Αρχαιοφύλακες: Μας λέτε εκβιαστές; Μόνο στη Β.Κορέα δεν γίνονται απεργίες!

Νέα επιστολή των αρχαιοφυλάκων ρίχνει λάδι στη φωτιά στον πόλεμο μεταξύ τους και της πρώην Προέδρου του ΤΑΠ, Α. Λούβη. «Μας λέτε εκβιαστές; Σας λέμε αποτυχημένη!»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αρχαιοφύλακες: Μας λέτε εκβιαστές; Μόνο στη Β.Κορέα δεν γίνονται απεργίες!

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν με νέα επιστολή τους οι αρχαιοφύλακες σε νέο «επεισόδιο» του πολέμου μεταξύ του σωματείου τους (ΠΕΥΦΑ) και της πρώην προέδρου του ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεω, Ασπασίας Λούβη που καρατόμησε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου υποκύπτοντας, όπως η κυρία Λούβη τουλάχιστον αναφέρει, στις πιέσεις τους.

Τα λεγόμενα της κυρίας Λούβη προκαλούν «έκπληξη και οργή» στους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι στέλνουν επιστολή για να απαντήσουν σε σχέση με τη συδυκαλιστική τους δράση. Σ' αυτή την επιστολή αναφέρουν ότι η κυρία Λούβη «θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη πρόεδρος του ΤΑΠΑ», η οποία «είναι η μοναδική πρόεδρος που τις αστοχίες, την κακή διοίκηση και τα λάθη της προσπάθησε πάντα να τα ρίχνει στους άλλους». Αναφέρονται στην καθυστέρηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, για τις μεγάλες ελλείψεις πολιτιστικών προϊόντων στην πλειοψηφία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Χώρας μας καταλογίζοντας σε αρκετά σημεία στην πρώην πρόεδρο του ΤΑΠΑ μεγάλες ευθύνες.

Η επιστολή των μελών της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων

«Με έκπληξη και οργή, η ΠΕΥΦΑ πληροφορήθηκε τα όσα η Κα Λούβη επικαλείται σχετικά με την αντικατάστασή της. Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε προσωπικό επίπεδο στα όσα κατά καιρούς λέγονται ή γράφονται σχετικά με τη συνδικαλιστική δράση μας, τις διεκδικήσεις μας και τις παρεμβάσεις μας, σε ότι έχει να κάνει με Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, αλλά και γενικότερα στο ΥΠΠΟ.

Δεν μπορούμε όμως να μην απαντήσουμε σε όλα όσα ισχυρίζεται η πρώην πρόεδρος του ΤΑΠΑ, πολλά εκ των οποίων θωρούμε ότι μας προσβάλουν, μας συκοφαντούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: Για τα θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία της Χώρας μας, θέλουμε να θυμίσουμε στην κυρία Λούβη, ότι οι σχετικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει πριν την δική της θητεία, κατόπιν και δικών μας πιέσεων προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Θεωρούσαμε πάντα ότι η διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα διευκολύνει τους επισκέπτες, μειώνοντας την ταλαιπωρία στις ουρές των εκδοτηρίων αλλά και το δικό μας έργο, αποδεσμεύοντας προσωπικό που σήμερα απασχολείται στον τομέα αυτό και το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια και την φύλαξη των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων. Άλλωστε, η ΠΕΥΦΑ με υπομνήματα και δελτία τύπου, πιέζει συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Τελευταία μάλιστα, ήταν ένα από τα αιτήματα μας της 3ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο νομό αττικής στις 6/7/2017.

Πωλητήρια: Η πραγματικότητα διαψεύδει δυστυχώς τα λεγόμενα της κυρίας Λούβη, διότι είναι γνωστό και αποδεδειγμένα παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις πολιτιστικών προϊόντων στην πλειοψηφία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Χώρας μας. Επίσης, υπάρχουν ακόμα κλειστά πωλητήρια και γι’αυτό ευθύνονται όλες οι διοικήσεις του ΤΑΠΑ από το 2010 ως και σήμερα, αλλά κυρίως η απερχόμενη πρόεδρος.

Αύξηση Εσόδων του ΥΠΠΟ μέσω ΤΑΠΑ: Η κυρία Λούβη θριαμβολογεί για την αύξηση των εσόδων του ΥΠΠΟ μέσω του ΤΑΠΑ την οποία δικαιολογεί, λόγω δικών της ενεργειών και χρηστής διοίκησης. Αποφεύγει για μια ακόμα φορά να πει την αλήθεια, η οποία είναι πως η αντικειμενική αύξηση των εσόδων, προήλθε ξεκάθαρα από την μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Οργανισμός ΤΑΠΑ: Τo πρώτο σχέδιο οργανισμού, που παρουσίασε η κυρία Λούβη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ πριν 1,5 χρόνο και για το οποίο βρισκόμασταν σε διαβούλευση, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε ως πρόταση στην πολιτική ηγεσία. Αλήθεια, μήπως πήρε εντολή η κυρία Λούβη να αλλάξει το δικό της σχέδιο οργανισμού με τον σημερινό; Ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν το ΤΑΠΑ να λειτουργεί περίπου σαν μια ιδιωτική εταιρία στην κατεύθυνση της πλήρως ιδιωτικοποίησης; Και μήπως τελικά εμπόδιο για όλα αυτά, ήταν και οι αρχαιοφύλακες με τα εξαιρέσιμα τους;

Και γιατί στο πρώτο σχέδιο του οργανισμού, κάναμε διαβούλευση με την κυρία Λούβη, ενώ τώρα αυτό είναι κατακριτέο;

Και τελικά, για ένα άρθρο που αφορά τους αρχαιοφύλακες δεν προχώρησε ο οργανισμός;

Εκβιαστές και απεργίες: Η Κα Λούβη, υπέπεσε στο ατόπημα, να χαρακτηρίσει εκβιαστές το σύνολο των αρχαιοφυλάκων. Αυτό, βρίσκεται στην ανακοίνωσή της για την αποχώρησή της, όταν μας αποκαλεί “ …..εκβιαστές που απειλούν να κλείσουν την Ακρόπολη, για να μην ασκηθεί έλεγχος στις υπερωρίες τους”. Θα θυμίσουμε στην κυρία Λούβη, ότι οι αρχαιοφύλακες είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται 365 ημέρες τον χρόνο, όλες τις Κυριακές και τις αργίες σε 24ωρη βάση. Είναι φυσικό να διεκδικούν την τακτική και έγκαιρη πληρωμή για τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Καλούμε την κυρία Λούβη να αποδείξει πότε η ΠΕΥΦΑ αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος της διαδικασίας υπολογισμού και πληρωμής των συγκεκριμένων αυτών αμοιβών. Η διαδικασία που ακολουθείται ως και σήμερα είναι διάφανη, αυστηρή και απολύτως νόμιμη. Τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και υπάρχει και ο τελικός έλεγχος από επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου. Και όσον αφορά τις απεργίες, από πότε η επίκληση νομίμου δικαιώματος είναι απειλή ή εκβιασμός; Δηλαδή οι υπάλληλοι καθαριότητας είναι εκβιαστές; Οι ναυτεργάτες είναι εκβιαστές; Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εκβιαστές καθώς και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων; Θέλουμε να θυμίσουμε, ότι στη μόνη Χώρα που απαγορεύονται οι απεργίες είναι η Β.Κορέα.

Αλήθεια, το σημερινό κυβερνών κόμμα, έχει την ίδια άποψη;

Η ΠΕΥΦΑ, αυτό που πάντοτε ζητούσε και απαιτούσε από όλες τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΠΟ, ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Οι συγκεκριμένες δε αμοιβές, προβλέπονται από το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο ισχύει ως και σήμερα.

Από που κι ως που λοιπόν ο εκβιασμός;

Εισιτήρια Ελευθέρας εισόδου: Επειδή κατά καιρούς υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις, δημοσιεύματα και αναφορές ακόμα και στη Βουλή για αύξηση των εισιτηρίων ελευθέρας εισόδου , θέλουμε να ενημερώσουμε αλλά και να ρωτήσουμε ορισμένα πράγματα.

Στις 9/9/16 μετά τη συνάντηση της ομοσπονδίας των τουριστικών πρακτόρων, ανακοινώνει η συγκεκριμένη ομοσπονδία όσον αφορά στα μειωμένα και δωρεάν εισιτήρια, θα καταργηθεί η υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών και η υποχρέωση ονομαστικής λίστας των μειωμένων-δωρεάν εισιτηρίων και θα δίνεται η δυνατότητα προαγοράς όσων εισιτηρίων κρίνει σκόπιμο το γραφείο. Ο δε έλεγχος των δικαιολογητικών του τουρίστα, θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εισόδου στο χώρο(πράγμα σχεδόν αδύνατο, λόγω του μεγάλου συνωστισμού).

Και ρωτάμε την κυρία Λούβη, αν ισχύουν αυτά, για ποιο λόγο έχει καταργηθεί ο πρωτογενής έλεγχος; Τα πρακτορεία, αποστέλλουν ονομαστικές καταστάσεις όλων των ελευθέρας με τα δικαιολογητικά τους;

Και βέβαια ξεχνά να αναφέρει τις κατηγορίες που προστέθηκαν και που δικαιούνταν μειωμένο ή δωρεάν εισιτήριο.

Η κυρία Λούβη κατά την άποψή μας, θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη πρόεδρος του ΤΑΠΑ. Υπήρξαν και άλλοι πρόεδροι που δεν είχαν επιτυχημένη θητεία. Αλλά η κυρία Λούβη είναι η μοναδική πρόεδρος που τις αστοχίες, την κακή διοίκηση και τα λάθη της, προσπάθησε πάντα να τα ρίχνει στους άλλους. Η ΠΕΥΦΑ δεν ευθύνεται για την αντικατάσταση της προέδρου του ΤΑΠΑ, ούτε μπορεί να διορίζει και να απολύει προέδρους. Η ΠΕΥΦΑ, έχει υποχρέωση να διαφυλάττει τα εναπομείναντα συμφέροντα των εργαζομένων μελών της και να προασπίζει μαζί με αυτά και το δημόσιο συμφέρον.

Για όλα όσα ισχυριζόμαστε, είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε να αποδείξουμε την βασιμότητα των στοιχείων μας μέχρι κεραίας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΠΑΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ 08 Μαϊ 2021 | 15:25

Ευγένιος Σπαθάρης: 12 χρόνια χωρίς τον πιο διάσημο δάσκαλο του ελληνικού θεάτρου σκιών [βίντεο]

Τιμώντας τη μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη, το ΥΠΠΟΑ παρουσιάζει το μικρής διάρκειας βίντεο γύρω από τη σημασία του έργου του.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 08 Μαϊ 2021 | 13:16

Πώς θα λειτουργήσουν σινεμά, μουσεία, θέατρα - Διευκρινίσεις Γιατρομανωλάκη

"Ανοίγει επιτέλους ο Πολιτισμός. Ανοίγουμε σταδιακά και με μέτρα", είπε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ 07 Μαϊ 2021 | 14:50

Η Μενδώνη απαντά στη Liberation για το "τσιμέντο" στην Ακρόπολη: Ανακριβέστατο το ρεπορτάζ

Επιστολή στη διεύθυνση της Liberation σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας για το έργο των διαδρομών στην Ακρόπολη, έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΠΟΑ.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 07 Μαϊ 2021 | 07:57

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει τα 30 χρόνια του στο Ηρώδειο με τον μαέστρο - μύθο Ζούμπιν Μέτα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μια μεγαλειώδη συναυλία για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, με τον μαέστρο-μύθο Ζούμπιν Μέτα.

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ 06 Μαϊ 2021 | 15:28

Οριστικό τέλος στην εκπομπή "Στην υγειά μας ρε παιδιά": Το συγκινητικό αντίο του Σπύρου Παπαδόπουλου

Αυλαία για την εκπομπή "Στην υγειά μας ρε παιδιά" του Σπύρου Παπαδόπουλου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ Η ΑΠΟΝΟΜΗ 05 Μαϊ 2021 | 21:43

Ακρόπολη: Κέρδισε τρία βραβεία στα "Όσκαρ" φωτισμού – Άλλη μία διεθνής αναγνώριση

Τα Darc Awards θεωρούνται τα "Όσκαρ" του φωτισμού παγκοσμίως - Ψήφισαν 14.000 άτομα και ο φωτισμός της Ακρόπολης απέσπασε τρία βραβεία.

ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ 03 Μαϊ 2021 | 20:48

Πέθανε ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου

Έφυγε από την ζωή ο πολυβραβευμένος ποιητής Κώστας Γ. Παπαγεωργίου.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ 03 Μαϊ 2021 | 09:16

Δέκα χρόνια χωρίς τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο, τον άνθρωπο που πάντα έτρεχε

Ο Θανάσης Βέγγος, ο λαϊκός ήρωας που απέδωσε με την μεγαλύτερη ευκρίνεια τον "φουκαρά" Έλληνα, τον "πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη", τον γκαφατζή.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ 02 Μαϊ 2021 | 08:20

Ολυμπία Δουκάκη: "Εφυγε" η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός που κέρδισε το Οσκαρ

Η ελληνικής καταγωγής, βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ 29 Απρ 2021 | 16:45

Η απίστευτη ιστορία του φιλέλληνα Charles Williams που τίμησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τα Νέα γράφουν για την απίστευτη ιστορία του αρχαιολόγου Charles Williams που τίμησε προ ημερών η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 92 ΕΤΩΝ 29 Απρ 2021 | 11:35

Εφυγε από τη ζωή η σπουδαία ζωγράφος Τζένη Δρόσου

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Τζένη Δρόσου, σε ηλικία 92 ετών.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 29 Απρ 2021 | 00:26

Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει ερωτικά ποιήματα του Καβάφη για την ημέρα του Πάσχα

Ο Δημήτρης Καταλειφός επέλεξε για την ημέρα της αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα στις 18.00 να διαβάσει ερωτικά ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη.

ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ 28 Απρ 2021 | 22:29

Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκαν σπάνιοι τάφοι της εποχής πριν από τους Φαραώ - Εντυπωσιακές εικόνες

Πρόκειται για τάφους 5.000 χρόνων στην Αίγυπτο - Σε ποιες περιπτώσεις οι νεκροί τοποθετούνταν σε καθιστή θέση.