Follow us

Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από την Περιφέρεια Αττικής - Ολο το πρόγραμμα

Στο Θέατρο Αττικού 'Αλσους "Κατίνα Παξινού" από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2023 με ελεύθερη είσοδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
φεστιβαλ

Το "Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος / Interbalkan Festival of Ancient Drama" αποτελεί έναν νέο διεθνή καλλιτεχνικό θεσμό που ιδρύεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και καθιερώνεται από το καλοκαίρι του 2023 σε ετήσια βάση.

Στόχος, η άοκνη συνεργασία και η σταθερή παρουσία στη χώρα μας καλλιτεχνών, θεσμών και σχημάτων από τα Βαλκάνια, που εργάζονται σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, εστιάζοντας στο Αρχαίο Δράμα και την έρευνα γύρω από αυτό.

Βασική επιδίωξη του νέου φεστιβάλ αποτελεί η ανάδειξη της μεγάλης θεατρικής παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας των βαλκανικών χωρών πάνω στο Αρχαίο Δράμα. Για τον λόγο αυτό, η ανασκαφή όλου του φάσματος της δημιουργίας που απαντάται στο θεατρικό παλίμψηστο της βαλκανικής χερσονήσου -από τις παραδοσιακές θεσμικές θεατρικές δυνάμεις, έως τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις που αναζητούν καινούργιες δραματουργικές και αισθητικές φόρμες- αποτελεί προτεραιότητα.

Στο πολύπαθο γεωγραφικό τοπίο των Βαλκανίων, εκεί όπου οι άνθρωποι βίωσαν και βιώνουν σύγχρονες τραγωδίες, το Αρχαίο Δράμα με τη διεθνή του εμβέλεια, τον ουμανισμό και τη θεραπευτική του διάσταση, έχει τη δύναμη να αναδείξει τις συγγενικές μας παραδόσεις και μέσα από την ουσιαστική καλλιτεχνική συνάντηση να στρέψει την πυξίδα προς τη βαθιά και ειλικρινή φιλία των λαών.

Το "Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος / Interbalkan Festival of Ancient Drama" συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το καλοκαίρι του 2022 με το συνέδριο "Το Αρχαίο Δράμα ως Διαχρονική Πηγή Έμπνευσης και Δημιουργίας" στο οποίο συμμετείχαν από τη Βουλγαρία ο Γενικός Διευθυντής του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης Krastyu Krastev και η Επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης Lora Chenakova, από τη Ρουμανία ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου "Marin Sorescu" της Κραϊόβα και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Σαίξπηρ της Κραϊόβα Vlad Drăgulescu και η Καλλιτεχνική Σύμβουλος στο Εθνικό Θέατρο "Lucian Blaga" της Κλουζ-Ναπόκα Iulia Huiculescu, από την Αλβανία ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Bylis στο Fier Klajdi Marku, από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου "Sarajevo Winter" Ibrahm Spahic και από τη Σερβία ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του "Yugoslav Drama Theater Gorcin" Stojanovic.

Αυτό το καλοκαίρι το φεστιβάλ ξεκινάει με ένα τετραήμερο παραστάσεων διεθνών και ελληνικών συμμετοχών, που παρουσιάζονται στο Θέατρο Αττικού Άλσους "Κατίνα Παξινού" από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2023 με ελεύθερη είσοδο.

4 Ιουλίου - Αισχύλου, Ευμενίδες στην νέα μετάφραση του Λέανδρου Πολενάκη και σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζηπαπά από την Helix Theatre

Η τραγωδία Ευμενίδες αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας " Ορέστεια”. Ο Αισχύλος κάνει, μ’ αυτήν την τριλογία, στροφή από την παθητική περιγραφή γεγονότων, στην ενεργό επί σκηνής δράση: συνομωσίες, φόνοι, εκδίκηση, επερχόμενη τιμωρία, συνθέτουν την πλοκή του πρώτου αυτού έργου, δημιουργώντας έντονα και εναλλασσόμενα συναισθήματα στον θεατή. Η παράσταση επιδιώκει να εστιάσει στον πυρήνα του έργου υιοθετώντας μια σύγχρονη, ερευνητική οπτική και ως προς την εκφορά τού λόγου, την εκφραστική κίνηση και ως προς την εικαστική εκδοχή της. Το έργο διατηρώντας την αναμφισβήτητη αυτονομία του, δεν μπορεί παρά να ειδωθεί σε συνάρτηση με όλη την τριλογία. Στην Ορέστεια αποκαλύπτεται η ουσία της κληρονομικής κατάρας, της ενοχής που ξαναγεννιέται από γενιά σε γενιά. Στις Ευμενίδες ο κύκλος του αίματος, της αυτοδικίας της κατάρας και ενοχής κλείνει μέσω της πρόνοιας της συναίνεσης και της συγχώρεσης.

Ερμηνεύουν:
Προφήτις: Ειρήνη Γρέκα
Απόλλων: Δημήτρης Τσολάκης
Ορέστης: Βασίλης Μπατσακούτσας
Αθηνά: Βερόνικα Αργέντζη
Χορός Ερινύων: Ειρήνη Γρέκα, Δάφνη Ατία, Ρούλα Αντωνοπούλου.
Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Ειδώλου της Κλυταιμνήστρας η Μαίρη Βιδάλη

5 Ιουλίου - A Trojan Woman, μια σύγχρονη απόδοση των Τρωάδων του Ευριπίδη σε διασκευή Sara Farrington και συσκηνοθεσία Ana Veselic & Meghan Finn

Η σκηνοθέτις Ana Veselic από την Κροατία και το ανερχόμενο αστέρι του ανεξάρτητου aλβανικού σινεμά Drita Kabashi (πρωταγωνίστρια της πολυβραβευμένης αλβανικής ταινίας "A Cup of Coffee and New Shoes On" σε σκηνοθεσία Gentian Koçi - επίσημη πρόταση συμμετοχής της Αλβανίας στα τελευταία Όσκαρ στην Κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας) παρουσιάζουν την παράσταση "A Trojan Woman", μια σύγχρονη απόδοση των Τρωάδων του Ευριπίδη σε διασκευή Sara Farrington και συσκηνοθεσία με τη Meghan Finn. Η παράσταση αποτελεί μονόλογο σε τέσσερα μέρη, ένα για καθένα από τα τέσσερα κύρια πρόσωπα της γυναικών της Τροίας: Εκάβη, Κασσάνδρα, Ελένη και Ανδρομάχη. Η Drita Kabashi ερμηνεύει κάθε γυναίκα με διαφορετική εμπειρία του πολέμου, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, με άλλο ερμηνευτικό στυλ απόδοσης και σε διαφορετικούς τόνους. Η ηθοποιός για κάθε ηρωίδα της θα χτίσει μια εμβληματική σκηνική παρουσία και το αντίστοιχο σκηνικό σύμπαν, μεταφορικά μέσα από την εκφραστική και διαρκώς μεταβαλλόμενη απόδοσή της, αλλά και κυριολεκτικά, μέσα από την κατασκευή και επανάληψη ενός εμβληματικού σκηνικού συμβόλου για κάθε χαρακτήρα. Τέλος, κάθε μια από τους τέσσερις ηρωίδες που θα ερμηνεύσει θα συνοδεύεται και από ξεχωριστό μουσικό μοτίβο.

Ερμηνεύει η Drita Kabashi

Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από την Περιφέρεια Αττικής - Ολο το πρόγραμμα

6 Ιουλίου - Ευριπίδη, Εκάβη / Hekuba nga Euripidi σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Σκόδρας Migjeni υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα

Για πρώτη φορά στην Αλβανία ανέβηκε φέτος στο ιστορικό Θέατρο Migjeni της πόλης Σκόδρας, που αποτελεί ένα από τα πρώτα Θέατρα της Αλβανίας η "Εκάβη" του Ευριπίδη σε μετάφραση της Ελεάνας Ζιάκου και σε σκηνοθεσία του Ενκε Φεζολλάρι. Η Εκάβη του Ευριπίδη δεν είναι μια έξωθεν επιβληθείσα επιλογή, αλλά μια αδήριτη ανάγκη όλων των συμμετεχόντων της παράστασης, να εκφραστούν με όχημα το "τραγικό" που φέρει το συγκεκριμένο έργο. Έργο στο οποίο οι ήρωες, Έλληνες και μη (άλλως βάρβαροι), αφού παλέψουν λυσσαλέα, ως τη διαστροφή, με το σώμα και τη γλώσσα του Άλλου, του Ξένου, του αδιαμφισβήτητου Εχθρού, αλλάζουν και μεταμορφώνονται. Σε μια στιγμή κορύφωσης του παράλογου, όπου οι αλληλοσυγκρουόμενες ενέργειες των προσώπων μοιάζει να αποκλείουν κάθε λογική στη σκέψη και στη δράση, τα σώματα αποδομούνται (διαμελίζονται) κι οι κατακερματισμένοι εαυτοί ανασυντίθενται, μέσα από το λόγο του άλλου. Πρόκειται άραγε για μια νέα ταυτότητα ή απλά για μια αναγνώριση, μια πραγματική συνάντηση με έναν παραμελημένο, κι ωστόσο βαθύτερο και ουσιαστικότερο εαυτό; Σε αυτή την τελετουργική Βαλκανική ωμοφαγία, ο Ένκε Φεζολλάρι και η ομάδα του μας καλούν να μεταλάβουμε τον ευριπίδειο λόγο, μέσα από τη δική τους ανθρώπινη ματιά τα δικά τους έθιμα και χαρακτηριστικά , με όχημα την παράδοση του Βορρά της Αλβανίας .

Ερμηνεύουν:
Rita Gjeka Kacarosi, Jozef Shiroka, Krist Lleshi, Fritz Selmani, Rajmonda Marku, Merita Smaja, Nikolin Ferketa, Aleksander Prenga
Με την έκτακτη συμμετοχή των Vefi Redhi και Adem Karaga.
Τραγουδά επι σκηνής η Rezarta Smaja με τη συνοδεία του Bledi Doci

7 Ιουλίου - Η εκδίκηση της Μελιτώς, τραγωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή και μουσική Νίκου Ξανθούλη

Η Μελιτώ, δεύτερη σύζυγος του Ευριπίδη, είχε την φήμη πως τον εγκατέλειψε και μάλιστα αφού τον απατούσε, πολύ πιθανόν με κάποιο δούλο, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ο Ευριπίδης, στα πενήντα του, έβρισκε ως γνωστό, καταφύγιο, στο κτήμα του, στην Σαλαμίνα, όπου στην κορφή ενός λόφου, μια σπηλιά, του προσέφερε δροσιά και απομόνωση το καλοκαίρι, τα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου. Εκεί έγραψε τα σπουδαιότερα έργα του, πριν αποφασίσει να εξοριστεί στη Μακεδονία. Στη "Μελιτώ" του Χριστόφορου Χριστοφή περιγράφονται με χιούμορ, ειρωνεία και ποίηση, τα συμβάντα στον οίκο του μεγάλου τραγικού. Η Μελιτώ, έχει εραστή τον δούλο με το όνομα "Κανένας", στον οποίο προσβλέπει να την βοηθήσει για να φύγει από την Αθήνα. Όνειρο της, να μπορούσε να ερμηνεύσει ηρωίδες του Ευριπίδη, παρόλο που οι γυναίκες δεν έπαιζαν στο θέατρο εκείνη την εποχή. Απ’ ό,τι μας λέει ο μύθος, έφυγε με την βοήθεια μιας εταίρας και του Κανένα. Μέσα απ’ αυτή την συγκλονιστική γυναικεία προσωπικότητα, περιγράφεται, μια άγνωστη πτυχή της αρχαίας Αθήνας, ένας κόσμος άγνωστος που ζούσε παράλληλα και σιωπηλά δίπλα στα γνωστά γεγονότα που περιγράφουν οι ιστορικοί.

Ερμηνεύουν:
Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μαρία Παπαφωτίου, Δημήτρης Μαύρος, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Χρανιώτης. Μουσικός επί σκηνής: Σόνια Χαραλαμπίδου

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης ο συγγραφέας, ποιητής και μεταφραστής Λέανδρος Πολενάκης.

Οι διεθνείς παραγωγές παρουσιάζονται με υπέρτιτλους στα ελληνικά

Στις παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη με κράτηση θέσεων

4 Ιουλίου - Αισχύλου, Ευμενίδες | Κρατήσεις

5 Ιουλίου - A Trojan Woman | Κρατήσεις

6 Ιουλίου - Ευριπίδη, Εκάβη | Κρατήσεις

7 Ιουλίου - Η εκδίκηση της Μελιτώς | Κρατήσεις


Περιφέρεια Αττικής - Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

11

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Άρης Ασπρούλης

Συμβουλευτική Επιτροπή
Μαίρη Βιδάλη (Πρόεδρος)
Έλενα Μαυρίδου
Άγις Μαρίνης
Ειρήνη Μουντράκη
Κωνσταντίνος Μπούρας
Περικλής Νεάρχου
Σίσσυ Παπαθανασίου
Δέσποινα Σαββοπούλου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Για κοκορέτσι και άλλες ρουστίκ λιχουδιές σε μια ταβέρνα-έκπληξη στους Θρακομακεδόνες

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 23 Οκτ 2025 | 16:35

Επιστρέφει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025

Το φεστιβάλ γίνεται η φωνή των παιδιών και των εφήβων αντανακλώντας όλα όσα τους απασχολούν σήμερα - οικογενειακές σχέσεις, φιλίες, απώλειες, τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς, ζητήματα ταυτότητας και αποδοχής, bullying και διαφορετικότητα

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 18 Οκτ 2025 | 19:16

Oh my dog: Πρωταγωνιστές οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου και η αξία της φιλοζωίας στο pet festival στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φέρνει πρωτοβουλίες φιλοζωίας στο επίκεντρο με τους ιδιοκτήτες και τους εκπαιδευτές σκύλων να μοιράζονται επιδείξεις και εξειδικευμένες συμβουλές με το κοινό

16 Οκτ 2025 | 10:16

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Τα μπαρ Bacardi με το χαρακτηριστικό Caribbean spirit, έγιναν το σημείο συνάντησης κάθε παρέας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 13 Οκτ 2025 | 19:20

"Κάθε μέρα πονάει η πλάτη μου": Μαθητές Καλλιτεχνικών σχολείων περπατούν καθημερινά χιλιόμετρα [βίντεο]

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά περιέγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 01 Οκτ 2025 | 10:03

"Σπιτάκια ανακύκλωσης": Το ΥΠΟΙΚ ζητά πίσω 40 εκατ. ευρώ λόγω υπερκοστολογήσεων - Κόστισαν 300.000€ αντί για 90.000€

Το θέμα ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και η συγκεκριμένη δικογραφία ενδεχομένως να καταλήξει επίσης στη Βουλή, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

01 Οκτ 2025 | 09:00

Το Art Explora Festival φέρνει ένα δεκαήμερο γεμάτο τέχνη στο λιμάνι του Πειραιά

Το πρώτο πλωτό μουσείο στον κόσμο κάνει στάση στον Πειραιά και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΩΣ ΤΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Στην Αλόννησο για το "AMoS Film Festival" ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Το πρώτο φεστιβάλ με επίκεντρο τη θάλασσα

Το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου με θεματικό άξονα τη θάλασσα, ξεκινά 9-12 Οκτωβρίου στην Αλόννησο, την καρδιά του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου της Ελλάδας

18 Σεπ 2025 | 13:45

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

Για πέντε ημέρες, η Χάλκη φιλοξένησε μοναδικές συναυλίες σε διάφορα σημεία του νησιού παρασύροντας το κοινό σε μια μοναδική μυσταγωγία.

12 Σεπ 2025 | 12:29

Το Φεστιβάλ Γάνδης ακύρωσε συναυλία με Ισραηλινό μαέστρο - Απολογείται ο Βέλγος πρωθυπουργός

Ακυρλωνει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μονάχου υπό την διεύθυνση του Ισραηλινού Λαχάβ Σάνι, διότι οι θέσεις του για τον πόλεμο στη Γάζα θεωρήθηκαν ασαφείς.

11 Σεπ 2025 | 09:00
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ 09 Σεπ 2025 | 10:53

Στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καταξιωθεί ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός.

03 Σεπ 2025 | 13:09

Φεστιβάλ Χίου 2025. Δύο ανεπανάληπτες βραδιές στο THE CHIOS FESTIVAL 2025 με προσωπικότητες διεθνούς κύρους

Ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος οι εκδηλώσεις στις 29 και 30 Αυγούστου 2025 στο ιστορικό αρχοντικό Castelli

ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2025 | 15:28

Η Χίος ζει φέτος στον παλμό του 4ου The Chios Festival

Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Χίου- Τα δρώμενα και οι καλεσμένοι

5-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 29 Αυγ 2025 | 09:00

LAComics Festival: Για 7η χρονιά στη Λάρισα το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ κόμικ [εικόνες]

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλίας για τα comics και τη street art επιστρέφει από τις 5 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2025 στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα. Με ελεύθερη είσοδο.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 27 Αυγ 2025 | 23:13

Τοματοπόλεμος στην Ισπανία: Χιλιάδες κόσμος βάφτηκε κόκκινος στο φεστιβάλ "Τοματίνα" [εικόνες]

Το φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στην πόλη της Μπουνόλ κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.

26 Αυγ 2025 | 12:01

Ο Γούντι Αλεν απαντά μετά την έντονη κατακραυγή της Ουκρανίας για τη συμμετοχή του σε ρωσικό φεστιβάλ

"Αυτό είναι ντροπή και προσβολή για τα θύματα των Ουκρανών ηθοποιών και σκηνοθετών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από Ρώσους εγκληματίες πολέμου", ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 18:07

Ο Γούντι Άλεν σε ρωσικό φεστιβάλ κινηματογράφου - "Είναι ντροπή και προσβολή", καταγγέλλει η Ουκρανία

"Κλείνει σκόπιμα τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία κάθε μέρα εδώ και 11 χρόνια" ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Αυγ 2025 | 12:10

The Chios Festival: Η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοικτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας. Ο λόγος για το The Chios Festival.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 25 Αυγ 2025 | 10:59

Χάρης Δούκας: Αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Κολωνού, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του προσκαλεί το κοινό να απολαύσει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Κολωνού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11 Αυγ 2025 | 12:00

10ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2025: "Πέντε Χιλιετίες Ελληνικού Ηχου"

Με είσοδο ελεύθερη, το Φεστιβάλ διατηρεί ακέραιο τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα, καλλιεργώντας σχέσεις ουσίας ανάμεσα στους καλλιτέχνες, την τοπική κοινωνία και το διεθνές κοινό.

ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 01 Αυγ 2025 | 15:59

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Χίου: Πλούσιο το πρόγραμμα με εκλεκτούς καλεσμένους

Το νησί θα φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας, σε έναν πολύπλευρο διάλογο που συνδυάζει πολιτιστικές διαδρομές, σύγχρονες ανησυχίες και δημιουργία

9ΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 31 Ιουλ 2025 | 10:14

Φεστιβάλ μουσικής από τον Μεσαίωνα στην Pop και την Avant-garde

Η Καλαμάτα υποδέχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες, έναν καταξιωμένο θεσμό που έχει καθιερωθεί ως σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την κλασική μουσική.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 30 Ιουλ 2025 | 16:35

ATHENS COFFEE FESTIVAL 2025: Μαγικό – Μοναδικό – Ανατρεπτικό!

Ραντεβού για καφέ & διασκέδαση ξανά στην Τεχνόπολη – Να είσαι εκεί!

6-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 29 Ιουλ 2025 | 08:10

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης - Δημήτρης Κρεμαστινός: "Πνοή της Θάλασσας – Χορδή του Φεγγαριού"

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ φιλοξενούνται όπως κάθε χρόνο, σε επιλεγμένα ιστορικά τοπόσημα του νησιού όπως το λιμάνι της Χάλκης, ο περίβολος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η άκρη του Λιμανιού και η οικία του Δημήτρη Κρεμαστινού.

25 Ιουλ 2025 | 09:00

Ένα πλωτό μουσείο δένει στο λιμάνι του Πειραιά και φέρνει μαζί του κι ένα φεστιβάλ: Τι είναι το Art Explora

Το περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ, Art Explora Festival, και το πλωτό μουσείο του θα δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά, από τις 3 έως τις 12 Οκτωβρίου 2025.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Ιουλ 2025 | 10:01

Πρέσπες: 28-31 Αυγούστου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής TRIETHNÉS

Με συναυλίες, περφόρμανς, αναθέσεις νέων έργων, εκπαιδευτικές δράσεις, συζητήσεις και σεμινάρια ανοιχτά στο κοινό, το φεστιβάλ επιχειρεί να φέρει σε άμεση επαφή το διεθνές κοινό με τον πλούτο της σύγχρονης δημιουργίας.

17 Ιουλ 2025 | 14:30

Μεγάλη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Η ποίηση, η μουσική, η δημοσιογραφία και το φως του Αιγαίου ενώθηκαν σε μία γιορτή Πολιτισμού και ψυχικής ανάτασης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιουλ 2025 | 16:55

Επεισόδιο στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ μεταξύ τρανς ακτιβιστριών και φεμινιστικής ομάδας: "Μας λένε άνδρες με φουστάνια" [βίντεο]

Μέλη της φεμινιστικής συλλογικότητας "Το Μωβ" υποστηρίζουν ότι έγιναν στόχος επίθεσης από ομάδα τρανς γυναικών - Τι απαντούν οι ακτιβίστριες

08 Ιουλ 2025 | 09:00

Αντέχετε μια ολόκληρη βραδιά κινηματογραφικού τρόμου;

Η Ακαδημία Πλάτωνος γίνεται το φόντο για μια horror ολονυκτία με τρεις ταινίες που στοίχειωσαν τη δεκαετία του ’80.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 02 Ιουλ 2025 | 13:19

Πένθος στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε ο Δημήτρης Παπανδρέου

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Παπανδρέου, συνδιοργανωτή του μουσικού φεστιβάλ Gimme Shelter.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ...ΑΤΕΧΝΙΑ 27 Ιουν 2025 | 08:25

Τι είναι αυτή η "Τσούλα" που εμφανίστηκε στην Αστυπάλαια;

Η Αστυπάλαια, η "πεταλούδα του Αιγαίου", ένα νησί που -αν και ανήκει στα Δωδεκάνησα- μυρίζει Κυκλάδες.

25 Ιουν 2025 | 09:00

Oι δύο συναυλίες που θα ξυπνήσουν τον έφηβο μέσα σου και δεν πρέπει να χάσεις

Ένα διήμερο line-up-φωτιά έρχεται στο ΟΑΚΑ τον Ιούλιο για τη μεγάλη επετειακή έκδοση του φεστιβάλ.

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 24 Ιουν 2025 | 12:28

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Η μεγάλη γιορτή έρχεται για 4η χρονιά στο Ενετικό Λιμάνι - Απόψε τα εγκαίνια, όλο το πρόγραμμα

Το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, μεταξύ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και του Θεάτρου "Μίκης Θεοδωράκης".

20 Ιουν 2025 | 11:53

Evia Film Project: Ο θρυλικός διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης στην προβολή της ταινίας "Τζένη Τζένη"

Δούλεψε με όλους τους μεγάλους σκηνοθέτες αυτής της περιόδου, τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Ντίνο Δημόπουλο, τον Γιάννη Δαλιανίδη και πολλούς ακόμα, σε εμβληματικές ταινίες που έχουμε όλοι αγαπήσει

ΓΙΑ 69Η ΧΡΟΝΙΑ 13 Ιουν 2025 | 11:51

Το Φεστιβάλ Φιλίππων σηκώνει αυλαία τιμώντας τον Χρόνη Μίσσιο

Αφιερωμένο στην πολύπλευρη προσωπικότητα και το ανατρεπτικό έργο του Καβαλιώτη συγγραφέα, λογοτέχνη και ακτιβιστή Χρόνη Μίσσιου, είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων (ΦΦ).

ΤΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΕΝΙΟ ΠΑΓΩΤΟ 09 Ιουν 2025 | 08:00

Η νέα γλυκιά αποστολή του Ben & Jerry’s στηρίζει τους πρόσφυγες

Δεκατρείς πρόσφυγες επιχειρηματίες, εμπνεόμενοι από τις γεύσεις και τα αρώματα που τους συνόδευσαν στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, συνδημιούργησαν το παγωτό που θα μας συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι: τo Sweet Mango Memories

05 Ιουν 2025 | 13:40

Party In the Park: Γέμισε μουσική το "Πεδίον του Άρεως" - Με μεγάλη επιτυχία το ξεχωριστό φεστιβάλ των Attica Radios

Οι τρεις κορυφαίοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης – 95.2 Athens DeeJay, 92.3 Λάμψη και 96.9 Rock FM – ένωσαν τις δυνάμεις τους και με την ενέργεια της ΔΕΗ και παρουσίασαν ένα μοναδικό, ανοιχτό all day event που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο!

ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 01 Ιουν 2025 | 12:56

Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας - Οι δρόμοι που γίνονται εκτροπές

Σύμφωνα με την Αστυνομία η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί αργά το βράδυ της Κυριακής.

ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ 21 Μαϊ 2025 | 10:50

Μουσική, χορός, γεύσεις και δημιουργία στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού "ΜΑΖΙ στη Γιορτή"

Τρεις μέρες γεμάτες μουσική, χορό, γεύσεις, γέλια, δημιουργία και συγκίνηση έδειξαν γιατί το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού "ΜΑΖΙ στη γιορτή", στο πανέμορφο Γαλαξίδι.

21 Μαϊ 2025 | 10:43

13ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων 2025 "Πόλεμος και Ειρήνη"

Το Φεστιβάλ-θεσμός της μουσικής δωματίου διεθνώς επιστρέφει στα Χανιά για 13η χρονιά ενώνοντας κορυφαίους μουσικούς από ολόκληρο τον κόσμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 Μαϊ 2025 | 21:37

Τραγωδία στο Μάτι: Με εντολή Χαρδαλιά η Περιφέρεια Αττικής έχει αποσύρει τις εφέσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής χαρακτηρίζει αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην άσκηση εφέσεων σε εκδικάσεις β’ βαθμού για την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς του 2018 στο Μάτι

POWERED BY ΔΕΗ 19 Μαϊ 2025 | 11:59

Party In the Park: Το ξεχωριστό φεστιβάλ των Attica Radios στο Πεδίον του Άρεως το Σάββατο 24 Μαΐου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι κορυφαίοι ραδιοφωνικοί σταθμοί 95.2 ATHENS DEEJAY, 92,3 ΛΑΜΨΗ & 969 ROCK FM ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ "PARTY IN THE PARK powered by ΔΕΗ" και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 17 Μαϊ 2025 | 15:17

Γαλάζιες Σημαίες 2025: Ποιες είναι οι 15 παραλίες της Αττικής που βραβεύτηκαν - Δείτε όλη τη λίστα

Με 623 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ; 07 Μαϊ 2025 | 19:29

WORLD OF BΕΕR FESTIVAL 2025: Έρχεται 9-11 Μαΐου με αμέτρητες ετικέτες μπίρας, street food, συναυλίες, stand up & happenings!

Το WORLD OF BΕΕR FESTIVAL έρχεται για 2η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ 07 Μαϊ 2025 | 10:13

Ερχεται το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά με πλούσιες εκδηλώσεις - Σεμινάρια, συναυλίες, προβολές ταινιών

Τα τρία προηγούμενα φεστιβάλ παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, σε διάφορους χώρους στο ιστορικό παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ 06 Μαϊ 2025 | 08:38

Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Η Νεφέλη Φασούλη δωρεάν στον Λυκαβηττό την Τετάρτη 7 Μαΐου

Η σειρά Lycabettus Sunset Live θα πραγματοποιηθεί με τρεις συναυλίες στο "μπαλκόνι" του Αγίου Γεωργίου στον Λυκαβηττό.

ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 06 Μαϊ 2025 | 08:23

"Μαζί στη Γιορτή": Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αθλητισμού στο Γαλαξίδι είναι γεγονός

Λίγες ημέρες έμειναν για να βρεθούμε όλοι ΜΑΖΙ στη Γιορτή, στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού στο υπέροχο Γαλαξίδι.

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 06 Μαϊ 2025 | 07:21

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης επιστρέφει για 4η χρονιά

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2025.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 29 Απρ 2025 | 13:34

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων ξεκινά την Πρωτομαγιά με πικ-νικ στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ελάτε να γίνετε μέρος μιας ζωντανής, ανοιξιάτικης Αθήνας με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή, λέει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

8- 9 ΜΑΙΟΥ 2025 29 Απρ 2025 | 12:38
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ 27 Απρ 2025 | 08:42

Πανικός στο Βανκούβερ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε φεστιβάλ - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πλήθος σε φεστιβάλ δρόμου στο Βανκούβερ, συνελήφθη.

16-18 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ 26 Απρ 2025 | 09:30

Η "ΕΣΤΙΑ Αγιος Νικόλαος" προάγει την ένταξη και ενώνει ανθρώπους με και χωρίς αναπηρίες εδώ και 32 χρόνια

Η πρόεδρος της "ΕΣΤΙΑΣ Άγιος Νικόλαος", κ. Giovanna Καμπούρη, μιλά στο TheTOC για το έργο και το όραμα του Ιδρύματος, για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει από όταν έχει αναλάβει αυτή την κρίσιμη θέση, αλλά και για το μεγάλο φεστιβάλ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο Γαλαξίδι.

ΣΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 23 Απρ 2025 | 19:44

Το SCARS στην έκθεση γάτας Diamond Cat Expo 2025 στις 26 και 27 Απριλίου - Μάθετε τα πάντα για τα ζωάκια με αναπηρία

Το SCARS πιστεύει ότι κάθε γάτα, ανεξαρτήτως κατάστασης ή υγείας, αξίζει μια ευκαιρία για αγάπη και φροντίδα.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 07 Απρ 2025 | 17:32

Θα έριχναν 11 τόνους σάπιου κρέατος στην αγορά ενόψει του Πάσχα - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί μέχρι τώρα

Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί συνολικά μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη χώρα, κρίθηκε ακατάλληλη και κατασχέθηκε, πριν οδηγηθεί στο πιάτο των καταναλωτών.

04 Απρ 2025 | 12:57

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2025: H ανοιξιάτικη γιορτή των τεχνών για τέταρτη χρονιά στο Μέγαρο 8-14 Aπριλίου

Igor Levit στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 26 Μαρ 2025 | 12:16

Άγιος Δημήτριος: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κτίριο της περιφέρειας Αττικής - Στο σημείο κλιμάκιο του ΤΕΕΜ

Άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία για τοποθέτηση βόμβας σε κτίριο της περιφέρειας Αττικής, στον Άγιο Δημήτριο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 24 Μαρ 2025 | 09:00

O Xαρδαλιάς δηλώνει ερωτευμένος με τη... Μόνικα Μπελούτσι αλλά με την "άδεια" της γυναίκας του - Με ποιον τον έχουν μπερδέψει

Ο έρωτας του Νίκου Χαρδαλιά για τη Μόνικα Μπελούτσι και ο πολιτικός με τον οποίον τον έχουν μπερδέψει.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 20 Μαρ 2025 | 08:13

Λύθηκε το... μυστήριο για το τι κάνει ο Χαρδαλιάς με τη γυναίκα του 3-4 φορές την ημέρα - Το νέο βίντεο

Ξεκίνησε η νέα καμπάνια ενημέρωσης του κοινού από την Περιφέρεια Αττικής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ 2025 19 Μαρ 2025 | 13:50

Έρχεται τον Μάιο το 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Φέτος η θεματική του Φεστιβάλ είναι συνώνυμη με τον τίτλο του: "Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση του 21ου αι.", ενώ απευθύνεται και πάλι στους Δήμους/Πόλεις που υπήρξαν αποικίες της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ 10 Φεβ 2025 | 18:49

Ο Πατούλης απαντά για τα 5,5 εκατ. ευρώ σε μυοκτονίες και απώθηση φιδιών: "Συνεργαστήκαμε με έγκριτους επιστημονικούς φορείς"

Ο κ. Πατούλης δηλώνει άγνοια για τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησε το Σώμα Ορκωτών Λογιστών και κατατέθηκαν στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα από τον νυν περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά

ΠΑΛΑΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥ 10 Φεβ 2025 | 18:46

Γατογονείς και λάτρεις της γάτας, ετοιμαστείτε: Το Cat Festival έρχεται στις 15 και 16 Φεβρουαρίου

Πρόκειται για μια μοναδική γιορτή αφιερωμένη σε όλα τα αδέσποτα γατάκια

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 03 Φεβ 2025 | 19:15

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα ο Χαρδαλιάς - Έλεγχος στα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ την περίοδο 2020-2023

Ο Ν. Χαρδαλιάς κατέθεσε τα πορίσματα από τον διαχειριστικό έλεγχο του Σώματο Ορκωτών Λογιστών για τα πεπραγμένα των διοικήσεων Περιφέρειας Αττικής και ΕΔΣΝΑ.

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 24 Ιαν 2025 | 07:53

Η μεταμόρφωση του Φαληρικού Όρμου: Πότε θα ολοκληρωθεί το Πάρκο ΑΕΝΑΟΝ - Οι περιπέτειες της χρηματοδότησης [εικόνες]

Τον Μάρτιο ξεκινά ο διαγωνισμός για τα έργα της Β΄ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου - Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα και πως θα είναι το νέο πάρκο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 07 Ιαν 2025 | 20:59

Νέα κόντρα Χαρδαλιά - Δούκα για τα τέλη ταφής των απορριμμάτων: "Έχει επιλέξει να λέει αλγεινά ψέματα" - "Πήρε διαζύγιο από την αλήθεια"

Ο περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος της Αθήνας εξαπέλυσαν εκατέρωθεν κατηγορίες με αφορμή το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του τέλους ταφής

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Ιαν 2025 | 15:24

"Πόλεμος" Δούκα-Χαρδαλιά για τα τέλη: Ανεπίτρεπτο οι δήμοι να πληρώσουν την κακοδιαχείριση - Το "καρφί" για τον Μπακογιάννη

"Ανεπίτρεπτο οι δήμοι της Αττικής να πληρώσουν την κακοδιαχείριση". Νέα απάντηση Δούκα στον Χαρδαλιά με ανακοίνωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Ιαν 2025 | 11:34

Η Περιφέρεια Αττικής απαντάει στον Δούκα: Ψέμα ότι εμείς αυξάνουμε τα τέλη ταφής απορριμμάτων, το προβλέπει ο νόμος

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε διάψευση των όσων υποστήριξε χθες ο Χάρης Δούκας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24 Δεκ 2024 | 15:44

Κατασχέθηκαν 26.670 κιλά αλλοιωμένων κρεάτων σε επιχείρηση στην Αττική - Από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί

Η ποσότητα που κατασχέθηκε αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες που έχει εντοπιστεί από την ίδρυση των ελεγκτικών μηχανισμών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 16 Δεκ 2024 | 13:05

Χαρδαλιάς: Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Πεδίον του Άρεως δεν ανταγωνίζεται κανέναν- Τι είπε για την περιπέτεια με την υγεία του

Τέλος στην παραφιλολογία που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου στην πρωτεύουσα βάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 09 Δεκ 2024 | 18:53
ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 02 Δεκ 2025 | 15:01

Μέγαρο Μουσικής: Les Arts Florissants: Ορατόριο των Χριστουγέννων - Η Θεία γέννηση μέσα από τη μουσική του Μπαχ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ 02 Δεκ 2025 | 14:59

Ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για την περιοδεία Μποφίλου - Χαρούλη - Το "μπλόκο" από τον γιο του Χατζιδάκι

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη αυριανή συνέντευξη Τύπου για το συναυλιακό project - Θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ.

02 Δεκ 2025 | 10:15

Οι 5+1 λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Sir Rod Stewart είναι ένας ζωντανός θρύλος

Καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και ο μοναδικός Sir Rod Stewart ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μπαίνουμε στο κλίμα με μερικά από τα πιο απίθανα facts

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΠΟΣΑ ΠΟΥΛΗΣΕ 01 Δεκ 2025 | 17:09

"Σπασμένη Φλέβα": Εσπασε τα κοντέρ η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη - Πόσα εισιτήρια πούλησε μέσα σε τέσσερις ημέρες

Οι αίθουσες γέμισαν από κόσμο που έσπευσε να δει τη νέα, πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

TΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠ 01 Δεκ 2025 | 16:51

"MIRACULOUS": Η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή

Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ 7-4 01 Δεκ 2025 | 16:30

Ο Κάλουμ Τέρνερ το φαβορί των στοιχηματικών εταιρειών για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ παραιτήθηκε από τον ρόλο πριν από τέσσερα χρόνια και όπως αναφέρθηκε οι παραγωγοί αναζητούν "έναν άγνωστο" ηλικίας 20-30 ετών.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟΠ 01 Δεκ 2025 | 10:04

Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες - Η καθημερινότητα, η κοινωνική θέση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες"

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 88 ΕΤΩΝ 29 Νοε 2025 | 20:25

Πέθανε ο Τομ Στόπαρντ, σεναριογράφος των ταινιών "Μπραζίλ" και "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

Κέρδισε ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα για το σενάριο της ταινίας "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 29 Νοε 2025 | 09:55

Εκεί όπου η παράδοση λάμπει: Ανακαλύπτοντας την αργυροτεχνία των Ιωαννίνων σε ένα μουσείο κόσμημα [εικόνες]

Στεγασμένο στο Ιτς Καλέ, το εσωτερικό φρούριο του Κάστρου των Ιωαννίνων, το μουσείο εντάσσεται αρμονικά στο ιστορικό τοπίο, συνδυάζοντας τη μνήμη του τόπου με τη σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Νοε 2025 | 09:28

Χριστούγεννα στο Μέγαρο: Το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί το κοινό του και φέτος σε ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, γεμάτο τέχνη, συγκίνηση και μαγεία, από τις 16 Δεκεμβρίου 2025.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 28 Νοε 2025 | 20:02

"Ο Έρωτας γράφεται": Μία ελληνική ρομαντική κομεντί έρχεται στους κινηματογράφους

Ένα απολαυστικό ταξίδι γεμάτο παρεμβατικούς φίλους, οικογενειακές ανατροπές και πολύ χιούμορ.

28 Νοε 2025 | 14:55

Μια έκθεση γεμάτη ιστορίες

Από την έκδοση Ελληνικαί Εθνικαί Ενδυμασίαι, στις πολλαπλές αφηγήσεις για την κοινωνία του Μεσοπολέμου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 28 Νοε 2025 | 12:01

Ο Θέμης Καραμουρατίδης στηρίζει Μποφίλιου - Χαρούλη: "Η μουσική του Χατζιδάκι δεν μας ανήκει, είναι πάνω από όλους"

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με τη διαχείριση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, πήρε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΙΒΗΡΕΣ 27 Νοε 2025 | 23:03

Eurovision 2026: Απέσυρε τη συμμετοχή της και η Ισπανία λόγω Ισραήλ - Ακολουθεί τα βήματα της Σλοβενίας

"Η Eurovision είναι διαγωνισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι", τονίζει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ισπανίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 16:50
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 27 Νοε 2025 | 11:36

Παγκόσμια ονόματα της λογοτεχνίας έρχονται στην Αθήνα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Η Τεχνόπολη γίνεται σημείο συνάντησης για συγγραφείς, δημοσιογράφους και ανθρώπους όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παρακολουθούν στενά τη λογοτεχνία, την τέχνη, την ιστορία, τις κοινωνικές αλλαγές και τις καινούργιες ιδέες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 09:52

Η Ρεμπούτσικα στηρίζει τον γιο Χατζιδάκι απέναντι σε Μποφίλιου - Χαρούλη: "Δεν υπάρχει σεβασμός, μόνο συμφέρον"

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, αναφέροντας πως η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι "απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται".

26 Νοε 2025 | 17:30

Έκθεση ΑΦΗγήματα: Η ΑΦΗ collective στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη είναι ένας ζωντανός οργανισμός μάθησης, δημιουργικότητας και διαπολιτισμικού διαλόγου—ένας χώρος όπου η ιστορία εμπνέει το παρόν και το μέλλον.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Νοε 2025 | 15:53

Μπογιόπουλος για Γιώργο Χατζιδάκι: "Οι διαφημίσεις με τραγούδια του Μάνου ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του;"

Το "μπλόκο" στην παγκόσμια περιοδεία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

ΣΤΙΣ 19:00 26 Νοε 2025 | 12:29

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει το Σάββατο σε μια λαμπερή γιορτή με ελεύθερη είσοδο

Η λαμπερή γιορτή, με οικοδέσποινα την Ευγενία Σαμαρά σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και όλες.