Ανοίγει το Benaki Museum Pavilion στο Four Seasons Astir Palace

Η ψηφιακή τεχνολογία ολοκληρώνει την καινοτόμο πρόταση του BenakiMuseumPavilion, προσφέροντας στον επισκέπτη μια εισαγωγή στον κόσμο του Μουσείου Μπενάκη.

anoigei-to-benaki-museum-pavilion-sto-four-seasons-astir-palace
SHARE THIS
0
SHARES

 Το πρώτο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στα νότια προάστια της Αθήνας ανοίγει για το κοινό στην καρδιά του ξενοδοχείου FourSeasonsAstirPalace, στη Βουλιαγμένη. Μια κάψουλα του Ελληνικού πολιτισμού βρίσκεται πλέον σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον διεθνούς αναψυχής, προσφέροντας σε ξένους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, έναν μοναδικό προορισμό για αγοραστικές εμπειρίες με ψυχή. 

Τολμηρή κίνηση πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, το BenakiMuseumPavilionκαινοτομεί σε πολλά επίπεδα. Πρόκειται για το πρώτο μουσειακό κατάστημα στον κόσμο που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Σχεδιάστηκε, έτσι, ως ένας πρότυπος «τόπος» στον οποίον συνοψίζεται η σταθερή επιδίωξη του Μουσείου Μπενάκη να γεφυρώσει το παρελθόν με το μέλλον. 

Από άποψη σχεδιασμού, η αρχιτεκτονική πρόταση του γραφείου KoisAssociatedArchitectsβασίζεται στη λειτουργική απλότητα  του μοντερνισμού, την οποία επενδύει με εντυπωσιακά σύγχρονα υλικά, δημιουργώντας ένα αυτόνομο κτίριο 60 τ.μ. που παραδίδει στο μέλλον την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά της γενιάς του ΄60. 

Παράλληλα, με μια προκλητική επιμέλεια επιλογής αντικειμένων, το BenakiMuseumPavilion αναδεικνύει το δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική κληρονομιά και τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, στους τομείς του design, της κοσμηματοποίας και της μόδας, απευθυνόμενο σε ένα αγοραστικό κοινό που αποζητά αυθεντικές συγκινήσεις, πολύτιμες αναμνήσεις και σύνδεση με τον τόπο που επισκέπτεται. Την ίδια στιγμή, η  εκλεκτική αγοραστική εμπειρίαπροεκτείνεται και εμπλουτίζεται με μουσειακά στοιχεία, σε ένα περιβάλλον μοντέρνου conceptstoreόπου η παράδοση και η τεχνική αρτιότητα της Ελλάδας προβάλλονται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.  

Στο νέο Πωλητήριο βρίσκει κανείς διαχρονικά μουσειακά αντίγραφα, αλλά και σύγχρονα διακοσμητικά αντικείμενα, καλλιτεχνικά κεραμικά και πολυτελή αξεσουάρ, όπως τσάντες σχεδιαστών,  νεο- φολκ υφαντά ταγάρια, μαντήλια, πετσέτες θαλάσσης και, φυσικά, κοσμήματα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου. Σχεδιασμένες ειδικά για διάθεση στο BenakiMuseum  Pavilion, όλες οι αποκλειστικές σειρές του καταστήματος προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στην εγχώρια υψηλή χειροτεχνία του σήμερα. 

Η ψηφιακή τεχνολογία ολοκληρώνει την καινοτόμο πρόταση του BenakiMuseumPavilion, προσφέροντας στον επισκέπτη μια εισαγωγή στον κόσμο  του Μουσείου Μπενάκη. 

Τα πιο εμβληματικά εκθέματα από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού ζωντανεύουν μέσα στο Pavilionμε τη βοήθεια μιας οθόνης αφής προηγμένης τεχνολογίας της Samsung,  ενώ  χάρη σε RFID(radio-frequencyidentification) βάσεις ανάγνωσης δεδομένων σύγχρονα αντικείμενα θα «αποκαλύπτουν» σε παρακείμενα tabletsτην έμπνευση ή τις δεξιότητες που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους.

Το BenakiMuseumPavilionξεκινά τη λειτουργία του την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. 

Ωράριο λειτουργίας: 10 πμ έως τις 10 μμ

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3671034 | Emailthe-shop@benaki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook