opap
Advertisement

Follow us

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
θεατρο

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

Οπως αναφέρουν, το "Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών" θα απεργήσει στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας τα παρακάτω:

"Απαιτούμε συλλογική σύμβαση εργασίας υποχρεωτική και επεκτάσιμη για όλο τον κλάδο. Μισθό 1250 ευρώ για 5-8 παραστάσεις. Ημερομίσθιο 65 ευρώ για 1-4 παραστάσεις. Πληρωμένες πρόβες με μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη".

Οπως σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου, τα βασικά αιτήυματα των ηθοποιών έχουν πλήρως ικανοποιηθεί.

Η ανακοίνωση της ΠΕΘ

Επειδή δεν είναι πλέον ανεκτές οι ανακρίβειες, τα ψέματα και οι συκοφαντίες ενώ όλα τα βασικά αιτήματα έχουν πλήρως ικανοποιηθεί! Ένα προς ένα λοιπόν:

1)Μισθός 1250 ευρώ για 5-8 παραστάσεις και Ημερομίσθιο 65 ευρώ για 1-4 παραστάσεις:

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ

2)Τρίμηνη ελάχιστη διάρκεια της εργασιακής σχέσης

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ

3)Πληρωμένες πρόβες με κατώτατο βασικό μισθό (συν 10%) και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη

ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ

4)110 ΕΥΡΩ εκτός έδρας

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

Όμως σε κάθε συλλογική σύμβαση πρέπει να προστατεύονται και τα 2 μέρη!

Η ΠΕΘ ζήτησε και το ΣΕΗ απέρριψε:

1)Ο ηθοποιός να πληρώνεται για τις πρόβες, με πλήρη ένσημα ΜΟΝΟ σε αυτές που θα εργαστεί, και αυτό να ισχύει μόνο εάν απουσιάζει από δική του υπαιτιότητα!

Εξηγούμε:

Ενώ το ΣΕΗ γνωρίζει πολύ καλά ότι πλέον οι θεατρικές πρόβες διαμορφώνονται με βάση την διαθεσιμότητα των γυρισμάτων και άλλων υποχρεώσεων του Ηθοποιού, απαιτεί από τους παραγωγούς ο Ηθοποιός να μην εργάζεται αλλά ο ηθοποιός να πληρώνεται!!
Παγκόσμια πρώτη!

Η ΠΕΘ λέει: αν ο/η Ηθοποιός συμμετέχει σε 24 πρόβες στον ένα μήνα, θα πληρώνεται και θα ασφαλίζεται με πλήρη ένσημα με τον εκάστοτε κατώτατο νόμιμο μισθό πλέον 10%. Αν συμμετέχει σε λιγότερες πρόβες θα πληρώνεται και θα αμείβεται κατά την αναλογία της εργασίας του.


Απλό, δίκαιο και νόμιμο.

Η απάντηση του ΣΕΗ: "προγραμματίστε τις πρόβες και αν ο Ηθοποιός δεν προσέλθει, να τον απολύσετε".
Αλήθεια; Θα πληρώνεται ο Ηθοποιός από το Θέατρο ενώ βρίσκεται σε τηλεοπτικό πλατώ; Και θα τον απολύσουμε θέτοντας σε κίνδυνο την παράσταση και το σύνολο των συντελεστών της;

Το ΣΕΗ ζητά, "ετσιθελικά" να πληρώνεται εργαζόμενος για εργασία που ΔΕΝ παρέχει: Αρνείται να εγγυηθεί, ότι η θεατρική πρόβα θα προηγείται ΠΑΝΤΑ.

Η ΠΕΘ ζήτησε και το ΣΕΗ απέρριψε:

2)Να οριστεί ενδιάμεση μισθοδοτική κλίμακα για τους νέους ηθοποιούς, που μόλις τελείωσαν την σχολή. Πως ορίζεται ο ‘νέος’; Το αφήνουμε στο ΣΕΗ να αποφασίσει!

Εξηγούμε:

Στα μεγάλα θεάματα άνω των 10 ηθοποιών να δίνεται η δυνατότητα και την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς να εργαστούν! Πρόταση μισθού: βασικός προσαυξημένος με επίδομα σπουδών!


Το ΣΕΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ διότι ΕΜΦΑΝΩΣ δεν το απασχολεί η ΑΝΕΡΓΙΑ αλλά ούτε και να δώσει ευκαιρίες στους ΝΕΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ και απαντά: "περιοριστείτε στον ελάχιστο αριθμό ηθοποιών" ή ΚΑΝΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ!

Η ΠΕΘ ζήτησε και το ΣΕΗ απέρριψε:

3)Η τρίμηνη ελάχιστη διάρκεια ανά παραγωγή να εξαντλείται στην πρώτη σεζόν και όχι στις επαναλήψεις, που κατά το ΣΕΗ πρέπει και αυτές να έχουν τρίμηνη ελάχιστη διάρκεια!

Εξηγούμε:

Αφού μια παράσταση ολοκληρωθεί μέσα στην σεζόν, συχνά υπάρχει επιθυμία για επανάληψη στην αρχή της επόμενης, μέχρι να ανέβει η νέα παραγωγή.

Το ΣΕΗ λέει: "επανάληψη έργου για ένα μήνα ή δύο μήνες δεν θα κάνετε ποτέ".
Άρα;
Ο παραγωγός δεν θα την επαναλάβει και οι ηθοποιοί θα μείνουν χωρίς δουλειά!
Επίσης ζητούμε την διόρθωση διάφορων μικρών και αναχρονιστικών διατάξεων που δεν συνάδουν με τις τρέχουσες πρακτικές της αγοράς, και που επιβεβαιώνουν ότι το ΣΕΗ και η Διοίκησή του δεν έχουν ως βασικό μέλημα την δημιουργία μιας λειτουργικής και εφαρμόσιμης συλλογικής σύμβασης που να αφορά το Θέατρο του Σήμερα!


Επιγραμματικά:

το ΣΕΗ δεν δέχεται την πρόθεσή μας να χορηγούμε εφάπαξ επίδομα ανήλικων παιδιών!
Το ΣΕΗ δεν δέχεται για τις παραστάσεις με μικρή διάρκεια (έως 3 εβδομάδες) την εξαίρεση από το τρίμηνη σύμβαση
Το ΣΕΗ δεν δέχεται να διευθετήσει την αποζημίωση της επιστροφής όταν ο ηθοποιός δεν διανυκτερεύει και επιστρέφει στην έδρα του.
ΤΕΛΟΣ, Η ΠΕΘ ΖΗΤΗΣΕ:

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100 ΘΕΣΕΩΝ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΚΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ)

ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΗ ΑΠΑΝΤΑ:

"ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΕΑΤΡΑ"
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΗ ΤΟΥ 2025!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΗ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ:

Η Συλλογική σύμβαση εργασίας να υποχρεωτική και επεκτάσιμη για όλο τον κλάδο!

Η ΠΕΘ δεν προτίθεται να τηρεί κανόνες που δεν τηρούνται στον ανταγωνισμό!

Συμπέρασμα:

Το ΣΕΗ, ενώ έχει στα χέρια του μια λειτουργικότατη για τους Ηθοποιούς σύμβαση με τις αμοιβές που θέλει, με τις συνθήκες που θέλει, με τα εκτός έδρας που θέλει, δεν μας εξασφαλίζει και δεν μας προστατεύει με αυτά που εν τέλει διασφαλίζουν ΕΡΓΑΣΙΑ στα ΘΕΑΤΡΑ και διαδίδει ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ κάνοντας ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΕΤΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΣΕΗ!


ΤΕΛΟΣ: Η ανακοίνωσή του ανατρέπει μια μακροχρόνια και εμπεδωμένη συνδικαλιστική αρετή: τη στάθμιση των συνεπειών του χρόνου της απεργίας. Ποτέ "το ΣΕΗ των Ηθοποιών" δεν απήργησε στις 27 Δεκεμβρίου. Ποτέ δεν απήργησε στις γιορτές. Από σεβασμό κατ’αρχάς στο θεατρικό κοινό.

Η ΠΕΘ αδιαφορεί για τις "φωτογραφίες", τα κούφια παράσημα και τα κομματικά εύσημα.
Θα επανέλθει στο διάλογο όταν επανέλθει η λογική και πάψουν οι συκοφαντίες.

Όποιος επιθυμεί να πληροφορηθεί αναλυτικά το προτεινόμενο από εμάς κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης, μπορεί να το ζητήσει στο info@peth.gr

Το ΔΣ της ΠΕΘ: Μάρκος Τάγαρης, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργος Βάλαρης, Βανέσα Αδάμ, Τάσος Ιορδανίδης, Χρήστος Τριπόδης

Γενική συνέλευση του ΣΕΗ

Παράλληλα σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου καλεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο απαντά και σε όσα διαδίδουν οι εργοδότες: "Οι διαπραγματεύσεις του ΣΕΗ γίνονταν από την πρώτη στιγμή με τις Ενώσεις και όχι με τον κάθε ξεχωριστό εργοδότη. Και από τη μεριά του ΣΕΗ ήταν σαφές από την αρχή ότι τη Σύμβαση τη διαπραγματευόμαστε με τις Ενώσεις, με τις οποίες και συζητήσαμε και καταλήξαμε στο περιεχόμενο, ακριβώς επειδή στόχος του Σωματείου είναι να πετύχει μια κλαδική Σύμβαση που θα ισχύει όπου κι αν εργαζόμαστε.


Τα νομικά επιχειρήματα που επικαλείται η ΕΝΘΕΠΑ ως Ενωση δεν ευσταθούν. Μια χαρά μπορεί να υπογράψει και να δεσμεύσει τα μέλη της ώστε να εφαρμόζουν τη Σύμβαση από την επόμενη μέρα της υπογραφής.

Οι συγκεκριμένοι εργοδότες που θέλουν να υπογράψουν - όπως λένε - αποτελούν μια μικρή μερίδα της Ενωσης. Αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο οι ανακοινώσεις της ΕΝΘΕΠΑ υπογράφονται από το ΔΣ της και όχι από μεμονωμένους εργοδότες (όπως στην περίπτωση της Σύμβασης).

Είναι φανερό ότι οι εργοδότες, όταν έχουν απέναντί τους έναν οργανωμένο κλάδο, τότε εκπροσωπούνται ενιαία από την ένωσή τους, ενώ όταν είναι να υπογράψουν Σύμβαση, ξαφνικά υπάρχει κόλλημα.

Περιμένουμε λοιπόν όποια μέρα θέλει η ΕΝΘΕΠΑ να φέρει τη Σύμβαση με τη σφραγίδα της και την υποσημείωση ότι αφορά όλα της τα μέλη, και όχι 4 εργοδότες, όπως έκανε πριν την απεργία.


Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να μας διαφύγει πως τα μέλη της Ενωσης στηρίζονται με εκατομμύρια από τις κρατικές επιδοτήσεις τόσα χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή εκμεταλλεύονται τους ηθοποιούς με απλήρωτες και εξαντλητικές πρόβες, με άθλια συμφωνητικά που δεν διασφαλίζουν τους εργαζόμενους για το παραμικρό, και με παραστάσεις που ανεβοκατεβάζουν όποτε θέλουν.

Να θυμίσουμε ότι ποτέ δεν υπογράφηκε Σύμβαση, αλλά υποσχετικό, το οποίο θα εφάρμοζαν και οι ίδιοι μόνο αν γινόταν υποχρεωτική, μαζεύοντας το 50%+1 των παραγωγών (συμπεριλαμβανομένων και των μικρών ΑΜΚΕ). Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ πράξη. Σε αυτό αποσκοπούν και με την τωρινή τους στάση, καθώς η Σύμβαση που λένε πως θα υπογράψουν κάποιοι λίγοι εργοδότες δεν είναι Συλλογική Σύμβαση αλλά πλαίσιο, όπως το ονομάζουν, με σημείωση εφαρμογής το τέλος του 2026. Πρακτικά αποδεικνύεται ότι δεν θέλουν να υπογράψουν και να εφαρμόσουν τα δίκαια αιτήματά μας!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την ιστορία αγάπης που επέστρεψε αλλιώς

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής δραματουργίας ξαναζωντάνεψε στη σκηνή, αυτή τη φορά αλλιώς. Με νέα μουσική, νέα ματιά και αστείρευτη ενέργεια, ο "Αγαπητικός της βοσκοπούλας" των Θοδωρή Οικονόμου και Γιάννη Καλαβριανού παίζεται στο Θέατρο Ακροπόλ και είναι μια σύγχρονη, λαϊκή γιορτή που θα απολαύσετε.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ 13 Φεβ 2026 | 12:55

HOTEL AMOUR: Τα τραγούδια του επιτυχημένου μιούζικαλ κυκλοφόρησαν στο SPOTIFY

Κάθε τραγούδι αυτού του μιούζικαλ δεν είναι απλά μελωδία — είναι μικρές ιστορίες για τον έρωτα, τη φθορά, την επιθυμία και τη σύνδεση.

13 Φεβ 2026 | 12:37

Η "Perfetta" επιστρέφει στο Θέατρο 104 τον Μάρτιο

Η Δώρα Παρδάλη σκηνοθετεί την αφήγηση μιας "κανονικής" γυναίκας, με μία "κανονική" ζωή, σε τέσσερις διαδοχικές Τρίτες ενός μήνα.

ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 12 Φεβ 2026 | 12:54

ΣΤΑΣΗ // ΠΟΤΑΜΙ: Το νέο έργο της Σοφίας Γουργουλιάνη, για το δυστύχημα των Τεμπών

Το έργο αφουγκράζεται το γεγονός, σε μια από τις πρώτες του αποτυπώσεις στην ελληνική θεατρική σκηνή, εστιάζοντας στην αγάπη που κρύβεται μες στην απώλεια.

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO 12 Φεβ 2026 | 12:00

Ο δικαστικός Χρήστος Ράμμος και ο διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος θα μιλήσουν σε παράσταση για το μεταναστευτικό

Μαζί με τη συνέχεια των παραστάσεων συνεχίζεται και ο κύκλος των συζητήσεων για τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών από τις χώρες τις Δύσης.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ 11 Φεβ 2026 | 13:09

"αθανασία": Ξεκίνησε θριαμβευτικά το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη, με την Ελλη Τρίγγου [εικόνες]

Ένα έργο τολμηρό, προκλητικό και βαθιά ανθρώπινο που διαπραγματεύεται τα όρια μεταξύ πίστης και εξαπάτησης, αγιοσύνης και θεατρινισμού, πραγματικότητας και μύθου.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ 11 Φεβ 2026 | 11:59

"Killer Joe": Το βραβευμένο έργο για την ανθρώπινη απελπισία, τη βία και την εξουσία στο θέατρο Αλκμήνη

Ένα καυστικό δράμα που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο ψυχολογικό θρίλερ αποτελεί το έργο "Killer Joe" του πολυβραβευμένου συγγραφέα Tracy Letts.

ΑΠΟ 19/3 11 Φεβ 2026 | 11:38

"Astoria": Η νέα μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Παλλάς για τους Ελληνες μετανάστες στη Νέα Υόρκη

Η "ASTORIA" αφηγείται επί σκηνής και με ζωντανή ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού, τον πόνο της ξενιτιάς με αλήθεια και συγκίνηση.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ 10 Φεβ 2026 | 12:39

Μετά την τεράστια επιτυχία, το KONTAKTHOF της Pina Bausch επιστρέφει την άνοιξη για 11 μόνο παραστάσεις

Ενα από τα πιο εμβληματικά έργα της σπουδαίας χορογράφου Pina Bausch, επιστρέφει από τις 17 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ.

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ 10 Φεβ 2026 | 12:34

"Εφυγε με το Πατρις": Μια παράσταση καταγραφής, μνήμης και σεβασμού

Επτά δεκαετίες αργότερα, το "ΠΑΤΡΙΣ" ανοίγει και πάλι πανιά, με μια παράσταση καταγραφής, μνήμης και σεβασμού, αφιέρωμα καρδιάς στον Ελληνισμό της Αυστραλίας της δεκαετίας του ‘60.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 09 Φεβ 2026 | 16:58

"Τζένη Τζένη": Ο Νίκος Καραθάνος μεταφέρει θεατρικά τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της Τζένης Καρέζη

Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, ανάμεσά τους τη Χάρις Αλεξίου, τον Χρήστο Λούλη και τη Ζέτα Μακρυπούλια

ΕΩΣ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ 09 Φεβ 2026 | 16:31

Παράταση για την πολυσυζητημένη "Λόλα" με την Έλλη Τρίγγου στον ομώνυμο ρόλο

Η εμβληματική "Λόλα" του Ηλία Λυμπερόπουλου εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα highlights της σεζόν

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Φεβ 2026 | 10:30

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας: Ο,τι ανεβαίνει τώρα στις σκηνές της πόλης

Το θέατρο μάς καλεί να ανακαλύψουμε παραστάσεις που συνομιλούν με την εποχή, συγκινούν, προβληματίζουν και υπόσχονται ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε θεατρόφιλο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 09 Φεβ 2026 | 10:28

"Τζένη Τζένη": Ξεκίνησε η προπώληση για την πολυαναμενόμενη παράσταση με Αλεξίου, Μακρυπούλια, Λούλη

Με αρχική έμπνευση το "Τζένη Τζένη", την κλασική ταινία της Φίνος Φίλμς, ο Νίκος Καραθάνος στρέφει το βλέμμα του στην μυθική πλέον αφήγηση των ελληνικών ταινιών, την αφήγηση μιας Ελλάδας φωτός, καλοκαιριού.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ 09 Φεβ 2026 | 10:14

"Τι γίνεται όταν μία κατσαρίδα ξυπνήσει μεταμορφωμένη σε Κάφκα;"

Ο Μάριος Ιορδάνου τη νέα θεατρική σεζόν σκηνοθετεί τη Σοφία Καζαντζιάν σε ένα διαφορετικό υπαρξιακό θρίλερ, σε μια άκρως καφκική κωμωδία, σε έναν ανατρεπτικό μονόλογο.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 05 Φεβ 2026 | 16:48

Πρωταγωνιστής σε θεατρική παράσταση ο πατέρας του Σάκη Ρουβά - Τον παρακολούθησαν οι γιοι και τα εγγόνια του

Ο πατέρας του Σάκη Ρουβά, Κωνσταντίνος, παίζει στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας με τίτλο "Η Μαγική μας Πόλη"

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 Φεβ 2026 | 16:31

Ο "Βυσσινόκηπος" ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το τσεχωφικό κύκνειο άσμα κάνει πρεμιέρα ως ένα κατεξοχήν έργο συνόλου, 41 χρόνια μετά το τελευταίο του ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο.

Ο «ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΚΑΙΟΥ 03 Φεβ 2026 | 14:32

Αλλαγή σελίδας για τον τραγουδιστή Γιώργο Αλκαίο: Το συγγραφικό και σκηνοθετικό του ντεμπούτο

Είναι η πρώτη απόπειρα του Γιώργου Αλκαίου που παρουσιάζει στο ευρύ κοινό ένα θεατρικό του έργο

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 03 Φεβ 2026 | 13:27

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζεται στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός", μια ιστορία γεμάτη φανταστικές θαλασσινές περιπέτειες και περιπλανήσεις σε μαγευτικούς τόπους και πολιτισμούς, συνεχίζει τις παραστάσεις του.

03 Φεβ 2026 | 12:55

Ιβάνοφ και Φονιάς "σαρώνουν" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Ξεκίνησαν με sold out

Με sold out βραδιές ξεκίνησαν οι σπουδαίες παραστάσεις που υπογράφουν Γιάννης Χουβαρδάς και Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στην Κεντρική Σκηνή του ιστορικού θεάτρου.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104 02 Φεβ 2026 | 16:14

"Κέλλυ": Το πρώτο θεατρικό έργο της Βασιλικής Βλάχου κάνει πρεμιέρα

Μέσα από χιούμορ, σκληρές αλήθειες και βιωματικές εμπειρίες, το έργο ακολουθεί την πορεία μιας γυναίκας από την παιδική της ηλικία έως την ενήλικη ζωή της, δίνοντας μια γεύση από το μέλλον και τις προκλήσεις της εποχής μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 02 Φεβ 2026 | 12:16

Ολες οι παραστάσεις που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι στην Επίδαυρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Αρχαίου Θεάτρου για το καλοκαίρι 2026.

"ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ" 01 Φεβ 2026 | 11:50

Είδαμε την Ελένη Ράντου να καταθέτει την ψυχή της πάνω στη σκηνή

Και καταλάβαμε για το "Πάρτι της ζωής μου" είναι το απόλυτο sold out των τελευταίων χρόνων...

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 29 Ιαν 2026 | 16:09

Αμερικάνικος Βούβαλος: Νέες παραστάσεις στο θέατρο Σημείο

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του David Mamet και κρατά τη σκηνή ως πεδίο σύγκρουσης, όπου το κέρδος γίνεται γλώσσα, η φιλία γίνεται διαπραγμάτευση και η εμπιστοσύνη διαλύεται σε δευτερόλεπτα.

29 Ιαν 2026 | 13:37

"Ο Κος Ζυλ": Μια παράσταση που θα συζητηθεί έρχεται στο Θέατρο Πόρτα

"Ο Κος Ζυλ" είναι μια παράσταση για το πώς η εξουσία "εγγράφεται" στα σώματα, πώς η επιθυμία μπορεί να γίνει όπλο και πώς η κοινωνία, ακόμα και όταν παρακολουθεί την καταστροφή, επιλέγει να συνεχίσει.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 29 Ιαν 2026 | 11:01

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης "Tristrato", παρουσία σπουδαίων Ελληνίδων ηθοποιών [εικόνες]

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα εγκαίνια της έκθεσης Tristrato, του αναγνωρισμένου ζωγράφου Απόστολου Χαντζαρά (Apos).

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Ιαν 2026 | 15:32

"Χάσαμε τη θεία στοπ": Η κλασική κωμωδία επιστρέφει ανανεωμένη

Σε σκηνοθεσία του Χρήστου Τριπόδη, το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του σπουδαίου συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου

28 Ιαν 2026 | 13:04

"Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν": Το νέο έργο του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Τι σημαίνει να είσαι πατέρας και τι σημαίνει να είσαι άντρας σήμερα; Τι μας παρέδωσε η προηγούμενη γενιά και γιατί μας στοιχειώνει ακόμα;

28 Ιαν 2026 | 12:54

"Το αμάρτημα της μητρός μου": Το σπουδαίο έργο του Βιζυηνού στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το Αυτοβιογραφικό αυτό έργο του Βιζυηνού δημιουργεί κατάνυξη στους θεατές από την πρώτη έως και την τελευταία του λέξη.

ΣΠΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 28 Ιαν 2026 | 06:13

Η Μαρία Τζομπανάκη έκανε πρεμιέρα με την παράσταση "Φλαντρώ" - Ο σύζυγός της στο πλευρό της

Η Μαρία Τζομπανάκη ερμηνεύει τη Φλαντρώ, την κεντρική ηρωίδα στο ομώνυμο έργο του Παντελή Χορν, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σωτήρη Χατζάκη

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ 27 Ιαν 2026 | 15:03

H "Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα" του Χάρη Ρώμα στο θέατρο Coronet

Mία κωμωδία παρεξηγήσεων που λειτουργεί ως ένας καθρέφτης της σημερινής κοινωνίας, που μέσα από το χιούμορ φωτίζει την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να νιώσει σημαντικός

27 Ιαν 2026 | 13:34

Η παράσταση "Αναζητώντας την Ελένη" επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με στοιχεία θεάτρου-ντοκιμαντέρ και γραμμένο σε θεσσαλική ντοπιολαλιά, το έργο φωτίζει τον τόπο και την εποχή του και τα ανεπούλωτα τραύματα του πολέμου όχι μόνο στο πεδίο των μαχών.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΑΛΖΕΡ 27 Ιαν 2026 | 13:23

"Οι σχολικές εκθέσεις του Φριτς Κόχερ ή πώς γεννιέται ένας πειθαρχημένος άνθρωπος"

"Οι εκθέσεις του Φριτς Κόχερ" αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ρόμπερτ Βάλζερ. Το έργο διασκευάζεται και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

27 Ιαν 2026 | 11:11

Παράταση παραστάσεων για την "Αλεξάνδρεια" του Φωκά Ευαγγελινού στο Θέατρο Παλλάς

Περισσότεροι από 60.000 θεατές έχουν ήδη ζήσει εως τώρα τη μαγεία της "Αλεξάνδρειας", επιβεβαιώνοντας την ξεχωριστή της θέση ανάμεσα στις σημαντικότερες παραγωγές της σεζόν.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ 23 Ιαν 2026 | 12:02

"Μαύρη Γαλότσα": Λαμπερές εμφανίσεις στην παρουσίαση της οικογενειακής κωμωδίας

Η παράσταση παίχτηκε σε ανοιχτή πρόβα τζενεράλε στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" παρουσία ηθοποιών, δημοσιογράφων και φίλων

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 23 Ιαν 2026 | 06:28

Κομψή στο θέατρο η Μιμή Ντενίση - Η λεπτομέρεια που απογειώνει το look της

Θεατρική βραδιά για τη θιασάρχη, συγγραφέα και πρωταγωνίστρια - Κομψή και χαμογελαστή η Μιμή Ντενίση

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ-ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ 20 Ιαν 2026 | 13:30

Πρεμιέρα για την "Πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου" της Φωτεινής Αθερίδου

Μια καταιγίδα σκέψεων, λέξεων, νεύρων και γέλιου. Μια ιστορία που δεν ζητά άδεια, δεν φιλτράρει τίποτα και δεν υπόσχεται ότι όλα θα πάνε καλά.

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ 20 Ιαν 2026 | 13:18

Το Τρίτο Στεφάνι μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης προσέλευσης

Το εμβληματικό έργο του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού και διασκευή Στρατή Πασχάλη, παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη και τολμηρή πρόταση.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 20 Ιαν 2026 | 09:39

Ακρόαση για το διάσημο μιούζικαλ "CABARET"

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

17Η ΧΡΟΝΙΑ 20 Ιαν 2026 | 09:25

"Σεσουάρ για δολοφόνους:" Η μακροβιότερη παράσταση στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου επιστρέφει

Το "Σεσουάρ για δολοφόνους", η πανέξυπνη κωμωδία των Μπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς, συνεχίζεται για 17η χρονιά στην Ελλάδα!

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 19 Ιαν 2026 | 15:05

Ένα νέο θέατρο στην πλατεία Μαβίλη

Είναι ο πρώτος θεατρικός χώρος που εγκαθίσταται στην πλατεία, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν νέο πυρήνα πολιτιστικής ζωής στο κέντρο της πόλη

''BACKSTAGE ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ" 19 Ιαν 2026 | 11:47

Θεατρική βραδιά για τη Μιμή Ντενίση και την Άντζελα Γκερέκου

Κομψές και χαμογελαστές στο θέατρο Ηβη, η Μιμή Ντενίση και η Άντζελα Γκερέκου

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ 19 Ιαν 2026 | 06:22

Θεατρική βραδιά για την Ολγα Κεφαλογιάννη: Το αξεσουάρ που απογείωσε το look της

Η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Ο τέλειος φόνος" στο θέατρο Eliart

"ΑΘΑΝΑΣΙΑ" 15 Ιαν 2026 | 13:40

Η Ελλη Τρίγγου γίνεται η πιο πολυσυζητημένη "Αγία"

Ένα έργο τολμηρό, προκλητικό και βαθιά ανθρώπινο που διαπραγματεύεται τα όρια μεταξύ πίστης και εξαπάτησης, αγιοσύνης και θεατρινισμού, πραγματικότητας και μύθου.

14 Ιαν 2026 | 12:33

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί μία σπαρταριστή μαύρη κωμωδία για τον έρωτα, την προδοσία και την… κουζίνα

Η παράσταση "Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" έρχεται να μας προκαλέσει και να μας θυμίσει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται – ενίοτε – και ζεστό.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 14 Ιαν 2026 | 12:17

"Η Ιστορία πάντα παραμονεύει": Νέος κύκλος παραστάσεων για τη "Χαμένη Άνοιξη" του Στρατή Τσίρκα

Το εμβληματικό τελευταίο μυθιστόρημα του Τσίρκα μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή του Άρη Λάσκου και σκηνοθεσία του Βαλάντη Φράγκου.

ΑΠΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12 Ιαν 2026 | 15:31

"Όλα λάθος": Η ξεκαρδιστική κωμωδία κάνει πρεμιέρα στο θέατρο "Αλεξανδράκης"

Η κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields, που έχει κατακτήσει τα βραβεία και τους κριτικούς σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται να "σαρώσει" το κοινό της Αθήνας

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 12 Ιαν 2026 | 13:07

Η πιο ανατρεπτική "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων' επιστρέφει στο Θέατρο Ροές για 4 παραστάσεις

Το έργο αναδύθηκε σε εποχή κομβική κι έχει αφήσει έως και σήμερα το αποτύπωμά του στη συλλογική μνήμη, ως μύθος, που φέρει πολύπλευρες σημασίες.

ΑΠΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 12 Ιαν 2026 | 12:46

"Το δέντρο που ματώνει": Ενα έργο - γροθιά για την ενδοοικογενειακή βία, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Μια μικρή κοινωνία που βλέπει, ακούει και γνωρίζει, αλλά σιωπά.

12 Ιαν 2026 | 12:43

"Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν": Το νέο έργο του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Πέντε ηθοποιοί προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δυσκολεύονται τόσο πολύ τα αγόρια να βρούνε τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και προσπαθεί να απαλλαγεί από τους παραδοσιακούς κανόνες της πατριαρχίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 12 Ιαν 2026 | 12:39

O Γιώργος Παπαγεωργίου αναμετριέται με το εμβληματικό "1984" του Τζ. Οργουελ

Μέσα σ’ έναν τερατώδη κόσμο, πώς γίνεται να μην μετατραπείς σε τέρας;

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 15:43

Θέατρο ΦΙΛΙΠ: Mε τις επιτυχημένες παραστάσεις "Terror" και "Βότκα Μολότοφ" και το 2026

Το δικαστικό θρίλερ του Φέρντιναντ φον Σίραχ και η κωμωδία της Ελένης Ράντου συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο θέατρο "ΦΙΛΙΠ"

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 09 Ιαν 2026 | 10:46

Η ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο αποκαλύπτεται στη σκηνή - Ο συνθέτης, το κρυφό παιδί και η θαμμένη κασέτα

Μια νεαρή γυναίκα φέρνει στον κόσμο, παράνομα το παιδί ενός μεγάλου συνθέτη, την εποχή της Χούντας... Στη σκηνή ο Νίκος Θεοδωράκης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:31

"Φαίδρα" του Γιάννη Ρίτσου: Μία υπαρξιακή προσέγγιση στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Φαίδρα του Ρίτσου, προχωρά σε έναν ωμό και ειλικρινή μονόλογο απευθείας προς τον Ιππόλυτο. Δεν προσπαθεί απλώς να τον αποπλανήσει, αλλά χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο κάθαρσης και αυτογνωσίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑΡΤ 08 Ιαν 2026 | 12:26

"THE LOOP": Μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες που μας κρατούν και εκείνες που μας απελευθερώνουν

Το νέο έργο του Μίμη Καπέρδου "The Loop" συνδυάζει χιούμορ, τρυφερότητα και σκληρές αλήθειες μέσα από τη ζωή μιας νεαρής φοιτήτριας που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 08 Ιαν 2026 | 12:22

Σαρώνει το "Cleansed": Sold out ο Ιανουάριος - Με ελάχιστες θέσεις ο Φεβρουάριος, άνοιξε η προπώληση για Μάρτιο

Η πολυσυζητημένη παράσταση "Cleansed" της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει την επιτυχημένη της διαδρομή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:20

​"Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης"​ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:17

"Ένα κάποιο κενό" της Βαλέριας Δημητριάδου στο θέατρο Εμπορικόν

Με λιτότητα, χιούμορ και συγκίνηση, οι σκηνές του έργου ισορροπούν ανάμεσα στην καθημερινότητα και την υπαρξιακή αναζήτηση, εστιάζοντας στον σύγχρονο άνθρωπο που πασχίζει να βρει φωνή και νόημα.

ΘΕΑΤΡΟ 104 05 Ιαν 2026 | 11:37

"Κέλλυ": Αγνή Χιώτη και Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Οι πολυσχιδείς Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις

29 Δεκ 2025 | 06:00

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.

"ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ" 28 Δεκ 2025 | 00:36

Δυναμική κινητοποίηση των ηθοποιών που προχώρησαν σε απεργία: "Να ξαναγίνουμε επάγγελμα, δεν είμαστε εθελοντές"

Ηχηρό μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας για συλλογικές συμβάσεις έστειλαν οι ηθοποιοί - Δεν άνοιξαν τα θέατρα το Σάββατο 27/12

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΣΕ 27 Δεκ 2025 | 14:35

Θέατρα: Κλειστά το Σάββατο λόγω απεργίας των ηθοποιών - Αντιδράσεις από ΕΝΘΕΠΑ και ΠΕΘ

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:30 προχωρούν οι ηθοποιοί - Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αναφέρει η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 26 Δεκ 2025 | 10:04

Κλειστά τα θέατρα το Σάββατο 27/12 - Τι θα γίνει με τα εισιτήρια των θεατών

Απεργία προκήρυξε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

24 Δεκ 2025 | 09:34

Απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τη θεατρική κοινότητα ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής βραβείων και επαίνων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τα D-Athens Διονύσια Greek 2025

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ 24 Δεκ 2025 | 09:17

Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: Η κοινή τους πορεία στη ζωή και στη σκηνή, πριν ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους [βίντεο]

Οι κοινές τους συνεργασίες στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πριν το τέλος της κοινής τους πορείας.

ΔΕΝ "ΜΑΣΗΣΕ" ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 23 Δεκ 2025 | 20:14

Τάσος Χαλκιάς: Οι συνάδελφοί μου που λένε ότι πρέπει να γίνει η Επίδαυρος μιούζικαλ, πρέπει να είναι πάρα πολύ βλάκες

Ακόμη και τώρα με φωνάζουν "Σάκη", σημείωσε ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στο θέατρο δεν μπαίνουν εύκολα "φορετοί"

22 Δεκ 2025 | 09:00

"Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου" είναι μια παράσταση χωρίς φίλτρα που αναμένουμε ανυπόμονα

"Γελάμε λίγο πριν μας πάρει από κάτω" φαίνεται να μας λεει η Φωτεινή Αθερίδου στο νέο της έργο "Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου", που ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, από 24 Ιανουαρίου, με Χειλά-Φαμέλη, Τιτόπουλο και μουσική Σκιαδαρέσες.

ΣΤΙΣ 21/12 20 Δεκ 2025 | 15:06

Μαρία Καρυστιανού: Σε αυτή τη θεατρική παράσταση θα δώσει το "παρών" για να μιλήσει

Η Μαρία Καρυστιανού σε συζήτηση στο θέατρο ανοιχτή για το κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ 20 Δεκ 2025 | 11:43

Ολγα Κεφαλογιάννη και Αγάπη Πολίτη, κομψές σε θεατρική πρεμιέρα

Οι δύο κυρίες, κομψές όπως πάντα, πόζαραν χαμογελαστές στον φωτογραφικό φακό.

19 Δεκ 2025 | 10:14

Πρώτες φωτογραφίες από τον sold out "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τον Άρη Λεμεπεσόπουλο

Με συνεχόμενα sold out ξεκίνησε ο πολυαναμενόμενος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Χένρικ Ίψενμε με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον εμβληματικό ρόλο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 17:15

"Έζησα μόνο 20 χρόνια μαζί του και μου λείπει 45": Συγκινεί η χήρα του Νίκου Ξυλούρη

Στη θεατρική σκηνή η ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα, Νίκου Ξυλούρη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

09 Δεκ 2025 | 06:00

Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

«ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ» 27 Νοε 2025 | 23:34

Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου: Στην πρεμιέρα της πρώτης μου παράστασης κηδεύτηκε ο πατέρας μου [βίντεο]

"Ήταν μεγάλο σοκ. Έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα από λευχαιμία", εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου σε συνέντευξή της

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.