Follow us

Βραβεία Ιρις 2021: Ολοι οι νικητές και οι φωτογραφίες από τη λαμπερή βραδιά

Η λαμπερή βραδιά της απονομής των Βραβείων Ιρις 2021, στο θέατρο Αλσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ NDP

Το "Digger" του Τζώρτζη Γρηγοράκη ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής των Βραβείων Ίρις 2021 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ), κερδίζοντας συνολικά δέκα βραβεία, ανάμεσα στα οποία καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

"Ευχαριστώ την ΕΑΚ και όλους τους παραγωγούς που με στήριξαν και αγκάλιασαν αυτήν την ταινία. Αυτό το βραβείο είναι για όλους τους συντελεστές της ταινίας, γιατί αν αγαπήθηκε από την Ακαδημία, είναι επειδή αγαπήθηκε από τους συντελεστές της", ανέφερε μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης Τζώρτζης Γρηγοράκης τονίζοντας πως "υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι Έλληνες σκηνοθέτες και θέλουμε τη στήριξη της πολιτείας".

Μετά από μια χρονιά όπου τα βραβεία της ΕΑΚ δόθηκαν μέσω zoom, φέτος η τελετή απονομής επέστρεψε στην φυσική παρουσία και φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Άλσος, στο Πεδίον του Άρεως, με παρουσιάστρια την stand-up comedian Κατερίνα Βρανά, ενώ μεταδόθηκε και σε live streaming στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) δόθηκε στην ταινία "Οι Άγνωστοι Αθηναίοι" της Αγγελικής Αντωνίου. Ο "Ράφτης" της Σόνια Λίζα Κέντερμαν και το "Παρί" του Σιαμάκ Ετεμάντη κέρδισαν από δύο βραβεία, ενώ η "Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς" του Γιάννη Οικονομίδη με τις πιο πολλές υποψηφιότητες (15), έφυγε μόνο με ένα, το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για την Βασιλική Καλλιμάνη.

Επιπλέον των βραβείων στις 22 φετινές κατηγορίες, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τίμησε την ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου και τον μακινίστα Γιάννη Παπαδάκη, για τη συνολική προσφορά τους στον ελληνικό κινηματογράφο.

Βραβεία Ιρις 2021: Ολοι οι νικητές και οι φωτογραφίες από τη λαμπερή βραδιά

"Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Κι ο κινηματογράφος μου έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω έναν μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε", ανέφερε η Μαίρη Χρονοπούλου παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο της ΕΑΚ Γιώργο Τσεμπερόπουλο και τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Και την ίδια να λέει: "αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το θάρρος που είχα μετά από 25 χρόνια ν' ανέβω και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι".

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το δεύτερο τιμητικό βραβείο της βραδιάς απονεμήθηκε στον "εφευρέτη μερακλή της εικόνας", Γιάννη Παπαδάκη, ο οποίος είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες σκηνοθέτες, τους ήρωες Έλληνες σκηνοθέτες που με το τίποτα κάνουν ταινίες. Είναι όλοι φίλοι μου ξέχωρα από συνεργάτες. Είμαι πολύ συγκινημένος. Ζήτω ο ελληνικός κινηματογράφος".

ΧΑΡΙΤΟΣ

Κατά την διάρκεια της τελετής απονομής ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου , Γιώργος Τσεμπερόπουλος ανακοίνωσε μία νέα δράση της ΕΑΚ για το '21 και το '22, με τίτλο "Χώρα σε Βλέπω: Ο 20ος αιώνας του Ελληνικού Σινεμά" που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προβολής ελληνικών ταινιών μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, από την "Αστέρω" του Δημόπουλου, τον "Δράκο" του Κούνδουρου, τα "Κορίτσια για Φίλημα" του Δαλιανίδη και την "Ευδοκία" του Δαμιανού μέχρι την "Άκρη της πόλης" του Γιάνναρη.

ΜΠΑΖΑΚΑ

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

Με κύριο χορηγό το ΕΚΟΜΕ, χορηγούς το ΕΚΚ, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Οι 42 ταινίες θα ταξιδέψουν πλήρως αποκατεστημένες σε ψηφιακές κόπιες με λαμπερή εικόνα και κρουστό ήχο σε 21 πόλεις όλων των ηπείρων και της Ελλάδας. "Είναι μία δράση διάσωσης, αποκατάστασης και προβολής της κινηματογραφικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς", ανέφερε ο Γ. Τσεμπερόπουλος.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας απένειμε ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. " Η Ελλάδα αλλάζει , και τουλάχιστον ως άτομο αυτό με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα σε μία Ελλάδα πολύ πιο συμπεριληπτική. Ως υφυπουργός προφανώς τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Η σχέση της πολιτείας με το σινεμά, όπως είπε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γ. Τσεμπερόπουλος, δεν ήταν και παραμένει ή δεν παραμένει η καλύτερη. Και θα ήταν ψέμα να πω ότι οι ταινίες που ήταν υποψήφιες σήμερα εδώ, δεν έγιναν από κάποιον άλλον πάρα μόνο από τους δημιουργούς τους και τους παραγωγούς τους και με κόπους που ήταν κυρίως ιδιωτικοί και όχι από την πολιτεία" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Γιατρομανωλάκης και πρόσθεσε:

"Παρά τα όσα κατά καιρούς ακούγονται στόχος είναι η ενότητα, και όταν λέμε ενότητα αυτό πρέπει να αποδεικνύεται με πράξεις. Για πρώτη φορά έχουμε ένα Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που εκπροσωπείται και ο τομέας των αιθουσαρχών που ήταν μέχρι τώρα απών. Για πρώτη φορά έχουμε ένα ΔΣ στο ΕΚΚ όπου οι γυναίκες πλειοψηφούν. Για πρώτη φορά ακούμε συμπράξεις όπως αυτή της ΕΑΚ με το ΕΚΚ και με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά συμπράττουν όλοι αυτοί οι εποπτευόμενοι φορείς μαζί με την Επιτροπή "Ελλάδα 2021".

ΤΣΙΛΙΚΑ

ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Για πρώτη φορά οι χρηματοδοτήσεις δεν γίνονται στα υπουργικά γραφεία και αρχίζουν να ξαναγίνονται στην ώρα τους. Για πρώτη φορά το ΕΚΚ και το ΕΚΟΜΕ συμπορεύονται σε μια σειρά πρωτοβουλιών για την προαγωγή της ελληνικής κινηματογραφίας. Προφανώς τα ζητήματα του κλάδου είναι πολλά, προφανώς δεν γίνεται να λυθούν από την μια μέρα στην άλλη και προφανώς γνωρίζουμε ότι και οι πόροι είναι ελλιπείς. Έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κινηματογραφική κοινότητα. Θεωρώ όμως ότι στοχευμένα και σταθερά σιγά σιγά η ελληνική κινηματογραφία ξαναμπαίνει σε μία τροχιά στήριξης από την πολιτεία".

ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗΣ

Βραβεία απένειμαν επίσης, μεταξύ άλλων, o πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, η Πάολα Ρεβενιώτη, ο Χρήστος Κουφός κι ο Παναγιώτης Καραπιπέρης από την ομάδα "Καθ' οδόν", η ακτιβίστρια Τζεφ Μοντάνα, η Δήμητρα Ζώρζου (η φοιτήτρια που υπήρξε μάρτυρας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής), ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος, μέλη από την θεατρική ομάδα κωφών "Τρελά Χρώματα", η Kangela Tromokratisch, οι σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο ράπερ ΛΕΞ, ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, η πρόεδρος της Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Μελίνα Δασκαλάκη, η εικαστικός Βιργινία Αξιώτη, ο Δημήτρης Γάκας (ιδιοκτήτης του Αθήναιον και του Αριάν), η μουσικός και ηθοποιός Ιντρα Κέιν, η πρόεδρος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών στην Ελλάδα Λορέτα Μακόλει, η ηθοποιός, σκηνοθέτης και μέλος της πρωτοβουλίας Women in Arts, Κατερίνα Μαυρογεώργη, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους Ταινίας, σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος.

