
Στην καρδιά του στρατοπέδου του Καλαί, στην επονομαζόμενη Ζούγκλα ο σαιξπηρικός θίασος του θεάτρου Globe κάνει παράσταση με τον Άμλετ. Η Ζούγκλα είναι το προσωρινό σπίτι για περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Πριν από την παράσταση μοιράστηκε μια περίληψη στα αραβικά και τα φαρσί.

Η παράσταση που φιλοξενήθηκε στο στρατόπεδο είναι μια από τις πολλές δομές που δημιουργούνται από εθελοντές, προκειμένου να υπάρχει και μια ευκαιρία ψυχαγωγίας. Στη Ζούγκλα ζουν 6.000 άτομα σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες, καθώς η γαλλική κυβέρνηση δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί. Οι πρόσφυγες έχουν δημιουργήσει σχολεία, καταστήματα και χώρους λατρείας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γκλόουμπ Dominic Dromgoole, δήλωσε ότι η παράσταση είναι ένα ακόμη θαυμάσιο παράδειγμα της ικανότητας αυτής της πρωτοποριακή περιοδείας να φτάσει σε εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και ότι είναι προνόμιο το ότι μπορούν να παίζουν σε στρατόπεδα. Μετά το Καλαί, έχει σειρά το στρατόπεδο των μεταναστών από τη Λιβύη, στη Μάλτα.

Αρκετές δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την κλασική τραγωδία του Σαίξπηρ, την Τετάρτη.
Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας ο θίασος έχει επισκεφθεί 166 χώρες.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr