποίες καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετάσχουν».

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 8

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων

- Η πλατεία Συντάγματος από τις 8 έως τις 27 Δεκεμβρίου θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες, που θα μας αλλάξουν την διάθεση και θα μας ξεσηκώσουν με πολύ χορό και τραγούδι. Καθημερινά, ο ραδιοφωνικός σταθμός music radio 89,2 μεταφέρει το ραδιοφωνικό του στούντιο στην πλατεία Συντάγματος με ζωντανές εκπομπές κρατώντας τον εορταστικό παλμό στο κέντρο της πόλης.

- Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου του TheTOC, THETOC MERRYTHON με αφετηρία τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα έσοδα από τον οποίο θα διατεθούν στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

- Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από 12 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και από 26 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας.

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 9

- Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου στο Θησείο, μέσα σ’ ένα μουσικό καταιγισμό-έκπληξη. Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως το Μάριο Φραγκούλη, τη Μαρίζα Ρίζου, τη Γιώτα Νέγκα, τη Τζίνα Φωτεινοπούλου, κ.α.

- Φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται και συσπειρώνει γύρω του φορείς της πόλης, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμβολή όλων είναι σημαντική για την προβολή του πανανθρώπινου μηνύματος των Χριστουγέννων, που είναι η προσφορά, η ελπίδα και η αλληλεγγύη.

240 γιορτές από τον Δήμο στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα - εικόνα 10

Μεγάλος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η CYTA Ελλάδος.

Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά: Γιώργος Καπουτζίδης, Γιώργος Καμίνης, Ελλη Στάη, Χρήστος Τεντόμας και Μαρίνα Νικολάου (διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της CYTA).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε pdf πατώντας εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΕΝΕΣΙ ΟΥΙΛΙΑΜΣ 24 Οκτ 2021 | 21:44

Εθνικό Θέατρο: Ο Αποστόλης Τότσικας είναι ο Στάνλεϊ στο "Λεωφορείον ο πόθος"

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο.

"ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ TECHNICOLOR" 24 Οκτ 2021 | 18:15
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 24 Οκτ 2021 | 16:15

Χώρος Πολιτισμού το αρχοντικό των Τζαβελαίων στο Σούλι - Φιλοξενεί ιστορικά κειμήλια

Στον περίβολο του διώροφου πέτρινου αρχοντικού, που δεσπόζει στους πρόποδες της κορυφής Βούτση, έχουν στηθεί οι προτομές του Λάμπρου και της Μόσχως Τζαβέλα.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΝΟΥΚΛΑ" 23 Οκτ 2021 | 16:30

Η σκηνοθέτης Σοφία Καραγιάννη στο TheTOC: Ο ιός της ανθρώπινης βλακείας και της λήθης μας χτύπησε πριν τον κορονοϊό

Η Σοφία Καραγιάννη φέτος σκηνοθετεί την παράσταση "Πανούκλα", βασισμένη στο ομώνυμο αφήγημα του Καμύ. - Πώς είναι να ασχολείται με ένα τέτοιο έργο εν μέσω πανδημίας;

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ 22 Οκτ 2021 | 18:39

Πέθανε ο ζωγράφος και σκηνοθέτης Κυριάκος Κατζουράκης

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο ζωγράφος και σκηνοθέτης Κυριάκος Κατζουράκης.

ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22 Οκτ 2021 | 06:59

Ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας Mario Botta στην Αθήνα - Στην έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins στο ΕΜΣΤ

Ο διεθνούς φήμης βραβευμένος Ελβετός αρχιτέκτονας Mario Botta θα επισκεφθεί την Αθήνα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου για να ξεναγηθεί στην έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 21 Οκτ 2021 | 08:15

Τι θα δούμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα: Ενας αγνώριστος Τζόνι Ντεπ, σικελική νοσταλγία και Γκαγκάριν

Εννέα ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε και ενώ συνεχίζουν να τραβούν κόσμο η τελευταία περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ και τα δυο επικά μπλογκμπάστερ της προηγούμενης εβδομάδας.

ΑΠΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 20 Οκτ 2021 | 13:21

"Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα", έρχεται στο Θέατρο Αλφα - Ληναίος-Φωτίου

"Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα" του Λουίτζι Πιραντέλλο, βασισμένο στη μετάφραση του Λ. Μυριβήλη, από το Νοέμβριο, στη σκηνή του θεάτρου Άλφα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΕΥΑ 19 Οκτ 2021 | 13:18

Ο Δημήτρης Καταλειφός στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου με το "Τέλος του παιχνιδιού"

Το Σύγχρονο Θέατρο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, με την παράσταση "Τέλος του Παιχνιδιού" του Σάμουελ Μπέκετ.

ΑΠΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 19 Οκτ 2021 | 13:14

"Μακμπέθ" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

Ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου ο Μακμπέθ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 19 Οκτ 2021 | 12:29

"Football" του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Αβατον

Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλους εμάς που κοιμόμασταν ενώ οι άλλοι υπέφεραν. Με την ευχή να πούμε όλην την αλήθεια στα παιδιά μας.

ΕΙΧΕ ΤΙΜΗΘΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ 17 Οκτ 2021 | 16:35

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης

Εφυγε από τη ζωή ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο 5ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 15 Οκτ 2021 | 19:15

La casa de papel: Βγήκε το τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο φινάλε - Ο Professor αντεπιτίθεται [βίντεο]

Στις 3 Δεκεμβρίου, στις οθόνες του Netflix τα νέα επεισόδια της πετυχημένης σειράς "La casa de papel".