Follow us

"3 Rooms": Μια νέα φιλόδοξη παραγωγή από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τη χορογραφία και τα σκηνικά υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, την μουσική ο Γιώργος Κουμεντάκης, την μουσική διεύθυνση ο Λουκάς Καρυτινός, τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
λυρικη

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ολοκληρώνει με επιτυχία την καλλιτεχνική περίοδο 2021/22 παρουσιάζοντας μια νέα, φιλόδοξη παραγωγή, με τρεις χορογραφίες σύγχρονου χορού.

Ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος ανοίγει έναν δημιουργικό διάλογο πάνω στη σύγχρονη γλώσσα του χορού με δύο από τις σημαντικότερες μορφές του χορού παγκοσμίως, τον κορυφαίο Τσέχο χορογράφο Γίρζι Κύλιαν και τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ισραηλινό χορογράφο Οχάντ Ναχαρίν. Για τέσσερις παραστάσεις, στις 18, 20, 21 και 22 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο τρίπτυχο χορού "3 Rooms", το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει τη νέα χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου "To ισοκράτημα ενός παιδιού", σε μουσική του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη, την εμβληματική χορογραφία του Γίρζι Κύλιαν "Petite mort" και τη διάσημη χορογραφία "Minus 16" του Οχάντ Ναχαρίν.

Το Μπαλέτο της ΕΛΣ ερμηνεύει για πρώτη φορά χορογραφίες των Γίρζι Κύλιαν και Οχάντ Ναχαρίν, δύο σπουδαίων χορογράφων που καθόρισαν τον σύγχρονο χορό παγκοσμίως. Για τη χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ μοιράζονται για πρώτη φορά τη σκηνή με σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΕΛΣ και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

- "To ισοκράτημα ενός παιδιού" / "The Pedal Tone for a Child"

Ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζει μια νέα χορογραφία πάνω στο έργο του Γιώργου Κουμεντάκη "Το ισοκράτημα ενός παιδιού". Το έργο έχει ως αφετηρία τη βυζαντινή μουσική και πραγματεύεται την ανακάλυψη του κόσμου της φύσης και της παράδοσης. H νέα χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου μας μεταφέρει σε έναν ασπρόμαυρο, δυστοπικό, εγκαταλειμμένο κόσμο, όπου η πινακίδα μιας ξεχασμένης διαφήμισης στέκεται σαν σκιάχτρο στον μακρινό ορίζοντα. Το έδαφος είναι χορταριασμένο, ενώ κάποια καδρόνια μοιάζουν με όπλα μιας ξεχασμένης συμπλοκής. Εφηβεία, όνειρα και ρομαντισμός. Η αγωνία για το αύριο ή αγωνία για το τίποτα. Τα όρια του κόσμου αλλάζουν, όλος ο κόσμος στα πόδια μας, όλος ο κόσμος πάνω από το κεφάλι μας. "'Αραγε οι επιλογές μας είναι πραγματικά δικές μας ή προκαθορισμένες; Το ισοκράτημα ενός παιδιού είναι έργο για ένα μεικτό σύνολο των χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ και σπουδαστών χορού. Η εμπειρία και η γνώση απέναντι στην τραχύτητα και την ευαισθησία δημιουργούν ένα κινησιολογικό ρίσκο", σημειώνει ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης αναφέρει για το έργο: "Στο πρώτο μέρος του έργου μια μελωδία, καβάλα σ' έναν αυτοσχέδιο χορό, έρχεται από την Ανατολή ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Τα όργανα στροβιλίζονται σε απίθανους συνδυασμούς ηχοχρωμάτων και σε ατελείωτους ρυθμικούς καλπασμούς. Οι νότες μεταμορφώνονται σ' ένα τρυφερό κύμα νοσταλγίας. Στο δεύτερο μέρος οι μουσικοί της ορχήστρας παίζουν με το φωνήεν όμικρον και διάφορους συνδυασμούς συμφώνων, κάνοντας το ισοκράτημα να φαίνεται σαν ένα κομμάτι βγαλμένο από τους ήχους της φύσης. Γύρω του τυλίγονται μελωδίες που περιστρέφονται σε αέναους κύκλους και ταξιδεύουν από όργανο σε όργανο με συνεπιβάτη την παιδική φαντασία. Ένας πολεμικός χορός από τον Πόντο είναι το θέμα του τρίτου μέρους. Οι μουσικοί γίνονται πολεμιστές. Φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις και ξεπερνούν τα προσωπικά τους όρια σε μια μάχη με τον χρόνο, προσβλέποντας σ' ένα καλύτερο μέλλον".

Διαβάστε Επίσης

Τη χορογραφία και τα σκηνικά υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, την μουσική ο Γιώργος Κουμεντάκης, την μουσική διεύθυνση ο Λουκάς Καρυτινός, τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ. Συνεργάτιδα σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη. Mε τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ: Χριστίνα Μακρίδου, Πόπη Σακελλαροπούλου, Όλγα Ζουρμπινά, Ντανίλο Ζέκα, Στράτο Παπανούση, Ίγκορ Σιάτζκο, Θανάση Σολωμό. Συμμετέχουν η Ορχήστρα της ΕΛΣ και σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΕΛΣ και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

-"Petite mort"

Ο σπουδαίος Γίρζι Κύλιαν, καλλιτεχνικός διευθυντής του Nederlands Dans Theater (1975-1999), πρωτοπαρουσίασε τη χορογραφία "Petite mort" στο Ζάλτσμπουργκ για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Μότσαρτ. Για το έργο αυτό χορογράφησε τα αργά μέρη από τα δημοφιλή κοντσέρτα για πιάνο αρ. 21 και 23 του Μότσαρτ. Ο χορογράφος αναφέρει: "Το έργο Petite mort είναι ένας ποιητικός και παράξενα σημαντικός τρόπος να περιγράψει κανείς την έκσταση της ερωτικής πράξης.

Στα γαλλικά, και σε κάποιες άλλες γλώσσες, η αίσθηση αυτή περιγράφεται ως "μικρός θάνατος". Και ίσως πράγματι να ισχύει το ότι η στιγμή της απόλαυσης (ή η στιγμή όπου είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια νέα ζωή) μας υπενθυμίζει το γεγονός ότι οι ζωές μας έχουν σχετικά σύντομη διάρκεια και ότι ο θάνατος δεν βρίσκεται ποτέ πολύ μακριά μας. Στο έργο μου αυτό έχω βασίσει τη χορογραφία σε δύο αργά μέρη από τα δύο πιο διάσημα κοντσέρτα για πιάνο του Μότσαρτ. Τα έκοψα από τα γρήγορα μέρη, αφήνοντάς τα ως ακρωτηριασμένους κορμούς, να κείτονται αβοήθητα μπροστά στον ακροατή και τον θεατή. Κείτονται εκεί, σαν κάτι αρχαίοι κορμοί, χωρίς χέρια και πόδια, ανίκανοι να περπατήσουν ή να αγκαλιάσουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τέτοια πράξη είναι διαστροφική. Ωστόσο την κάνουμε. Κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Ζούμε σ' έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι ιερό". Η επιθετικότητα, η σεξουαλικότητα, η ενέργεια, η σιωπή παίζουν σημαντικό ρόλο στη χορογραφία, άλλωστε το "Petite mort" (Μικρός θάνατος) χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον οργασμό στα γαλλικά και στα αραβικά.

Χορογραφία, σκηνικό, φωτισμοί: Γίρζι Κύλιαν. Μουσική: Β. Α. Μότσαρτ. Κοστούμια: Γιόκε Φίσσερ. Συμμετέχουν οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ: Αρετή Νότη, Μάγδα Κούκου-Φέρρα, Ντανιέλε Πεκοράρι, 'Ανχελ Μαρτίνεθ Σάντσεθ, Αλίσια Τάουνσεντ, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, 'Αριε Μπέιτς-Βινουέζα, Τζάουμα Ντεουλοφέου-Σεγκί, Ελευθερία Στάμου, Μάνες Αλμπέρντι, Έλενα Κέκκου, Βαγγέλης Μπίκος, Ντανίλο Ζέκα, Μαρίτα Νικολίτσα, Γιάννης Γκάντσιος, Γιώργος Χατζόπουλος, Μαργαρίτα Κώστογλου, Αριάδνη Φιλιππάκη, Στέλιος Κατωπόδης, Γιάννης Μητράκης.

-"Minus 16"

Με μουσικές από τον Ντην Μάρτιν έως το μάμπο, την τέκνο και την παραδοσιακή ισραηλινή μουσική, ο κορυφαίος χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής της περίφημης Ομάδας Χορού Μπατσέβα (1990-2019), δημιούργησε το "Minus 16", μια χορογραφία που καταργεί τα όρια μεταξύ κοινού και χορευτών με έναν μοναδικό, απρόβλεπτο τρόπο.

Το "Minus 16" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1999 στη Χάγη από το χοροθέατρο Nederlands Dans Theater ΙΙ. Βασίζεται σε αποσπάσματα από προηγούμενα έργα του Ναχαρίν, όπως τα "Mabul" (1992), "Anaphaza" (1993) και "Zachacha" (1998). Η μουσική φέρνει σε διάλογο κομμάτια από τον κόσμο της κλασικής, της παραδοσιακής και της ποπ κουλτούρας. Εκτός από το σκηνικό του έργο, ο Ναχαρίν ανέπτυξε επίσης την Γκάγκα, μια καινοτόμο κινησιολογική γλώσσα βασισμένη στην έρευνα πάνω στην όξυνση των αισθήσεων και της φαντασίας, τη συνειδητοποίηση της φόρμας, την ανεύρεση νέων κινησιολογικών συνηθειών και την υπέρβαση των οικείων ορίων. Η Γκάγκα αποτελεί τη βάση της καθημερινής εκπαίδευσης των χορευτών της Μπατσέβα και έχει διαδοθεί παγκοσμίως μεταξύ χορευτών, αλλά και μη χορευτών.

Χορογραφία, κοστούμια: Οχάντ Ναχαρίν. Φωτισμοί: Αβί Γιόνα Μπουένο (Μπάμπι). Χορεύουν οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ: Γιοβάνκα Ζάριτς, Έλενα Κέκκου, Μάγδα Κούκου-Φέρρα, Μαργαρίτα Κώστογλου, Μαρίτα Νικολίτσα, Αρετή Νότη, Μάρτα Ριβέρα ντε Μιράντα, Ελευθερία Στάμου, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Αλίσια Τάουνσεντ, Αριάδνη Φιλιππάκη, Βαγγέλης Μπίκος, Μάνες Αλμπέρντι, Γιάννης Γκάντσιος, 'Ανχελ Μαρτίνεθ Σάντσεθ, Γιάννης Μητράκης, 'Αριε Μπέιτς-Βινουέζα, Τζάουμα Ντεουλοφέου-Σεγκί, Έλτον Ντιμρότσι, Ντανιέλε Πεκοράρι, Γιώργος Χατζόπουλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το offline είναι το νέο luxury και στο Περιστέρι το γνωρίζουν πολύ καλά

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.

04 Σεπ 2025 | 12:06

Τι θα δούμε 7 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο: Από "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" μέχρι "Κάρμεν" και "Λίμνη των Κύκνων"

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα-σταθμούς διαφορετικών εποχών και ρευμάτων με αφετηρία τον ρομαντισμό, την χρυσή εποχή του Ρώσικου μπαλέτου και το νεοκλασικό στυλ.

ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 28 Ιουλ 2025 | 15:35

Ζιζέλ: Το μπαλέτο και η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έρχονται στο Ηρώδειο

Το μπαλέτο Ζιζέλ σε μουσική Αντόλφ Αντάμ, το αγαπημένο έργο κάθε χορεύτριας, που αποθεώνει την άδολη αγάπη και θρηνεί τις απελπισμένες από τον έρωτα καρδιές

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ 18 Ιουλ 2025 | 12:44

Ο Μελέτης Ηλίας έγραψε τον γιο του μπαλέτο - "Πες ότι συνδέεται με τη σεξουαλικότητά, ποιο είναι το πρόβλημα;"

Ο γνωστός ηθοποιός ρωτήθηκε για το πώς πήρε την απόφαση να γράψει τον γιο του μπαλέτο.

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ 03 Ιουν 2025 | 11:23

Με μια μεγαλειώδη νέα παραγωγή της "Τουραντότ" άνοιξε η Λυρική τη φετινή σεζόν του Ηρωδείου

Οι 5.000 θεατές που γέμισαν το αρχαίο θέατρο επιβράβευσαν με ένα θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα τους συντελεστές της παραγωγής.

ΕΙΧΕ ΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ 19 Μαϊ 2025 | 16:53

Πέθανε ο θρυλικός χορευτής και χορογράφος των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκορόβιτς: Ήταν 98 ετών

Διέγραψε μια λαμπρή πορεία ως χορευτής, χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής των διασημότερων ρωσικών μπαλέτων - Ο θρύλος των Μπολσόι έζησε σχεδόν έναν αιώνα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 24 Απρ 2025 | 18:54

Η αριστουργηματική όπερα Τουραντότ στο Ηρώδειο τον Ιούνιο από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Τουραντότ, η τελευταία όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι, είναι η μεγαλοπρεπέστερη όλων

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 12 Νοε 2025 | 10:19

Ο Christopher King στη Γεννάδειο για τη Μουσική της Ανατολίας

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Cotsen Hall. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΙΝ 12 Νοε 2025 | 09:43

"Cleansed" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά - Sold out ο πρώτος μήνας παραστάσεων, άνοιξαν νέες ημερομηνίες

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, έχουν ήδη ανοίξει νέες ημερομηνίες στην προπώληση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ 11 Νοε 2025 | 18:20

"Φτυστός" ο Πούτιν ο Τζουντ Λο: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας "Ο μάγος του Κρεμλίνου" [βίντεο]

Ο Τζουντ Λο έχει… "μεταμορφωθεί" σε Βλαντιμίρ Πούτιν με την ομοιότητα να είναι εντυπωσιακή

11 Νοε 2025 | 17:44

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Schubert 8–Beethoven 5 - Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου - Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 11 Νοε 2025 | 17:21

Μάικλ Τζάκσον: Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης με έξι δεκαετίες παρουσίας στο Top 10

Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα έρχεται να επιβεβαιώσει την αδιαμφισβήτητη διαχρονικότητα του Τζάκσον

HBO 11 Νοε 2025 | 12:16

Το εμβληματικό "V for Vendetta" ετοιμάζεται για τη μικρή οθόνη

Μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο graphic novel "V for Vendetta" των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από το HBO.

ΤΑΙΝΙΑ 11 Νοε 2025 | 10:10

"Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο": Είδαμε στο σινεμά το αριστούργημα των Ρέππα-Παπαθανασίου, 24 χρόνια μετά την πρεμιέρα

Το κλασικό, το αξεπέραστο αριστούργημα των Ρέππα-Παπαθανασίου, που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το μακρινό 2001, απολαύσαμε το βράδυ της Δευτέρας ξανά στο σινεμά.

ΒΡΕΤΑΝΟ-ΟΥΓΓΡΟΣ 11 Νοε 2025 | 09:28

Το βραβείο Booker 2025 στον συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ για το "Flesh" - Η υπόθεση του βιβλίου

Το Booker Prize δόθηκε φέτος στον Βρετανό και Ούγγρο συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ, για το έκτο μυθιστόρημά του, υπό τον τίτλο Flesh ("Σάρκα").

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 11 Νοε 2025 | 08:10

Η εβδομάδα στις σκηνές της Αθήνας - Ολες οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζει να δείτε

Οι θεατρόφιλοι της πόλης έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα γεμάτη επιλογές και αρκετές εκπλήξεις.

ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ 10 Νοε 2025 | 19:03

Ο "κρυμμένος" ναός των Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως: Οι σπάνιες αγιογραφίες και τα οστά του Υψηλάντη

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους περισσότερους Αθηναίους, ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίο του Άρεως.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 10 Νοε 2025 | 09:58
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 08 Νοε 2025 | 14:48

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Με Φαραντούρη και Μποφίλιου η τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα [εικόνες]

Η τελετή έναρξης είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 07 Νοε 2025 | 14:23

Η μαγεία της "Αλεξάνδρειας" φωτίζει το Θέατρο "Παλλάς"

Η νέα μεγάλη θεατρική παραγωγή σε σύλληψη και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

07 Νοε 2025 | 13:58

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστόφορος Χριστοφής - Ο Τύραννος και η κόρη

Ιλαροτραγωδία για τον Στάλιν, την Ιστορία και την ανθρώπινη μοίρα - Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Νοεμβρίου, 21:00 - Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

07 Νοε 2025 | 12:20

Nτεμπούτο στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης για την ταινία "Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η ταινία "Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ" του Γιώργου Γεωργόπουλου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 12:08

Το Μουσείο Γουλανδρή σε δικαστική διαμάχη για τον πίνακα "Συγκομιδή της ελιάς" του Βαν Γκογκ - Ποιοι τον διεκδικούν

Σε δικαστική διαμάχη είναι το Μουσείο Γουλανδρή για έναν διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ, με οικογένεια που ισχυρίζεται πως ο πίνακας της ανήκει. Πρόκειται για το έργο "Συγκομιδή της ελιάς".

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 07 Νοε 2025 | 08:50

Πρεμιέρα για την παράσταση "Στην εξοχή" στο Θέατρο Αποθήκη παρουσία πολλών επωνύμων [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Στην εξοχή", σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Αποθήκη.

ΜΑΝΗ 06 Νοε 2025 | 11:37

Οι πρώτες φωτό της Κέιτ Μπλάνσετ από τα γυρίσματα ταινίας στην Καρδαμύλη - Ξανά άρωμα Χόλιγουντ στην Ελλάδα

Η παλαιά πόλη της Καρδαμύλης στη Μάνη έχει μεταμορφωθεί σε αυθεντικό σκηνικό του σινεμά - Πρωταγωνίστρια η Κέιτ Μπλάνσετ μαζί με ένα εξαιρετικό καστ.

92 ΕΤΩΝ 06 Νοε 2025 | 10:43

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Νίκος Στεφάνου - Ζωγράφος, γλύπτης, σκηνογράφος σε Λυρική και Εθνικό

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Νίκος Στεφάνου. Εργάστηκε ως ζωγράφος στην εκτέλεση σκηνογραφιών για το ελεύθερο θέατρο της Αθήνας, τη Λυρική σκηνή και το Εθνικό Θέατρο, καθώς και για κινηματογραφικές παραγωγές.

AVANT PREMIERE 06 Νοε 2025 | 09:29

Ενθουσιώδης υποδοχή για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ "Αύριο" [εικόνες]

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό την avant première της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ "Αύριο", του Γιώργου Γκικαπέππα, που πραγματοποιήθηκε στο 66ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης.

ΟΔΟΣ ΛΥΣΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 09:20

Η Γλυκερία ετοιμάζει live εμφανίσεις στην Πλάκα

Ένα λαϊκό πάλκο στήνει η Γλυκερία στην καρδιά της Πλάκας, στη μουσική σκηνή "Οδός Λυσίου".

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ 05 Νοε 2025 | 23:31

Variety: Η Paramount βάζει σε "μαύρη λίστα" ηθοποιούς που υποστήριξαν την Παλαιστίνη όπως η Έμα Στόουν και ο Χαβιέ Μπαρδέμ

Ο Ντέιβιντ Έλισον έχει καταστήσει σαφές ότι η Paramount δεν θα είναι πλέον η συνηθισμένη δουλειά στο Χόλιγουντ - Θα είναι πιο φιλική στο MAGA κοινό

ΘΕΑΤΡΟ ARK 05 Νοε 2025 | 10:49

Ο Κάφκα μέσα από το βλέμμα του Αρη Μπινιάρη - Πρώτες φωτογραφίες της "Δίκης" με τον Παπασπηλιόπουλο

Πρεμιέρα κάνει απόψε ένα από τα απόλυτα... sold out της φετινής σεζόν, η παράσταση "Δίκη", σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γ. ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑ 05 Νοε 2025 | 09:42

"Αύριο": Αvant premiere της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ με Γουλιώτη και Λούλη, στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης [εικόνες]

Το "Αύριο" αποτελεί την πρώτη ιστορία διάσωσης στην ελληνική τηλεόραση, γυρισμένη κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025 04 Νοε 2025 | 16:01

Το "Σύμπαν" του ζωγράφου Άγγελου: Μία έκθεση για τα 50 χρόνια πορείας του στην Τέχνη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Άγγελο (Παναγιώτου) και στα πενήντα χρόνια της πορείας του στην τέχνη

ΓΙΑ 20 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 14:58

Η "Λόλα" μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή - Η Έλλη Τρίγγου στο ρόλο που είχε ερμηνεύσει μοναδικά η Τζένη Καρέζη

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας, η Λόλα, ζωντανεύει στο θέατρο Παλλάς με πάθος και ένταση, σε μια παράσταση που θα καθηλώσει το κοινό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 04 Νοε 2025 | 12:00

Η γυναίκα πίσω από το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο TheTOC: "Τα παιδιά είναι φορείς της αλλαγής"

Η Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ μιλάει για όσα πρόκειται να δούμε στη φετινή κινηματογραφική διοργάνωση - "Η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης είναι ο ενθουσιασμός των παιδιών και η έκπληξη των μεγάλων όταν ανακαλύπτουν ταινίες μοναδικά φτιαγμένες που μιλούν στη δική τους ψυχή"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Νοε 2025 | 10:25

Το "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" φοράει τα γιορτινά του - Ενας μήνας γιορτής, δείτε όλο το πρόγραμμα

Στις 29 Νοεμβρίου στις 19.00 τα φώτα ανάβουν σε μια μεγάλη γιορτή με ελεύθερη είσοδο!

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 04 Νοε 2025 | 10:00

"Ριφιφί": Προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Τσαφούλια [εικόνες]

"Ριφιφί" - Δείτε εικόνες από την προβολή των δύο επεισοδίων της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια, με τον Πάνο Βλάχο, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 04 Νοε 2025 | 09:58

Συγκινητικές στιγμές: Βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης οι σπουδαίοι ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου [εικόνες]

Οι νεότεροι τίμησαν τους θρύλους που τους ενέπνευσαν, απονέμοντάς τους βραβεία και αναγνωρίζοντας τη διαχρονική τους προσφορά στην τέχνη.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025. 03 Νοε 2025 | 16:09

"All aboard": Παράταση για την πρωτότυπη έκθεση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Η έκθεση επιχειρεί να διαμορφώσει μια πολυσχιδή συνθήκη συνάντησης, όπου η σύγχρονη τέχνη συνομιλεί με την αρχιτεκτονική μνήμη και τη χρηστικότητα ενός χώρου εν αναμονή.

ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 03 Νοε 2025 | 15:55

"Το παιχνίδι της Χαράς": Ένα διαμάντι της Αμερικάνικης λογοτεχνίας στο θέατρο "Κιβωτός"

Έξυπνα σκηνικά και παραμυθένια κοστούμια προσεγμένα στη λεπτομέρεια και ακόμα εμπνευσμένες χορογραφίες πάνω σε πρωτότυπη μουσική και τραγούδια σε ρυθμούς country, foxtrot, rock and roll, godspell και blues.

ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 15:22

Τάκης Μπαγιάτης: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και θεατρικός παραγωγός- Η συγκίνηση Μπιμπίλα

Τα τελευταία χρόνια, ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε αφιερωθεί στην παραγωγή θεατρικών έργων

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:25

Ο κορυφαίος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Ιψεν, με τον Αρη Λεμπεσόπουλο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στον εμβληματικό ρόλο του Σόλνες ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος, σε ένα επταμελή εξαιρετικό θίασο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 11:17

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και είναι sold out από... τις πρόβες

Η πολυαναμενόμενη παράσταση που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, είναι ήδη... sold out, από πάρα πολύ νωρίς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

02 Νοε 2025 | 17:51

Πέντε χρόνια χωρίς τον Νίκο Σπυρόπουλο των θρυλικών "Σπυριδούλα"

Ο αδελφός του Βασίλης μιλά στο ΑΠΕ για τη συναυλία στη μνήμη του, στο Κύτταρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 14:47

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης στο TheTOC: "Το σινεμά είναι τρόπος να ζεις, να βλέπεις τον κόσμο και τους ανθρώπους"

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της 66ης διοργάνωσης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μιλάει για το φετινό όραμα, τους καλεσμένους, τους πιστούς φίλους του φεστιβάλ αλλά και τους νέους και ίσως ανυποψίαστους θεατές που στοχεύει να βάλει στις κινηματογραφικές αίθουσες

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ 01 Νοε 2025 | 15:00

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών ο Λεό Λέανδρος - Ο πατέρας και δημιουργός των επιτυχιών της Βίκυς Λέανδρος

Συνολικά, ο Λεό Λέανδρος άφησε το στίγμα του ως πολύπλευρος καλλιτέχνης και ως ο μέντορας πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της Βίκυ Λέανδρος

ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 01 Νοε 2025 | 12:23

Αίγυπτος: Σήμερα τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Στην τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιοχή γύρω από το μουσείο, που βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, έχει αποκλειστεί

Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΗΣ 01 Νοε 2025 | 11:20

Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που ενώνει Ελλάδα και Αίγυπτο στα ιστορικά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Στους διαδρόμους του μουσείου, δίπλα στα αγάλματα και τα αντικείμενα που άντεξαν χιλιετίες, η Ελληνίδα μπαλαρίνα θα προσθέσει τη δική της προσφορά

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ 31 Οκτ 2025 | 22:42

"Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; - Μέρος Α'" - Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας που κάνει πρεμιέρα στις 13/11 [βίντεο]

Η υπόθεση της ταινίας είναι κοινή με αυτήν της τηλεοπτικής σειράς - Τέσσερις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να πάρουν εκδίκηση

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 15:30

Κηδεία Γιώργου Νιάρχου: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του σπουδαίου μαέστρου για το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο στην κηδεία του στην Κηφισιά

31 Οκτ 2025 | 12:57

"Δυτικά της Εδέμ": Εικαστική έκθεση του Βαγγέλη Καρανάσιου στην Art Prisma Gallery

Σε μια νέα ενότητα έργων, ο Βαγγέλης Καρανάσιος επαναπροσδιορίζει τα όρια του ωραίου και του εφήμερου.

MEGA 31 Οκτ 2025 | 11:43

"Μια νύχτα μόνο": Πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη δραματική σειρά - Τι θα δούμε στο πρώτο διπλό επεισόδιο

Η νέα δραματική σειρά του MEGA, "Μια νύχτα μόνο", κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στις 21:00, με διπλό επεισόδιο, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή με Τρίτη, την ίδια ώρα.

ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟΝ" 31 Οκτ 2025 | 11:36

Η ζωή μιας γυναίκας, ο καθρέφτης της Ιστορίας - "Τα Χρόνια" της Νομπελίστριας Αννί Ερνώ

Το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 31 Οκτ 2025 | 10:47

Ξεκίνησαν στα Χανιά τα γυρίσματα της ταινίας "Ξανασταυρώνεται" του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται", ενός από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 31 Οκτ 2025 | 08:41

Από τον Τσαρούχη και τη Μερκούρη ως τον Φελίνι και την Φόντα - Η εκρηκτική ζωή του Ανδρέα Βουτσινά

Με αφορμή την προετοιμασία της έκθεσης, ιδρύθηκε και ξεκινά την επίσημη δράση του το Σωματείο των Φίλων Ανδρέα Βουτσινά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 31 Οκτ 2025 | 07:40

Ολοι μιλούν για αυτή την παράσταση - Εξαφανίζονται τα εισιτήρια "εν ριπή οφθαλμού", δεν πρέπει να τη χάσετε

Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια είναι για τις παραστάσεις του Φεβρουαρίου 2026.

30 Οκτ 2025 | 18:08

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Jazz@megaron - 1 με 18 Νοεμβρίου 2025

Η σειρά Jazz@Megaron, για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει τα καλύτερα ελληνικά τζαζ σύνολα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 30 Οκτ 2025 | 16:03

"Καπούτ": Μια υπέροχη παραβολή για τα γηρατειά - Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Mε διεισδυτική ματιά φωτίζει κόσμο των ηλικιωμένων, ένα κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες.

ΣΤΟ INSTAGRAM 30 Οκτ 2025 | 15:41

Γιορτή του Σινεμά 2025: Η σινεφίλ Μιλένα Αποστολάκη μάς καλεί να το γιορτάσουμε

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, προτρέπει το κοινό να πάει σινεμά απόψε, επιλέγοντας όποια αίθουσα και όποια ταινία θέλει, με μόλις 2 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ 30 Οκτ 2025 | 10:24

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος - Απανωτά sold out, κορυφαία έργα

Οι σκηνές γεμίζουν νύχτα με τη νύχτα, τα sold out διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα εισιτήρια εξαφανίζονται προτού... προλάβεις να αποφασίσεις τι θες να δεις!

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ 29 Οκτ 2025 | 22:04

Στην Αθήνα οι θρυλικοί Cure το καλοκαίρι - Πού και πότε θα παίξουν

Η εμφάνιση των αγαπημένων Βρετανών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2026, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο Telekom Centre του ΟΑΚΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΝΑ 29 Οκτ 2025 | 18:17

Κιμούλης και Δαμανάκη θαύμασαν την κόρη τους στην παράσταση "Απόρρητο" - Στάη και Τσίμας συμμετέχουν στην παράσταση

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γονείς της Μαριάννας Κιμούλη, Γιώργος Κιμούλης και Μαρία Δαμανάκη.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 29 Οκτ 2025 | 16:14

"Εγώ ο Ανδρέας Βουτσινάς": Έκθεση για τον Έλληνα που άγγιξε το αμερικανικό όνειρο

Ακολουθώντας τον εκρηκτικό και πολυτάλαντο βίο του δημιουργού, απολαμβάνοντας άγνωστες λεπτομέρειες μέσα από τα πολύτιμα και εφήμερα αντικείμενα των εμμονικών συλλογών του, τις επιστολές και τα άλλα προσωπικά κατάλοιπα και τεκμήρια της πυκνής καθημερινότητάς του

ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ 29 Οκτ 2025 | 12:48

O Γιώργος Καραμίχος υποδύεται 8 ρόλους στον "VANYA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί έναν ηθοποιό να υποδυθεί οκτώ χαρακτήρες που θέλουν απεγνωσμένα να αλλάξουν τις ζωές τους.

3 ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ 29 Οκτ 2025 | 11:42

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: "Πες μου μια Ιστορία" - Εθνικοί μύθοι, Αρχαιότητα, Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

Κύκλοι συζητήσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Κάθε Κυριακή από 2/11/2025 έως 18/1/2026 - Ώρα έναρξης: 19.30

Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ 27 Οκτ 2025 | 22:20

Αντίο "Τάτζιο": Πέθανε το ωραιότερο αγόρι του παγκόσμιου κινηματογράφου - Ο Σουηδός από τον "Θάνατο στη Βενετία"

Ο Αντρέσεν ήταν μόλις 14 ετών όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Τάτζιο στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τόμας Μαν - Έγινε σύμβολο της απόλυτης ανδρικής ομορφιάς

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 70 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:17

Πέθανε ο Μπιορν Αντρέσεν, ο Τάτζιο της ταινίας "Θάνατος στη Βενετία"

Ηταν ένα αγόρι 15 ετών όταν συναντήθηκε με τον ιταλό σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι που αναζητούσε τον τέλειο έφηβο

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:05

Πέθανε ο Τζακ ΝτεΤζονέτ ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της σύγχρονης τζαζ

Ο ΝτεΤζονέτ είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως ο ντράμερ της περιόδου fusion του Μάιλς Ντέιβις

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 27 Οκτ 2025 | 12:20

Πάμε θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας - Δυνατές επιστροφές, παραστάσεις sold out και νέα έργα

Η θεατρική Αθήνα ανοίγει ακόμα μια εβδομάδα αυλαία, με πρεμιέρες της φετινής φθινοπωρινής σεζόν.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 27 Οκτ 2025 | 08:30

Ανοίγει τις πύλες του το Μεγάλο Aιγυπτιακό Μουσείο: Το μεγαλύτερο στον κόσμο, χτισμένο δίπλα στις πυραμίδες [εικόνες]

Από τις 14 αίθουσες, οι δύο είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στον Τουτανχαμόν, τον "μεγάλο σταρ του νέου μουσείου".

Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ 26 Οκτ 2025 | 14:29

70 χρόνια "Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο": Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και το όχι στον Αυλωνίτη

Όλα ξεκίνησαν από μία παρεξήγηση ανάμεσα στους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ 26 Οκτ 2025 | 14:23

Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Πόσο εκτεθειμένοι είναι οι κινητοί πολιτιστικοί θησαυροί

Μετά τη θεαματική κλοπή στο Λούβρο απασχολεί με ιδιαίτερη ένταση τους ειδικούς σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα

26 Οκτ 2025 | 09:52

Δύο ποιητές μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ένας δημιουργός που κατανοούσε ποιητικά τον κόσμο"

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος από τους παλαιότερους και ο Δημήτρης Αγγελής από τους νεότερους, μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 25 Οκτ 2025 | 19:14

Το σημείο όπου ετάφη ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Ακόμα και αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, πολίτες άφηναν λουλούδια

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 16:26

Συγκινημένος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον επικήδειο για τον Σαββόπουλο: Μου είπαν ότι καταργείς το πένθος, τότε εγώ για ποιον κλαίω;

"Ανέδειξες το πολύτιμο, ανέβασες το επίπεδο της χώρας συνολικά και το επίπεδο του καθενός και της καθεμιάς προσωπικά"

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 15:13

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκλονιστική η Δήμητρα Γαλάνη στον επικήδειο: "Είσαι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα μου - Ξεκουράσου"

"Το έργο σου είναι και θα είναι πάντα ολοζώντανο, νέο, αιώνια κληρονομιά μας. Εσύ θα λείπεις, θα μου λείπεις"

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ 25 Οκτ 2025 | 13:54

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης: "Φύγανε όλοι - Παρακαλώ τους νέους..."

Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στη δήλωσή του για τον Διονύση Σαββόπουλο

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 11:48

Θηβαίος για Σαββόπουλο: "Χάσαμε όλοι τον παππού μας που μας έλεγε παραμύθια - Εφυγε το πρωτότυπο και μείνανε τα αντίγραφα"

"Έχουμε μιλήσει όλοι, όλος ο κόσμος μιλάει με τα πιο σπουδαία λόγια για αυτόν τον υπέροχο Ελληνα."

25 Οκτ 2025 | 11:11

Διονύσης Σαββόπουλος: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον "Νιόνιο", συγκίνηση στο τελευταίο αντίο με το "Ας κρατήσουν οι χοροί"

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο... ΑΘΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ 25 Οκτ 2025 | 10:20
ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 25 Οκτ 2025 | 10:15

Στο σχολείο του Διονύση Σαββόπουλου στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστες ιστορίες από ένα παιδικό του φίλο [βίντεο]

Ο παιδικός φίλος του "Νιόνιου", Γιάννης Αικατερινάρης, μίλησε για τον ίδιο και πως ήταν στα νιάτα του, αλλά και πως από μικρή ηλικία και μετέπειτα "σκάρωνε" τα τραγούδια του.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 25 Οκτ 2025 | 09:40

Ο παλιός κινηματογράφος φέτος στο θέατρο - 4 ελληνικές ταινίες που έχουμε αγαπήσει ζωντανεύουν στο σανίδι

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος ζωντανεύει αυτή τη σεζόν στο θεατρικό σανίδι.

25 Οκτ 2025 | 08:21

Η στιγμή που φτάνει η σορός του Διονύση Σαββόπουλου στη Μητρόπολη – Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 11:30

Η σορός του σπουδαίου τραγουδοποιού θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, από τις 8.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ., για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 08:00

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της: Όλο το πρόγραμμα

Με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά του, τις τιράντες του, το γένι, ο Νιόνιος καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων, ως ένας σύγχρονος λαϊκός ήρωας - Το τελευταίο αντίο στον μελωδικό παραμυθά που μας μεγάλωσε, μας διαμόρφωσε, μας έδωσε αφορμές να ονειρευτούμε.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ COME BACK 24 Οκτ 2025 | 23:59

Νever say goodbye: Οι Bon Jovi επιστρέφουν στη σκηνή μετά από 3 χρόνια και ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ [βίντεο]

Ο Τζον Μπον Τζόβι έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις φωνητικές του χορδές

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 24 Οκτ 2025 | 21:08

Τζον Μπον Τζόβι: "Ευγνώμων και ταπεινός" που επιστρέφει μετά την επέμβαση στις φωνητικές χορδές

Ο 63χρονος τραγουδιστής υποβλήθηκε σε επέμβαση το 2022 και χρειάστηκε τρία χρόνια αποκατάστασης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 24 Οκτ 2025 | 16:39

Το "Άξιον Εστί" στον Καθεδρικό Ναό της Βιέννης

Με αφορμή τα 100 χρονια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΤΟ ORANGE PRESS AGENCY 24 Οκτ 2025 | 14:38

Σαββόπουλος: Τι λέει ο κόσμος για τον θρυλικό συνθέτη - "Μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες - Μια κατηγορία μόνος του"

"Ο Σαββόπουλος ήταν μια κατηγορία μόνος του σαν άνθρωπος - Ένα κίνημα στη μουσική που ακόμα υπάρχει - Ήταν ένας ατομιστής του κλίματος του Μάη του '68" λένε απλοί πολίτες

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 24 Οκτ 2025 | 13:53

Γιώργος Λάνθιμος: Κάνει παύση από το σινεμά μετά το "Bugonia" – "Χρειάζομαι ένα μικρό διάλειμμα"

Την απόφασή του να κάνει ένα διάλειμμα από τον κινηματογράφο ανακοίνωσε ο Γιώργος Λάνθιμος μετά το "Bugonia".

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 24 Οκτ 2025 | 11:32

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει με τον εμβληματικό ρόλο του Εμπενέζερ Σκρουτζ

Ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στη φιλόδοξη παραγωγή "Ebenezer: A Christmas Carol", μια νέα κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου του Τσαρλς Ντίκενς.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:10

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν επιστρέφει με το νέο best seller "Οι φίλοι μου"

Το νέο βιβλίο του Σουηδού σταρ της λογοτεχνίας, Φρέντρικ Μπάκμαν, έρχεται για πρώτη φορά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για να μας θυμίσει γιατί τον αγαπήσαμε.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 10:43

Η μεγάλη δικαστική διαμάχη του Σαββόπουλου - Πώς ένα πασίγνωστο τραγούδι τον οδήγησε στα δικαστήρια

Η ξεχασμένη ιστορία για ένα διάσημο τραγούδι, που οδήγησε τον Διονύση Σαββόπουλο ως τις δικαστικές αίθουσες.

ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 23 Οκτ 2025 | 16:35

Επιστρέφει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025

Το φεστιβάλ γίνεται η φωνή των παιδιών και των εφήβων αντανακλώντας όλα όσα τους απασχολούν σήμερα - οικογενειακές σχέσεις, φιλίες, απώλειες, τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς, ζητήματα ταυτότητας και αποδοχής, bullying και διαφορετικότητα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 23 Οκτ 2025 | 16:01

Διονύσης Σαββόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία - Λαϊκό προσκύνημα το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου έπειτα από ανακοπή καρδιάς

23 Οκτ 2025 | 12:29

Ο Μάνος Χατζιδάκις στο σινεμά - Μαραθώνιος ταινιών στο Μέγαρο Μουσικής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη μέσα από έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο, αφιερωμένο στο έργο του για τη μεγάλη οθόνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 23 Οκτ 2025 | 12:02

Αφιερωματικό έτος στον Μάνο Χατζιδάκι το 2026 - 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ανήμερα των εκατοστών γενεθλίων του, το υπουργείο Πολιτισμού ανακηρύσσει το 2026, ως αφιερωματικό έτος στον Μάνο Χατζιδάκι.

ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 23 Οκτ 2025 | 11:39

Ξάνθη: 100 χρόνια μετά, στο σπίτι που μεγάλωσε ο Μάνος Χατζιδάκις - Ενα αρχιτεκτονικό κόσμημα [εικόνες]

Η Ξάνθη, μια πόλη ανοιχτή, πολυπολιτισμική, γεμάτη φως, πρόσφερε στον Χατζιδάκι τις πρώτες του μουσικές καταβολές.

23 Οκτ 2025 | 11:25

Οι Bon Jovi επιστρέφουν στη σκηνή - Παγκόσμια περιοδεία του εμβληματικού συγκροτήματος το 2026

Επιστροφή του Jon Bon Jovi μετά τη χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές του χορδές το 2022.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ 23 Οκτ 2025 | 08:48

"Ας κρατήσουν οι χοροί": Η ιστορία του τραγουδιού του Σαββόπουλου που ένωσε όλους τους Ελληνες

Είναι ένας ύμνος ενότητας και αισιοδοξίας, που μέσα από τη χαρακτηριστική ποιητική ματιά του Σαββόπουλου, αφηγείται την πορεία και τη δύναμη της Ελλάδας.