
Τα νέα για όσους αγαπούν τα κλασικά εστιατόρια με ελληνική κουζίνα είναι ευχάριστα. Το Κεντρικόν, στη στοά της οδού Κολοκοτρώνη 3 μετά από ένα χρόνο που έμεινε κλειστό προκαλώντας λύπη σε χιλιάδες Αθηναίους που δεν έπαψαν να συχνάζουν εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή, άρχισε να λειτουργεί ξανά προτείνοντας μια νέα γαστρονομική πρόταση με την υπογραφή του σεφ Άρη Τσανακλίδη.

Ο διάσημος σεφ προτείνει σήμερα έναν συνδυασμό ελληνικών συνταγών -κυρίως για το μεσημέρι- με πιο σύγχρονες εκδοχές της μεσογειακής κουζίνας για τις νυχτερινές ώρες. Επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα για να απογειώσει με το μαγειρικό του ταπεραμέντο τα κλασικά πιάτα της Αθηναϊκής αστικής κουζίνας.
Μία πλούσια λίστα από περίπου πενήντα ετικέτες κρασιών από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, συμπληρώνει αρμονικά την γαστρονομική αυτή εμπειρία.

Το Κεντρικόν, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας, τεκμήριο μιας εποχής που σήμαινε την ανάπτυξη των εστιατορίων δυτικού τύπου στην Ελλάδα, μέρος της αστικής μυθολογίας της δεκαετίας του ’60, πήρε το όνομά του από το παρακείμενο Θέατρο Κεντρικόν που δεν υπάρχει πια και έγινε μέσα στα χρόνια ένα δημοφιλές στέκι για πολιτικούς και καλλιτέχνες. Υπουργοί, βουλευτές, καλλιτέχνες του θεάματος, συγγραφείς, τραπεζίτες και πολλοί άλλοι για δεκαετίες έκαναν το μεσημεριανό τους διάλειμμα για φαγητό ή για ένα επαγγελματικό γεύμα στο Κεντρικόν, που ήταν και το αγαπημένο στέκι του Κάρολου Κουν και του τότε θιάσου του Θεάτρου Τέχνης. Τα πιάτα του πάντα ήταν εμπνευσμένα και πιστά σε πατροπαράδοτες συνταγές.


Το Κεντρικόν ξεκίνησε ως καφενεδάκι το 1935 με την ονομασία Λεύκες, στο απέναντι ακριβώς σημείο από όπου στεγάζεται σήμερα. Μετά από δωδεκάμηνη ανακαίνιση εσωτερικά και εξωτερικά το υπέροχο κτίριο που το φιλοξενεί από το 1960 φανερώνει ξανά τα αριστοκρατικά στοιχεία του παρελθόντος, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονες πινελιές πολυτέλειας. Η φιλόξενη σάλα με τις βελούδινες μπλε και πράσινες καρέκλες της δένει υπέροχα με την προσθήκη ενός πανέμορφου και λειτουργικού bar από λευκό μάρμαρο Πεντέλης. Καλυμμένοι τοίχοι από καλαίσθητες ταπετσαρίες και πίνακες της παλιάς Αθήνας, δημιουργούν το απαραίτητο σκηνικό για ένα εστιατόριο που και σήμερα επιμένει κλασικά.



Το Κεντρικόν έχει υπάρξει σημαντικός γευστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες και φιλοδοξεί να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς της καλής Ελληνικής κουζίνας. «Το Κεντρικόν είναι ένα αστικό εστιατόριο κι αυτό ορίζεται κυρίως από την κουζίνα του που θυμίζει όσα μαγείρευε η μητέρα και η γιαγιά μας, από το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, από την κλασικότητα του χώρου και φυσικά από τους ίδιους τους πελάτες που θα λέγαμε ότι ανήκουν στην αστική τάξη. Βέβαια, έχουμε σταθερούς πελάτες και από την επαρχία που όταν έρχονται στην Αθήνα για δουλειές θέλουν να κινηθούν στο κέντρο και να φάνε καλό φαγητό», λέει ο Άρης Τσανακλίδης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr