Follow us

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης - Δημήτρης Κρεμαστινός: "Πνοή της Θάλασσας – Χορδή του Φεγγαριού"

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ φιλοξενούνται όπως κάθε χρόνο, σε επιλεγμένα ιστορικά τοπόσημα του νησιού όπως το λιμάνι της Χάλκης, ο περίβολος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η άκρη του Λιμανιού και η οικία του Δημήτρη Κρεμαστινού.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
χαλκη

Από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, η Χάλκη φιλοξενεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το "Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός", υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα. Το Φεστιβάλ καλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια πενθήμερη μουσική εμπειρία, με συναυλίες σε εμβληματικά σημεία του νησιού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου και μέλους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Νίκου Χαλιάσα.

Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο "Πνοή της Θάλασσας – Χορδή του Φεγγαριού", δίνει έμφαση στον συνδυασμό νυκτών εγχόρδων, τοξοτών εγχόρδων και πνευστών οργάνων, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα με διεθνή προσανατολισμό, τιμώντας παράλληλα τους δύο κορυφαίους δημιουργούς που επέδρασσαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της ελληνικής μουσικής, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Ειδικότερα, το φετινό πρόγραμμα ξεκινά με μια συναυλία για άρπα και φλάουτο, με συνθέσεις που αντλούν έμπνευση από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις. Ακολουθεί ένα ρεσιτάλ κιθάρας, με 3 διαφορετικές κιθάρες (κλασική, ακουστική, ηλεκτρική) που καλύπτει τρεις περιόδους: ρομαντική, κλασική και σύγχρονη, μέσα από μια προσωπική αφήγηση του σολίστα.

Ιδιαίτερη θέση στο Φεστιβάλ κατέχει η σύμπραξη μουσικών από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, σε μια συναυλία που αναδεικνύει τη συνεργασία και τις κοινές μουσικές ρίζες Ελλάδας και Βουλγαρίας. Οι δύο συναυλίες-αφιερώματα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, που εστιάζουν στη μουσική τους για το θέατρο και τον κινηματογράφο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή τους, είναι οι κορωνίδες του φετινού προγράμματος.

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ φιλοξενούνται όπως κάθε χρόνο, σε επιλεγμένα ιστορικά τοπόσημα του νησιού όπως το λιμάνι της Χάλκης, ο περίβολος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η άκρη του Λιμανιού και η οικία του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού, της σημαντικής προσωπικότητας της ιατρικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής ζωής της χώρας, που πίστευε βαθιά στη δύναμη και την αξία της μουσικής παιδείας.

"Η μεγάλη μορφή του αείμνηστου Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, μας εμπνέει και μας επιτάσσει να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε και να στοχαζόμαστε ένα μέλλον που η νέα γενιά της Χάλκης, τόπου καταγωγής του, θα έχει κάθε ευκαιρία να ανθίσει. Το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός, είναι ένα φυτώριο εμπειριών, εικόνων και μηνυμάτων που κρατά ενεργή την τοπική μας κοινότητα και δείχνει στα παιδιά μας την κατεύθυνση της τέχνης και της μουσικής παιδείας, αυτής που δημιουργεί νοητικούς ορίζοντες πιο μακρινούς και πιο δημιουργικούς!" δηλώνει ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Άγγελος Φραγκάκης.

Ο διακεκριμένος εικαστικός Μανώλης Χάρος παραχώρησε το έργο του "Πανσέληνος στο Αιγαίο" το οποίο κοσμεί την επίσημη εικαστική ταυτότητα του Φεστιβάλ, προσδίδοντάς του ξεχωριστό καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός υλοποιείται από την p-art of the solution AΜKE με τη συνεργασία του Δήμου Χάλκης. Την επικοινωνία του Φεστιβάλ αναλαμβάνει η Bespoke Comminications.

Το Φεστιβάλ έχει την τιμή να λαμβάνει την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού, της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Ν. Αιγαίου και της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου.

Χορηγός του Φεστιβάλ είναι ο ΔΕΔΔΗΕ και η COSMOTE ενώ επίσημος αερομεταφορέας του Φεστιβάλ η Aegean Airlines.

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης - Δημήτρης Κρεμαστινός: "Πνοή της Θάλασσας – Χορδή του Φεγγαριού"

Ακολουθεί το αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός:

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου | Ώρα: 21.00 | Οικία Δ. Κρεμαστινού
Εναρκτήρια Συναυλία – "Περιδιαβαίνοντας τον κόσμο"
Ένα ψηφιδωτό μουσικών "κομματιών" από δημιουργούς διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών: Astor Piazzolla , Camille Saint-Saëns , Joe Hishaishi , Μάνος Χατζιδάκις, Jacques Ibert και Ravi Shankar.
Γωγώ Ξαγαρά (άρπα) & Νίκος Νικόπουλος (φλάουτο)


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου | Ώρα: 21.00 | Περίβολος εκκλησίας Αγ. Νικολάου
"Μονόλογοι" – Ρεσιτάλ για τρεις κιθάρες και έναν κιθαρίστα
Ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο με έργα από την πρώιμη και σύγχρονη εποχή, συμπεριλαμβανομένων συνθέσεων των Leo Brouwer, Johann Sebastian Bach, Vicente Asencio, Jorge Cardoso, Roland Dyens, Erik Satie, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Belle Chen και Δημήτρη Σουκαρά. Ερμηνεύει ο Δημήτρης Σουκαράς (κιθάρα).

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου | Ώρα: 21.00 | Άκρη του Λιμανιού
"Ο Χατζιδάκις για το θέατρο & τον κινηματογράφο" – Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι
Μια συναυλία αφιερωμένη στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Περιλαμβάνει τραγούδια από παραστάσεις όπως "Ματωμένος Γάμος", "Λεωφορείον ο πόθος", "Οδός Ονείρων" και ταινίες όπως "Μαγική Πόλις", "Στέλλα", "Μανταλένα". Τραγουδούν η Βάσια Ζαχαροπούλου & ο Σπύρος Κλείσσας. Ερμηνεύει το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τη σύμπραξη του Σπύρου Λάμπουρα (κρουστά) και του Δημήτρη Σουκαρά (κιθάρα).

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου | Ώρα: 21.00 | Σκαλιά του Αγ. Νικολάου
"Θεσσαλονίκη – Σόφια: Βαλκανική γέφυρα πολιτισμού"
Ένα κλασικό κουιντέτο εγχόρδων από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σόφιας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των W.A. Mozart, G. Rossini, M. Goleminov, και Ν. Σκαλκώτα.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου | Ώρα: 21.00 | Λιμάνι της Χάλκης
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του
Συναυλία λήξης του Φεστιβάλ με τη Σουίτα από το μπαλέτο "Ζορμπάς" και έναν κύκλο αγαπημένων τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν οι Μπέττυ Χαρλαύτη (τραγούδι), Παναγιώτης Πετράκης (τραγούδι), Τάσος Νάνος (μπουζούκι), η Camerata Junior και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Μουσική διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 23 Οκτ 2025 | 16:35

Επιστρέφει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025

Το φεστιβάλ γίνεται η φωνή των παιδιών και των εφήβων αντανακλώντας όλα όσα τους απασχολούν σήμερα - οικογενειακές σχέσεις, φιλίες, απώλειες, τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς, ζητήματα ταυτότητας και αποδοχής, bullying και διαφορετικότητα

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 18 Οκτ 2025 | 19:16

Oh my dog: Πρωταγωνιστές οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου και η αξία της φιλοζωίας στο pet festival στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φέρνει πρωτοβουλίες φιλοζωίας στο επίκεντρο με τους ιδιοκτήτες και τους εκπαιδευτές σκύλων να μοιράζονται επιδείξεις και εξειδικευμένες συμβουλές με το κοινό

16 Οκτ 2025 | 10:16

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Τα μπαρ Bacardi με το χαρακτηριστικό Caribbean spirit, έγιναν το σημείο συνάντησης κάθε παρέας.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ 15 Οκτ 2025 | 09:18

Αυτός είναι ο πιο πράσινος "μυστικός" προορισμός για το 2026 - Γραφικά χωριά, παραλίες σε πευκοδάση

Το νησί συνδέει με μοναδικό τρόπο διαφορετικές εμπειρίες από καλά κρυμμένες φυσικές γωνιές, την απόλυτη ηρεμία και τους αιωνόβιους θρύλους.

ΒΡΑΒΕΙΑ 09 Οκτ 2025 | 08:46

Conde Nast Traveller: Αυτό το ελληνικό νησί είναι κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη για το 2025 - Σάρωσε σε βαθμολογία

Το νησί κατέλαβε την πρωτιά σημειώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία πολύ κοντά στο άριστα, 95,71/100 και ξεχώρισε μεταξύ άλλων 19 δημοφιλών προορισμών

ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ 02 Οκτ 2025 | 10:34

Ο μυστικός παράδεισος με την πιο "φωτογενή" Χώρα του Αιγαίου - Το νησί με την αυθεντική γοητεία, για διακοπές και εκτός σεζόν

Ως ένας ελκυστικός και πολύπλευρος προορισμός που είναι κατάλληλος για διακοπές και εκτός υψηλής σεζόν προβάλλεται ενα πανέμορφο ελληνικό νησί.

01 Οκτ 2025 | 09:00

Το Art Explora Festival φέρνει ένα δεκαήμερο γεμάτο τέχνη στο λιμάνι του Πειραιά

Το πρώτο πλωτό μουσείο στον κόσμο κάνει στάση στον Πειραιά και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 29 Σεπ 2025 | 09:10

Αυτό το ελληνικό νησί στα 11 "κρυφά διαμάντια" της Ευρώπης για υπαίθριες δραστηριότητες​

Τη στροφή του διεθνούς τουρισμού σε αυθεντικούς προορισμούς χωρίς μαζικότητα αναδεικνύει η πρόσφατη έρευνα του διεθνούς ιστοτόπου, Travel and Tour World.

"ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ" 26 Σεπ 2025 | 23:32

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: "Βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"

Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων και θα επιτρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργήσει και πάλι το κορυφαίο θεολογικό του ίδρυμα

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΩΣ ΤΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Στην Αλόννησο για το "AMoS Film Festival" ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Το πρώτο φεστιβάλ με επίκεντρο τη θάλασσα

Το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου με θεματικό άξονα τη θάλασσα, ξεκινά 9-12 Οκτωβρίου στην Αλόννησο, την καρδιά του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου της Ελλάδας

INNOVATION IN POLITICS AWARDS 2025 19 Σεπ 2025 | 17:35

Το πανέμορφο νησί του Αιγαίου που κατέκτησε την κορυφή στην Προστασία του Κλίματος

Πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία "Προστασία του Κλίματος" στα φετινά Innovation in Politics Awards 2025, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες από όλη την Ευρώπη

18 Σεπ 2025 | 13:45

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

Για πέντε ημέρες, η Χάλκη φιλοξένησε μοναδικές συναυλίες σε διάφορα σημεία του νησιού παρασύροντας το κοινό σε μια μοναδική μυσταγωγία.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ SITE 18 Σεπ 2025 | 09:15

Το νησί που σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας - Με χρυσαφί αμμουδιές, λέει "όχι" σε ξαπλώστρες και πισίνες

Ενα νησί με χρυσαφί αμμουδιές, τοπικές γιορτές, μοναδικό οίνο και τη δυνατότητα για καταδύσεις σε απομονωμένους ορμίσκους.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 15 Σεπ 2025 | 08:54

"Η Ελλάδα στα καλύτερα της" - Ισπανικό περιοδικό αποθεώνει ένα ελληνικό νησί

Το άρθρο εκθειάζει την τοπική κουζίνα, τις πρώτες ύλες και τις ποιοτικές υπηρεσίες καταλυμάτων και εστιατορίων για να καταλήξει στην εμπειρία που προσφέρουν οι δραστηριότητες όπως οι θαλάσσιες εξορμήσεις με σκάφος.

12 Σεπ 2025 | 12:29

Το Φεστιβάλ Γάνδης ακύρωσε συναυλία με Ισραηλινό μαέστρο - Απολογείται ο Βέλγος πρωθυπουργός

Ακυρλωνει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μονάχου υπό την διεύθυνση του Ισραηλινού Λαχάβ Σάνι, διότι οι θέσεις του για τον πόλεμο στη Γάζα θεωρήθηκαν ασαφείς.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 11 Σεπ 2025 | 09:50

Η Ελλάδα είναι ο "βασιλιάς των τυριών" και αυτό το νησί καταλαμβάνει την πρώτη θέση για το δικό του

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα του ελαιόλαδου, του οίνου και των ηλιόλουστων ακτών. Είναι επίσης ένας πραγματικός παράδεισος για τους φίλους του τυριού.

11 Σεπ 2025 | 09:00
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 09 Σεπ 2025 | 11:29

Η βρετανική Sun προτείνει το πιο value for money ελληνικό νησί - Πανέμορφα χωριά, ιδιαίτερη κουζίνα, παραδόσεις

Τα νησιά που εμφανίζουν την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας υπηρεσιών προτείνει η The Sun

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ 09 Σεπ 2025 | 10:53

Στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καταξιωθεί ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 09 Σεπ 2025 | 08:22

Αυτό το νησί του Β. Αιγαίου "βούλιαξε" φέτος από επισκέπτες - Συνδυάζει φυσική ομορφιά και ελληνική φιλοξενία

Τα τελευταία χρόνια, το νησί αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

04 Σεπ 2025 | 09:31

Το σύμπλεγμα ελληνικών νησιών στα 10 πιο αγαπημένα "μικροσκοπικά νησιά" για τους Γάλλους

Η Ελλάδα διαθέτει νησάκια πανέμορφα σαν μικρά κομμάτια του παραδείσου. Οι μη τετριμμένοι αυτοί προορισμοί προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου.

03 Σεπ 2025 | 13:09

Φεστιβάλ Χίου 2025. Δύο ανεπανάληπτες βραδιές στο THE CHIOS FESTIVAL 2025 με προσωπικότητες διεθνούς κύρους

Ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος οι εκδηλώσεις στις 29 και 30 Αυγούστου 2025 στο ιστορικό αρχοντικό Castelli

ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2025 | 15:28

Η Χίος ζει φέτος στον παλμό του 4ου The Chios Festival

Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Χίου- Τα δρώμενα και οι καλεσμένοι

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ 02 Σεπ 2025 | 09:48

Ενα παραδοσιακό κυκλαδίτικο κόσμημα - Ο απόλυτος προορισμός για επισκέπτες με ποιοτικές αναζητήσεις

Εκτός από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, φημίζεται και για τη μοναδική γαστρονομία, που βασίζεται σε αγνά και τοπικά υλικά που προφέρουν μια πανδαισία γεύσεων.

ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ 01 Σεπ 2025 | 10:19

Η Daily Mail ​​​​​​​​εντόπισε το ανέγγιχτο νησί- Βενετσιάνικες πινελιές, διάφανα νερά και υπέροχες γεύσεις

"Αφήστε πίσω σας την μαζικότητα και τις παράλογες τιμές άλλων νησιών και προτιμήστε την Άνδρο για τις διακοπές σας", παροτρύνει η Daily Mail τους εκατομμύρια αναγνώστες της.

5-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 29 Αυγ 2025 | 09:00

LAComics Festival: Για 7η χρονιά στη Λάρισα το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ κόμικ [εικόνες]

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλίας για τα comics και τη street art επιστρέφει από τις 5 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2025 στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα. Με ελεύθερη είσοδο.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 27 Αυγ 2025 | 23:13

Τοματοπόλεμος στην Ισπανία: Χιλιάδες κόσμος βάφτηκε κόκκινος στο φεστιβάλ "Τοματίνα" [εικόνες]

Το φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στην πόλη της Μπουνόλ κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.

26 Αυγ 2025 | 12:01

Ο Γούντι Αλεν απαντά μετά την έντονη κατακραυγή της Ουκρανίας για τη συμμετοχή του σε ρωσικό φεστιβάλ

"Αυτό είναι ντροπή και προσβολή για τα θύματα των Ουκρανών ηθοποιών και σκηνοθετών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από Ρώσους εγκληματίες πολέμου", ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 18:07

Ο Γούντι Άλεν σε ρωσικό φεστιβάλ κινηματογράφου - "Είναι ντροπή και προσβολή", καταγγέλλει η Ουκρανία

"Κλείνει σκόπιμα τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία κάθε μέρα εδώ και 11 χρόνια" ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Αυγ 2025 | 12:10

The Chios Festival: Η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοικτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας. Ο λόγος για το The Chios Festival.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 25 Αυγ 2025 | 10:59

Χάρης Δούκας: Αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Κολωνού, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του προσκαλεί το κοινό να απολαύσει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Κολωνού.

16 Αυγ 2025 | 08:29

Τα διαμάντια γύρω από τη Ρόδο: Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Καστελόριζο

Η Ρόδος και τα "διαμάντια" του Νοτίου Αιγαίου σπάνε ρεκόρ το 2025

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11 Αυγ 2025 | 12:00

10ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2025: "Πέντε Χιλιετίες Ελληνικού Ηχου"

Με είσοδο ελεύθερη, το Φεστιβάλ διατηρεί ακέραιο τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα, καλλιεργώντας σχέσεις ουσίας ανάμεσα στους καλλιτέχνες, την τοπική κοινωνία και το διεθνές κοινό.

10 Αυγ 2025 | 14:28

Σε αυτόν τον τόπο που "κρατά χαρακτήρα" το "απέραντο γαλάζιο" δεν τελειώνει ποτέ

Το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΜΑΓΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 08:34

Το μαγικό νησί που αγκαλιάζονται το Αιγαίο με το Ιόνιο - Του έρωτα και των αντιθέσεων

Τον τόπο επισκέπτονται κάθε χρόνο λάτρεις της yoga για να χαλαρώσουν και να αφεθούν

"ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ" 05 Αυγ 2025 | 13:54

Viral βίντεο: Τουρίστες αναρωτιούνται γιατί οι ταβέρνες στην Ελλάδα είναι άδειες στις επτά το απόγευμα

Viral έγινε ένα βίντεο που ανέβασαν τουρίστες από ελληνικό νησί και αναρωτιούνται γιατί οι ταβέρνες είναι άδειες.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ 03 Αυγ 2025 | 09:46

Το ελληνικό νησί με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά - Οι αρχοντικές παραλίες και η ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος το νησί ώστε να μπορέσει να το εξερευνήσει και να χαρεί τις υπέροχες παραλίες

ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 01 Αυγ 2025 | 15:59

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Χίου: Πλούσιο το πρόγραμμα με εκλεκτούς καλεσμένους

Το νησί θα φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας, σε έναν πολύπλευρο διάλογο που συνδυάζει πολιτιστικές διαδρομές, σύγχρονες ανησυχίες και δημιουργία

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 01 Αυγ 2025 | 11:14

Θάσος: Το νησί πέρα από τις παραλίες και ένα μουσείο - θησαυρός στην άκρη του Αιγαίου [εικόνες]

Καθώς διασχίζει κανείς τα σοκάκια του Λιμένα και πλησιάζει στο κέντρο της αρχαίας πόλης της Θάσου, σχεδόν αβίαστα στρέφει το βλέμμα του σε ένα στιβαρό κτίριο, με λιτή νεοκλασσικιστική όψη και πολλά παράθυρα.

9ΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 31 Ιουλ 2025 | 10:14

Φεστιβάλ μουσικής από τον Μεσαίωνα στην Pop και την Avant-garde

Η Καλαμάτα υποδέχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες, έναν καταξιωμένο θεσμό που έχει καθιερωθεί ως σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την κλασική μουσική.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ 31 Ιουλ 2025 | 09:19

Δύο ελληνικοί "παράδεισοι" στη λίστα με τους top 5 ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου

Δύο ελληνικά νησιά ανάμεσα στους πέντε προορισμούς που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία δυναμική στην προσέλκυση Αμερικανών ταξιδιωτών.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 30 Ιουλ 2025 | 16:35

ATHENS COFFEE FESTIVAL 2025: Μαγικό – Μοναδικό – Ανατρεπτικό!

