Δ. Αγγελίδου Ο άνθρωπος απέναντι στην απεραντοσύνη. Ζωγραφική, ψηφιδωτό

Η νέα έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας που εξασκεί την τέχνη του ψηφιδωτού και καθηγήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ανδρο.

d-aggelidou-o-anthrwpos-apenanti-stin-aperantosuni-zwgrafiki-psifidwto
SHARE THIS
0
SHARES

Ποια είναι η σχέση των ανθρώπων με τη φύση, την απεραντοσύνη του σύμπαντος και την αναπόφευκτη ανθρώπινη μοίρα;

Η Δάφνη Αγγελίδου τοποθετεί τις ανθρώπινες φιγούρες της (μοναχικές ή ζευγαρωμένες) στα ερημικά νυχτερινά τοπία. Κάπως έτσι ξεφεύγει από το πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων κι ανοίγεται σ' αυτό της σχέσης του ανθρώπου με ότι τον περιβάλλει.

Ο λόγος για τα έργα ζωγραφικής, ακρυλικά σε καμβά, εννιά ψηφιδωτά και ψηφιακές λιθογραφίες της γνωστής εικαστικού - που ασχολείται με την δύσκολη κι επίπονη τέχνη του ψηφιδωτού - και καθηγήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών τα οποία παρουσιάζονται στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου ANEROUSSA, στο Μπατσί της Άνδρου. Η νέα έκθεση με τίτλο «Γη των ανθρώπων» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 10 Ιουλίου.

 

 

Ξέγνοιαστη πλεύση σε ήρεμες θάλασσες

Οι πρωταγωνιστές των έργων της περπατούν σε μια έρημη λωρίδα γης ή κάθονται σε μοναχικά παγκάκια και κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου δέντρου. Άλλοτε, πλέουν ξένοιαστα σε ήρεμες θάλασσες κάτω από το νυχτερινό καλοκαιρινό ουρανό με τους διαφορετικούς αστερισμούς.

Σε άλλα έργα κυριαρχούν μία μεγάλη βελανιδιά ή μοναχικές γκρίζες βάρκες που κλέβουν τον ανθρώπινο ρόλο και αιωρούνται στις νυχτερινές θάλασσες κάτω από το φως του φεγγαριού.

Σε άλλα έργα πάλι οι φιγιούρες της κρατούν ομπρέλες διαφορετικών χρωμάτων οι οποίες συμβολίζουν μια αόρατη προστασία.Το περιβάλλον είναι ένα κόκκινο φόντο, που παραπέμπει στον ανθρώπινο βιολογικό κύκλο.

 

 

 

Λίγα λόγια για τη Δάφνη Αγγελίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1980-1986) με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά και ψηφιδωτό με τον Γιάννη Κολέφα. Διδάσκει στην Α.Σ.Κ.Τ. στο τμήμα του Ψηφιδωτού από το 1987 μέχρι σήμερα. Το 1999 εκλέχτηκε Λέκτορας για το τμήμα του Ψηφιδωτού. Το 2005 εκλέχτηκε Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Σ.Κ.Τ. στο ίδιο τμήμα. Έργα της Αγγελίδου υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, μουσεία και πινακοθήκες στην Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Κύπρο.

 

 

Info:

«Γη των ανθρώπων»

29/6/2018 - 10/7/2018

Πολυχώρος έκθεσης: Aneroussa beach hotel, Μπατσί Ανδρος, τηλ: 22820 41044 -45
anerouss@otenet.gr www.aneroussabeach.gr
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook