Follow us

Άκις Βλουτής: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή

«Δεν πιστεύω στην δεύτερη ζωή, ό,τι έκανα σε αυτήν, ό,τι ζω τώρα, ό,τι συνέβη, ό,τι με κατέστρεψε και ό,τι με δημιούργησε». Ο Ακις Βλουτής εκ βαθέων στο TheTOC

Άκις Βλουτής: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή

«Είμαι γκέι - 22 χρόνια ζω με τον σύντροφό μου»... Κάπως έτσι ο Ακις Βλουτής αποφάσισε πριν από λίγα χρόνια να αποκαλύψει την προσωπική του διαδρομή - που ήταν στρωμένη πολύ περισσότερο μ' αγκάθια παρά με ροδοπέταλα καθ' ότι το υπερσυντηρητικό οικογενειακό του περιβάλλον δεν του συγχώρεσε τις επιλογές της προσωπικής του ζωής. Μπορεί ο ίδιος να μην το σκέφτηκε ποτέ έτσι όπως λέει στο TheTOC, αλλά η δική του πορεία έχει μυθιστορηματικά στοιχεία. Γι' αυτή την προσωπική πορεία, λοιπόν, για το «δικό του» Από Μηχανής Θέατρο που αντέχει ακόμα τους καιρούς της κρίσης, αλλά και για τη συνύπαρξή του με το Γιώργο Κιμούλη η Ακις Βλουτής μας μίλησε με το χέρι στην καρδιά με αφορμή το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» που πρόκειται να ανέβει στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 8 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Κιμούλη..

Ο Κιμούλης με ξαφνιάζει κάθε μέρα με την αθωότητά, την διαβολιά, τη χαρά ενός παιδιού και την λεπτότητα που διδάσκει τους ηθοποιούς. Είναι ένα πολύ σπουδαίο μυαλό και ένας μεγάλος καλλιτέχνης

- Ποιο ρόλο ερμηνεύετε στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» που ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο; Τι πρόκληση ήταν για σας αυτός ο ρόλος;

«Ερμηνεύω τον Τζορτζ, έναν καθηγητή πανεπιστημίου που είναι παντρεμένος με την Μάρθα. Κατά τη γνώμη μου το έργο του Άλμπυ είναι ένα τερατώδες βαθύτατα φιλοσοφικό και ψυχαναλυτικό κείμενο. Είναι εξ' ορισμού πάντα μεγάλη πρόκληση να αναμετρηθείς μ’ ένα τόσο πολυπρισματικό χαρακτήρα. Χρησιμοποιείται διαρκώς η λειτουργία της μάσκας και αυτό με προκαλεί. Το έργο αυτό με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως γιατί παίρνω την ευθύνη του αρσενικού απέναντι στο θηλυκό. Την ευθύνη όλων των ανδρών απέναντι στις γυναίκες. Απέναντι στη γυναίκα ως σύζυγο, φίλη, ερωμένη, μάνα, σύντροφο, εξ’ υπαρχής εξόριστη από ένα σύστημα ανδρών και από το λόγο που είναι αρσενικός και τον έχουν δημιουργήσει αρσενικά. Αν το συλλάβεις αυτό, είναι μεγαλειώδες, ακόμα δε να το εμφανίσεις στην σκηνή».

- Ποιες είναι οι αστικές ψευδαισθήσεις που θα ήθελε να διαλύσει ο Αλμπυ με το έργο του;

«Για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση σας θα πρέπει να το κάνω πέρα από κάθε αστική ψευδαίσθηση, αυτό που καταθέτει ο Άλμπυ πρέπει να το δούμε με ένα μεγαλύτερο εύρος. Αντιλαμβάνεται βαθύτερα ένα τέλος, το τέλος της Ιστορίας, για αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει να το περιορίσουμε σε αστικές ψευδαισθήσεις. Περισσότερο εστιάζει στο ότι αντιλαμβάνεται ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός και κατ' επέκταση κάθε κοινωνία που έχει πολιτισμό περνάει σε μία πολύ σοβαρή πτώση. Ο σκεπτόμενος άνθρωπος διανύοντας ήδη την Τρίτη χιλιετία, νομίζω ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι αυτό που ξεκίνησε έχει ήδη τελειώσει πέρα από κάθε επανάσταση.
Μετά από δύο Παγκόσμιους πολέμους, αυτού του εύρους, αυτής της καταστροφής, οι άνθρωποι αρχίζουν να προσανατολίζονται στις επιστήμες ως μία καινούρια περιοχή που θα βοηθήσει το ανθρώπινο είδος να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο. Έρχεται παράλληλα και το αμερικάνικο όνειρο που κατακλύζει την Ευρώπη και τον κόσμο σιγά-σιγά, το οποίο ούτως ή άλλως δημιουργεί πρότυπα που απομακρύνουν από κάθε είδους ανθρωπισμό, πρότυπα υλικά, καταναλώσιμα που τα λέμε υλικά αγαθά.

Κατά κάποιο τρόπο αντιλαμβανόμαστε ότι ο πολιτισμός των "Επιστημών" αν και αναπτύσσεται υπέρ του ανθρώπου, ελέγχεται πια από κάποια κέντρα με μοναδικό θέμα τον πλουτισμό, τον θησαυρισμό, την διοχέτευση του πλούτου όλου του κόσμου σε πολύ περιορισμένα λόμπι. Μας χτυπάει το κουδούνι ουσιαστικά και μας υπενθυμίζει ότι σε ένα κόσμο ο οποίος δεν είναι ανθρωποκεντρικός, τι νόημα έχει να συνεχίσεις να υπάρχεις; Θα βρίσκεται πάντα σε μια κρίση μέχρι να φτάσουμε σε ένα καινούργιο τέλμα που θα αναγκαστούμε να αρχίσουμε να επαναπροσδιορίζουμε με έναν άλλον τρόπο αυτήν την τόσο απάνθρωπη λογική.

Κεντρικό στοιχείο ενός πολιτισμού πρέπει να είναι πάντα ο Άνθρωπος και οι σχέσεις των ανθρώπων. Έτσι ο Άλμπυ μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η σχέση δύο ανθρώπων και πόσο απίστευτα δύσκολη».

Αυτό που κρατά το Από Μηχανής ζωντανό είναι η τεράστια υπομονή και επιμονή που έχω που κάποιοι θα το χαρακτήριζαν από βλακεία έως τρέλα

-Μπορεί να πει κάτι σήμερα αυτό το θεατρικό κείμενο στα τόσα ζευγάρια που μένουν μαζί σε συμβατικούς γάμους – κι ένας λόγος γι’ αυτό είναι η οικονομική κρίση;

«Κοιτάξτε όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση το θέμα είναι πάντα ο Άλλος, η σχέση μας με τον Άλλο, η σχέση του ζευγαριού. Στην εποχή μας που δεν έχει καμιά σημασία αν είμαστε παντρεμένοι, χωρισμένοι ή ανύπαντροι, σε μια εποχή όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ανεξαρτήτως χρώματος ή φύλου με ποιον και πως θα ζήσουν, πως θα διαχειριστούν το τρίτο πρόσωπο που πάντα υπάρχει σε ένα ζεύγος, την σχέση τους δηλαδή. Αυτό είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Πολύ πιθανόν, όπως λέτε κάποια ζευγάρια να μένουν μαζί επειδή περνάμε μια οικονομική κρίση, αν και έχει ήδη διαπιστωθεί ότι τα διαζύγια έχουνε πάρει μια σπουδαία αυξητική τάση αναλογικά με τους γάμους που αντιστοιχούν κάθε χρόνο. Περιπτώσεις ανθρώπων που χωρίζουν για να μην τους πάρει τις περιουσίες τους το κράτος λόγω της κρίσης. Αυτή λοιπόν η κρίση έχει από όλα. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να πει αυτό το έργο στα ζευγάρια σήμερα, νομίζω είναι η εικόνα δύο ανθρώπων πιασμένοι χέρι χέρι μπροστά στο τέλος της ζωής τους. Γιατί αυτοί ναι, έμειναν μαζί, έζησαν μαζί, δημιούργησαν μαζί.
Οι σχέσεις πάντα περνάνε κρίσεις, και φυσικά ανεξάρτητα από την σημερινή κρίση, και αυτό συμβαίνει γιατί στη σχέση υπάρχουν δύο που συγκρούονται. Αυτή είναι η δυσκολία. Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτείς την διαφορετικότητα και την μοναδικότητά του άλλου και επίσης ο άλλος την δική σου. Αυτό είναι το θέμα. Οι σχέσεις ήταν και πριν, είναι και τώρα, θα είναι και μετά μια "δύσκολη δουλειά". Αν ζευγάρια αναγκαστούν να μείνουν μαζί οφείλουν να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν. Και αυτό δεν θα μας το δώσει καμία κρίση, είναι δική μας δουλειά».

- Μιλήστε μας λίγο για τη συνεργασία σας με τον Γιώργο Κιμούλη. Εχετε πει ότι γνωρίζεστε λίγα χρόνια αλλά από τότε ξεκίνησε μαζί σας μια συγγένεια που εξελίχθηκε σε «πρώιμη φιλία».

« Γνωριστήκαμε προσωπικά στο Ξύπνημα των Νεκρών που έκανα τον Απρίλιο του 2012 και έκτοτε υπήρξε ένα ενδιαφέρον και αναπτύχθηκε μια κάποια καλλιτεχνική συγγένεια που εξελίχθηκε σιγά-σιγά στη συνάντηση μας αυτή φορά με το έργο του Άλμπυ. Η πρόβα του συγκεκριμένου έργου και κάθε έργου δημιουργεί μιαν άλλη οικειότητα. Είναι μεγάλη η χαρά μου που γνώρισα έναν άνθρωπο ολοκληρωμένο στη δουλειά του, ανοιχτό πάντα, ιδιαζόντως τρυφερό, που σκύβει πάνω από τους ηθοποιούς του και το έργο με έναν το μοναδικό τρόπο. Με ξαφνιάζει κάθε μέρα με την αθωότητά, την διαβολιά, τη χαρά ενός παιδιού και την λεπτότητα που διδάσκει τους ηθοποιούς. Είναι ένα πολύ σπουδαίο μυαλό και ένας μεγάλος καλλιτέχνης και χαίρομαι πολύ που δουλεύω μαζί του και έχω τη δυνατότητα να το πω και δημοσίως. Και τα εννοώ αυτά που είπα για τον Γιώργο».

- «Άλλο να παίζεις θέατρο κι άλλο να κάνεις θέατρο», έχετε πει επίσης. Κι όμως, στο ρεπερτόριο του Από Μηχανής κάνατε τελευταία ένα «άνοιγμα». Σας βγήκε ή το μετανιώσατε;

« Καταρχάς ήτανε μία επιλογή και λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Και ειλικρινά δεν υπάρχει πια η δυνατότητα για τόσες παραγωγές. Δεν μπορώ απαντήσω απλά με ένα ναι ή με ένα όχι, γιατί όταν ανοίγεσαι προς γνωστά και άγνωστα τοπία κάποιες φορές δεν είναι όλα τόσο πετυχημένα. Όμως με ένα τρόπο θεωρώ ότι ήταν σωστό αυτό που έκανα. Σωστό γιατί έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους –κυρίως νέους- όπου υπό άλλες συνθήκες δεν θα γνώριζα ποτέ προσωπικά, αλλά πολύ πιθανόν να μην έβλεπα και τις δουλειές τους. Θα συνεχίζω να στηρίζω αυτό το άνοιγμα, για όσο αντέξω και ελπίζω η ανταπόκριση να συνεχίσει να είναι η ίδια».

Όταν μίλησα γι' αυτό το θέμα (σσ «είμαι γκέι και ζω 22 χρόνια με το σύντροφό μου») είχα την πρόθεση απλώς να μιλήσω ειλικρινά και σε αυτό η αλήθεια είναι πως υπήρξε μια ανταπόκριση από κάποιους ανθρώπους που με ενθάρρυναν και με συνεχάρησαν

- Τι είναι αυτό που κρατά το Από Μηχανής Θέατρο ζωντανό κι ενεργό στα χρόνια αυτής της τόσο βαθιάς κρίσης;

«Αρχικά με τιμά που το βλέπετε έτσι. Το έχω ξαναπεί, κάποιες φορές ανησυχώ μήπως είναι φασματικό όλο αυτό. όμως το θέατρο είναι η δουλειά μου και ακόμα και μέσα σε μια τέτοια κρίση θες να προσπαθήσεις ξανά και ξανά και ξανά. Αν πρέπει να απαντήσω τι είναι αυτό που κρατά το Από Μηχανής ζωντανό είναι η τεράστια υπομονή και επιμονή που έχω που κάποιοι θα το χαρακτήριζαν από βλακεία έως τρέλα».

- Στο θέατρο, έχετε πει, οι άνθρωποι είναι βαθιά συντηρητικοί. Πως έγιναν αποδεκτές στο χώρο σας οι δηλώσεις σας περί των επιλογών της προσωπικής σας ζωής που έχετε κάνει;

«Να διευκρινίσω αυτά που είχα πει τότε… ότι δηλαδή οι άνθρωποι στο θέατρο είναι συντηρητικοί, πράγμα που από μόνο του έτσι αυθαίρετα δε στέκει. Έλα όμως που πιστεύω ότι το θέατρο όντας καθρέφτης της κοινωνίας αντανακλά και τον συντηρητισμό της. Γιατί η ελληνική κοινωνία γίνεται πολύ συντηρητική σιγά σιγά. Και αυτό είναι δύσκολο. Το αντιλαμβανόμαστε. Το εισπράττουμε με όλες τις αισθήσεις μας, μία οπισθοδρόμηση εδώ και καιρό να εξελίσσεται σ' ένα νεοσυντηρητισμό επικίνδυνο, και δυστυχώς όχι μόνο τοπικά αλλά και παγκόσμια. Δείτε νέο πρόεδρο της Αμερικής, Λεπεν στη Γαλλία, Πούτιν στη Ρωσία και ούτω καθεξής. Το αν οι δηλώσεις μου έγιναν αποδεκτές ή όχι ήταν και είναι κάτι που ποτέ δε με ενδιέφερε. Ουδέποτε έκανα επιλογές ή δηλώσεις για να γίνω αρεστός και εκτός της συγκεκριμένης συνέντευξης στην ΕφΣυν προτιμώ πάντα να λέω αυτό που εγώ θεωρώ σοβαρό, αυτό που με αφορά τη δεδομένη στιγμή. Όταν μίλησα γι' αυτό το θέμα είχα την πρόθεση απλώς να μιλήσω ειλικρινά και σε αυτό η αλήθεια είναι πως υπήρξε μια ανταπόκριση από κάποιους ανθρώπους που με ενθάρρυναν και με συνεχάρησαν αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Δεν θα μιλούσα για προσωπικά θέματα, ούτως ή άλλως αυτά είναι οι επιλογές μου, αυτά καθορίζουν αυτό που είμαι, αυτό που είμαι πραγματικά, οπότε όταν ρωτήθηκα ευθέως από την δημοσιογράφο θεώρησα σωστό να απαντήσω απλά και ειλικρινά. Αλλά πραγματικά δεν ξέρω γιατί πρέπει να είναι θέμα συζήτησης η εκάστοτε προσωπική επιλογή, αυτό μικραίνει την ελευθερία. Σημαντικό είναι ο κόσμος να σε βλέπει σαν άνθρωπο που είναι ηθοποιός. Πως εσύ αντιλαμβάνεσαι το θέατρο, το πως βλέπεις την προσωπικής σου ζωή νομίζω ότι είναι από τα πράγματα που δεν χρειάζεται να ασχοληθείς παραπάνω».

- Ξεκινήσατε, έχετε πει επίσης, αργά στο θέατρο λόγω της τροχοπέδης από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Αυτό σας έχει κάνει να το απολαμβάνετε περισσότερο;

«Στο θέατρο ξεκίνησα το 92, έκανα κάποια πράγματα μέχρι να φτιάξω το δικό μου θέατρο, αλλά ποτέ δε σταμάτησα να παίζω, απλώς κάποια στιγμή εκ των συνθηκών αναγκάστηκα να απομακρυνθώ για ένα χρόνο. Δεν μπορώ να πω ότι λόγω των δυσκολιών το απολαμβάνω περισσότερο γιατί κάνοντας θέατρο αντιλαμβάνομαι ότι ο χρόνος όλο και μικραίνει, εξ' ορισμού έτσι λοιπόν το θέατρο είναι ένα παιχνίδι που ξορκίζει την τρομοκρατία του χρόνου. Και αυτό με ευχαριστεί.»

Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι που ξορκίζει την τρομοκρατία του χρόνου

-Το θέατρο λειτουργεί για εσάς «καθαρτικά» σε σχέση με τις επώδυνες στιγμές και τις δυσκολίες της ζωής που έχετε αντιμετωπίσει;

«Το θέατρο λειτουργία εξ' ορισμού καθαρτικά, γι' αυτό λέμε ότι στην αρχαία τραγωδία υπάρχει η κάθαρση. Εμείς οι ηθοποιοί – εγώ προσωπικά - πάντα παίζουμε με ότι έχουμε, οι αναπηρίες μας είναι τα όπλα μας. Και φυσικά και χρειάζεσαι την τεχνική σου, τα εργαλεία σου, το ταλέντο σου. Αλλά εντέλει στην τέχνη υπάρχεις - στο θέατρο υπάρχεις - μόνο με τις αναπηρίες σου».

-Η προσωπική σας διαδρομή κι οι υπερβάσεις που έχετε κάνει είναι σχεδόν μυθιστορηματική. Εχετε μετανιώσει για κάτι; Αν είχατε μια δεύτερη ζωή τι θα κάνατε αλλιώς;

«Δεν μπορείς να ζήσεις την ζωή σου θεωρώντας την μυθιστόρημα. Δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι, αν και καταλαβαίνω ότι κάποια γεγονότα είναι ιδιαζόντως ακραία. Νομίζω ότι απλώς αντιμετωπίζω τον εαυτό μου στην εκάστοτε πραγματικότητα. Με κάποιον τρόπο διαπιστώνεις ότι μπορείς να βλέπεις τον εαυτό σου με το πέρασμα του χρόνου σαν κάποιον άλλον. Τότε παίρνεις μια απόσταση από σένα, από την ίδια σου την ύπαρξη. Παρατηρείς όμως τα ελλείμματα, αυτά είναι που σου μένουν, με αυτά είναι που ζεις και αυτά είναι που εμφανίζουμε επί σκηνής. Έχω μετανιώσει για πολλά και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο. Δεν πιστεύω στην δεύτερη ζωή, ό,τι έκανα σε αυτήν, ό,τι ζω τώρα, ό,τι συνέβη, ό,τι με κατέστρεψε και ό,τι με δημιούργησε. Δεν θα 'θελα να ζήσω μια άλλη ζωή, να σκεφτώ έναν άλλο τρόπο. Ζωή μου είναι αυτό, μόνο αυτό, με μόνο στόχο να μπορέσω να συναντήσω στο τέλος έμενα»..

«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», Από Μηχανής Θέατρο από τις 8 Μαρτίου,

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Άκις Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση

Εικόνες από την παράσταση:

Άκις Βλουτής: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή

Άκις Βλουτής: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή - εικόνα 2

Άκις Βλουτής: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή - εικόνα 3

Άκις Βλουτής: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κωμωδίες, ελληνικά και ξένα έργα, σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο: Όλα όσα θα δούμε στο θέατρο τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 16:37

Τον Νοέμβριο η ομάδα σύγχρονου χορού Martha Graham στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θα παρουσιαστεί ένας διάλογος ανάμεσα σε εμβληματικά έργα της Μάρθας Γκράχαμ, όπως το Chronicle και το Errand into the Maze και σε νέες, τολμηρές παραγωγές όπως το Cave,

ΑΠΟ 24/9 08 Σεπ 2025 | 13:27

Πρεμιέρα για το RELIC του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Πτι Παλαί - Δείτε το τρέιλερ

Μία παράσταση που διαγράφει άκρως επιτυχημένη πορεία σε διεθνείς σκηνές και φεστιβάλ την τελευταία δεκαετία, θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική χρονιά στο Πτι Παλαί.

08 Σεπ 2025 | 13:23

Αντιγόνη Τσιούλη: Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που λάμπει στην Εθνική Όπερα του Καΐρου

Η πορεία της είναι γεμάτη επιμονή, πάθος και αγάπη για τον χορό.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 08 Σεπ 2025 | 12:51

O Μάριος Φραγκούλης τραγουδά Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Ο Μάριος Φραγκούλης τιμά τα 100 Χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΑΠΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 08 Σεπ 2025 | 12:02

ΕΡΡΙΚΟΣ Ε': Το άγνωστο έργο του Σαίξπηρ ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή μετά από 85 χρόνια

Η μόνη προηγούμενη φορά που ο Ερρίκος Ε’ ανέβηκε στην ελληνική σκηνή ήταν από το Εθνικό Θέατρο, τον Μάρτιο του 1940, μερικές εβδομάδες πριν τη ναζιστική εισβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 07 Σεπ 2025 | 14:07

Φεστιβάλ Βενετίας: 22 λεπτά το χειροκρότημα που έγραψε ιστορία - Ολοι οι αριθμοί πίσω από τη λάμψη

Ένα δεκαήμερο γεμάτο λάμψη και συγκινήσεις για σινεφίλ έφτασε στο τέλος του. Το 82ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 54 07 Σεπ 2025 | 11:16

Πίτερ Σέλερς: Ο θρυλικός κωμικός, οι δαίμονες, το ποτό, τα ναρκωτικά και ο ανεκπλήρωτος έρωτας με τη Σοφία Λόρεν

Υπήρξε ίσως ο κορυφαίος κωμικός όλων των εποχών, αν και όταν έπαιξε δράμα, άφησε άφωνους κριτική και κοινό -Δέσμιος της μητέρας του - Από βρέφος στη σκηνή.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ 06 Σεπ 2025 | 23:03

Φεστιβάλ Βενετίας: Στον Τζιμ Τζάρμους ο Χρυσός Λέοντας για την ταινία "Father Mother Sister Brother"

Η δραματική κομεντί του ανεξάρτητου Αμερικανού σκηνοθέτη "Πατέρας Μητέρα Αδελφή Αδελφός" εξερευνά τις οικογενειακές σχέσεις σε τρία κεφάλαια, μεταξύ Νιου Τζέρσι, Δουβλίνου και Παρισιού

06 Σεπ 2025 | 19:21

"A Visit To Grandpa's": O Άντονι Χόπκινς πρωταγωνιστής σε ταινία-φόρο τιμής στις ουαλικές ρίζες του

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Άντονι Χόπκινς πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "A Visit To Grandpa’s", βασισμένη στη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του διάσημου Ουαλού συγγραφέα Ντίλαν Τόμας.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 05 Σεπ 2025 | 13:05

"Ορέστεια" του Αισχύλου: Προσθήκη νέας παράστασης στο Θέατρο Πέτρας μετά το sold out

Αυλαία σε μια θριαμβευτική πορεία, μια τελετουργική αποχαιρετιστήρια πράξη και ένα παγκόσμιο μήνυμα για τη βία, τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη μοίρα.

ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ 05 Σεπ 2025 | 12:06

"Θάλασσες μάς χώρισαν": Πρώτη ανάγνωση σεναρίου για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ - Μοναδικό καστ

Το ταξίδι ξεκινά: μια δυνατή ιστορία για την απώλεια, τον ξεριζωμό και την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να συνεχίζει, ακόμα και μέσα από τις πιο σκοτεινές θάλασσες.

05 Σεπ 2025 | 11:46

ΠΝΟΗ: Ο Μιχάλης Δέλτα εμπνέεται από το πρωτοποριακό έργο του Takis

Η παράσταση "Πνοή" εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης Takis 1∞ που διοργανώνει το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στα δυο μουσεία του, στην Αθήνα και στην Άνδρο, έως τις 2 Νοεμβρίου.

ΑΠΟ 16/10 05 Σεπ 2025 | 11:30

"Merde": Μια μουσική κωμωδία για τα "κακώς κείμενα" του ελληνικού θεάτρου

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το θέατρο, αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε, από 16 Οκτώβρη, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που φέτος γιορτάζει τα 130 χρόνια λειτουργίας του.

ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 05 Σεπ 2025 | 10:50

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γιόρτασε "30 χρόνια τραγούδια" στο κατάμεστο Ηρώδειο [εικόνες]

Χιλιάδες κόσμου υποκλίθηκαν στον Μίλτο Πασχαλίδη, ο οποίος έδωσε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το βράδυ της Πέμπτης, για τα 30 χρόνια καριέρας του.

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" 05 Σεπ 2025 | 07:20

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη - Πλήθος καλλιτεχνών, συγκίνηση και αγαπημένα τραγούδια

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.

04 Σεπ 2025 | 12:06

Τι θα δούμε 7 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο: Από "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" μέχρι "Κάρμεν" και "Λίμνη των Κύκνων"

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα-σταθμούς διαφορετικών εποχών και ρευμάτων με αφετηρία τον ρομαντισμό, την χρυσή εποχή του Ρώσικου μπαλέτου και το νεοκλασικό στυλ.

ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 11:39
ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΚΩΜΩΔΙΑ 04 Σεπ 2025 | 09:58

"Πρόσεχε ποιον σκοτώνεις": Το νέο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Θέατρο Πειραιώς 131

Μία σπιρτόζικη ιστορία φόνων, γεμάτη από ίντριγκες, ανατροπές και το κομψό χιούμορ που ταιριάζει στο αστικό κλίμα της δεκαετίας του 1950.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΡΑ 04 Σεπ 2025 | 08:16

Τέλος του Παιχνιδιού: Ο Μάκης Παπαδημητρίου ανεβάζει το έργο του Μπέκετ με τον Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια

Ο Μάκης Παπαδημητρίου συναντά επί σκηνής τον Γιώργο Χρυσοστόμου, οκτώ χρόνια μετά την προηγούμενη εκρηκτική τους συνύπαρξη στη σκηνή.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ 03 Σεπ 2025 | 10:44

Ο Τομ Χόλαντ αποθεώνει τον Κρίστοφερ Νόλαν: "Η Οδύσσεια έχει το καλύτερο σενάριο που διάβασα ποτέ"

Ο Χόλαντ ο οποίος υποδύεται τον Τηλέμαχο, στην επική μεταφορά του ομηρικού έπους σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε το σενάριο ως "το καλύτερο που έχω διαβάσει ποτέ".

02 Σεπ 2025 | 22:02

Κωνσταντίνα: Επιστρέφει για ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές στο Κολωνάκι

Η Κωνσταντίνα με την πολυετή της διαδρομή και τη ζεστασιά της φωνής της παρασύρει σε μια μουσική βιωματική εμπειρία γεμάτη συναίσθημα.

ΣΤΑ 73 ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 17:58

Πέθανε ο Γκράχαμ Γκρίν: Ο πρώτος ηθοποιός που μίλησε ινδιάνικα στο σινεμά, στην ταινία "Χορεύοντας με τους λύκους"

"Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον ειρηνικό θάνατο του βραβευμένου, θρυλικού Καναδού ηθοποιού Γκράχαμ Γκριν", ανέφερε ο Τζέρι Τζόρνταν σε δήλωσή του στο CBC News

ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2025 | 15:28

Η Χίος ζει φέτος στον παλμό του 4ου The Chios Festival

Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Χίου- Τα δρώμενα και οι καλεσμένοι

ΑΠΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2025 | 08:00

Πέντε δυνατές πρεμιέρες στην ΕΡΤ1 που θα καθηλώσουν

Γέλιο, συγκίνηση, μυστήριο, δράση και ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες συναίσθημα επιφυλάσσουν οι σειρές μυθοπλασίας που κάνουν πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στην ΕΡΤ1.

"ΕΦΥΓΕ" ΤΟ 2021 02 Σεπ 2025 | 07:48

Οικουμενικός και αθάνατος: Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε, αλλά συνεχίζει να μας καθοδηγεί. Ένας οικουμενικός Έλληνας που έγραψε με νότες την ψυχή ενός έθνους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Σεπ 2025 | 08:37

Αιχμηρή ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη για τον Λάνθιμο: Μήπως ο κόσμος χειροκροτούσε ενθουσιασμένος επειδή τέλειωσε η ταινία;

Με μία αιχμηρή ανάρτηση, σχολίασε η συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη, τη μεγάλη επιτυχία που είχε η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάθνιμου "Bugonia" στο Φεστιβάλ Βενετίας.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ 31 Αυγ 2025 | 12:53

Φεστιβάλ Βενετίας: Ντελίριο ενθουσιασμού για τον "Frankestein" του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο - 13 λεπτά χειροκροτούσαν όρθιοι οι θεατές

Οι πρωταγωνιστές του Frankestein Όσκαρ Άιζακ και Τζέικομπ Ελόρντι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, καθώς το κοινό συνέχιζε να χειροκροτεί

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 29 Αυγ 2025 | 12:58

"Οι Όρνιθες" με Χρυσοστόμου και Παπασπηλιόπουλο ανοίγουν για τελευταία φορά τα φτερά τους

Με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τον Γιώργο Χρυσοστόμου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Όρνιθες ολοκληρώνουν το μαγικό τους πέταγμα, σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής.

EMBASSY THEATER 29 Αυγ 2025 | 12:55

Πρώτες εικόνες από την "Κόμισσα της Φάμπρικας" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή - Με εξαιρετικό καστ

Η Κόμισσα της Φάμπρικας θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου στο Embassy theater.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΒΛΑΧΟ 29 Αυγ 2025 | 12:43

"ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ - Πόσο Δύσκολο να Είσαι Άντρας": Οι 5 τελευταίοι σταθμοί της περιοδείας

Η παράσταση "Δον Ζουάν – Πόσο Δύσκολο να Είσαι Άντρας", σε σκηνοθεσία της Λητώς Τριανταφυλλίδου, με τον Πάνο Βλάχο στον ομώνυμο ρόλο, ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία, με 5 τελευταίους σταθμούς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29 Αυγ 2025 | 12:40

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για ένα μήνα στα σχολικά προαύλια - Οι ταινίες

Από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών στα προαύλια των σχολείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 29 Αυγ 2025 | 12:14

"Η μεγάλη χίμαιρα": Στον "αέρα" το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης σειράς της ΕΡΤ

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, που θεωρείται σταθμός στη νεοελληνική λογοτεχνία, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην οθόνη μέσα από μια σειρά έξι επεισοδίων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 29 Αυγ 2025 | 09:59

Bugonia: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας του Λάνθιμου με την Εμμα Στόουν

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Bugonia" έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

82Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ. 29 Αυγ 2025 | 09:55

Πρεμιέρα για το "Bugonia": Αποθεώθηκαν Γιώργος Λάνθιμος και Εμμα Στόουν στη Βενετία - Τους χειροκροτούσαν όρθιοι επί 6 λεπτά

Με αφορμή και την παγκόσμια πρεμιέρα του "Bugonia" δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου την Πέμπτη, δόθηκε στη δημοσιότητα και το επίσημο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου φιλμ.

5-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 29 Αυγ 2025 | 09:00

LAComics Festival: Για 7η χρονιά στη Λάρισα το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ κόμικ [εικόνες]

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλίας για τα comics και τη street art επιστρέφει από τις 5 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2025 στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα. Με ελεύθερη είσοδο.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 28 Αυγ 2025 | 19:15

Με παλαιστινιακή σημαία στο πέτο ο Γιώργος Λάνθιμος στο Φεστιβάλ της Βενετίας [εικόνες - βίντεο]

Οι συνεργάτες και φίλοι, Λάνθιμος και Στόουν, φωτογραφήθηκαν από τους δημοσιογράφους, με τον Έλληνα σκηνοθέτη να έχει στο πέτο του την παλαιστινιακή σημαία καθ' όλη την διάρκεια

ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 28 Αυγ 2025 | 10:45

Το 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Αρεως: 210 εκδοτικοί οίκοι και πάνω από 200 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Στις 5 Σεπτεμβρίου, η μεγαλύτερη γιορτή του Βιβλίου "ανοίγει τις πύλες της" στο Πεδίον του Άρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου και να προσελκύσει νέους αναγνώστες.

ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ 28 Αυγ 2025 | 10:40

Η Καρυάτιδα: Το καυστικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη μετακομίζει σε νέα στέγη από τον Οκτώβριο

Μια ανατρεπτική κωμωδία, αφιερωμένη στη μεγαλειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου, να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 28 Αυγ 2025 | 09:35

Η Ηλέκτρα του Τάρλοου ολοκληρώνει το ταξίδι της στην Αττική - Οι τελευταίοι σταθμοί

Μετά τον θρίαμβο της Επιδαύρου, τις διθυραμβικές κριτικές και τις sold out παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, η Ηλέκτρα ολοκληρώνει το ταξίδι της σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Αττικής.

27 Αυγ 2025 | 12:33

Εξώφυλλο σε αμερικανικό περιοδικό το "Οσα Παίρνει ο Άνεμος" - Ενα 4σέλιδο αφιέρωμα στην ελληνική παράσταση

Η μεγάλη επιτυχία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που επιστρέφει από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου και μόνο για μια εβδομάδα παραστάσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 27 Αυγ 2025 | 10:38

Θερινό σινεμά τον Σεπτέμβριο στην αυλή του Επί Κολωνώ - 6 ταινίες με ελεύθερη είσοδο

Μετά την εξαιρετικά θερμή ανταπόκριση του κοινού στις προβολές του Ιουλίου, το Επί Κολωνώ ανακοινώνει νέες προβολές σημαντικών και βραβευμένων ταινιών και για τον Σεπτέμβρη!

ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ 27 Αυγ 2025 | 09:09

Κωνσταντίνου για την "οικία Κοκοβίκου" που γίνεται χώρος πολιτισμού: Αισθάνομαι ευγνώμων, είναι μεγάλη τιμή

Η "οικία Κοκοβίκου" στην Πλάκα, γνωστή στο ευρύ κοινό από την ταινία "Η γυνή να φοβήται τον άνδρα", θα μετατραπεί σε χώρος πολιτισμού όπου θα προβάλλονται παλιές ταινίες του ελληνικού κιν/φου

26 Αυγ 2025 | 15:11

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού - Μια μοναδική παράσταση για τα παιδιά της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί"

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ! 26 Αυγ 2025 | 13:02

"Ο θάνατος του εμποράκου" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη: Οι 3 τελευταίοι σταθμοί της περιοδείας

Μετά τη θριαμβευτική καλοκαιρινή περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, η επιτυχημένη παράσταση με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ολοκληρώνει το ταξίδι της.

ΣΤΟ ΠΛΥΦΑ 26 Αυγ 2025 | 11:29

Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί το "Μένγκελε" του Θανάση Τριαρίδη στην Αθήνα και τη Ζυρίχη

Από τις 13 Οκτωβρίου και μόνο για έξι παραστάσεις (13, 14, 15, 20, 21, 22/10), το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία στο ΠΛΥΦΑ.

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 26 Αυγ 2025 | 10:31

"Ορέστεια" του Αισχύλου: Η εμβληματική παράσταση ρίχνει αυλαία στο Θέατρο Πέτρας

Η αυλαία στη θριαμβευτική της πορεία, ως τελετουργική αποχαιρετιστήρια πράξη και παγκόσμιο μήνυμα για τη βία, τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη μοίρα, θα πέσει στο Θέατρο Πέτρας.

26 Αυγ 2025 | 10:26

"Sisyphus - flesh and earth": Ο Donald Kitt σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο "Sisyphus – flesh and earth" είναι μια εικαστική παράσταση με στοιχεία σωματικού και τελετουργικού θεάτρου, βασισμένη στον διαχρονικό μύθο.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025 25 Αυγ 2025 | 14:50

Η Ελένη Παλυβού-Μπούση παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο "Τολμηρές Ανθεκτικές Γυναίκες"

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την υποστήριξη του Hippocratic Cancer Research Foundation for Northwestern Hospital, ενισχύοντας την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ 25 Αυγ 2025 | 12:30

Η θρυλική "οικία Κοκοβίκου" μεταμορφώνεται και γίνεται χώρος προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το κτήριο, συνολικής επιφανείας 266 τ.μ., είναι τριώροφο με ξύλινο συνεχές χαγιάτι, σε όλες τις στάθμες, ανταποκρινόμενο στα πρότυπα της πρώιμης οθωνικής περιόδου.

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Αυγ 2025 | 12:10

The Chios Festival: Η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοικτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας. Ο λόγος για το The Chios Festival.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 25 Αυγ 2025 | 11:16

"Οιδίποδας" του Χουβαρδά: Προστίθεται εκτάκτως νέα τελευταία παράσταση στον Λυκαβηττό

Με όλες τις παραστάσεις στην Αθήνα να έχουν γίνει ήδη sold out, η πρωτοφανής ανταπόκριση του κοινού για τον Οιδίποδα του Γιάννη Χουβαρδά, οδηγεί τους διοργανωτές στην προσθήκη μιας νέας και τελευταίας παράστασης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 25 Αυγ 2025 | 10:46

K.BHTA: Ο ποιητής της ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στην Τεχνόπολη

Ο Κ.Βήτα επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα, ποίηση και ηλεκτρονικά τοπία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25 Αυγ 2025 | 08:40

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου στο Εθνικό με τρεις σπουδαίες παραγωγές

Τρεις κυπριακές παραγωγές, που γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία κατά την παρουσίασή τους στην Κύπρο το 2024, θα φιλοξενηθούν στις σκηνές του Κτηρίου Τσίλλερ.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ "ΔΙΑΔΟΧΟ" 22 Αυγ 2025 | 23:07

Τζέιμς Μποντ: Ποιος ανερχόμενος Βρετανός ηθοποιός έκανε δοκιμαστικό για τον ρόλο του θρυλικού "007"

O Ρόουζ-Μαρς, ο οποίος έχει συμμετάσχει στις ταινίες "Krays: Code of Silence" και "Wolves of War", φέρεται να πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο, με μια πηγή κοντά στην παραγωγή να ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός διάβασε ατάκες που είπε ο Πιρς Μπρόσναν

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Αυγ 2025 | 19:57

Η Γλυκερία αποσύρει τη συμμετοχή της στο Sani Festival λόγω "απειλής επεισοδίων" από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές

Η εμφάνιση της Γλυκερίας στο Sani Festival της Χαλκιδικής δεν θα πραγματοποιηθεί

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 20 Αυγ 2025 | 11:57

Νάξος: Απομακρύνεται το συρματόπλεγμα από την Πορτάρα - Ο Δήμος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα

Το συρματόπλεγμα τοποθετήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Απόλλωνα μετά από περιστατικό με τουρίστα που σήκωσε ένα μάρμαρο.

ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟ 19 Αυγ 2025 | 12:43

Η Φαραντούρη αφιέρωσε τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη στη Μενδώνη και έγινε χαμός στα social media

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της Μαρίας Φαραντούρη να αφιερώσει το τραγούδι "Της Αγάπης Αίματα" του Μίκη Θεοδωράκη, στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΣΤΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ» 18 Αυγ 2025 | 15:43

Τάκης Βαμβακίδης: Στο νοσοκομείο ο ηθοποιός με οξεία πνευμονική εμβολή

Στο πλευρό του βρίσκονται στενοί συγγενείς και φίλοι που περιμένουν να τον δουν να παίρνει εξιτήριο.

16 Αυγ 2025 | 15:45

ΥΠΠΟ για τη φωτιά στη Χίο: Μικρής έκτασης φθορές στο βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (12/08) στη Βόρεια Χίο, στην περιοχή της Ποταμιάς εξαπλώθηκε με ταχύτητα

ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ 16 Αυγ 2025 | 12:13

Σοφία Σεϊρλή: Το τελευταίο αντίο από συγγενείς και φίλους στην ηθοποιό στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Σήμερα συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο "αντίο" στην ηθοποιό καθώς συγκεντρώθηκαν στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας για να αποχαιρετήσουν τη Σοφία Σεϊρλή

16 Αυγ 2025 | 09:23

Αύγουστος στην Αθήνα: Υπαίθριες προβολές κάτω από τα αστέρια και περιοδικές εκθέσεις σε μουσεία

Oι υπαίθριες προβολές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα ή οι επισκέψεις σε μουσεία της πόλης με αφορμή εκθέσεις και δράσεις που υλοποιούνται μέσα στον Αύγουστο.

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 15 Αυγ 2025 | 10:02

Αύγουστος στην Αθήνα: Προτάσεις για υπαίθριες προβολές κάτω από τα αστέρια και περιοδικές εκθέσεις σε μουσεία της πόλης

Υπαίθριες προβολές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα ή επισκέψεις σε μουσεία της πόλης με αφορμή εκθέσεις και δράσεις που υλοποιούνται μέσα στον Αύγουστο.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Αυγ 2025 | 19:52

Μάνος Κατράκης: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα γενέθλια του αείμνηστου ηθοποιού - Ενας από τους μεγάλους

Στον επίσημο λογαριασμό της η Finos Film στο Instagram δημοσίευσε ένα βίντεο με αποσπάσματα από εμβληματικές κινηματογραφικές του εμφανίσεις

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 12 Αυγ 2025 | 20:22

Το Ντουμπρόβνικ η πιο ασφαλής πόλη της Ευρώπης - Τα 10 μέρη με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα

To ταξιδιωτικό πρακτορείο Riviera Travel δημοσίευσε τη λίστα με τα 10 μέρη με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ 11 Αυγ 2025 | 12:30

Επίδαυρος: 15.000 θεατές αποθέωσαν την Ανδρομάχη της Μαρίας Πρωτόπαππα - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας

Το κοινό αγκάλιασε την παράσταση, η οποία, με τον συγκερασμό των δύο φύλων κάνει τα ζητήματα που θίγονται πανανθρώπινα, και αποτελεί ένα δριμύ "κατηγορώ" στον ανήθικο πόλεμο και την ανάλγητη και βρώμικη πολιτική.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11 Αυγ 2025 | 12:00

10ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2025: "Πέντε Χιλιετίες Ελληνικού Ηχου"

Με είσοδο ελεύθερη, το Φεστιβάλ διατηρεί ακέραιο τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα, καλλιεργώντας σχέσεις ουσίας ανάμεσα στους καλλιτέχνες, την τοπική κοινωνία και το διεθνές κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 11 Αυγ 2025 | 12:00

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με Σαίξπηρ και μία μεγάλη περιοδεία - Οι ημερομηνίες και όλοι οι σταθμoί

Ένας θίασος περιπλανώμενων θεατρίνων ζωντανεύει επί σκηνής τη ρομαντική κωμωδία του William Shakespeare, σε μια παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο και την κοινωνική πραγματικότητα.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 11 Αυγ 2025 | 10:56

Σοφία Σεϊρλή: Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση τον Ιούνιο – Συγκινεί η συγγραφέας Έρση Σεϊρλή για τον θάνατο της ξαδέλφης της

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της σπουδαίας ηθοποιού, Σοφίας Σεϊρλή που πνίγηκε την Κυριακή στους Φούρνους Ικαρίας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 11 Αυγ 2025 | 08:48

Σοφία Σεϊρλή: Το τελευταίο τηλεφώνημα που είχε με συνάδελφό της - "Και σου είπα μην πάτε στο Καμάρι..."

Το τελευταίο τηλεφώνημα της Σοφίας Σεϊρλή με τη συνάδελφό της Κατερίνα Μαραγκού.

11 Αυγ 2025 | 06:50

Σοφία Σεϊρλή: Ποια ήταν η σπουδαία ηθοποιός και σεναριογράφος που πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας [βίντεο]

Η ηθοποιός έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα, προσπαθώντας να κολυμπήσει από την παραλία Καμάρι προς το νησάκι του Αγίου Μηνά στους Φούρνους Ικαρίας.

10 Αυγ 2025 | 09:45

Γκράφιτι στο Παρίσι αφιερωμένο στη θρυλική τραγουδίστρια και χορεύτρια της τζαζ Ζοζεφίν Μπέικερ

Γκράφιτι που απεικονίζει τη Γαλλο-Αμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια της εποχής της τζαζ και ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, ατενίζει το Παρίσι, την πόλη που θεωρούσε σπίτι της.