Ραντεβού για καφέ & διασκέδαση ξανά στην Τεχνόπολη – Να είσαι εκεί!

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ 30 Ιουλ 2025 | 09:23

Αυτό το νησί είναι η "έκπληξη" του φετινού καλοκαιριού - Αναρίθμητες παραλίες, έντονη διασκέδαση, γραφικά ταβερνάκια

Συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο κατάλογο με τα 15 καλύτερα νησιά της Ελλάδας από τους βρετανικούς Times.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιουλ 2025 | 06:55

Ο "χάρτης" των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα - Οι τιμές σε νησιά και δημοφιλείς προορισμούς

Οι τιμές παραμένουν ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλες αγορές εξοχικής κατοικίας στην λεκάνη της Μεσογείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ" 29 Ιουλ 2025 | 09:05

Η σιωπηλή κακοποίηση των ζώων στα σοκάκια της Υδρας

Η Ύδρα, ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα νησιά της χώρας, κρύβει πίσω από την τουριστική της εικόνα μια σκληρή πραγματικότητα.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ 28 Ιουλ 2025 | 09:59

Το νησί "αντίδοτο" κατά του υπερτουρισμού - Εύφορο, με γραφικά ψαροχώρια και εξωτικά νερά

"'Ένα ταξίδι στην αυθεντική Ελλάδα", όπως αναφέρει για αυτό το νησί διεθνής ιστοσελίδα.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ 28 Ιουλ 2025 | 06:58

"Η Γαύδος παραμένει ασφαλής, φιλόξενος, μαγικός προορισμός - Πάντα, αληθινή και ατόφια", λέει η δήμαρχος

"Το νησί της Γαύδου, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, συνεχίζει να προσφέρει στους επισκέπτες του αυτό που πάντα το χαρακτήριζε, δηλαδή, μοναδική φυσική ομορφιά, γαλήνη, φιλοξενία και αυθεντικότητα".

25 Ιουλ 2025 | 09:00

Ένα πλωτό μουσείο δένει στο λιμάνι του Πειραιά και φέρνει μαζί του κι ένα φεστιβάλ: Τι είναι το Art Explora

Το περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ, Art Explora Festival, και το πλωτό μουσείο του θα δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά, από τις 3 έως τις 12 Οκτωβρίου 2025.

ΜΑΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 24 Ιουλ 2025 | 09:48

Το νησί που αποθεώνει η γαλλική Vogue: Παρθένα πευκοδάση, μικρά γραφικά χωριά, ανεξερεύνητοι θαλάσσιοι κόλποι

Αποθεώνει τα γαλαζοπράσινα νερά της, το ειδυλλιακό τοπίο και τις στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης που προσφέρει.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Ιουλ 2025 | 10:01

Πρέσπες: 28-31 Αυγούστου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής TRIETHNÉS

Με συναυλίες, περφόρμανς, αναθέσεις νέων έργων, εκπαιδευτικές δράσεις, συζητήσεις και σεμινάρια ανοιχτά στο κοινό, το φεστιβάλ επιχειρεί να φέρει σε άμεση επαφή το διεθνές κοινό με τον πλούτο της σύγχρονης δημιουργίας.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 22 Ιουλ 2025 | 09:12

Το νησί που αναδείχθηκε "βασίλισσα του Αιγαίου": Χρυσαφί αμμουδιές, άγρια ομορφιά και καταπράσινες κοιλάδες

Ταβέρνες με νόστιμη τοπική κουζίνα, δαιδαλώδη σοκάκια και χρυσαφί αμμουδιές κυριαρχούν. Το νησί τελικά προσφέρει πολλά περισσότερα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; 21 Ιουλ 2025 | 12:36

Αν ψάχνετε ηρεμία και γαλήνη στις Κυκλάδες, αυτό το νησί είναι ο απόλυτος προορισμός

Με αναφορές στο Χωριό, το Κάστρο, τις παραλίες, τις εκδηλώσεις, το συνιστά ανεπιφύλακτα και ως ένα εξαιρετικό νησί για περπάτημα.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 21 Ιουλ 2025 | 11:43

Οι Times ανακαλύπτουν το "νησί των πειρατών": Ανέπαφο από τον μαζικό τουρισμό, με διάφανα νερά και υψηλή γαστρονομία

Ανάμεσα στα 16 καλύτερα νησιά της Ελλάδας που εκπέμπουν γαλήνια αύρα, η Αστυπάλαια θεωρείται ο κορυφαίος προορισμός για απροσδόκητες εξερευνήσεις

ΚΥΚΛΑΔΕΣ 18 Ιουλ 2025 | 12:53

Το νησί που κατακτά τα διεθνή Μέσα: "Κρυμμένος θησαυρός" χωρίς πολυκοσμία, με γοητεία, γραφικά σοκάκια, τοπ παραλίες

Πρόκειται για έναν κρυμμένο θησαυρό ιδανικό για όσους αναζητούν να αποφύγουν τα πλήθη και να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά και την ηρεμία που προσφέρει ο ελληνικός τουρισμός.

17 Ιουλ 2025 | 14:30

Μεγάλη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Η ποίηση, η μουσική, η δημοσιογραφία και το φως του Αιγαίου ενώθηκαν σε μία γιορτή Πολιτισμού και ψυχικής ανάτασης.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 17 Ιουλ 2025 | 10:22

Αποθέωση για ελληνικό νησί: Γραφικές γωνιές, τέλειες παραλίες, φυσικές ομορφιές και γαστρονομικές απολαύσεις

Στη λίστα του Travel Dreams Magazine με τους ονειρικούς προορισμούς για το 2025 εντάχθηκε ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.

15 Ιουλ 2025 | 15:42

Αυτοί είναι οι πιο chic συνδυασμοί για τις βόλτες σου στα σοκάκια των νησιών

Πώς θα ντυθείς κομψά για τις βόλτες σου στα σοκάκια των νησιών.

FREEDOM TRAVEL 14 Ιουλ 2025 | 11:38

"Γαλήνη, συναίσθημα, άγρια τοπία, πράσινο": Το ελληνικό νησί ανάμεσα στις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες της Ευρώπης

Αυτό το νησί συγκαταλέγεται στον ετήσιο κατάλογο του Freedom Travel με τις επτά μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες της Ευρώπης που προτείνει για το 2025.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 13 Ιουλ 2025 | 09:49

Κιμωλίστες: Η παρέα εθελοντών που αλλάζει την Κίμωλο και αναδεικνύει τη φυσική της ομορφιά - Εγιναν viral από το θερινό σινεμά

Μια ξεχωριστή παρέα εθελοντών που ακούει στο όνομα Κιμωλίστες, από το 2011 αποφάσισαν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, στη φροντίδα και την προβολή της Κιμώλου.

HYDRAPASS.GOV.GR 12 Ιουλ 2025 | 08:28

Μόνο με άδεια τα οχήματα στην Υδρα - Ποιοι εξαιρούνται και πώς γίνεται η αίτηση μέσω Gov.gr

Η είσοδος ιδιωτικών οχημάτων πολιτών δεν επιτρέπεται στην Υδρα.

TRAVEL+LEISURE 10 Ιουλ 2025 | 11:29

Το No1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό - Ξεχωριστή γαστρονομία, παραδοσιακά χωριά

Το ηλιόλουστο στολίδι των Κυκλάδων, σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο, ανεβαίνοντας από τη 24η θέση το 2024 στην 1η θέση παγκοσμίως για το 2025.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιουλ 2025 | 16:55

Επεισόδιο στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ μεταξύ τρανς ακτιβιστριών και φεμινιστικής ομάδας: "Μας λένε άνδρες με φουστάνια" [βίντεο]

Μέλη της φεμινιστικής συλλογικότητας "Το Μωβ" υποστηρίζουν ότι έγιναν στόχος επίθεσης από ομάδα τρανς γυναικών - Τι απαντούν οι ακτιβίστριες

08 Ιουλ 2025 | 09:00

Αντέχετε μια ολόκληρη βραδιά κινηματογραφικού τρόμου;

Η Ακαδημία Πλάτωνος γίνεται το φόντο για μια horror ολονυκτία με τρεις ταινίες που στοίχειωσαν τη δεκαετία του ’80.

04 Ιουλ 2025 | 12:04

Δύο σπίτια στο Καστελλόριζο που παίρνουν αποστάσεις από τουριστικά στερεότυπα

Σε αυτό το νησί που αντιστέκεται στην "επινόηση του τόπου", οι WOBI Architects δημιούργησαν δύο κατοικίες που διαφέρουν από τη συνηθισμένη εικόνα της νέας νησιωτικής πολυτέλειας.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ; 03 Ιουλ 2025 | 10:37

Αυτό το κυκλαδίτικο νησί είναι ο καλύτερος προορισμός για οικογένειες, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

Ένα υπέροχο μέρος με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και πανέμορφες παραλίες, που αποτελεί εξαιρετική επιλογή για οικογένειες.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 02 Ιουλ 2025 | 13:19

Πένθος στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε ο Δημήτρης Παπανδρέου

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Παπανδρέου, συνδιοργανωτή του μουσικού φεστιβάλ Gimme Shelter.

02 Ιουλ 2025 | 12:09

Παίζοντας με την παράδοση και το φως στην Αστυπάλαια - Δύο κατοικίες στο πιο "κυκλαδίτικο" νησί των Δωδεκανήσων

Η ιδιαίτερη ταυτότητα του νησιού ενέπνευσε το αρχιτεκτονικό γραφείο DNE στη δημιουργία δύο κατοικιών που σέβονται τον τόπο, το φως και τους ανθρώπους του.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 27 Ιουν 2025 | 08:48

Ενα μοναδικό ψαροχώρι για ήσυχες και οικονομικές διακοπές - Με πλατάνια και καταγάλανα νερά [βίντεο]

Μοιάζει πραγματικά με όαση με θέα τα υπέροχα νερά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ...ΑΤΕΧΝΙΑ 27 Ιουν 2025 | 08:25

Τι είναι αυτή η "Τσούλα" που εμφανίστηκε στην Αστυπάλαια;

Η Αστυπάλαια, η "πεταλούδα του Αιγαίου", ένα νησί που -αν και ανήκει στα Δωδεκάνησα- μυρίζει Κυκλάδες.

25 Ιουν 2025 | 09:00

Oι δύο συναυλίες που θα ξυπνήσουν τον έφηβο μέσα σου και δεν πρέπει να χάσεις

Ένα διήμερο line-up-φωτιά έρχεται στο ΟΑΚΑ τον Ιούλιο για τη μεγάλη επετειακή έκδοση του φεστιβάλ.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 24 Ιουν 2025 | 23:08

Μπίζνες στα Βαλκάνια για τον γαμπρό του προέδρου των ΗΠΑ: Trump Island στην Αλβανία και μεγάλες επενδύσεις στο Βελιγράδι

Ξεκινά η ανάπλαση του αλβανικού "παραδείσου" που αγόρασαν η κόρη και ο γαμπρός του Τραμπ - Θα δαπανήσουν 1 δισ. δολάρια

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 24 Ιουν 2025 | 12:28

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Η μεγάλη γιορτή έρχεται για 4η χρονιά στο Ενετικό Λιμάνι - Απόψε τα εγκαίνια, όλο το πρόγραμμα

Το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, μεταξύ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και του Θεάτρου "Μίκης Θεοδωράκης".

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ 24 Ιουν 2025 | 09:15

Εξωτικές ακτές, γαλαζοπράσινα νερά: Τα ελληνικά νησιά που είναι στους 10 ανεξερεύνητους θησαυρούς της Ευρώπης

Στους δέκα ανεξερεύνητους θησαυρούς της Ευρώπης αυτά τα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΒΡΙΔΕΣ 22 Ιουν 2025 | 10:44

Ιδιωτικό νησί με ερειπωμένο κάστρο στη Σκωτία πωλείται 7,5 εκατομμύρια δολάρια - Η πλούσια ιστορία και τα μαγικά τοπία

Το νησί Shuna, που βρίσκεται στις Εσωτερικές Εβρίδες πωλείται πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια

20 Ιουν 2025 | 11:53

Evia Film Project: Ο θρυλικός διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης στην προβολή της ταινίας "Τζένη Τζένη"

Δούλεψε με όλους τους μεγάλους σκηνοθέτες αυτής της περιόδου, τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Ντίνο Δημόπουλο, τον Γιάννη Δαλιανίδη και πολλούς ακόμα, σε εμβληματικές ταινίες που έχουμε όλοι αγαπήσει

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ 18 Ιουν 2025 | 11:20

Αυτό το νησί στους καλύτερους "μυστικούς" προορισμούς της Μεσογείου - Σμαραγδένια νερά, υπαίθριες δραστηριότητες

Ανάμεσα στους καλύτερους "μυστικούς" προορισμούς της Μεσογείου συγκαταλέγεται ένα πανέμορφο και καταπράσινο ελληνικό νησί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 18 Ιουν 2025 | 09:03

Daily Mail: Αυτό είναι το ελληνικό νησί που μπορείτε να εξερευνήσετε περπατώντας - Παρθένες παραλίες, ένας παράδεισος

Ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί, αποθεώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail, τονίζοντας μάλιστα ότι ο επισκέπτης μπορεί να το εξερευνήσει ολόκληρο περπατώντας!

TRAVEL AND TOUR WORLD 17 Ιουν 2025 | 09:34

Το κυκλαδίτικο νησί μέσα στους 6 σημαντικότερους πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2025

"Ένα μαγευτικό νησί του Αιγαίου, εδραιώνει διαρκώς τη θέση του ως ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς της Ελλάδας".

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΥΘΟΣ 15 Ιουν 2025 | 09:20

Το "διαμάντι" των Κυκλάδων: Από τους hippies των 60's, τους ροκάδες των 80' s και τους ravers των 90's, στο σήμερα

Νησί - μύθος, πλημμυρισμένο από την μοναδική αύρα των Κυκλάδων, των αδαμάντινων και φιλόξενων ανθρώπων του, με φανατικούς επισκέπτες.

ΓΙΑ 69Η ΧΡΟΝΙΑ 13 Ιουν 2025 | 11:51

Το Φεστιβάλ Φιλίππων σηκώνει αυλαία τιμώντας τον Χρόνη Μίσσιο

Αφιερωμένο στην πολύπλευρη προσωπικότητα και το ανατρεπτικό έργο του Καβαλιώτη συγγραφέα, λογοτέχνη και ακτιβιστή Χρόνη Μίσσιου, είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων (ΦΦ).

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 11 Ιουν 2025 | 09:29

Αυτό είναι το μυθικό νησί της Ελλάδας με τα σαγηνευτικά τιρκουάζ νερά, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times

Σύμφωνα με την αρχαία μυθoλογία η Καλυψώ μάγεψε τον Οδυσσέα και εκείνος παραδόθηκε για αρκετό καιρό στα "δίχτυα της γοητείας" του προικισμένου αυτού τόπου.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΕΝΙΟ ΠΑΓΩΤΟ 09 Ιουν 2025 | 08:00

Η νέα γλυκιά αποστολή του Ben & Jerry’s στηρίζει τους πρόσφυγες

Δεκατρείς πρόσφυγες επιχειρηματίες, εμπνεόμενοι από τις γεύσεις και τα αρώματα που τους συνόδευσαν στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, συνδημιούργησαν το παγωτό που θα μας συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι: τo Sweet Mango Memories

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 04 Ιουν 2025 | 09:05

Το ελληνικό, αρχοντικό νησί που αποθεώνει η Daily Mail: "Είναι το ίδιο όμορφο με τη Σαντορίνη"

Ένα πανέμορφο ελληνικό νησί προτείνει η Daily Mail για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 02 Ιουν 2025 | 10:25

Το ελληνικό νησί που αποθεώνει ο Guardian: Λευκή άμμος, κρυστάλλινα και τιρκουάζ νερά

Ανάμεσα στους προορισμούς της Ευρώπης που ξεχωρίζουν για τη λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, συγκαταλέγεται ένα διάσημο ελληνικό νησί.

ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 01 Ιουν 2025 | 12:56

Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας - Οι δρόμοι που γίνονται εκτροπές

Σύμφωνα με την Αστυνομία η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί αργά το βράδυ της Κυριακής.

ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ 21 Μαϊ 2025 | 10:50

Μουσική, χορός, γεύσεις και δημιουργία στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού "ΜΑΖΙ στη Γιορτή"

Τρεις μέρες γεμάτες μουσική, χορό, γεύσεις, γέλια, δημιουργία και συγκίνηση έδειξαν γιατί το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού "ΜΑΖΙ στη γιορτή", στο πανέμορφο Γαλαξίδι.

21 Μαϊ 2025 | 10:43

13ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων 2025 "Πόλεμος και Ειρήνη"

Το Φεστιβάλ-θεσμός της μουσικής δωματίου διεθνώς επιστρέφει στα Χανιά για 13η χρονιά ενώνοντας κορυφαίους μουσικούς από ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 20 Μαϊ 2025 | 09:34

Το ελληνικό νησί με τα δύο διαφορετικά "πρόσωπα" - Πάρτι αλλά και γαλήνη, εξωτικές παραλίες και μνημεία

"Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί για το καλοκαίρι του 2025: Εκεί που η θάλασσα διατηρεί ακόμη τη μαγεία της", αναφέρει το δημοσίευμα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΦΗ 19 Μαϊ 2025 | 09:51

Το κοσμικό γεγονός του καλοκαιριού: Ο εφοπλιστικός γάμος του Νιάρχου στη Σπετσοπούλα με όλο το διεθνές τζετ σετ

Τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του, αναμένεται να ανεβεί αυτό το καλοκαίρι ο εγγονός του Σταύρου Νιάρχου, Νίκολας Νιάρχος. Δείτε το προσκλητήριο του γάμου.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ; 07 Μαϊ 2025 | 19:29

WORLD OF BΕΕR FESTIVAL 2025: Έρχεται 9-11 Μαΐου με αμέτρητες ετικέτες μπίρας, street food, συναυλίες, stand up & happenings!

Το WORLD OF BΕΕR FESTIVAL έρχεται για 2η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

ΜΑΝΤΕΥΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ; 07 Μαϊ 2025 | 10:28

Αυτό το ελληνικό νησί στους τοπ 4 προορισμούς της Ευρώπης για άνοιξη και καλοκαίρι -"Κυρίαρχος η φύση"

Το νησί δέχεται αρκετούς επισκέπτες χωρίς όμως να δημιουργείται ο υπερτουρισμός που ακούμε πολύ τον τελευταίο καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ 07 Μαϊ 2025 | 10:13

Ερχεται το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά με πλούσιες εκδηλώσεις - Σεμινάρια, συναυλίες, προβολές ταινιών

Τα τρία προηγούμενα φεστιβάλ παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, σε διάφορους χώρους στο ιστορικό παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ 06 Μαϊ 2025 | 08:38

Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Η Νεφέλη Φασούλη δωρεάν στον Λυκαβηττό την Τετάρτη 7 Μαΐου

Η σειρά Lycabettus Sunset Live θα πραγματοποιηθεί με τρεις συναυλίες στο "μπαλκόνι" του Αγίου Γεωργίου στον Λυκαβηττό.

ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 06 Μαϊ 2025 | 08:23

"Μαζί στη Γιορτή": Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αθλητισμού στο Γαλαξίδι είναι γεγονός

Λίγες ημέρες έμειναν για να βρεθούμε όλοι ΜΑΖΙ στη Γιορτή, στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού στο υπέροχο Γαλαξίδι.

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 06 Μαϊ 2025 | 07:21

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης επιστρέφει για 4η χρονιά

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2025.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 29 Απρ 2025 | 13:34

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων ξεκινά την Πρωτομαγιά με πικ-νικ στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ελάτε να γίνετε μέρος μιας ζωντανής, ανοιξιάτικης Αθήνας με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή, λέει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

8- 9 ΜΑΙΟΥ 2025 29 Απρ 2025 | 12:38