ΒΡΑΝΑ

Αναλυτικά τα βραβεία:

Βραβείο Σχεδιασμού Μακιγιάζ, Κομμώσεων και Ειδικών Εφέ: Ιωάννα Λυγίζου-Digger

Βραβείο Ενδυματολογίας: Julie Lebrun-Ράφτης

Βραβείο Σκηνογραφίας: Δάφνη Καλογιάννη-Digger

Βραβείο Ήχου: Λέανδρος Ντούνης, Francois Abdelnour, Simon Apostolou-Digger

Βραβείο Ειδικών και Οπτικών Εφέ: Ματθαίος Βούλγαρης, Δάφνη Καλογιάννη, Arnaud Chelet-Digger

Βραβείο Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς-Παρί

Βραβεία Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας-Digger

Βραβείο Σεναρίου: Τζώρτζης Γρηγοράκης-Digger

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη: Τζώρτζης Γρηγοράκης-Digger

Βραβείο ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής: Sow the Wind-Κωνσταντίνα Σταυριανού-Ρένα Βουγιούκαλου

Βραβείο Μικρού Μήκους σπουδαστικής ταινίας: Βιολέττα-Φοίβος Ήμελλος

Βραβείο Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων: Σεβαράμπες-Τζώρτζης Κόντος, Φαίδρα Βόκαλη, Ασημίνα Ντρέκη

Βραβείο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ: Τεό, ο γείτονάς μου-Χρήστος Καρτέρης

Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους: Bella-Θέλγια Πετράκη-Κώστας Ταγκαλάκης

Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής: Νίκος Κυπουργός-Ράφτης

Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου: Στάθης Σταμουλακάτος-Πρόστιμο

Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου: Βασιλική Καλλιμάνη-Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου: Βαγγέλης Μουρίκης-Digger

Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου: Melika Foroutan-Παρί

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Τζώρτζης Γρηγοράκης-Digger

Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ: Οι Άγνωστοι Αθηναίοι-Αγγελική Αντωνίου

Βραβείο Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας: Digger-Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Μαρία Χατζάκου, Χρυσάνθη Καρφή Κώη, Gabrielle Dumon, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Michael Weber, Νίκος Κατσαούνης, Ernst Fassbender, Φένια Κοσοβίτσα, Άννα Νικολάου.

ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΡΙΣ

ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 28 Νοε 2025 | 20:02

"Ο Έρωτας γράφεται": Μία ελληνική ρομαντική κομεντί έρχεται στους κινηματογράφους

Ένα απολαυστικό ταξίδι γεμάτο παρεμβατικούς φίλους, οικογενειακές ανατροπές και πολύ χιούμορ.

ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 12 Νοε 2025 | 18:42

Τζέιμς Στιούαρτ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρομπέρτο ​​Μπενίνι: Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του πάπα Λέοντα [βίντεο]

Στο πλαίσιο του "Αγίου Έτους" της Καθολικής Εκκλησίας, ο πάπας θα υποδεχτεί αστέρες του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων των Μόνικα Μπελούτσι, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρις Πάιν και Βίγκο Μόρτενσεν

ΤΑΙΝΙΑ 11 Νοε 2025 | 10:10

"Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο": Είδαμε στο σινεμά το αριστούργημα των Ρέππα-Παπαθανασίου, 24 χρόνια μετά την πρεμιέρα

Το κλασικό, το αξεπέραστο αριστούργημα των Ρέππα-Παπαθανασίου, που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το μακρινό 2001, απολαύσαμε το βράδυ της Δευτέρας ξανά στο σινεμά.

ΣΤΟ INSTAGRAM 30 Οκτ 2025 | 15:41

Γιορτή του Σινεμά 2025: Η σινεφίλ Μιλένα Αποστολάκη μάς καλεί να το γιορτάσουμε

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, προτρέπει το κοινό να πάει σινεμά απόψε, επιλέγοντας όποια αίθουσα και όποια ταινία θέλει, με μόλις 2 ευρώ

Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ 27 Οκτ 2025 | 22:20

Αντίο "Τάτζιο": Πέθανε το ωραιότερο αγόρι του παγκόσμιου κινηματογράφου - Ο Σουηδός από τον "Θάνατο στη Βενετία"

Ο Αντρέσεν ήταν μόλις 14 ετών όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Τάτζιο στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τόμας Μαν - Έγινε σύμβολο της απόλυτης ανδρικής ομορφιάς

13 Οκτ 2025 | 09:00

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

09 Οκτ 2025 | 09:00

30 Οκτωβρίου μην κανονίσετε - έχει Γιορτή του Σινεμά με είσοδο 2€

Για μία μέρα και μόνο οι κινηματογράφοι έχουν κοινό ελάχιστο εισιτήριο στο πλαίσιο της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης που επιστρέφει.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 09 Οκτ 2025 | 08:33

Επιστρέφει η Γιορτή του Σινεμά: Για μία μέρα σε όλες τις αίθουσες, όλες οι ταινίες με εισιτήριο 2 ευρώ

Η Γιορτή του Σινεμά, μία ιδέα που έγινε θεσμός, έρχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με μειωμένη τιμή.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 07 Οκτ 2025 | 11:49

Ξύλο μέσα σε σινεμά στου Ρέντη - Τους έκαναν παρατήρηση για φασαρία και μετά τους πλάκωσαν στο ξύλο [βίντεο]

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί φέρεται να έκαναν φασαρία κατά τη διάρκεια της ταινίας με αποτέλεσμα κάποιοι από τους θεατές να τους κάνουν παρατηρήσεις.

08 Σεπ 2025 | 09:00

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στις νέες ταινίας της εβδομάδας

Δείτε τις ταινίες που παίζουν τα σινεμά τις επόμενες μέρες.

31 Αυγ 2025 | 09:00

Θυμάστε την υπόθεση ομηρίας από τον Σορίν Ματέι; Γίνεται ταινία με τον Ορφέα Αυγουστίδη

Είδαμε από κοντά την ετοιμασία της νέας πολυαναμενόμενης παραγωγής που αντλεί έμπνευση από την πολύκροτη υπόθεση ομηρίας που είχε καθηλώσει όλη τη χώρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29 Αυγ 2025 | 12:40

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για ένα μήνα στα σχολικά προαύλια - Οι ταινίες

Από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών στα προαύλια των σχολείων.

29 Αυγ 2025 | 09:00

Ο Γιώργος Λάνθιμος κερδίζει ξανά τις εντυπώσεις με τη νέα ταινία του

Με μια θεόπικρη sci-fi σάτιρα της ανθρώπινης αυτοκαταστροφής, ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε.

28 Αυγ 2025 | 08:00

Η ανατριχιαστική αληθινή ιστορία πίσω από το πρωτοκλασάτο "Νησί"

Το θρίλερ επιβίωσης του οσκαρικού Ρον Χάουαρντ, στο οποίο πρωταγωνιστεί μια all-star διανομή ηθοποιών, βασίζεται στα ασύλληπτα -πλην πραγματικά- γεγονότα που συνέβησαν πριν από σχεδόν έναν αιώνα.

20 Αυγ 2025 | 09:00

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς (ως τώρα);

Ο κριτικός του "α" επιλέγει τα σπουδαιότερα φιλμ της σεζόν 2024-2025.

14 Αυγ 2025 | 09:00

Τζέιμς Μποντ, ένα περιπετειώδες θρίλερ και κλασικά έργα από σήμερα στα σινεμά

Ο πρώτος Τζέιμς Μποντ, ένα περιπετειώδες θρίλερ και δύο ακόμα κλασικές επανεκδόσεις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

13 Αυγ 2025 | 09:00

Love is in the θερινό: Ταινίες για ...πολύ ερωτευμένους

Κομεντί, δράματα, παλιά και νέα φιλμ με επίκεντρο την αγάπη που βρίσκονται στις μαρκίζες.

09 Αυγ 2025 | 09:00

Όλα όσα μας μαθαίνει για τις σχέσεις το "Ταιριάζουμε", η πιο χοτ ταινία της εβδομάδας

Η σκηνοθέτρια των σπαρακτικών "Περασμένων Ζωών" επιστρέφει με μια ιστορία που βρίσκει τους Ντακότα Τζόνσον, Πέδρο Πασκάλ και Κρις Έβανς σε ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο.

ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ 24 Ιουλ 2025 | 12:48

Θερινό σινεμά στο κτήμα Κυρ-Γιάννη - Μια αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού και των ταινιών

Την αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού και του σινεμά, θα προσφέρουν το Κτήμα Κυρ - Γιάννη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΛΗΣΗ" 04 Ιουλ 2025 | 07:41

Μια ομηρία σε ζωντανή μετάδοση: Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο γίνεται ταινία - Οι πρώτες φωτό από τα γυρίσματα

Ένας γνωστός εγκληματίας κρατάει όμηρο μια οικογένεια στο Παγκράτι και απειλεί να την ανατινάξει αν δεν εμφανιστεί ζωντανά στην τηλεόραση.

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ 25 Ιουν 2025 | 09:19

Μαγεύει το θερινό σινεμά στην Κίμωλο - Μια μοναδική εμπειρία ανάμεσα σε βράχια και θάλασσα [βίντεο]

Στην ειδυλλιακή Κίμωλο, υπάρχει ένα μέρος που συνδυάζει τη φύση με την αγάπη για τον κινηματογράφο: το θερινό σινεμά του νησιού που διοργανώνει προβολές σε υπέροχα τοπία, με το βίντεο από προβολή του να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

31 Μαϊ 2025 | 09:00

Το πιο μαγικό θερινό της πόλης στέκεται δίπλα στη θάλασσα: Τι παίζει στον Πειραιά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ημέρες Θάλασσας" ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει μια σειρά δωρεάν προβολών κάτω από τα αστέρια.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 28 Μαϊ 2025 | 19:49

Ανοίγει το πιο όμορφο και πιο φθηνό θερινό cinema της Αθήνας

Ετοιμοι για όμορφες καλοκαιρινές βραδιές;

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 23 Μαϊ 2025 | 13:02

Δημοσίευμα φωτιά για ελληνικό φέσι 100 εκατ. σε διεθνείς παραγωγές του σινεμά - Τι απαντά ο ΕΚΚΟΜΕΔ

Διευκρινίσεις για το Cash Rebate έδωσε ο ΕΚΚΟΜΕΔ, μετά από το δημοσίευμα του Variety για καθυστερήσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από την ελληνική πλευρά.

ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 05 Μαϊ 2025 | 09:05

Βασίλης Γεωργιάδης: Η Τρούμπα, τα Οσκαρ, η λογοτεχνία στην τηλεόραση και το μεγάλο παράπονο

Ο Βασίλης Γεωργιάδης, θα πεθάνει στις 4 Μαΐου, ανήμερα του Πάσχα το 2000 και θα ταφεί στο αγαπημένο του Ξυλόκαστρο, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο και ένα μεγάλο παράπονο.

ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ 01 Απρ 2025 | 18:04

Έξαλλοι οι φαν των θρυλικών Σκαθαριών: Αναρωτιούνται αν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα το καστ της τετραλογίας για τους Beatles

Δεν άρεσαν σε όλους οι επιλογές των τεσσάρων διάσημων ηθοποιών που θα ερμηνεύσουν τη χρυσή τετράδα των Beatles - Το πήραν για πρωταπριλιάτικο αστείο

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 21 Μαρ 2025 | 08:49

Πυρκαγιά σε κινηματογράφο στο Χαλάνδρι

Φωτιά ξέσπασε σε θερινό κινηματογράφο στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην οδό Σολωμού.

ΜΙΑ "ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ" ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20 Μαρ 2025 | 07:51

Πάμε σινεμά: Δέκα πρεμιέρες με κωμωδίες, θρίλερ, κοινωνικά δράματα, τρόμο και animation

Ακόμη μία παραφορτωμένη από πρεμιέρες εβδομάδα ξεκινά απόψε, με δέκα καινούργιες ταινίες, που θα αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη απ' αυτές του απογοητευτικού εισπρακτικά προηγούμενου επταήμερου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 08 Μαρ 2025 | 14:44

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τις γυναίκες του ελληνικού σινεμά - "Τόλμησαν να ξεχωρίσουν"

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει ένα βίντεο με σπουδαίες πρωταγωνίστριες του ελληνικού σινεμά.

29 Ιαν 2025 | 15:29

Με ΑΙ και μουσική Σπανουδάκη το νέο φιλμ του Νίκου Μαστοράκη

Το οπτικό μέρος έγινε με ΑΙ και η τεχνητή νοημοσύνη της εικόνας "παντρεύτηκε" ιδανικά με τη συναισθηματικά φορτισμένη μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 12 Ιαν 2025 | 23:30

Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2027

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

06 Ιαν 2025 | 09:00

"Νοσφεράτου": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του horror ριμέικ της χρονιάς

Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς και οι πρωταγωνιστές Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Νίκολας Χουλτ και Γουίλεμ Νταφόε αποκαλύπτουν στο "α" τις προκλήσεις της τολμηρής ταινίας τους.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ 06 Ιαν 2025 | 08:38

Χρυσές Σφαίρες: Μεγάλοι νικητές το "Emilia Perez" και το "The Brutalist" - Βραβείο και για την εκπληκτική Ντέμι Μουρ

Το μιούζικαλ-θρίλερ "Emilia Pérez" του Ζακ Οντιάρ και Το "The Brutalist" του Κορμπέ, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός Εβραίου αρχιτέκτονα που επέζησε του Ολοκαυτώματος, σάρωσαν τα βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες

19 Δεκ 2025 | 10:14

Πρώτες φωτογραφίες από τον sold out "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τον Άρη Λεμεπεσόπουλο

Με συνεχόμενα sold out ξεκίνησε ο πολυαναμενόμενος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Χένρικ Ίψενμε με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον εμβληματικό ρόλο.

ΒΙΒΛΙΟ 19 Δεκ 2025 | 10:02

"Μάλινα": Ενα μυθιστόρημα με αντιπατριαρχικό λόγο και ποιητική γλώσσα

Το Μάλινα, ένα μυθιστόρημα με αντιπατριαρχικό λόγο και ποιητική γλώσσα, κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2025 από τις εκδόσεις πότλατς σε μετάφραση του Αλέξανδρου Κυπριώτη.

83 ΕΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 12:44

Πέθανε η Κική Μορφωνιού, κορυφαία μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής - Συνεργάστηκε με την Κάλλας

Η κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κική Μορφωνιού, απεβίωσε σήμερα, αφήνοντας μια σπουδαία κληρονομιά στην ερμηνεία της λυρικής τέχνης.

100Η ΤΕΛΕΤΗ 18 Δεκ 2025 | 12:09

Στο YouTube και δωρεάν για όλους τα Βραβεία Οσκαρ από το 2029 - Πολυετής συμφωνία με την Ακαδημία

Από το 2029 έως το 2033, το YouTube θα κατέχειτα παγκόσμια δικαιώματα μετάδοσης, καλύπτοντας ολόκληρο το περιεχόμενο των Όσκαρ, από το κόκκινο χαλί έως την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 18 Δεκ 2025 | 10:49

Μανώλης Μητσιάς: Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής

Στον Νίκο Γκάτσο είναι αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία του Μανώλη Μητσιά, με τραγούδια αποκλειστικά σε στίχους του ποιητή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ 18 Δεκ 2025 | 09:58

D-Athens Διονύσια 2025: Την Κυριακή τα πρώτα βραβεία από τη σύμπραξη Δήμου Αθηναίων και Θεάτρου Τέχνης

Κορυφώνεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με την απονομή βραβείων του διαγωνισμού "Μικρά Νέα Διονύσια", η διοργάνωση D-Athens Διονύσια 2025.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΙΜΠΙΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:06

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο "αντίο"

Οικογένεια και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ριτσώνα

17 Δεκ 2025 | 14:51

"Καποδίστριας": Η νέα μεγάλη συμπαραγωγή της Nova έκανε επίσημη πρεμιέρα!

Η ταινία "Καποδίστριας" έκανε Avant premiere τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ 17 Δεκ 2025 | 12:18

Μια ζωή αφιερωμένη στην Τέχνη ΙΙΙ" - Η τρίτη έκθεση με έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη

Η Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ παρουσιάζει από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 την τρίτη κατά σειρά μεγάλη έκθεση με έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη

17 Δεκ 2025 | 10:49

"Ο Μάγος του Κρεμλίνου": Το τρέιλερ της ταινίας με τον Τζουντ Λο μεταμορφωμένο σε Πούτιν

Διασκευασμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζουλιάνο ντα Έμπολι, η ταινία εμβαθύνει στους βυζαντινισμούς της μετασοβιετικής Ρωσίας και την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία.

ΤΑΙΝΙΑ 17 Δεκ 2025 | 09:28

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την "Οδύσσεια" του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν συνηθίζει να αφηγείται μικρές ιστορίες, και η επόμενη ταινία του δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα έπος.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 00:01

Tρέιλερ για το μεγάλο φινάλε του "Stranger Things": "Ήρθε η ώρα για έναν νέο κόσμο" [βίντεο]

Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για τη συνέχεια της 5ης σεζόν του "Stranger Things" που αναμένεται να... κόψει την ανάσα

ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 21:02

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Οι γυναίκες της ζωής του και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση

Ενας αθεράπευτα ερωτευμένος σύζυγος και ένας στοργικός πατέρας - Ποιος ήταν ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ μακριά από τα φώτα και τη σκηνή

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 15 Δεκ 2025 | 16:45

Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ στα 73 του χρόνια - Είχε δίπλα του την οικογένειά του

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Αλμπέρτο Εσκενάζυ

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 09:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 13 Δεκ 2025 | 10:50

Φώτης Κόντογλου, ένας εμβληματικός ζωγράφος που αδικήθηκε από το ελληνικό κράτος

Ο Κόντογλου είναι μία δυσανάγνωστη ανήσυχη προσωπικότητα. Κοσμοπολίτης, χιουμορίστας από τη μία, κλειστός, μονοκόμματος, απότομος από την άλλη.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 12 Δεκ 2025 | 16:50

Το πιο φωτεινό και συγκινητικό παιδικό παραμύθι γίνεται μιούζικαλ

Ένα μιούζικαλ με πολύ τραγούδι, γέλιο, συναίσθημα και χριστουγεννιάτικη μαγεία, που μας θυμίζει πως: "Όταν μοιράζεσαι την αγάπη, ο κόσμος γελά ξανά!"

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκ 2025 | 10:50

ΕΡΤ: Σε αίθουσα Γιώργου Παπαστεφάνου μετονομάζεται η ταινιοθήκη της ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο

Έναν δικό της άνθρωπο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τίμησε η ΕΡΤ με αφορμή τη δωρεά του συνόλου της δισκογραφικής του συλλογής και βιβλιοθήκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Δεκ 2025 | 17:10

Νατάσσα Μποφίλιου: "Ας αφήσουμε τα τραγούδια και τη μουσική να μιλήσουν γιατί μιλούν καλύτερα" [Βίντεο]

Μετά την παρέμβαση του γιου του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος δεν επέτρεψε τη χρήση του έργου του, η περιοδεία αναμορφώθηκε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 11 Δεκ 2025 | 16:12

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Bleu" στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, ενώ ο εκδότης Γιώργος Χατζηιακώβου απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό.

ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ 11 Δεκ 2025 | 15:35

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Υπογράφει τους στίχους του νέου άλμπουμ του Κώστα Μακεδόνα

Ο κορυφαίος στιχουργός του ελληνικού τραγουδιού, o Λευτέρης Παπαδόπουλος, γράφει τους στίχους για τα νέα τραγούδια του Κώστα Μακεδόνα

11 Δεκ 2025 | 07:38

Πρεμιέρες στα σινεμά: Μια διαφορετική ματιά στη μητρότητα, στην οικογένεια, στην αγάπη και στα Χριστούγεννα

Φεστιβαλικές δημιουργίες και δυο ταινίες τρόμου, που αναμένεται να τραβήξουν το δικό τους κοινό, κάνουν πρεμιέρα δυο εβδομάδες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 10 Δεκ 2025 | 23:42

Αυτό είναι το φαγητό που μπήκε στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO

Χαμηλού κόστους και χορταστικό, καθώς φτιάχνεται με ρύζι, φακές, μακαρόνια, ρεβίθια, κρεμμύδια και πικάντικη σάλτσα, το πιάτο που ξεχώρισε η UNESCO

ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ROM-COM 10 Δεκ 2025 | 15:44

Θλίψη για τη Βρετανίδα συγγραφέα Σόφι Κινσέλα: Πέθανε σε ηλικία 55 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου

Η οικονομική ρεπόρτερ που στα 24 της έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα και έγινε η βασίλισσα του rom-com με εκατομμύρια πωλήσεις - Πέθανε από καρκίνο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 12:26

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Christmas market, Santa run, συναυλίες, παραστάσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια

Εκδηλώσεις και δράσεις για κάθε ηλικία, που θα απλώνονται στις γωνιές της πόλης, προγραμμάτισε ο Δήμος Αθηναίων για την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 10 Δεκ 2025 | 11:27

Στην UNESCO το σπαθόλαδο Δράμας - Το θαυματουργό λαδάκι για το δέρμα, παλιό γιατροσόφι

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τριών νέων στοιχείων, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

09 Δεκ 2025 | 15:09

Claudio Monteverdi: Vespro della Beata Vergine Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι

Μουσική διεύθυνση: Emiliano Gonzalez Toro - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια μυσταγωγική εμπειρία στο Μέγαρο

09 Δεκ 2025 | 14:48

Μέγαρο Μουσικής: Ουρανία Γκάσιου - Ελένη Κεβεντσίδου - 2 Οργανίστες - 4 Χέρια Στη μνήμη του Νίκολας Κύναστον

Μια μοναδική σύμπραξη στο εκκλησιαστικό όργανο προς τιμήν του Νίκολας Κύναστον - Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:45

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Το περιοδικό Time τον ανακήρυξε "Καλλιτέχνη της Χρονιάς"

Καλλιτέχνη της Χρονιάς για το 2025 ανακήρυξε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο το περιοδικό "Time".

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες: "Φιγουράρει" η Bugonia του Λάνθιμου

Η BUGONIA του Λάνθιμου φαίνεται να αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα της χρονιάς - Ποιες υποψηφιότες είναι φαβορί

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 10:58

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ για το "Wisdom of Happiness" και τον Δαλάι Λάμα: Συμπόνια και προσφορά κλειδί για τη "γαλήνη του μυαλού"

Από τότε που συνάντησε τον Δαλάι Λάμα, ο Γκιρ είναι ένθερμος ακτιβιστής για την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 07 Δεκ 2025 | 10:46
ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΟΓΟΙ 05 Δεκ 2025 | 20:23

Εντυπωσιακή ανακάλυψη έφερε τη λύση ενός αινίγματος: Ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ από αγαλματίδια υπηρετών

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 12:24

Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η παγκόσμια περιοδεία τους, με αλλαγή ονόματος - Η νέα αφίσα και η ανακοίνωση

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης ανακοίνωσαν εκ νέου την παγκόσμια περιοδεία τους, για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση και προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις.

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 10:41

Μαρία Κάλλας: Αναβάλλεται η προβολή της ταινίας παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι, στο Θέατρο Παλλάς

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας, η προβολή της ταινίας "Maria Callas Monica Bellucci: An Encounter / Μαρία Κάλλας - Μόνικα Μπελούτσι: Μια συνάντηση", παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι στο Παλλάς.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 04 Δεκ 2025 | 15:59

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Steve Cropper

Μυθική φυσιογνωμία της Stax Records, ο Steve Cropper έφυγε από τη ζωή στα 84 του

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 04 Δεκ 2025 | 14:10

"Ο Μότσαρτ και η μαγεία των Χριστουγέννων" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Με τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα, η Ορχήστρα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει διαχρονικά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου με αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Δεκ 2025 | 16:27

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου - Στο πλαίσιο αυτής, θα βραβευθεί για το έργο του το Ίδρυμα Ευγενίδου

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ 03 Δεκ 2025 | 11:09

Ξεχωριστά προγράμματα από την ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Δεκ 2025 | 23:47

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στηρίζει τον γιο του Μάνου Χατζιδάκι: Αγνόησαν προκλητικά τη βούλησή του - Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό

"Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να προχωρήσουν διαφορετικά τις συναυλίες τους", έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, παίρνοντας θέση στη διαμάχη που ξέσπασε

02 Δεκ 2025 | 17:03

"Μια βραδιά στη Λιλιπούπολη" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θυμούνται και ξαναζωντανεύουν τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή τού Τρίτου Προγράμματος "Εδώ Λιλιπούπολη".

«ΠΑΙΞΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΑΛΑ» 02 Δεκ 2025 | 16:43

O Σταμάτης Κραουνάκης γράφει για τον Γιώργο Νταλάρα - To νέο ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τη ζωή του ερμηνευτή

Ο Σταμάτης Κραουνάκης εμπνέεται από τη ζωή και την πορεία του Γιώργου Νταλάρα και γράφει ένα νέο ζεϊμπέκικο με τίτλο "Παίξε ρε φίλε μπάλα"

ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 02 Δεκ 2025 | 15:01

Μέγαρο Μουσικής: Les Arts Florissants: Ορατόριο των Χριστουγέννων - Η Θεία γέννηση μέσα από τη μουσική του Μπαχ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ 02 Δεκ 2025 | 14:59

Ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για την περιοδεία Μποφίλου - Χαρούλη - Το "μπλόκο" από τον γιο του Χατζιδάκι

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη αυριανή συνέντευξη Τύπου για το συναυλιακό project - Θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ.

02 Δεκ 2025 | 10:15

Οι 5+1 λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Sir Rod Stewart είναι ένας ζωντανός θρύλος

Καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και ο μοναδικός Sir Rod Stewart ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μπαίνουμε στο κλίμα με μερικά από τα πιο απίθανα facts