300 εκ. ευρώ η επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής

Κάτι λιγότερο από 300 εκατομμύρια (287.291.456 ευρώ) έχει λάβει ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής από το 1999 έως το 2011 σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων- ΕΣΠΑ.

300-ek-eurw-i-epixorigisi-sto-megaro-mousikis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τα χρήματα δαπανήθηκαν για την κατασκευή έργων όπως ο σταθμός αυτοκινήτων του Μεγάρου Μουσικής, για την ανέγερση συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου, αλλά και για άλλες δραστηριότητες που αναγράφονται ως «επιχορήγηση Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής.

Αναλυτικότερα, η επιχορήγηση για την ανέγερση συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου ξεπέρασε τα 160 εκατομμύρια ευρώ, για την κατασκευή χώρου στάθμευσης τα 100 εκατομμύρια ευρώ και τέλος για την επιχορήγηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής τα 26,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει ότι μετά το 2011 δεν εντάχθηκε έργο που να αφορά τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής.

Τα στοιχεία είχαν ζητήσει 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Οι βουλευτές στο κείμενο της ερώτησης τους υπενθύμιζαν, επικαλούμενοι απαντήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ότι το Μέγαρο Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το Μάρτιο του 2011 (η χώρα είχε μπει ήδη στην μέγγενη του μνημονίου) το Ελληνικό Δημόσιο είχε αναλάβει την αποπληρωμή δανείου που το Μέγαρο είχε λάβει από την Εθνική Τράπεζα ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook