Αρχαιοφύλακες: Μας λέτε εκβιαστές; Μόνο στη Β.Κορέα δεν γίνονται απεργίες!

Νέα επιστολή των αρχαιοφυλάκων ρίχνει λάδι στη φωτιά στον πόλεμο μεταξύ τους και της πρώην Προέδρου του ΤΑΠ, Α. Λούβη. «Μας λέτε εκβιαστές; Σας λέμε αποτυχημένη!»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αρχαιοφύλακες: Μας λέτε εκβιαστές; Μόνο στη Β.Κορέα δεν γίνονται απεργίες!

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν με νέα επιστολή τους οι αρχαιοφύλακες σε νέο «επεισόδιο» του πολέμου μεταξύ του σωματείου τους (ΠΕΥΦΑ) και της πρώην προέδρου του ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεω, Ασπασίας Λούβη που καρατόμησε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου υποκύπτοντας, όπως η κυρία Λούβη τουλάχιστον αναφέρει, στις πιέσεις τους.

Τα λεγόμενα της κυρίας Λούβη προκαλούν «έκπληξη και οργή» στους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι στέλνουν επιστολή για να απαντήσουν σε σχέση με τη συδυκαλιστική τους δράση. Σ' αυτή την επιστολή αναφέρουν ότι η κυρία Λούβη «θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη πρόεδρος του ΤΑΠΑ», η οποία «είναι η μοναδική πρόεδρος που τις αστοχίες, την κακή διοίκηση και τα λάθη της προσπάθησε πάντα να τα ρίχνει στους άλλους». Αναφέρονται στην καθυστέρηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, για τις μεγάλες ελλείψεις πολιτιστικών προϊόντων στην πλειοψηφία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Χώρας μας καταλογίζοντας σε αρκετά σημεία στην πρώην πρόεδρο του ΤΑΠΑ μεγάλες ευθύνες.

Η επιστολή των μελών της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων

«Με έκπληξη και οργή, η ΠΕΥΦΑ πληροφορήθηκε τα όσα η Κα Λούβη επικαλείται σχετικά με την αντικατάστασή της. Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε προσωπικό επίπεδο στα όσα κατά καιρούς λέγονται ή γράφονται σχετικά με τη συνδικαλιστική δράση μας, τις διεκδικήσεις μας και τις παρεμβάσεις μας, σε ότι έχει να κάνει με Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, αλλά και γενικότερα στο ΥΠΠΟ.

Δεν μπορούμε όμως να μην απαντήσουμε σε όλα όσα ισχυρίζεται η πρώην πρόεδρος του ΤΑΠΑ, πολλά εκ των οποίων θωρούμε ότι μας προσβάλουν, μας συκοφαντούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: Για τα θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία της Χώρας μας, θέλουμε να θυμίσουμε στην κυρία Λούβη, ότι οι σχετικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει πριν την δική της θητεία, κατόπιν και δικών μας πιέσεων προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Θεωρούσαμε πάντα ότι η διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα διευκολύνει τους επισκέπτες, μειώνοντας την ταλαιπωρία στις ουρές των εκδοτηρίων αλλά και το δικό μας έργο, αποδεσμεύοντας προσωπικό που σήμερα απασχολείται στον τομέα αυτό και το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια και την φύλαξη των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων. Άλλωστε, η ΠΕΥΦΑ με υπομνήματα και δελτία τύπου, πιέζει συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Τελευταία μάλιστα, ήταν ένα από τα αιτήματα μας της 3ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο νομό αττικής στις 6/7/2017.

Πωλητήρια: Η πραγματικότητα διαψεύδει δυστυχώς τα λεγόμενα της κυρίας Λούβη, διότι είναι γνωστό και αποδεδειγμένα παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις πολιτιστικών προϊόντων στην πλειοψηφία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Χώρας μας. Επίσης, υπάρχουν ακόμα κλειστά πωλητήρια και γι’αυτό ευθύνονται όλες οι διοικήσεις του ΤΑΠΑ από το 2010 ως και σήμερα, αλλά κυρίως η απερχόμενη πρόεδρος.

Αύξηση Εσόδων του ΥΠΠΟ μέσω ΤΑΠΑ: Η κυρία Λούβη θριαμβολογεί για την αύξηση των εσόδων του ΥΠΠΟ μέσω του ΤΑΠΑ την οποία δικαιολογεί, λόγω δικών της ενεργειών και χρηστής διοίκησης. Αποφεύγει για μια ακόμα φορά να πει την αλήθεια, η οποία είναι πως η αντικειμενική αύξηση των εσόδων, προήλθε ξεκάθαρα από την μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Οργανισμός ΤΑΠΑ: Τo πρώτο σχέδιο οργανισμού, που παρουσίασε η κυρία Λούβη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ πριν 1,5 χρόνο και για το οποίο βρισκόμασταν σε διαβούλευση, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε ως πρόταση στην πολιτική ηγεσία. Αλήθεια, μήπως πήρε εντολή η κυρία Λούβη να αλλάξει το δικό της σχέδιο οργανισμού με τον σημερινό; Ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν το ΤΑΠΑ να λειτουργεί περίπου σαν μια ιδιωτική εταιρία στην κατεύθυνση της πλήρως ιδιωτικοποίησης; Και μήπως τελικά εμπόδιο για όλα αυτά, ήταν και οι αρχαιοφύλακες με τα εξαιρέσιμα τους;

Και γιατί στο πρώτο σχέδιο του οργανισμού, κάναμε διαβούλευση με την κυρία Λούβη, ενώ τώρα αυτό είναι κατακριτέο;

Και τελικά, για ένα άρθρο που αφορά τους αρχαιοφύλακες δεν προχώρησε ο οργανισμός;

Εκβιαστές και απεργίες: Η Κα Λούβη, υπέπεσε στο ατόπημα, να χαρακτηρίσει εκβιαστές το σύνολο των αρχαιοφυλάκων. Αυτό, βρίσκεται στην ανακοίνωσή της για την αποχώρησή της, όταν μας αποκαλεί “ …..εκβιαστές που απειλούν να κλείσουν την Ακρόπολη, για να μην ασκηθεί έλεγχος στις υπερωρίες τους”. Θα θυμίσουμε στην κυρία Λούβη, ότι οι αρχαιοφύλακες είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται 365 ημέρες τον χρόνο, όλες τις Κυριακές και τις αργίες σε 24ωρη βάση. Είναι φυσικό να διεκδικούν την τακτική και έγκαιρη πληρωμή για τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Καλούμε την κυρία Λούβη να αποδείξει πότε η ΠΕΥΦΑ αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος της διαδικασίας υπολογισμού και πληρωμής των συγκεκριμένων αυτών αμοιβών. Η διαδικασία που ακολουθείται ως και σήμερα είναι διάφανη, αυστηρή και απολύτως νόμιμη. Τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και υπάρχει και ο τελικός έλεγχος από επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου. Και όσον αφορά τις απεργίες, από πότε η επίκληση νομίμου δικαιώματος είναι απειλή ή εκβιασμός; Δηλαδή οι υπάλληλοι καθαριότητας είναι εκβιαστές; Οι ναυτεργάτες είναι εκβιαστές; Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εκβιαστές καθώς και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων; Θέλουμε να θυμίσουμε, ότι στη μόνη Χώρα που απαγορεύονται οι απεργίες είναι η Β.Κορέα.

Αλήθεια, το σημερινό κυβερνών κόμμα, έχει την ίδια άποψη;

Η ΠΕΥΦΑ, αυτό που πάντοτε ζητούσε και απαιτούσε από όλες τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΠΟ, ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Οι συγκεκριμένες δε αμοιβές, προβλέπονται από το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο ισχύει ως και σήμερα.

Από που κι ως που λοιπόν ο εκβιασμός;

Εισιτήρια Ελευθέρας εισόδου: Επειδή κατά καιρούς υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις, δημοσιεύματα και αναφορές ακόμα και στη Βουλή για αύξηση των εισιτηρίων ελευθέρας εισόδου , θέλουμε να ενημερώσουμε αλλά και να ρωτήσουμε ορισμένα πράγματα.

Στις 9/9/16 μετά τη συνάντηση της ομοσπονδίας των τουριστικών πρακτόρων, ανακοινώνει η συγκεκριμένη ομοσπονδία όσον αφορά στα μειωμένα και δωρεάν εισιτήρια, θα καταργηθεί η υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών και η υποχρέωση ονομαστικής λίστας των μειωμένων-δωρεάν εισιτηρίων και θα δίνεται η δυνατότητα προαγοράς όσων εισιτηρίων κρίνει σκόπιμο το γραφείο. Ο δε έλεγχος των δικαιολογητικών του τουρίστα, θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εισόδου στο χώρο(πράγμα σχεδόν αδύνατο, λόγω του μεγάλου συνωστισμού).

Και ρωτάμε την κυρία Λούβη, αν ισχύουν αυτά, για ποιο λόγο έχει καταργηθεί ο πρωτογενής έλεγχος; Τα πρακτορεία, αποστέλλουν ονομαστικές καταστάσεις όλων των ελευθέρας με τα δικαιολογητικά τους;

Και βέβαια ξεχνά να αναφέρει τις κατηγορίες που προστέθηκαν και που δικαιούνταν μειωμένο ή δωρεάν εισιτήριο.

Η κυρία Λούβη κατά την άποψή μας, θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη πρόεδρος του ΤΑΠΑ. Υπήρξαν και άλλοι πρόεδροι που δεν είχαν επιτυχημένη θητεία. Αλλά η κυρία Λούβη είναι η μοναδική πρόεδρος που τις αστοχίες, την κακή διοίκηση και τα λάθη της, προσπάθησε πάντα να τα ρίχνει στους άλλους. Η ΠΕΥΦΑ δεν ευθύνεται για την αντικατάσταση της προέδρου του ΤΑΠΑ, ούτε μπορεί να διορίζει και να απολύει προέδρους. Η ΠΕΥΦΑ, έχει υποχρέωση να διαφυλάττει τα εναπομείναντα συμφέροντα των εργαζομένων μελών της και να προασπίζει μαζί με αυτά και το δημόσιο συμφέρον.

Για όλα όσα ισχυριζόμαστε, είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε να αποδείξουμε την βασιμότητα των στοιχείων μας μέχρι κεραίας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ 17 Σεπ 2020 | 15:27

Ορκίστηκε Ελληνίδα η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ- Η συνάντηση με τον Μητσοτάκη [εικόνες]

Και επίσημα Ελληνίδα πολίτης είναι από σήμερα η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Σεπ 2020 | 13:50

Η "Θαλασσινή ηχώ" της Ζάννας Αρτέμη στην αίθουσα τέχνης Artshot-Sophia Gaitani

Η αίθουσα τέχνης Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ατομική της έκθεση από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, με τίτλο "Θαλασσινή ηχώ".

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ 15 Σεπ 2020 | 23:50

Athens Open Art: Έκθεση στο Θησείο με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Το Art Number 23 προσφέρει τα εκθέματά του σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο Θησείο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 15 Σεπ 2020 | 08:52

"Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός", μια μοναδική συλλογή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μέγαρο Σταθάτου, ένα εμβληματικό δείγμα του ελληνικού αρχιτεκτονικού Νεοκλασικισμού, θα μεταμορφωθεί σε εσωτερικό μιας μεγαλοαστικής ευρωπαϊκής κατοικίας του 19ου αιώνα.

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΓΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 14 Σεπ 2020 | 10:33

Τομ Χανκς: Επιστροφή στην Αυστραλία για την ταινία του Έλβις Πρίσλεϊ - Χωρίς τη Ρίτα Γουίλσον

Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον είχαν νοσήσει από κορονοϊό στα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του Έλβις Πρίσλεϊ.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ 13 Σεπ 2020 | 17:45

"Ο Γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη" θα εγκαινιαστεί στις 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής

Η έκθεση χρηματοδοτήθηκε με 120.000 από το ΥΠΠΟΑ, ενώ την διοργάνωση ανέλαβε ο "Σύλλογος Φίλων της Μουσικής".

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 13 Σεπ 2020 | 12:08

77η Mostra: Ο Χρυσός Λέοντας στην αμερικανική ταινία "Nomadland" της Κλόε Ζάο

Η 38χρονη Ζάο είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτό το βραβείο τα τελευταία 10 χρόνια.

12 Σεπ 2020 | 13:57

Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών: Ανακαλύψτε το Μοναστήρι με τους 13 τρούλους [εικόνες]

Είναι χτισμένο σε μια ράχη σε υψόμετρο 1.150 μέτρα, κρυμμένο μέσα στο ελατόδασος.

ΕΝΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΝΗΜΗΣ 11 Σεπ 2020 | 10:28

Η Αθήνα αποκτά ένα δικό κέντρο μνήμης και μελέτης της ιστορίας της

86 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξή της ως πρωτεύουσας της Ελλάδας.

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ 10 Σεπ 2020 | 14:55

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Συγκίνηση στη συναυλία για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του - Τα δάκρυα της κόρης του [εικόνες]

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η συναυλία στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.

10 Σεπ 2020 | 08:24

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα με Καρέζη, Μπέργκμαν και Λόουζι

Επίσης, προβάλλεται η live action "Μουλάν" της Ντίσνεϊ, που θα μαγνητίσει τους πιτσιρικάδες.

ΚΑΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 09 Σεπ 2020 | 11:07

Sold-out η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο - Προστέθηκε και τρίτη παράσταση

Ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας.