Follow us

3η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests - Webinar για το μέλλον των Φεστιβάλ του Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών οπτικοακουστικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών φορέων, θεσμών και οργανισμών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σεμινάριο Fest of Fests

Τη σχέση της Generation Z με την παραγωγή και κατανάλωση ψηφιακού περιεχομένου θα συζητήσουν εκπρόσωποι σημαντικών οπτικοακουστικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών φορέων, θεσμών και οργανισμών στην 3η Διεθνή Συνάντηση Fest of Fests, που θα γίνει στις 29, 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2021, με τη μορφή υβριδικών webinars.

Στις προηγούμενες συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και το 2019, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 65 διεθνούς φήμης θεσμούς και οργανισμούς, συζητώντας το μέλλον των Φεστιβάλ του Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου.

Το δίκτυο Fest of Fests φέρνει κοντά επαγγελματίες και φορείς σε ένα φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και καλών πρακτικών, που λειτουργεί ως πλατφόρμα συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση της νέα γενιάς ψηφιακών θεατών.

Η ετήσια Συνάντηση διοργανώνεται για τρίτη φορά στην Αθήνα, με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο: τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Νότια Αφρική, την Ινδία, τον Αραβικό κόσμο, και φυσικά από την Ευρώπη - το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, την Σερβία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ελλάδα κ.λπ.

Συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι θεσμών και οργανισμών. Ανάμεσά τους η Τζωρτζίνα Γαλάνη, Πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη για τον Πολιτισμό της Ειρήνης για τη GenZ,ο Ραφαέλ Παρά, μοντέρ με δύο βραβεία Emmy στο ενεργητικό του και αναπληρωτής κοσμήτορας στο τμήμα New Media του Πανεπιστημίου New School της Ν.Υ., η παραγωγός παιδικών προγραμμάτων Κάρολ Κολμενάρες, βραβευμένη με Emmy και με Grammy για τη δουλειά της, ο Ινδός στην καταγωγή Νουσράτ Ντουρανί, ειδικός στα ΜΜΕ και σκηνοθέτης ειδικευμένος σε καινοτόμες ευκαιρίες αφήγησης, διευθυντής παιδικών και νεανικών προγραμμάτων του MTV επί εικοσαετία, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Νεανικό Κινηματογράφο (ECFA), της Διεθνούς Ένωσης των Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ (CIFEJ), του ΕΚΟΜΕ και των ελληνικών φεστιβάλ για παιδιά.

Αντικείμενο των φετινών webinars είναι μια νέα υπηρεσία διεθνούς επικοινωνίας του θεσμού Fest of Fests, που θα απευθύνεται σε δημιουργικά παιδιά, τα παιδιά που παράγουν καθημερινά οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Το θέμα για το πιλοτικό στάδιο της υπηρεσίας θα είναι η ζωή και οι συνήθειες της Generation Z, της οποίας η ταυτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψηφιακή εμπειρία.

Ποια είναι η Generation Z;

Η Generation Z διαδέχτηκε τους millennials (1981-1996) και χαρακτηρίζονται ως οι πρώτοι "ψηφιακοί ιθαγενείς". Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, διότι γεννήθηκαν στην κορύφωση της τεχνολογικής καινοτομίας, την εποχή που όλη η πληροφορία ήταν άμεσα και εύκολα προσβάσιμη.

Tα παιδιά της GenZ, θεωρούν το Facebook "βασίλειο των μεγάλων". Χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το Instagram, το Snapchat, και το YouTube: σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, 89% των GenZers χρησιμοποιούν YouTube, 74% Instagram, και 68% Snapchat σε εβδομαδιαία βάση. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον Mark McIntyre, διευθυντή διαφήμισης και web design στην εταιρεία Max Audience, αυτό συμβαίνει επειδή δε θέλουν να ανατρέχουν σε διαφορετικές μορφές περιεχομένου για να πάρουν αυτό που χρειάζονται. Το Snapchat και Instagram είναι πιο κουλ για τους νέους επειδή έχουν λιγότερο περιεχόμενο", υποστηρίζει.

Και το σημαντικότερο: το βίντεο είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Αποτέλεσμα; Η ανάγκη για δημιουργία οπτικοακουστικού περιεχομένου διαρκώς αυξάνεται.

Η συνάντηση είναι μια δράση του προγράμματος "Διεθνές Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ" (Δ.Δ.Ν.Κ.Φ), μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης "Καθιέρωση και Προβολή Διεθνών Θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού στην Αττική". Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αττική", στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

3η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests - Webinar για το μέλλον των Φεστιβάλ του Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Webinar 1: Ευρώπη, ΝΑ Ευρώπη - Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, 15.00-17.00 CET

Webinar 2: Καναδάς, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική - Τρίτη 30 Νοεμβρίου, 20.00-22.00 CET

Webinar 3: Αφρική, Ασία, Αραβικός κόσμος - Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, 17.00-19.00 CET

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Ιστότοπος Προγράμματος: https://festoffests.eu

Facebook: ΊδρυμαΜιχάληςΚακογιάννης - MichaelCacoyannisFoundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

02 Οκτ 2023 | 20:14

Tilos Artist Residency: Οι Βρετανοί RESOLVE Collective στο πρωτότυπο περιβαλλοντικό πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Τήλο

Ο πολιτιστικός οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) συνεργάζεται φέτος με το British Council στο πλαίσιο του προγράμματος Circular Cultures (Making Matters), προσκαλώντας τη βρετανική καλλιτεχνική κολεκτίβα RESOLVE.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ 02 Οκτ 2023 | 20:11

O Τζο Νέσμπο αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τα έργα του Τζο Νέσμπο, γνωστού λάτρη της Καλύμνου, έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχουν ξεπεράσει την κυκλοφορία των 50 εκ. αντιτύπων.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ 02 Οκτ 2023 | 18:37

Πέθανε ο στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης: Είχε γράψει 622 τραγούδια όπως τα "Μία είναι η ουσία" και "Φαντασία μου πλανεύτρα"

Ο Λευτέρης Χαψιάδης έφυγε από τη ζωή μετά από μέρες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 02 Οκτ 2023 | 13:25

Διεθνή βραβεία "Who is Who": Αποκλειστική συνέντευξη της διάσημης παραγωγού ταινιών Sharlette Hambrick στο TheTOC

Τι είπε για την Ελλάδα και τα βραβεία "Who is Who" η Sharlette Hambrick στο TheTOC.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 29 Σεπ 2023 | 12:06

Jordi Savall ‒ Le Concert des Nations: Ο σπουδαίος μαέστρος διευθύνει μία από τις καλύτερες ορχήστρες με όργανα εποχής

Το ελληνικό κοινό θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει τον Jordi Savall και την ορχήστρα Le Concert des Nations σε μία και μοναδική συναυλία

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ 29 Σεπ 2023 | 11:58

"ΓΡΟΙΚΩ, ΘΩΡΩ, ΑΝΟΙΩΘΩ": Τρεις μαγικές μουσικές βραδιές σε ένα μεσαιωνικό κτήμα της Νάξου [εικόνες]

Η βιωματική τριλογία "ΓΡΟΙΚΩ, ΘΩΡΩ, ΑΝΟΙΩΘΩ", που έλαβε χώρα στο Κτήμα Κάμπονες της Νάξου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 28 Σεπ 2023 | 15:03

Πέθανε ο Άλμπους Ντάμπλντορ του Χάρι Πότερ - Θλίψη για τον ηθοποιό Μάικλ Γκάμπον

Ο Σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον, στην καριέρα του κέρδισε τέσσερα βραβεία BAFTA και τρία Olivier, μεταξύ άλλων βραβεύσεων και υποψηφιοτήτων.

ΣΤΑ 90 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 26 Σεπ 2023 | 12:35
25 Σεπ 2023 | 12:59

8ο Beyond Borders: Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου [βίντεο]

Τα βραβεία του φεστιβάλ παρουσιάστηκαν σε μια συγκινητική τελετή λήξης με πολύ κινηματογράφο και πολλή μουσική.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 22 Σεπ 2023 | 12:28

"Γυρίσματα της Τύχης": Όλα όσα έγιναν στην επίσημη προβολή της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν [εικόνες]

Καλεσμένοι από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, απήλαυσαν την γαλλόφωνη ταινία του Γούντι Άλεν "Γυρίσματα της Τύχης".

ΕΩΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 21 Σεπ 2023 | 11:15

Από Μηχανής Θέατρο: Οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής σε προσφορά προπώλησης

Το "Από Μηχανής" Θέατρο υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Άννας Ελεφάντη και του Δημήτρη Μυλωνά, εγκαινιάζει την ίδρυση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.

20 Σεπ 2023 | 06:30

Προσφορά προπώλησης για παραστάσεις του θεάτρου Επί Κολωνώ

Το Επί Κολωνώ υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με μια ειδική προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΝΔΩΝΗ 19 Σεπ 2023 | 18:57

Το Ζαγόρι μπήκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Παγκόσμια κληρονομιά το Ζαγόρι - Η αξία της αρχιτεκτονικής των Ζαγοροχωρίων.