Αρχαιοφύλακες κατά υφυπουργού: Ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος να ήταν!

«Ο υφυπουργός Πολιτισμού είναι εκτός γραμμής Πρωθυπουργού και μας προτείνει και πάλι μείωση αποδοχών», λένε οι αρχαιοφύλακες. «Το απορρίπτουμε κι είμαστε έτοιμοι...»

arxaiofulakes-kata-ufupourgou-oute-o-pio-akraios-neofileleutheros-na-itan
SHARE THIS
0
SHARES

    Με διαβαθμίσεις αρνητικών συναισθημάτων που ξεκινούν από «έκπληξη» και φθάνουν ως την «οργή» στέκονται οι αρχαιοφύλακες απέναντι στις σκέψεις και ιδέες που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, για να λύσει το χρονίζων θέμα της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Η πρόταση που διατυπώθηκε από τα χείλη του υφυπουργού ότι «οι αρχαιοφύλακες θα εργάζονται κανονικά 6 ημέρες εβδομαδιαία την θερινή τουριστική περίοδο και 4 ημέρες την χειμερινή περίοδο με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών» δεν ήταν κι ότι καλύτερο μπορούσαν να ακούσουν. Αποτέλεσμα, η, ιδιαίτερα ενεργή, συνδικαλιστική ηγεσία των αρχαιοφυλάκων να αναφέρει: «Μένουμε άφωνοι. Ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος δεν τόλμησε να αρθρώσει τέτοια πρόταση». Και καταλήγουν: «Σας δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε κάθετα τέτοια "σκέψη" και "ιδέες" και είμαστε έτοιμοι και πάλι, να το αντιμετωπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

Η επιστολή που έστειλαν οι οργισμένοι αρχαιοφύλακες

«Με έκπληξη, ανησυχία και οργή διαβάσαμε την συνέντευξη του Υφυπουργού Πολιτισμού. Ανακοίνωσε σκέψεις και ιδέες για τον τρόπο επίλυσης του χρονίζοντος θέματος της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Πως; Οι αρχαιοφύλακες θα εργάζονται κανονικά 6 ημέρες εβδομαδιαία την θερινή τουριστική περίοδο και 4 ημέρες την χειμερινή περίοδο με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών. Αυτή η «εξοικονόμηση πόρων θα χρηματοδοτήσει τις προσλήψεις». Μένουμε άφωνοι. Ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος δεν τόλμησε να αρθρώσει τέτοια πρόταση

Ο Υφυπουργός διέπραξε όμως και άλλο ατόπημα. Δήλωσε ότι το συζήτησε με την συνδικαλιστική ηγεσία των αρχαιοφυλάκων. Όμως «ξέχασε» να δηλώσει ότι αυτή η «πρόταση» απορρίφτηκε κατηγορηματικά στο ίδιο λεπτό.

Πράγματι ο τρόπος άσκησης πολιτικής εκ μέρους της Πολιτική Ηγεσίας του ΥΠΠΟ μας προβληματίζει έντονα. Την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε το τέλος των μνημονίων και των μνημονικών πολιτικών. Ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια σταδιακής αποκατάστασης του εισοδήματος των εργαζομένων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού είναι εκτός γραμμής Πρωθυπουργού και μας προτείνει και πάλι μείωση αποδοχών. Κάτι που επιχειρήθηκε το καλοκαίρι του 2017 σε συνεργασία της τότε προέδρου του ΤΑΠΑ με την συμμετοχή διαφόρων συμβούλων, οι οποίοι μέχρι σήμερα εξακολουθούν να προσφέρουν κακές υπηρεσίες.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού να πάρουν θέση και να μας πούνε αν αυτός είναι ο τρόπος για να προσλάβουν φυλακτικό προσωπικό.

Ένα φυλακτικό προσωπικό που κάποτε ήταν 2.200 άτομα και διαχειρίζονταν 10 εκατομμύρια τουρίστες και τώρα είναι 1400 και διαχειρίζονται 32 εκατομμύρια τουρίστες.

Σας δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε κάθετα τέτοια «σκέψη» και «ιδέες» και είμαστε έτοιμοι και πάλι, να το αντιμετωπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Κύριε Υφυπουργέ, αν δηλώνετε συνάδελφος στο Υπουργείο Πολιτισμού, πρέπει αυτό να αποδεικνύεται και εμπράκτως, αλλιώς μη το δηλώνεται καθόλου γιατί είναι προσχηματικό».


ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook