Από τον βυθό στο φως: Πώς βρέθηκε ο ναός του Όσιρι (video)

Μετά από επτά χρόνια υποβρύχιων ανασκαφών, ήρθαν στο φως τα μυστικά χαμένου αιγυπτιακού ναού στον βυθό του Αμπουκίρ, στην Αίγυπτο. Τώρα, εκτίθενται στο Παρίσι.

SHARE THIS
0
SHARES

Μετά από επτά χρόνια υποβρύχιων ανασκαφών, αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τα μυστικά χαμένου αιγυπτιακού ναού του Όσιρι.

Τα ευρήματα ήταν «φυλαγμένα» σε βάθος 30 ποδών στον κόλπο του Αμπουκίρ, κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το video του Business Insider παρουσιάζει την υποβρύχια ανασκαφή: Η ανακάλυψη, καταμέτρηση, ανέλκυση των αρχαιοτήτων, αλλά και η χαρά των αρχαιολόγων την ώρα που τα πολύτιμα αντικείμενα ανεβαίνουν στο σκάφος της αποστολής.

 

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περί τα 250 αρχαία έργα τέχνης, η χρήση των οποίων ήταν συνδεδεμένη με τη λατρεία του Όσιρι, θεού των νεκρών.

Πρόκειται για τα ερείπια ναών της αρχαίας αιγυπτιακής πόλης Θώνις - Ηράκλειο που ανακαλύφθηκαν το 2000 από το γάλλο καθηγητή ενάλιας αρχαιολογίας Franck Goddio και ομάδας από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ενάλιας Αρχαιολογίας. 

 

Τα ευρήματα χρονολογούνται στις αρχές του 7ου π.Χ. αιώνα και αυτήν την περίοδο, μαζί με άλλα 40 (προερχόμενα από τα μουσεία Καΐρου και Αλεξάνδρειας) παρουσιάζονται στο Ινστιτούτο Αραβικού Κόσμου, στο Παρίσι, σε έκθεση με τίτλο «Όσιρις, τα Βυθισμένα Μυστήρια της Αιγύπτου» (8 Σεπτεμβρίου 2015 – 31 Ιανουαρίου 2016).

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook