Αρχαιοφύλακες κατά υφυπουργού: Ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος να ήταν!

«Ο υφυπουργός Πολιτισμού είναι εκτός γραμμής Πρωθυπουργού και μας προτείνει και πάλι μείωση αποδοχών», λένε οι αρχαιοφύλακες. «Το απορρίπτουμε κι είμαστε έτοιμοι...»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αρχαιοφύλακες κατά υφυπουργού: Ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος να ήταν!

Με διαβαθμίσεις αρνητικών συναισθημάτων που ξεκινούν από «έκπληξη» και φθάνουν ως την «οργή» στέκονται οι αρχαιοφύλακες απέναντι στις σκέψεις και ιδέες που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, για να λύσει το χρονίζων θέμα της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Η πρόταση που διατυπώθηκε από τα χείλη του υφυπουργού ότι «οι αρχαιοφύλακες θα εργάζονται κανονικά 6 ημέρες εβδομαδιαία την θερινή τουριστική περίοδο και 4 ημέρες την χειμερινή περίοδο με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών» δεν ήταν κι ότι καλύτερο μπορούσαν να ακούσουν. Αποτέλεσμα, η, ιδιαίτερα ενεργή, συνδικαλιστική ηγεσία των αρχαιοφυλάκων να αναφέρει: «Μένουμε άφωνοι. Ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος δεν τόλμησε να αρθρώσει τέτοια πρόταση». Και καταλήγουν: «Σας δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε κάθετα τέτοια "σκέψη" και "ιδέες" και είμαστε έτοιμοι και πάλι, να το αντιμετωπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

Η επιστολή που έστειλαν οι οργισμένοι αρχαιοφύλακες

«Με έκπληξη, ανησυχία και οργή διαβάσαμε την συνέντευξη του Υφυπουργού Πολιτισμού. Ανακοίνωσε σκέψεις και ιδέες για τον τρόπο επίλυσης του χρονίζοντος θέματος της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Πως; Οι αρχαιοφύλακες θα εργάζονται κανονικά 6 ημέρες εβδομαδιαία την θερινή τουριστική περίοδο και 4 ημέρες την χειμερινή περίοδο με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών. Αυτή η «εξοικονόμηση πόρων θα χρηματοδοτήσει τις προσλήψεις». Μένουμε άφωνοι. Ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος δεν τόλμησε να αρθρώσει τέτοια πρόταση

Ο Υφυπουργός διέπραξε όμως και άλλο ατόπημα. Δήλωσε ότι το συζήτησε με την συνδικαλιστική ηγεσία των αρχαιοφυλάκων. Όμως «ξέχασε» να δηλώσει ότι αυτή η «πρόταση» απορρίφτηκε κατηγορηματικά στο ίδιο λεπτό.

Πράγματι ο τρόπος άσκησης πολιτικής εκ μέρους της Πολιτική Ηγεσίας του ΥΠΠΟ μας προβληματίζει έντονα. Την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε το τέλος των μνημονίων και των μνημονικών πολιτικών. Ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια σταδιακής αποκατάστασης του εισοδήματος των εργαζομένων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού είναι εκτός γραμμής Πρωθυπουργού και μας προτείνει και πάλι μείωση αποδοχών. Κάτι που επιχειρήθηκε το καλοκαίρι του 2017 σε συνεργασία της τότε προέδρου του ΤΑΠΑ με την συμμετοχή διαφόρων συμβούλων, οι οποίοι μέχρι σήμερα εξακολουθούν να προσφέρουν κακές υπηρεσίες.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού να πάρουν θέση και να μας πούνε αν αυτός είναι ο τρόπος για να προσλάβουν φυλακτικό προσωπικό.

Ένα φυλακτικό προσωπικό που κάποτε ήταν 2.200 άτομα και διαχειρίζονταν 10 εκατομμύρια τουρίστες και τώρα είναι 1400 και διαχειρίζονται 32 εκατομμύρια τουρίστες.

Σας δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε κάθετα τέτοια «σκέψη» και «ιδέες» και είμαστε έτοιμοι και πάλι, να το αντιμετωπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Κύριε Υφυπουργέ, αν δηλώνετε συνάδελφος στο Υπουργείο Πολιτισμού, πρέπει αυτό να αποδεικνύεται και εμπράκτως, αλλιώς μη το δηλώνεται καθόλου γιατί είναι προσχηματικό».


ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ 04 Ιουν 2020 | 08:25

Θερινά σινεμά: Πρεμιέρα με νέες ταινίες και τις επιτυχίες του χειμώνα

"1917", "Joker", "Παράσιτα", "Ευτυχία" και οι νέες ταινίες.

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 03 Ιουν 2020 | 09:48

Σπάικ Λι: Ταινία με τρεις ίδιες υποθέσεις πνιγμού από αστυνομικούς

Θα σταματήσει να επαναλαμβάνεται η ιστορία; είναι ο υπότιλος της ταινίας.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 02 Ιουν 2020 | 13:55
ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΟΣΚΑΡ 01 Ιουν 2020 | 14:54

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επέλεξε την καλύτερη ταινία της τελευταίας δεκαετίας

Όπως είπε χαρακτηριστικά κατατροπώνει όλες τις υπόλοιπες.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 01 Ιουν 2020 | 14:34

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν (μετα τις βροχές...): Οι νέες ταινίες του Ιουνίου

Αν όλα πάνε καλά, αυτοί είναι οι πρώτοι, νέοι τίτλοι που θα απολαύσουμε με μπίρα και ποπ κορν τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας των κινηματογράφων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 31 Μαϊ 2020 | 13:37

Σινέ ... Τατόι: Στις 12 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η ταινία "Οι Απάχηδες των Αθηνών"

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα τοπία των γυρισμάτων της ταινίας, το πρώην βασιλικό κτήμα.

29 Μαϊ 2020 | 14:26

Ξαναχτύπησε ο Banksy;

Δύο νέα έργα που ευχαριστούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας εμφανίστηκαν στο Lymington του Ηνωμένου Βασιλείου

ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ 29 Μαϊ 2020 | 10:16

"Ελισάβετ" και "Φίλιππος" επί σκηνής για να σωθεί το ιστορικό θέατρο Old Vic

Παίζουν στο κενό θέατρο κρατώντας αποστάσεις με διαδικτυακή παρακολούθηση από το κοινό.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ 27 Μαϊ 2020 | 13:07
27 Μαϊ 2020 | 09:31
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ 25 Μαϊ 2020 | 16:54
ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 25 Μαϊ 2020 | 14:53

Μενδώνη: Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι - Ανακοινώθηκαν παραστάσεις

"Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.