Αυτοψία του υπουργείου Πολιτισμού στο Θεατρικό Μουσείο

Στο πολύπαθο Θεατρικό Μουσείο βρέθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού. Εγινε καταγραφή, ενώ ξεκινούν οι εργασίες για τη φύλαξη των εκθεμάτων, όπως αναφέρθηκε.

autopsia-tou-upourgeiou-politismou-sto-theatriko-mouseio
SHARE THIS
0
SHARES

  Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας, όπως αναφέρει, τις εντατικές προσπάθειες για τη διάσωση του Κέντρου μελέτης και έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου- Θεατρικό Μουσείο (Κ.Μ.Ε.Ε.Θ.-Θ.Μ.), πραγματοποίησε την Παρασκευή, 20 Απριλίου  2018  αυτοψία στο χώρο του εκθετηρίου, που στεγάζεται στην υπόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας.

  Το κλιμάκιο του Υπουργείου, στο οποίο συμμετείχαν  στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων και της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και συνδέονται  με την ασφάλεια  και τον καθαρισμό του χώρου αλλά και τα επόμενα βήματα, όπως η συντήρηση των εκθεμάτων της συλλογής, τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου.

 Το  Υπουργείο, μετά την μεταφορά της Βιβλιοθήκης στην ΕΡΤ Α.Ε.,  ξεκινά  τις εργασίες ώστε ο χώρος του Θεατρικού Μουσείου και τα εκθέματα να φυλαχθούν, μέχρι την οριστική τους μεταφορά, μαζί με την πολύτιμη και ανεκτίμητης αξίας θεατρική βιβλιοθήκη, στο νεοκλασικό της οδού Σταδίου 47.

 Τέλος, απομένει προς επίλυση το διαδικαστικό θέμα της μεταβίβασης του Θεατρικού Μουσείου στο δημόσιο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διευθέτηση των χρεών του, όπως έχει ζητήσει το Υπουργείο και  έχει δεσμευτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «ΚΜΕΕΘ-Θεατρικού Μουσείου» και συνηγορήσει  το ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, στην οποία ανήκει ένα μέρος της συλλογής.  

 Να θυμίσουμε ότι τα κλιμάκια του ΥΠΠΟΑ είχαν επισκεφθεί το Θεατρικό Μουσείο στην οδό Ακαδημίας το 2016 καταγράφοντας την ελεεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος που παραμένει κλειστός από το 2011 με τους 8 υπαλλήλους του σε επίσχεση εργασίας. 

 Κι ήταν σε ανακοίνωση του υπουργείου του περασμένου Φεβρουαρίου που είχε αναφερθεί  ότι το κληροδότημα Αλεξάνδρου Σούτζου θα στεγάσει το πολύπαθο (στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί, μάλιστα, μια - ακόμα - διάρρηξη που δεν πήρε χαμπάρι κανείς) Θεατρικό Μουσείο κι ότι έχει κινηθεί η διαδικασία ούτως ώστε να περάσει στο Δημόσιο, αφού πρώτα διευκρινιστεί με ακρίβεια το ύψος των χρεών του.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook