Δείτε πως απεργούν στη Λονδρέζικη εθνική πινακοθήκη και πως στην Ελλάδα!

Δεν λειτουργούν κάποιες αίθουσες και δεν γίνονται κάποια εκπαιδευτικά εργαστήρια. Ετσι ξεκίνησε απεργία διαρκείας στην Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου με 6 εκ. επισκέπτες

deite-pws-apergoun-sti-londreziki-ethniki-pinakothiki-kai-pws-stin-ellada
SHARE THIS
0
SHARES

  Είναι ανοικτή 361 ημέρες το χρόνο. Κατεβάζει ρολά μόνο 1η Ιανουαρίου και από 24 έως  26 Δεκεμβρίου.

Κι όταν οι υπάλληλοί της κάνουν απεργία, αυτό δεν σημαίνει ότι βάζουν λουκέτο αποκόπτοντας την είσοδο στους επισκέπτες της, αλλά απλούστατα ότι δεν λειτουργούν μόνο μερικές της αίθουσες, καθώς επίσης και ότι ματαιώνονται πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια!

Στην Ελλάδα (όπου σημειωτέον η Εθνική Πινακοθήκη  που λειτουργεί στους χώρους της Γλυπτοθήκης στο ΄Αλσος Στρατού Γουδή από το 2013 και για 3 χρόνια που προετοιμάζεται η εκ βάθρων ανακαίνισή της), απεργία σημαίνει ερμητικά κλειστή και δη πολλές φορές Κυριακή, ημέρα που παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα.

   Κάπως έτσι ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η επ' αόριστον απεργία της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου που υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες έχοντας μια εκτεταμένη συλλογή πινάκων ζωγραφικής που χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Η απεργία πραγματοποιείται μετά από πολλές στάσεις εργασίας από εκατοντάδες εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης του μουσείου.

Καταγγελία στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Τα μέλη του συνδικάτου PCS των εργαζομένων της National Gallery είχαν ήδη απεργήσει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο για να καταγγείλουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες του μουσείου.

Ο νέος διευθυντής του μουσείου, Γκαμπριέλε Φινάλντι, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Πράδο της Μαδρίτης, ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου την υπογραφή ενός πενταετούς συμβολαίου με την ιδιωτική εταιρεία Securitas. Αυτή θα ασχολείται πλέον με την υποδοχή των επισκεπτών και την ασφάλεια των έργων που εκτίθενται. Το θέμα αφορά περίπου 300 θέσεις εργασίας.

  Ενώ το μουσείο επιμένει στο γεγονός ότι δεν απειλείται καμιά θέση εργασίας, ο επικεφαλής του συνδικάτου PCS Μαρκ Σερβότκα εκτιμά ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή υπάρχει κίνδυνος «να βλάψει την παγκόσμια φήμη της National Gallery».

 

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook